Şimdi Ara

Frisby kasa alacaklar almadan önce burayı okusanız iyi olacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Burada hep en iyiler tanıtılıyor thermaltake,raidmax gibi.Haliyle bu ürünlerde çok pahalı türk insanı ucuzu severya :D İnsanın gözü ucuz kasalara kayıyor.
    Bende kasa ucuz olsun sistem iyi olsun diyerek parayı işlemciye verip kasayı frisby aldım.FRISBY 6505BS modeli idi.Bakınca güç kaynağı bile burda 40 lira iken 50 lira civarında olması epey ucuz geliyor tabi insana.
    Kasayı ilk gördüğümde:
    Sıradan bir kasa geldi sade bir tasarımı var.kasanın 2 yanında panel var bunlar çıkartılabiliyor.anakart gibi parçaları takmak için yan paneli açtığımda ne kadar teneke olduğunu farkettim birinin deyişiyle 6 yaşındaki bebe tek eliyle bükeblir ama taşıyamaz.Evet Gerçektende kasa çok ağırdı.yan paneli açmak bir hayli zordu çıkarttıktan sonra paneli eğdimi farkkettim düzeltmem epey zamanımı aldı.şimdide eğrilik vardır biraz.
    kasaya cd sürücüsü disket sürücüsü gibi şeyler takmak için ön paneli açmak gerek bi bir kayli zor.çok hassas pilastik parçalar var.ön paneli çıkardıktan sonra usb,kulaklık kabloları çok kısa geliyor sadece 6 cm kadar açılbiliyor ön panel neyse zar zor taktık cd sürücüyü.
    frisby kasalar tenekeden yapıldığı için arada boşluklar oluyor istesenizde kapatamıyorsunuz.mesela sıcak yaz aylarında işlemcininz hızla çalıştığı zamanlarda.
    titreşim o kadar çok oluyorki mesela ben elimi klavyeye koyunca bile birhayli hissediyorum titreşimden kaynaklanan gürültüler var elbet.mesela sağ panelde titreşim oluyor onu gidermeye çalışırken sol tarafdan ses çıkıyor.birde cd sürücüsünün dandik plastik kapağı var oda ses çıkarıyor.kasanın panelini 1 kez çıkarıp takmak gerek.ben 1 kez takmama rağmen bir hayli büküldü.çünkü açmak o kadar zorduki.
    birde sakın bilgisayarın lambalarına dokunmayın adamlar sabitlememişler dokununca göçüyor veya içine düşüyor aynı şey cd sürücü yeri içinde geçerli.
    ön panel plastik ama öyle bir plastikki iz bırakıyor tırnağınızla bile çizseniz izi kalıyor kuvvetli darbe olursa beyaz bir leke bırakıyor onuda çıkarmak imkansız.
    kasanın ön tarafında hiçbir açıklık yok hava sirkulasyonu oluşmasını engelliyor bu sayede işlemci,anakart,ekran kartı çok ısınıyor.
    Gelelim Psu hikayeme:
    Psu yu taktıktan sonra farkettimki fanı hiçde iyi üflemiyor.ayrıca sesde yapıyor diyeblirim.tamam bu kadaro normal ama 6 aydır sorun çıkarmaya başlamıştı.
    suçu ramlere anakarta ekran kartına işlemciye hardiske attım ama hiçbiri değildi.Güç kaynağı dandik olduğundan voltaj verince inanılmaz rahatsız edici cızırtı yapıyordu.son zamanlarda sistemi kapatmaya başladı.Sistemi yakmadığına dua etmeliyim ama bilgisayara sanki hasar vermiş gibi..ilk günkü gibi çalışmıyor ne kadar format atsamda.
    yeni bir psu aldım şimdi rahatım çok şükür frisby kasa psu ile 150 liraya mal oldu 150 lira verip iyi bir kasa alsanız bunun gibi durumlara hiç katlanmazdınız.

Hepsiburadadan müşteri yorumları:

Öncelikle güç kaynağı iyi değil. Üzerinde 450W yazmasına rağmen minimum konfigürasyonlu bir bilgisayarı bile çalıştıramadı bu yüzden yeni bir güç kaynağı almak zorunda kaldım. Kasa sanki kağıt gibi, 6 yaşındaki bir bebe tek eli ile bükebilir ama yerinden oynatamaz. Ağır yani.
    İçindeki ses ve usb gibi kablolar kısa. Anakartta usb ya da ses çıkışı uzakta ise yetişmiyor.
    Üzerinde kasa hoparlörü bulunmuyor. Bu yüzden güç kaynağının iyi olmadığını, anakartı arızalı diye geri gönderiğimde sağlam diye geri geldiğinde anladım.
    Almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem P3 sistemler için belki olabilir ama ben önermem.

