Şimdi Ara

Yeni iPod'lar ülkemizde satışa sunuldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
1
Favori
2.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülkeyi teknoloji olarak amerika pazarı kadar büyüdüğünde sevme ihtimalim var

Biz hep 1nesil arkadan gidiyoruz arkadaş ben anlamadımki bu nasıl bi iştir.

Ürün çıkıyor populeritesini kaybediyo indirimi alıyo sonra bi tane daha indirim alıyor biz anca ürünü alabiliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi söny -- 3 Aralık 2012; 16:41:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazymafya

iPhone'daki yurtdışı-yurtiçi fiyat farkı büyük oranda ÖTV'den kaynaklanıyor. %25 ÖTV demek 1000 liralık üründe 250 lira fark demek misal. Tabii bir de Apple'ın Türkiye'de sanırım en çok tutulan ve bilinen ürünü olması da bu telefonu satanların kar marjını biraz daha yüksek tutmasını sağlıyor.

Örneğin Apple Store'da şu anda 32 GB iPhone 5 unlock versiyon fiyatı 749 dolar. Bunun üstüne %18 kdv+%25 ötv ekleyince 1920 lira falan yapıyor. Turkcell de bunu 2400'ten fazlaya satarsa e haliyle biraz kazıklamak oluyor bunun adı. Zaten 8 katrilyon lira yıllık ciron var, hala yılbaşından sonra faturalara zam yapacağını söylüyorsun. Akıllı telefonlardan falan dünyanın parasını kaldırıyorsun, bir zahmet sürümden kazanmayı falan düşün biraz da.

htc one x'in amerika fiyatına vergileri ekleyince 1200 lira ediyordu ama turksell 2000 liraya satıyor daha fazla söze gerek yok heralde :) vede kontratlı alınca iki yıl her türlü daha ucuz olması gerekiyor en ucuz paketle bile alırsan ama turkselde bu hayal :) daha pahalıya geliyor telefon ve benim en çok kızdığım nokta çoğu insan tabi öyle yapıcak adam 24 ay taksitle satıyor vade farkı o diyor :S o lafların üstüne o insanları boğazlamak istiyorum ve acıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fukasaku -- 3 Aralık 2012; 16:43:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: söny

Bu ülkeyi teknoloji olarak amerika pazarı kadar büyüdüğünde sevme ihtimalim var

Ürün çıkıyor populeritesini kaybediyo indirimi alıyo sonra bi tane daha indirim alıyor biz anca ürünü alabiliyoruz

Eskiden 10 yıl geriden gidiyorduk yine 1 nesil iyidir.
  • Yine kazık yicez yani!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32GB yeter artar bile. Bir de bunun için şarkı satın almaya kalktın mı üzerine biraz daha ekle, hah tamamdır. 64GB'lık fiyatı ödemiş olduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebehram

2013 yılı içerisinde Apple diğer Avrupa ülkelerinde de olduğu gibi kendi mağazasını İstanbul' a açıyor. Görücem ben o sütü bozuk Bilkomu o zaman

o zaman süper olur birşey sorucam acaba hiç Türkiyede apple sotre yokmu sadece bilkom mu var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: achmaster

quote:

Orijinalden alıntı: söny

Bu ülkeyi teknoloji olarak amerika pazarı kadar büyüdüğünde sevme ihtimalim var

Eskiden 10 yıl geriden gidiyorduk yine 1 nesil iyidir.

O yüzden bu ülkede türkçe oyun yok o yüzden store'ler yok microsoft konsol öldüğünde anca türkiyeye geliyor.

3. dünya ülkesi olarak sayılmak veya nitendirilmek seni ilgilendirmiyosa buna bişey diyemem tabi.Adamların ucuz cihazlarını bizim ülkemizde zengin çocuğu diye nitelendirdiğimiz insanlar kullanmak zorunda değil.

Cafede macbook gördüğümüzde vay anasını diyebilen bir kafaya sahibiz.

Hala büyük teknolaji mağzalarımızda 3-4sene önceki işlemcili laptoplar mühtiş sağlam fiyatlara satılıyorsa bir sorun vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

32GB yeter artar bile. Bir de bunun için şarkı satın almaya kalktın mı üzerine biraz daha ekle, hah tamamdır. 64GB'lık fiyatı ödemiş olduk.

bende 8gb var şarkı satın almıyorum korsan atıyorum içine jb li sonra iphone 5 aldım onunda içine korsan atıyorum ama o jailbrakeli değil
  • nanonun içine etmişler bir anlamı kalmamış zaten bilkom da şerefsizin teki fiyatlara bak

• quote:

Orijinalden alıntı: DjSemiH1

quote:

