Arkadaşlar 2016 Megan IV aracım var. Yan kapı çıtaları üstten ayrıldı. Esasen garanti kapsamında değiştirmiştim. 1 yıl sonra gene aynı durum oldu. Ancak garanti bittiği için işlem yapmadılar. Yaklaşık 4-5 yıldır böyle sürüyorum. Acaba ne yapayım. Servise gitsem gene aynı sonuçla karşılaşacağım. |
Megane IV Yan Kapı Çıtası Çatladı
-
-
Megane da olmaz öyle şeyler siz yapmışsınızdır. Belki de fazla tazyikli suya maruz kaldı , yanlış kimyasallar temas etti bilemeyiz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Megane'de olmayacağının garantisi nedir? Araba 2 yıllıkken bile oldu. Bu ikinci kez oluşu.
-
Arabanın en bilinen kronik sorunu bu. Hayır garantisi olan araba servise gitse bile kullanıcı hatası demiyorlar, bu adam arabayı savunacağım diye ağır saçmalıyor.
Hocam öncelikle bu sorun arka camların yukarı çıkarken fitili zorlayacak kadar çıkmasından kaynaklanıyor. Arka camları fitili zorlamadan duracağı şekilde ayarlıyor servis, ondan sonra tekrar etmeyi kesiyor.
Tabii fitil seti çok pahalı, ben umursamıyorum artık. Koskoca C sınıfı araba B sınıfı gibi rüzgar sesi ala ala gidiyorum.
-
Mantıklı cevabın için teşekkür ediyorum.
Camın bunu yapacağını hiç düşünmemiştim. Su sızdırmasa bari.
Bakalım uygun bir çözüm bulabilirsem paylaşırım.
-
Bende su sızdırma yok. Zaten o kadar çok araçta var ki, su sızdırsa Megane gruplarında mutlaka konuşulurdu.
Benim fitil hali hazırda yırtılmış olmasaydı cam ayarı da yaptırırdım da, fitil yırtılıp yukarı çıkmışken cam aşağıda kalırsa su almaya başlayabilir ya da rüzgarı daha fazla alabilir diye saldım.
En ucuz çözümü Honda'larda falan olan cam rüzgarlığı taktırmak. O da görsel olarak çok hoşuma gitmiyor, zaten 'piano black' köpekbalığı anten yapmışlar, bir de cam rüzgarlığı olursa arabanın bütün ağırlığı gider diye girmedim ona da. Öyle kalır muhtemelen satana kadar.
-
Meganın en göze batan problemi maalesef. Aracın o kısmında zıçmışlar. Sıfır alınanlarda bile zaten o kısımda bir simetri sorunu var.
Bu parça kapı çıtası değil hocam. Senin arka kapı cam fitilleri de sorun var. Çözüm şu olabilir. Ya altına siyah silikon yap Dyson var piyasada. Yada aracın sanırım yerli üretim cam fitili yurt dışı varsa onu dene...
Şase no ile servise telefon aç parça yurtdışı mı öğren.
dikiz aynası düşmeside bi ara çok idi
-
benım de 2. yılda yetkili servisten değişti. aslında çok da gözüme batmıyordu. bu yıl birşey yok bakalım seneye ne olacak. eğer yine olursa değiştirmek çözüm değil çunku geçen sene 25 bin tl tutmustu değişimi. muhtemelen ısıtma genleştirme yapıştırma formulu uygularım.
-
Megane 4 ün en meşhur kronik sorunu bu trollson.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Arabanın en bilinen kronik sorunu bu. Hayır garantisi olan araba servise gitse bile kullanıcı hatası demiyorlar, bu adam arabayı savunacağım diye ağır saçmalıyor. Hocam öncelikle bu sorun arka camların yukarı çıkarken fitili zorlayacak kadar çıkmasından kaynaklanıyor. Arka camları fitili zorlamadan duracağı şekilde ayarlıyor servis, ondan sonra tekrar etmeyi kesiyor. Tabii fitil seti çok pahalı, ben umursamıyorum artık. Koskoca C sınıfı araba B sınıfı gibi rüzgar sesi ala ala gidiyorum. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X