Fiyatına göre çok çok iyi.
    Kotu yonleri:
    - Biraz hafif kasa.
    - içinden çıkan güç kablosu ince.
    - güç kaynağının sata hdd için güç çıkışı yok.
    - tek fan var ve arkada.Opsiyon olarak ön tarafada fan takabilirsiniz.

İşte bir frisby hikayesi..

• Bende FRISBY CASE6901-WSB modelini kullanıyorum bütün fanlar takılı arka 120mm yan ve üst 80mm vs. soğutmada hiçbir problemim yok hatta eski kasamda hdd 47 49 C ye kadar çıkıyordu şimdi 40 ı geçmiyor psu konusunda tabiki gerçek bir psu alman lazım ben alırken yanındada iyi bir psu siparişi vermiştim bence fiyatına göre çok iyi bir kasa daha iyisini isterseniz birazdaha pahalısını alın olsun bitsin
  • Ben de Frisby'nin DU09AL-BK modelini kullanıyorum. Bahsettiğiniz sorunlardan hiçbirine rastlamadım. Tek şikayetim eski kasama oranla biraz daha fazla ses çıkarması. Ama içinde 3 tane fan olduğunu düşününce onu da kabul edilebilir değerlerde buluyorum. Türkiye şartlarında bilgisayarı KGK olmadan kullanmak zaten akıllı işi değil. Ufak da olsa bir Kesintisiz Güç Kaynağı edinmek lazım.
    Saygılar ...
  • Bu kasalardan alıp bu şekilde üzüleceğinize CM nin ucuz çözümlerine göz atabilirsiniz. 25 YTL gibi bir fark ile sağlam bir PSU ve sağlam sayılabilecek bir kasa alabilirsiniz.
  • frisby kalitesini için yorum yazmaya gerek yok biraz donanımlar ile ilgilenen arkadşlar bilir frisby'i...
  • frisby everest aopen uzak durulması gereken markalar az çok hepsini kullandım iyi bir sistem bunlara kesnlikle emanet edilmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oGz-44

frisby everest aopen uzak durulması gereken markalar az çok hepsini kullandım iyi bir sistem bunlara kesnlikle emanet edilmez.

Bence yanlış düşünüyosunuz diğer markalar doruda aopen onlar kadar dandik bir marka değil .kalitelik saalrı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: John PHILIPS

quote:

frisby everest aopen uzak durulması gereken markalar az çok hepsini kullandım iyi bir sistem bunlara kesnlikle emanet edilmez.

Bence yanlış düşünüyosunuz diğer markalar doruda aopen onlar kadar dandik bir marka değil .kalitelik saalrı var.

benim şimdike kasamdan önce kullandığım kasa aopendi 1 sene de heryeri döküldü ayrıca powerıda rezil di
  • AOPEN markası kaliteli bir markadır.
    H600A33 modelini 3 sene kullandım, H600B28 modelini de 2 senedir kullanmaktayım, bence malzeme kalitesi ve PSU bakımından gayet kaliteli.

CODEGEN - EVEREST - FRISBY bunlar dandik o konuda hemfikiriz
  • valla ben çok temiz kullanmama rağmen kasa dağıldı bütün plastik aksamı döküldü oradan biliyorum.
  • quote:

valla ben çok temiz kullanmama rağmen kasa dağıldı bütün plastik aksamı döküldü oradan biliyorum.

Size kötüsü denk gelmiştir belki şaka bi yana aopen sizin bahsettiğiniz gibi kötü bir marka değil bir lian-li kadar kaliteli kasası veya tagan kadar akaliteli bir psu su olmasada standart ev kullanıcılarının alabileceği en iyi kasaları üretir orta kalite.
  • Arkadaşlar her ürünü kendi kategorisi ile kıyaslamak lazım. Bence kendi fiyat kategorisinde frisby diğer markalardan daha güvenilir bir ürün.
  • quote:

valla ben çok temiz kullanmama rağmen kasa dağıldı bütün plastik aksamı döküldü oradan biliyorum.

Hangi modeli kullandınız bilmiyorum ama es50e modelini 2 seneden fazla kullandım. Şuan da yine forumdan bir arkadaşa verdim. Gerek psu su gerek kasası gayet sağlamdır aopen ın.
  • la bu frsizbi plajda oynanan tencere kapağı gibi uçan şey deeel mi? AA ondan kasamı yapmışlar?
  • ilk mesaja hitaben;
    kasadan kastınızın ne olduğunu anlamadım? çelik para kasaları gibi bir şey beklememek lazım. zorlayınca bükülmeyecek bilgisayar kasası görmedim zaten şu vakte kadar, teneke olduğu kısmı biraz alakasız bir eleştiri olmuş. Sonuçta bunu sırf içindeki elektronik parçaları koruması, birlikte tutmasu için alıyoruz. sabit bir eşya. Üzerine yük dahi koyduğumuz söylenemez.

