Şimdi Ara

Yeni işletim sistemi almalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben birkaç ay önce yeni bilgisayar almıştım Mavi Bilgisayar'dan. Bilgisayarın RAM'i 6 gb. O zaman bunu bilmiyordum; ama sanırım 6 gb'in bir işe yaraması için 64 bit Windows gerekiyormuş, 32 bit 4 gb'a kadar kabul ediyormuş. Doğru mu bu? Doğruysa sizce yeni bir almalı mıyım? Almalısın diyorsanız hangi versiyonu tavsiye edersiniz, şu an Windows Home Premium (32 bit) var, almışken Ultimate mı alsam?

Mavi Bilgisayar'dan sordum; Windows'u ayrı satmıyoruz, yeni bilgisayarla satıyoruz dediler. Aradan bir aydan fazla geçtiği için değiştirme olmuyormuş. Bu durumda nerden alabilirim Windows'u? İnternetten birkaç yerden baktım "lisansı yeni bilgisayarlar için geçerlidir" fln yazıyor.

• Öncelikle yeni bilgisayarın hayırlı olsun ama 6GB ram biraz aşırı kaçmış. 32 bit yüklersen 3GB ram kullanabiliyorsun 4GB ve üzeri için 64 bit yüklemen gerek.
    Ayrıca Vista almanı tavsiye etmem birkaç ay daha bekle windows seven tam sürüm çıkacak onu al derim vista aşırı hantal yapıyor bilgisayarı. Ayrıca Win7 ile Vista aynı ücretten satışa sunulacak. Bilgisayarının diğer özelliklerini de yazarsan 32 bit mi 64 bitmi kurman gerektiği hakkında daha iyi bilgi verebiliriz. Çünkü 6GB ram olur ama buna düşük ekran kartı koymuşlarsa 64 bit yüklemenin anlamı kalmıyor sonuçta ekran kartı ve işlemci de önemli Bendede 4GB ram var ama ekran kartım düşük olduğu için 64 bit kurduğumda sorunlar baş gösteriyor o yüzden 32 bit kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vBulletin -- 2 Mayıs 2009; 9:13:39 >

• Öncelikle cevap verdiğin için teşekkür ederim.

Bilgisayarımın diğer özellikleri şu şekilde:

Anakart: Intel DX58SO

İşlemci: Intel Core i7 920

Ekran Kartı: 1GB Radeon HD4870

Bu Win7 ne zaman çıkacak, tam belli mi peki?
  • 2010 sanırım.
    İlle lisanas alacam diyorsan box ürün alman gerekiyor ki fiyatları biraz daha pahalı. Senin baktıkların ise oem geçiyor.
    Teknosa da box vista ultimate görmüştüm geçenlerde. Fiyatı 470 tl idi yanılmıyorsam.
  • Neden orijinal almak istiyorsun? Ofiste falan mı kullanacaksın
  • Bu arada sanırım Haziran'dan sonra alırsan, Windows 7 çıktığı zaman ücretsiz onu da kullanabileceksin.
  • Banner, ofiste kullanmayacağım, orjinal almak için özel bir sebebim yok açıkçası. Eğer dediğin doğruysa, her halükarda haziranı beklemek en mantıklısı gibi görünüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fghtr

Banner, ofiste kullanmayacağım, orjinal almak için özel bir sebebim yok açıkçası. Eğer dediğin doğruysa, her halükarda haziranı beklemek en mantıklısı gibi görünüyor.

Windows 7 nin rc si çıktı.O zamana kadar 64 bit windows 7 ile idare edebilirsin.Tam sürüm çıktığında ona geçersin.
  • Arkadaşlar orta da ayrı bir ö.üz'lük daha var mavi bilgisayar tarafından icraat edilen.... sen böyle bir sistemde pc sat ve içine 32 bit os koy... bu ö.üz'lüğün önde gideni değildir de nedir ? 64 bit os veremiyorsan bile kullanıcıya hatırlat en azından bu sistemin 64 bit os için daha iyi olacağını.... cık cık cık yakışmamış mavi bilgisayara... yoksa 64 bitin ne olduğunu hangi donanımla kullanılacağını falan bilmiyorlar mıdır ? yav yoksa bunlar esasında taksitli çeyiz mağazası mıydı ?

Fghtr arkadaşım sende ms'i zengin etme derdinde misin ? işte ofiste kullanmayacaksan gidipte lisanslı ürüne o kadar para dökme yazıktır....
    Şu an için indir w7 x64 rc 'yi haziran 2010'a kadar tepe tepe kullan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boracalin -- 17 Mayıs 2009; 21:33:04 >

• eğer lisans keyin varsa. Aynı sürüm ile bir tane 64 bit cdsi edinebilirsin ve bu cd üzerinden direk kurabilirsin. 64 bit için ek lisans almana gerek yok.
  • ubuntu kur ubuntu lisans sıkıntın ortadan kalksın
  • korsan varken kerız gıbı orjınal almassın umarım
  • arkadaşım evde kullanacağın işletim sistemine neden para veriyorsun.. şimdi internetten windows 7 7127 sürümü indir.. eğer rapid linki istersen yardımcı oluruz.. Ama kullanacağın bu sürüm ingilizce olacaktır.. Yok eğer ben ingilizce kullanamam dersen 7100 sürümünü indirebilirsin.. Onu Türkçe olarak kullanabilirsin.. Microsoft 2010 hazirana kadar lisans veriyor.. O zamana kadar da zaten crack çıkar ve ömür boyu sorunsuz ve vistadan daha iyi bir işletim sistemi kullanırsın.. Paranda cebinde kalır..

bir ikincisi Boracalin çok güzel bir konuya değinmiş.. o nasıl bir bilgisauar firması ki 6GB RAM koyduğu süper bir bilgisayara 32bit işletim sistemi koyuyor anlamak mümkün değil.. aynı işletim sisteminin 64bit versiyonunu kullanabilirsin belki ama bu özellik sadece ultimate sürümü için geçerli olabilir..

O yüzden sen şimdi ikinci olarak o firmaya telefon aç ve ağzına geleni söyle sonra kapat... bitmedi daha sonra düzenli aralıklarla bunu bir hafta boyunca sürdür ki bunu birbaşkasına yapmasınlar bir daha hem sende bir nebze rahalarsın.

• almana gerk yok ki.
    orjinal windowslar şirketler için.ev kullanıcılarının para verip almasına bill gates bile kızar
  • Peki, raminin tamamını kullanmak yani 6gb'ın 6'sını da senin için zorunlu mu?

Değil sende, bu forumdaki hiç kimsede 6 gb'ın zorunlu olduğunu düşünmüyorum. Çok ekstrem örnekler hariç.

Sadece ekranda 6 GB ram olduğunu görmek seni tatmin edecekse al bence de 64 bit işletim sistemi, ama emin ol ki dağlar taşlar kadar fark görmeyeceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.