Şimdi Ara

Yeni kangoo sürgülü kapı onarım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    RENAULT KANGO Kapı Orta Orta Makara Sol [ORJINAL] (8200497757)

Sürgülü kapının orta ray üzerindeki tekerleği zamanla çatlayıp kapı hareketi zorlaşıyor.

Parça olarak sadece bu lastik alınamıyor :( Öncekilerde vidalı yapılmış değiştirilebiliyormuş.

Önce kapıyı alttlan destekliyoruz orta ray kısmındaki parçayı boşa alıyoruz.

Sonra ray kapağını söküyoruz .2 vida ile tutturulmuş.Biri kapı kilit tarafında diğeri stop lambasının altında.Bunun için önce stop lambasının olduğu arka far sökülmeli.

Vidalar söküldü ray kapağını çıkarmak için kapıya doğru itip kendimize çekiyoruz.

Ray sonunda kapıyı stoplamakta kullanılan plastik parça var onuda ray içindeki parçayı dışarıya çıkarmak için kullanıyoruz.

Ray içindeki sorunlu parçayı çıkarmak için parçayı kapıya tutturan pimi sökmeliyiz.Pimi tutan altta yarım ay segman çekerek sökülür.

Pime alttan çekiçle vurularak çıkartırız.

Parça boşa çıkar ve ray üzerinden sürükleyerek ray sonundan çıkarırız.

Yenisi var ise yenisi yok ise metal tekerleğin üzerine kaplama ile sorun çözülür ben çeşme hortumunu suda ısıtarak taktım baya uğraştırdı.

Ben kaynak bulamamıştım o yüzden sadece fikir vermesi için paylaştım Bu arada araç 9.yılında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 1 Eylül 2018; 12:30:2 >

• Bilgi paylaşımınız için çok teşekkürler, elinize sağlık...
  • Benzer orunu yaşayan biri olarak ben de bir ekleme yapmak isityoum.

Aracın sol arka sürgülü kapısında aynı sorun vardı. Kaportacıya gidip söktürdüm. Tornacıya götürüp yeni bir rulman taktırdım.

Kaportacıya işçilik 30 veya 40 tl tam hatırlamyamadım.
    Tornacıya 20 tl veya 30 tl verdim.
    parçacıya rulman için 10 tl verdim.

Serviste geçen yıl değişim ücreti olarak 410 tl parça artı bir sürü işçilik istenmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73181344B

Benzer orunu yaşayan biri olarak ben de bir ekleme yapmak isityoum.

Aracın sol arka sürgülü kapısında aynı sorun vardı. Kaportacıya gidip söktürdüm. Tornacıya götürüp yeni bir rulman taktırdım.

Kaportacıya işçilik 30 veya 40 tl tam hatırlamyamadım.
    Tornacıya 20 tl veya 30 tl verdim.
    parçacıya rulman için 10 tl verdim.

Serviste geçen yıl değişim ücreti olarak 410 tl parça artı bir sürü işçilik istenmişti.
    Teşekkürler

Rulmanı oraya nasıl tutturdu eskisini kesip yenisini kaynak mı yaptı ,çünkü perçin tip sabit yapmışlar

Maalesef sürgülü kapıdaki dönen parçalar rulmalı değil ve hızlı kaymıyor

Birde rulmanın dış kaplaması var mı yoksa metal olduğundan ses yapmıyor mu?

Resim var mı ?

Rulman resmi veya link i var mı ?

• alfa-x kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, bilgi paylaşımı için asıl ben teşekkür ederim.

Sizin yaptığınız işlemle ilgili olarak sökmek ve yeniden takmak ciddi emek ve beceri gerektiryor, işçiliğinizi taktir ettim fakat bahçe hortumu geçici bir çözüm olmuş.

Aynı işlemi daha önce de yaptırmıştık, fakat daha önce yapılanın ortasında dönen rulmanlı parça yoktu. Düzgün çalışmadığı için 3-4 yıl sonra değiştirmek zorunda kaldım. Sağ kapıya da aynı zamanda aynı işlem uygulandı (3-4 yıl önce ikisi beraber) fakat diğer taraf normal çalıştığı için sağ taraftaki tekerlek yıpranmadı değişmedik.

S: Rulmanı oraya nasıl tutturdu eskisini kesip yenisini kaynak mı yaptı, çünkü perçin tip sabit yapmışlar
    C: Öncekini keserek çıkardı ve yeniden kaynak yaptı.

S: Maalesef sürgülü kapıdaki dönen parçalar rulmalı değil ve hızlı kaymıyor
    C: Aynen öyle fakat benim yaptırdığım rulmanlı ve daha iyi, kolay kayıyor.

