Şimdi Ara

Yeni kasa aldım almaz olsaydım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni kasa aldım Aerocool VS-3. Güç kaynağı eski kasamda üstdeydi sorun yoktu. Şimdi bu kasada altta duruyor güç kaynağı. 6850 crossfire kullanıyorum. Alttaki kart güç kaynağı fazla ısınmasada etkilendi bir şekilde. 1.kart 70 derece 2. kart 80-85 derece. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu kasa biraz geniş diye aldım ama 5 yıllık 40 liraya aldığım kasa bundan kat kat daha iyiydi. Ne yapacağımı şaşırdım. Önerebileceğiniz bişey varsa sevinirim.

• güç kaynağı içinden gelen mi yoksa sizin mi? modeli markası nedir? Aerocool'un düşük modellerinden uzak durun hocam. Gerçekten mühendislik faciası. Bende VS-9 var, nasıl bir kasada fan yuvasında delikler birbirini tutmaz ya. Bi taneisin bağlıyosunuz, diğeri boşluğa denk gelmiyor. Malzeme kalitesi ayrı bir hikaye zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmerGndz

güç kaynağı içinden gelen mi yoksa sizin mi? modeli markası nedir? Aerocool'un düşük modellerinden uzak durun hocam. Gerçekten mühendislik faciası. Bende VS-9 var, nasıl bir kasada fan yuvasında delikler birbirini tutmaz ya. Bi taneisin bağlıyosunuz, diğeri boşluğa denk gelmiyor. Malzeme kalitesi ayrı bir hikaye zaten.

Güç kaynayım OCZ Fatality 550w. Walla bilemiyorum kasa genel olarak kötü değil ama güç kaynağı altta olunca 2. ekran kartına yakın kalıyor yani ister istemez ısıdan etkileniyor kartlar. Güç kaynağı fazla ısınmıyor, olsa olsa 35-40 derecedir. Valla ne yapacağımı şaşırdım kaldım. Anlaşılan 80 derecede kullanmaya devam etcez. Gerçi kartın soğutmasıda pek iyi değil. HIS marka tek fanlı
  • o zaman yanlış bir durum yok hocam ama 550W iki HD 6850'ye yetiyor mu hakkaten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Yeni kasa aldım Aerocool VS-3. Güç kaynağı eski kasamda üstdeydi sorun yoktu. Şimdi bu kasada altta duruyor güç kaynağı. 6850 crossfire kullanıyorum. Alttaki kart güç kaynağı fazla ısınmasada etkilendi bir şekilde. 1.kart 70 derece 2. kart 80-85 derece. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu kasa biraz geniş diye aldım ama 5 yıllık 40 liraya aldığım kasa bundan kat kat daha iyiydi. Ne yapacağımı şaşırdım. Önerebileceğiniz bişey varsa sevinirim.

kasanın kapağını ac bırak öyle kullan . 2 ekran kartının ortasına 2 adet fan yerleştir 2 sini birden soğutur. ben öyle kullanıyorum cros cok ısındırır tek karta yük biliyor diğer kart boşta kalıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolcu

quote:

Yeni kasa aldım Aerocool VS-3. Güç kaynağı eski kasamda üstdeydi sorun yoktu. Şimdi bu kasada altta duruyor güç kaynağı. 6850 crossfire kullanıyorum. Alttaki kart güç kaynağı fazla ısınmasada etkilendi bir şekilde. 1.kart 70 derece 2. kart 80-85 derece. Ne yapacağımı şaşırdım. Bu kasa biraz geniş diye aldım ama 5 yıllık 40 liraya aldığım kasa bundan kat kat daha iyiydi. Ne yapacağımı şaşırdım. Önerebileceğiniz bişey varsa sevinirim.

kasanın kapağını ac bırak öyle kullan . 2 ekran kartının ortasına 2 adet fan yerleştir 2 sini birden soğutur. ben öyle kullanıyorum cros cok ısındırır tek karta yük biliyor diğer kart boşta kalıyor

Hocam kasanın kapağı açık kalsın diye almadım ki. Daha yeni kasa dün topladım. Eski kasamda sorun yoktu. Peki 80 derece ile kullanmak ne kadar sıkıntı yaratır. Araya 8cm fanmı koymam gerekiyor?

