Şimdi Ara

Yeni iPhone'ların isimleri ve fiyat etiketleri açığa çıktı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
5.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • amerikaya lanet edip mallarını reklam etmeyin

• Elveda iphone

• MaFiAMaX M kullanıcısına yanıt
    Çok doğru söyledin. Eskiden 799 euroyu 32-64 hafızalı geçmezdi yurtdışında, İphone X un ilk aylarında Almanya da 1150-1350 euroyu gördü.

Tabi 800 €$ da olsa büyük para TL alım gücü maalesef düştü. 3600 lük Op6 4 bin oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir iphone'un değeri Türkiye'de her zaman 1000 Euro olmuştur.

Öyle ki 3 kere iPhone sahibi oldum üçünü de 1000 Euro'ya aldım.

1. iPhone 4 32 GB 1000€
    2010'da 1950 Liraya almıştım.

2. iPhone 6+ 16 GB 1000€
    2015'da 2800 liraya almıştım.

3. iPhone 7 128 GB 1000€
    2017'de 3900 liraya denk gelmişti (direkt nakit vermemiştim)

Yani şu anda en düşük seviyenin bir üstü güncel iPhone'un fiyatını 1000 € olarak hesaplayınız.

Bu da günümüz şartlarında 7500 TL'ye denk gelir.

Ama unutmayın ki;

2010'da alırken de aldığım telefoncu 'abi o paraya telefon alınır mı yaaa araba parası gibi' demişti, şimdi bayiiye gitseniz de aynısını söyleyecektir size...

Önerim; iPhone 7 ve üstü iPhone sahipleri kesinlikle yeni iPhone almamalı, gerçekten yükseltmenin bir mantığı yok, benim gibi genel bir kullanıcı için iPhone 7 halen çok çok çok yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

Bir iphone'un değeri Türkiye'de her zaman 1000 Euro olmuştur.

Öyle ki 3 kere iPhone sahibi oldum üçünü de 1000 Euro'ya aldım.

1. iPhone 4 32 GB 1000€
    2010'da 1950 Liraya almıştım.

2. iPhone 6+ 16 GB 1000€
    2015'da 2800 liraya almıştım.

3. iPhone 7 128 GB 1000€
    2017'de 3900 liraya denk gelmişti (direkt nakit vermemiştim)

Yani şu anda en düşük seviyenin bir üstü güncel iPhone'un fiyatını 1000 € olarak hesaplayınız.

Bu da günümüz şartlarında 7500 TL'ye denk gelir.

Ama unutmayın ki;

2010'da alırken de aldığım telefoncu 'abi o paraya telefon alınır mı yaaa araba parası gibi' demişti, şimdi bayiiye gitseniz de aynısını söyleyecektir size...

Önerim; iPhone 7 ve üstü iPhone sahipleri kesinlikle yeni iPhone almamalı, gerçekten yükseltmenin bir mantığı yok, benim gibi genel bir kullanıcı için iPhone 7 halen çok çok çok yeterli.
    hee oldu adamlar yeni iphonu senin 1000 euro hesaplaman için iphone x den ucuza versinler. 9900 gibi fiyattan x plus başlar yüksek hafızalısı 11000 falan olur

• maho2306 kullanıcısına yanıt
    Bu söylediğim fiyatlar apple store fiyatları değil, piyasa fiyatları. Apple Store Türkiye zaten hep yüksek fiyat yazmıştır piyasadan.

Ki çıktıktan sonra görün bakın.

En düşük modelin bir üst modeli 7500 liraya alınabilecek, bekle ve gör.
  • 1199$ lık iphoneX için konuşuyorum; bu telefonlar euro üzerinden türkiye ye giriyor ve 8599 luk fiyat euro 6.09 a sabitliyken hesaplanmış fiyattır. sadece oran orantı ile yeni gelecek telefonların 7.40 lık kur ile kaç paraya ülkemizde satılacağını çok rahat bir şekilde hesaplayabilirsiniz. bunun için çok fazla kasmaya gerek yok. misal 1015$ etikete sahip telefon için çinli teknoloji marketinin sitesine girip ödemeyi euro cinsinden seçerseniz 948€ gibi bir fiyat çıkıyor. lakin iphone X i seçerseniz 988 € çıkıyor. hiç vergiydi trt idi uğraşmayın basit bir oran orantı ile hesab yapabilirsiniz. 988*6.09=6020 tl yapar lakin o telefon bizde 8599 tl ye satılıyor yani toplam fiyatın % 42 si kadar vergi alıyor devlet bizden. aynı hesabı iphone Xs için yapalım;

