Şimdi Ara

YENİ İŞLEMCİ DÜŞÜK PERFORMANS !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gençler selamın aleyküm . Benim pc ye geçen yeni işlemci aldım aliexpressden.
    önceden Core 2 Duo E7500 kullanıyordum , bunu aliexpressden aldığım Core 2 Quad Q9400 ile değiştirdim .
    Şimdi soruna gelelim . ben işlemciyi 2 çekirdekten 4 çekirdeğe geçirmeme rağmen hala eski işlemcimden aldığım performansı alıyorum yani hiçbir performans artışı yok . Lolde bile 80fps - 70 fps alıyorum bu işlemci çok daha güçlü bir işlemci değil mi ?
    Anakartımı Bios güncellemelerini hiç yapmadım eski bir pc zaten .
    Şu anda kullandığım ekran kartı R7 240 DX12 . Yardımlarınızı bekliyorum teşekürler.

• O konu hakkında pek bir bilgim yok maalesef .
  • Ekran Kartı kısıtlıyordur belki performansı. Oynadığın oyuna göre değişir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R7 240 dan pek bisey beklememek lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 Çekirdek oldu diye oyunda fps artışı beklemek saçma olur. Gel gelelimki lol gibi freetoplay oyunların çoğu çoklu çekirdek kullanmaz işlem gene tek çekirdek üzerinden devam ederki q9400 ün tek çekirdek performansı e7500 ve e5700 den düşük. Sanırım gpubenchmark ta tek çekirdek skoru 1100 puandaki bu bayağı düşük bi skor...2008 üretimi bi işlemci için normal değerler ha eski işlemcine göre renderleme veya çoklu işlem yaptığında işlemci biraz farkeder ama oyunda maalesef şu anki AAA kalite oyunlar için yetersiz freetoplay oyunlar içinse diğer e serisi dual core lardan bi farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FromThe80s -- 13 Nisan 2017; 22:19:32 >
  • e7500 ile q9400 arasinda tek cekirdek performansi bakimindan cok büyük bir fark yok, e7500 biraz daha öndehttp://www.cpu-world.com/Compare/705/Intel_Core_2_Duo_E7500_vs_Intel_Core_2_Quad_Q9400.html bu yüzden aldiginiz fps degerleri yakin olur. lol tek cekirdek performansina bakan bir oyun.

bu seri quadlari azbiraz kirbaclayip (overclock) tek cekirdek performansi arttirilir genelde. Ama sistemin overclock a müsait olmasi gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukarnas -- 13 Nisan 2017; 22:33:4 >
  • Onun yerine eski dual core değilde yeni nesil intel pentium olarak geçen 2011 üretimi e5700 alsaydın çok daha mantıklı olurdu fiyatıda 15-20 tl civarı buda single core skoru kendi 2. bilgisayarımda kullandığım işlemci ve skoru...

YENİ İŞLEMCİ DÜŞÜK PERFORMANS !
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.