• Ben araya 2 adet fanı birleştrip cırt cırt var kelepce onla sıktım belirli yerden zaten koyacak yer yok birşeyle tutturman lazım kasa kapağı acık kalsın daha iyi hava alır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Ben araya 2 adet fanı birleştrip cırt cırt var kelepce onla sıktım belirli yerden zaten koyacak yer yok birşeyle tutturman lazım kasa kapağı acık kalsın daha iyi hava alır

kasanın kapağını açıpta denedim kapatıpda sonuçlar aynı. Neyse sanırım yapacak bişey yok. Bir dahaki sefere kesinlikle güç kaynağı üstte olan kasalardan alcam. Yada tek ekran kartına geçerim. 80 derece ile kullanmaya devam etcem. Gittiği yere kadar. Yanarsa yanar yapcak bişey yok. Zaten bu bilgisayar parçaları için yeterince para harcadım. Çoğu kez zararlı çıktım. Şeytan diyor sat komple sistemi aç laptopunu paşalar gibi takıl.
  • quote:

quote:

Ben araya 2 adet fanı birleştrip cırt cırt var kelepce onla sıktım belirli yerden zaten koyacak yer yok birşeyle tutturman lazım kasa kapağı acık kalsın daha iyi hava alır

kasanın kapağını açıpta denedim kapatıpda sonuçlar aynı. Neyse sanırım yapacak bişey yok. Bir dahaki sefere kesinlikle güç kaynağı üstte olan kasalardan alcam. Yada tek ekran kartına geçerim. 80 derece ile kullanmaya devam etcem. Gittiği yere kadar. Yanarsa yanar yapcak bişey yok. Zaten bu bilgisayar parçaları için yeterince para harcadım. Çoğu kez zararlı çıktım. Şeytan diyor sat komple sistemi aç laptopunu paşalar gibi takıl.

hocam 2 ekran kartıda sistemi zorlar bence 2 sinide sat 7850 2 gb modelinden al 2 6850 den daha performanslıdır.

sıcak hava yükselmek ister o yüzden yukarı cıkarken kasanın içinde tüm anakartı ve ısıtıyor nedeni psu altta olması ve 2 ekran kartı cok yük cekmesidir. psu ısınında sıcak hava yukarı cıkıyor gidecek biryeride yok.

bence o kasayı 2 ci el bölümde konu ac satmayı dene daha sonra coolermasterin üstten hava emen egsoz kasaları var yurtdışında kullanıyorlar ondan alırsan olur.

yada masrafsız kasadan herşeyi sök koy masanın üzerine kullan kasayıda sat başka kasa alana kadar öyle kullan cooler master al dediğim kasa model vul sipariş ver al

• quote:

quote:

quote:

hocam 2 ekran kartıda sistemi zorlar bence 2 sinide sat 7850 2 gb modelinden al 2 6850 den daha performanslıdır.

sıcak hava yükselmek ister o yüzden yukarı cıkarken kasanın içinde tüm anakartı ve ısıtıyor nedeni psu altta olması ve 2 ekran kartı cok yük cekmesidir. psu ısınında sıcak hava yukarı cıkıyor gidecek biryeride yok.

bence o kasayı 2 ci el bölümde konu ac satmayı dene daha sonra coolermasterin üstten hava emen egsoz kasaları var yurtdışında kullanıyorlar ondan alırsan olur.

yada masrafsız kasadan herşeyi sök koy masanın üzerine kullan kasayıda sat başka kasa alana kadar öyle kullan cooler master al dediğim kasa model vul sipariş ver al

hemen hemen eşit oluyor hocam. en mantıklısı tek karta geçmek. hooof hof sıkıntı bitmiyor. keşke kasayı hiç değiştirmeseydim.