32GB yeter artar bile. Bir de bunun için şarkı satın almaya kalktın mı üzerine biraz daha ekle, hah tamamdır. 64GB'lık fiyatı ödemiş olduk.

bende 8gb var şarkı satın almıyorum korsan atıyorum içine jb li sonra iphone 5 aldım onunda içine korsan atıyorum ama o jailbrakeli değil

Ne kadar da ballandıra ballandıra anlatmışsınız, Jailbreak ile çok güzel şeyler yapıyorsunuz gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vatov

quote:

iPhone'daki yurtdışı-yurtiçi fiyat farkı büyük oranda ÖTV'den kaynaklanıyor. %25 ÖTV demek 1000 liralık üründe 250 lira fark demek misal. Tabii bir de Apple'ın Türkiye'de sanırım en çok tutulan ve bilinen ürünü olması da bu telefonu satanların kar marjını biraz daha yüksek tutmasını sağlıyor.

Örneğin Apple Store'da şu anda 32 GB iPhone 5 unlock versiyon fiyatı 749 dolar. Bunun üstüne %18 kdv+%25 ötv ekleyince 1920 lira falan yapıyor. Turkcell de bunu 2400'ten fazlaya satarsa e haliyle biraz kazıklamak oluyor bunun adı. Zaten 8 katrilyon lira yıllık ciron var, hala yılbaşından sonra faturalara zam yapacağını söylüyorsun. Akıllı telefonlardan falan dünyanın parasını kaldırıyorsun, bir zahmet sürümden kazanmayı falan düşün biraz da.

Yurt disi cihazlarda zaten o ulkenin vergisi var. Ama biz urun pazari acisindan Avrupa da sayildigimizdan fiyat karsilatirmasini Avrupa ya gore yapmamiz dogru olacaktir cunku girisi Avrupa ya girisi ile alakali. Oraya kactan giriyorsa burayada o fiyattan girip uzerine vergiler ekleniyor. Ayrica dediginiz vergilere ek Trt bandrolude vardi sanirim birde

Benim bildiğim iPhone'da radyo alıcısı olmadığı için TRT Bandrolü alınmıyor; ama yine de teyit ettirmek gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: DjSemiH1

quote:

Yaptığın emek hırsızlığından başka bir şey değil. Allah'tan kork!

• İpod touchlar icin Fiyatta eski nesile göre herhangi bir artış yok iPod touch 4.nesil 32GB aynı fiyattan satılıyordu. iPod nano'yu çok pahalı buldum ama kesinlikle o paraya değmez.

• Her zamanki gibi ne geçirirsek kar anlayışında Bilkom.
  • quote:

quote:

quote:

Yurt disi cihazlarda zaten o ulkenin vergisi var. Ama biz urun pazari acisindan Avrupa da sayildigimizdan fiyat karsilatirmasini Avrupa ya gore yapmamiz dogru olacaktir cunku girisi Avrupa ya girisi ile alakali. Oraya kactan giriyorsa burayada o fiyattan girip uzerine vergiler ekleniyor. Ayrica dediginiz vergilere ek Trt bandrolude vardi sanirim birde

Benim bildiğim iPhone'da radyo alıcısı olmadığı için TRT Bandrolü alınmıyor; ama yine de teyit ettirmek gerek.

trt bandrolü yok, radyo ve televizyon özelliği olan şeylerde oluyor trt bantrolü

• quote:

quote:

quote:

Olabilir başka bir şeyde aklımda kalmıştır. Ha ama dediğim gibi sizin o Amerika fiyatınız alınan baz olarak hem yanlış hemde vergi zaten eklenmiş. Demek istediğim Avrupa Pazarına giriş(vergisiz) fiyatı üzerine vergileri ve diğer masrafları(ek olarak bir şey ekleniyor mu bilmiyorum tam olarak) ekleyerek satılması gereken gerçek fiyatı bulabiliriz. Ki bir ara o rakamlar söyleniyordu gerçek fiyatları.

• Vatan bilgisayarda %25 indirim oluyor bazen onları kaçırmamak lazım!
  • Ipod Touch almayi ciddi ciddi dusunuyordum Bu fiyatlardan sonra iPhonea dondum bu nasil fiyatlar

• quote:

Orijinalden alıntı: reonstarz

Vatan bilgisayarda %25 indirim oluyor bazen onları kaçırmamak lazım!

sen vatan bilgisayarı hiç tanımamışsın :) vatanın %25 indirimli hali hepsiburadanın normal fiyatlı hali gibi oluyor genelde. ve indirim yapmadan önceki gün ve sonraki gün bakarsan fiyatın artıp artan fiyat üzerinden indirim yapıldığını çoğu üründe görürsün. Forumda vardı bununla ilgli konu. Birde çok satan ürünlere stokta yok diyorlar indirim zamanı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.