948*7.4=7015 tl yapıyor. bunada %42 vergi alacak devlet vergili fiyatını hesaplayacak olursak 9961 tl ye geliyor. yani İphone Xs in 64bg olan modelin fiyatı bu hesaba göre 9959-9949-9969 gibi bir rakama gelecek. diğer modeller için de aynı şekilde hesap yapabilirsiniz.

• nmkyldrm N kullanıcısına yanıt
    Alırlar hocam manyak dolu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3. sınıf dünya ülkelerindeki insanlar muhtemelen daha kolay sahip olacaklar bu telefonlara. Dünyanın en iyi 10 ekonomisi olacağız derken espriyi şimdi farkettim

• Ne güzel sallıyorsunuz pahallanmıyormuş muşta tl değer kaybediyormuşmuşta.

Rusyada geçen yıl 30 000 ruble 1000 dolar

Bu yıl 67 000 ruble 1000 dolar

Çin geçen yıl 6000 yuan 1000 dolar

Bu yıl 6900 yuan 1000 dolar

Dolar endeksi geçen yıl 83 şimdi 95

Boş yazmayın.

• spyman S kullanıcısına yanıt
    Trolsen komik,değilsen daha komik kanks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bornova17 -- 12 Eylül 2018; 7:56:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erasmus78

Fiyat tahminlerimi yazıyorum;

iPhone XC = 7.699,00 TL
    iPhone XS = 9.999,00 TL
    iPhone XS Plus = 11.499,00 TL

Geçmiş olsun...
    Bana düşük geldi.
  • Yillar önce burda bir üye iPhone4 Applein en yeni telefonu oldugu zaman bugün cikan telefonlarin gelecegini söylemisti. O kisi Appleda calisan bir arkadasi oldugunu ve Applein büyük telefonlar üretecegini ucuz model cikaracgini vesaire aciklamisti. O dönem ona kimse inanmadi ama yillar icinde dediklerinin hepsi dogru cikti. O Üyenin adini hatirlayan varmi? Veya o kisi burdami?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

Bana düşük geldi.

Alıntıları Göster
    Döviz ne kadar yükselirse yükselsin, ben hep 1000€ luk Telefon alirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Döviz ne kadar yükselirse yükselsin, ben hep 1000€ luk Telefon alirim

Alıntıları Göster
    Hocam şaka bir yana resmen alıştırılmaya başlandık.
  • Yurtdisinda yasiyorum o yuzden böyle bir saka yaptim. TR de durum gercekten kötü 10bin TL. ye cok sey alinabilir ve o parayi orda yasasam bende bir Telefona vermek istemezdim. Belki bugunler bile guzel gunlerdir, ilerde 15binleri görünce keske 10bin ken alsaymisiz diyebilirsin . Forumda bazi yazilar var dolarin 3 küsür oldugu dönemlerden o zamandada o fiyati yuksek bulmuslar, simdi o paraya bulsalar peynir ekmek gibi alirlar.
  • Dolar 2 lira olsa 2 bin lira civarı edecek telefonlar işte. Onlara göre pahalı değil. Onlarda asgari ücret 1300 dolar civarı ve 900 dolara bu telefonu rahatlıkla alabiliyorlar. Bizde bu telefonun fiyatı 8-10 bin lira olacak. Artık asgari ücretimizle kaç ayda alınır siz hesap edin. Devasa bir alım gücü farkı.

• Fiyatlar bana çok uygun geldi. Bir düzine alıp akraba eş dosta da hediye edebilirim. Saygılar .

• quote:

Orijinalden alıntı: merm

XS normalde extra small demek değil mi, ne saçma isimlendirme olmuş
    Oradaki X, harf olan "iks" değil romen rakamı olan "on". Hani iPhone 5 - 5s 6 - 6s gibi X - Xs.

• adı ekstra küçük fiyatı ekstra büyük... apple isimlendirmeden çakmıyor... sheeple sürüsü çok beğenecek...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.