• 550 watt güç kaynağı ile 6850 crossfire kullanmak hangi akla hizmet hocam yapmayın Allah aşkına üzmeyin beni :) verimi çok düşer yük altında benden demesi.acilen tek karta dönün . sıcaklık sorunu için ekstradan bir şekilde ısınan kartın hava girişine doğru fan koymanız gerek. mutlaka etkisi olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aysat

550 watt güç kaynağı ile 6850 crossfire kullanmak hangi akla hizmet hocam yapmayın Allah aşkına üzmeyin beni :) verimi çok düşer yük altında benden demesi.acilen tek karta dönün . sıcaklık sorunu için ekstradan bir şekilde ısınan kartın hava girişine doğru fan koymanız gerek. mutlaka etkisi olacaktır.

Yok hocam PSU da sorun yok. Ocz 550w Fatality sağlamdır. Amperleri iyidir. Güç kaynağı yetmediği zaman bilgisayar ya reset atar yada güç kaynağı baya ısınır. Bende bunların hiç biri yok. Üstelik FX6100 var onuda 4.2 Ghz de stabil kullanıyorum. Ama ekran kartlarına overclock düşünmüyorum. Test sonuçları 3dmark Vantage da Genel puan 20000, Cpu 16000, Gpu 22000. Sence bu değerler azmı? Soğutma olarak bir çözüm bulamadım 1. kart max 77 derece. 2. kart (alttaki) max 80 derece. Isı yüzünde performans kaybı yaşamıyorum. Bu kartlar 80-90 derecede çalışıyormuş. O yüzden gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum.

• 3 derece fark gayet normal endişelenme. güç kaynağı olayına gelirsek. oyunlarda genelde çalkantılı bi yükleme olur sürekli %99 olmaz ama bench alırken sürekli %99 civarı yükleneceği için psunun verimi düşer aynı zamanda 12v kanalın atx standartlarının altına düşebilir. voltaj düşünce daha çok akım gerekir akımın artması sıcaklığın artması demek. tekrarlıyorum ben olsam sağlam bi 650 wattan düşük kullanmazdım o sistem için.occt benchmark var güç kaynağı testi yapıyor. o teste bi sok bakalım 12v kanalın kaç volt gösteriyor :)
  • Valla böyle sonuç fazla uzun süre tutmadım testi. Ne kadar süre test etmesi gerekiyor?
     Yeni kasa aldım almaz olsaydım!
  • uzun süre teste gerek yok hatta test etmeyin bence. psuya zarar gelirse sorumlusu olmak istemem. bu arada o yaptığınız cpu testi mi ? power supply mı ?
  • quote:

uzun süre teste gerek yok hatta test etmeyin bence. psuya zarar gelirse sorumlusu olmak istemem. bu arada o yaptığınız cpu testi mi ? power supply mı ?

CPU testi. Power Supply sekmesine gelip ON tuşuna basıyorum ama siyah ekrandan sonra crash veriyor program.
  • psunu değiştir
  • quote:

psunu değiştir

Hocam durduk yere masrafa sokcan beni yaa
    Zaten şu forum donanıma katıldığımdan beri masraflar baya arttı
  • ekran kartlarına overclock yapmadığın sürece bi şansın var :)
  • quote:

ekran kartlarına overclock yapmadığın sürece bi şansın var :)

Ekran kartlarına overclock yapmam çünkü ihtiyacım yok. Oyunlarda sorun yaşamadım bugüne kadar. Senin dediğin olayla karşılaşmadım çalkantılı olur felan dedin ya. Genelde 99% yük altına giriyor ekran kartlar. Oyundan oyuna oyunun ayarlarından felan değişiyor bu durum. Gözünü seveyim bak masrafa sokma beni
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.