ön kısmında ve arkasında 12'lik fan takma yeri varsa, airduck mevcutsa, ön tarafa usb ve ses çıkışı veriyorsa, hdd ve çalışma ledleri varsa, en az 4 tane hdd 3 tane optik sürücü için yeri varsa güzel kasadır bana göre. Ben 45 liraya aldığım everest marka bir kasa kullanıyorum ve bu dediğim özellikleri taşıyor. Titreşim olayı fan, hdd, diğer fanlı ekipmanlar ve optik sürücüler gibi sonradan takılan şeylerle alakalı bir durum. Kasa napsın :D

kasaların(psu hariç) pahalı olmasındaki en önemli etken estetik görünümdür benim öyle bir derdim yok mesela. Bir de zırt pırt açanlar için ergonomi de önemli ama o şekilde kasa kullanan az insan vardır. bilgisayarını öyle kullanan ona göre kasa alır zaten

Psu harici eleştirilerinizi yersiz bulduğumu belirtmek isterim. Bu tarz kasaları dükkan şeklinde çalışan bilgisayarcılardan pazarlıkla psu'suz olarak edinebiliyorsunuz. Bence bu akıllı bir alışveriş oluyor.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 9 Ekim 2008; 19:40:03 >

• Ama arkadaşlar, ne yaptınız? Ben de kaç yıldır Aopen kullanıyorum, hi. dandik bir yönünü görmedim. Hatta Gigabyte'dan bile bence daha istikrarlı bi kasa, parça geçmeleri, panelin sökülüp takılması vs açılarından. Hem de zaten oldukça da pahalı. H600 modeli sanırım 90 USD civarında bir fiyat etiketi taşıyor. Bence kasaya çok fazla para vermek istemeyecek arkadaşların birinci tercihi olmalı.

Tabi bu arada forever Gigabyte Aurora 3d 570s
  • frisby' e 30-40 ytl verecek kadar zengin olmayın
  • en cuuz kasada son tercih
    33-37ytl arası fiyatı vardır rain frisby codegen psularda 230-300watt arasıdır fiyatıda 11$+kdvdir
    sistemi toplarsınız ama bombanın pini çeknmiş ne zaman patlayacağını beklemeye benzer gidin 2.el elın ama sağlam 400-480-500watt kalite psular alın kasada ise aopen iyidir psularıda fsp üretimidir diğer markalara göre baya üstün oemlere göre... aopen h600b favorim 70-100ytl arasındaki kasalarda
  • Benim de kasam Frisby. Alalı 1 seneden fazla oldu. KDV dahil 75 YTL'ye almıştım. Ön ve arkada 2 adet 120 mm fan ve yanda 1 adet 80 mm fan olmak üzere 3 fana sahip. Belirtilen PSU gücü ise 450 watt. Aynı zamanda pencereli. Ben şahsen çok memnunum. İçinde şu anda 3 adet HDD, 4 adet OCZ 800 mhz RAM, AMD 4400+ işlemci, Creative Live Ses Kartı, Gigabyte Anakart, 1 adet DVD yazıcı, Floppy ve kart okuyucu var. Günlerce açık kalmasına rağmen kesinlikle reset atmaz. Isı değerleri son derece düşük ve sessiz çalışıyor. Canımı sıkan tek şey HDD led kablosu anakartın ilgili yerine yetişmediğinen HDD ışığını kullanamıyorum.

Demek istediğim bu işler biraz da şans işi. Şu sıralar bir arkadaşım için bu kasayı araştırdık ve bulamadık. Piyasada 450 watt PSU'lu kasa yok resmen. 400 watt olanlar ise çok pahalı. Ben ise çok uygun bir fiyata aldım ve sağlam çıktı. Tabi bu markalardan şikayet edenlerde yalan söylemiyor ama ucuz çin malı bile olsa hiçbir markanın toptan karalanmayı haketmediğini düşünüyorum. Yine de bu markaları tercih edecekseniz en ucuz ürünlerini değil, nispeten daha üst modellerini alın.

• alacağınız en ucuz kasa foxconn aopen olsun derim bunların aşağısındaki kasalar tabiri caise peynir tenekesi gibi oluyor...birde bu ucuz kasaların caf caflı modellerini almayın işçilik çok kötü olmakta sade olan modelleri biraz daha kötünün iyisi..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.