S: Birde rulmanın dış kaplaması var mı yoksa metal olduğundan ses yapmıyor mu?
    C: Metal rulman yaptırmazdım çünkü rayı yıpratırsa başıma daha büyük işler ve masraflar açar. Zaten benim de dikkat etme nedenim raylar gitmesin.

S: Resim var mı ? Rulman resmi veya link i var mı ?
    C: Kapının sökülmeden önceki resmi var fakat rulmanın yok, bir tane benzer foto bulup atıyorum. Bunun gibi bir şeydi. Sıradan bir oto parçacısında ebatları verilerek rahatlıkla temin edilebilir.

Bu arada eksi taraflarına gelince araç kapısı kolay kayıyor fakat eskisine nazaran zor açılıyor. Bir süre sonra o da düzelir diye düşünüyorum.

• Çok teşekkürler sizinki eski kangoo 2009 öncesi kasa değilmi onların sürgü kısmı biraz farklı .

Evet bu rulman iş görür tabii eskisinin yerine takmak uğraştırır sanayii ye mecbur gidilecek :)

Benim eski hortum 1 senede gitti ama lastiği sert tiptendi sonra beyaz renk içi ipli daha yumuşak hortumla yaptım hala çalışıyor daha iyi oldu

Sizde yenisinin zor açılması ilginç bakmak gerek

Doblonun kapıları çok iyi , tabii hafif olmalarıda etkili kangoonun kapıları çok ağır yan darbelerde avantaj ama

Yazın üzerinde çalışayım :) Bu tip rulman alt sürgüyede gerek çünkü oda aynı yapıda toz kötü etkiliyor sürekli rayların temiz olması gerek

Birde şu durum var rayların üzerine ince plastik malzemeyle kaplı hem boya aşınması olmuyor hemde rulman kolay dönüyor ama yıllar içinde eskiyen rulman bu plastik tabakayıda soyuyor o nedenle ilk günkü gibi olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 18 Nisan 2020; 16:23:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Çok teşekkürler sizinki eski kangoo 2009 öncesi kasa değilmi onların sürgü kısmı biraz farklı .

Evet bu rulman iş görür tabii eskisinin yerine takmak uğraştırır sanayii ye mecbur gidilecek :)

Benim eski hortum 1 senede gitti ama lastiği sert tiptendi sonra beyaz renk içi ipli daha yumuşak hortumla yaptım hala çalışıyor daha iyi oldu

Sizde yenisinin zor açılması ilginç bakmak gerek

Doblonun kapıları çok iyi , tabii hafif olmalarıda etkili kangoonun kapıları çok ağır yan darbelerde avantaj ama

Yazın üzerinde çalışayım :) Bu tip rulman alt sürgüyede gerek çünkü oda aynı yapıda toz kötü etkiliyor sürekli rayların temiz olması gerek

Birde şu durum var rayların üzerine ince plastik malzemeyle kaplı hem boya aşınması olmuyor hemde rulman kolay dönüyor ama yıllar içinde eskiyen rulman bu plastik tabakayıda soyuyor o nedenle ilk günkü gibi olmuyor
    Rica ederim

Hocam sizin hortum çözümü iyi fakat sürekli tetikte olmak gerek, kopar ve farkedilmezse araca zarar verir. Bence bu rulmanlardan alın ve nihai bir çözüme kavuşturun. Elinizde yatkın gördüğüm kadarıyla.

Yenisinin zor açılma nedeni rulman 1 mm büyük ve 1 mm kadar genişti. Bir şey olmaz takın diyerek taktırdım. Ondan olabilir. Fazlalıklar yıpranınca yerine oturur.

Doblonun kapıları hafif kangonun biraz ağır birde yeni 2020 berlingo var ona göre ikisi de hafif Camlar elektrikli ve açılıp kalanıyor dolayısıyla mekanizma da kalınlaştırmış. Ağırlık muhtemelen kango + doblo'nun kapısı kadar vardır. Yokuşta kapıyı tutma mekanizması boşalsa vurduğu adamı devirir o kadar

Bu tür rulmanlar büyük kolaylık, yağlama ile de pek uğraşmak gerekmiyor.

Bendeki kaplama aşınmış. 13 yıllık araç o kadar olur herhalde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada rulman internette 10 tlye satılıyormuş.
    CamKrikosuTamiri.com
    Doblo Sürgülü Kapı Rulmanı
    https://www.camkrikosutamiri.com/doblo-surgulu-kapi-rulmani

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-73181344B

Bu arada rulman internette 10 tlye satılıyormuş.
    https://www.camkrikosutamiri.com/doblo-surgulu-kapi-rulmani
    listeye aldım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.