Şimdi Ara

Yeni kasa aldım fan hızını nasıl ayarlayabilirim ? Xigmatek Astro RGB Fan Ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba geçen hafta kasamı yeniledim kasa şu linkte olan
    www.segment.com.tr
    Xigmatek EN40926 ASTRO 650W 80Plus Power + 4 Adet RGB Led Fanlı + Usb 3.0 Temper Camlı Oyuncu Kasası - Segment Bilgisayar
    http://www.segment.com.tr/tr/urun/xigmatek-en40926-astro-650w-80plus-power-4-adet-rgb-led-fanli-usb-3-0-temper-camli-oyuncu-kasasi

içinde RGB kontrolcü var 4 tane fan buna bağlı şuan çalışıyor fakat tam güçte çalışıyor. acaba bunun hızını nasıl ayarlayabilirim
    pişman oldum bildiğin böyle bir marka aldığım için keşke corsairden şaşmasaydım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheMuyu -- 19 Ağustos 2018; 11:56:34 >

• Fan kabloları doğrudan güç kaynağına mı bağlı?
    3 ya da 4 pin bağlantısı var ise anakarta bağlayıp kontrol edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Fan kabloları doğrudan güç kaynağına mı bağlı?
    3 ya da 4 pin bağlantısı var ise anakarta bağlayıp kontrol edebilirsin.
    hocam bir tane küçük bir toplayıcı gibi birşey var 4 tane RGB fan ona bağlı sanırım o RGB kontrolcüsü o kontrolcüde direkt güç kaynağına bağlı
    yani o kontrolcüden çıkan bir kablo yok anakarta bağlayabileceğim en azından göremedim neyse olmadı tekrar açıp kasayı bir inceleyeyim
  • Benimde buna benzer bi kasam var kontrolcu uzerinde bi buton var onla hızlı yada yavaş olarak ayarlanıyor.Kasa uzerinde renk ayarlaniyor.Sendeki de öyle olabilir.
  • Sorunu çözdünüz mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TonyJunior

Sorunu çözdünüz mü?
    kasadaki fanlar xigmatek ch120 fanlar ve çıkan hubda fan hızı ayarı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ResVR

kasadaki fanlar xigmatek ch120 fanlar ve çıkan hubda fan hızı ayarı yok.

Alıntıları Göster
    kaç ay oldu çözemedim bende pişmanım bu kasayı aldığıma
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı kasayı bende aldım. Kumandasından fan ayarı yapabiliyorsun. Fiyatına göre iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mR.Hoppala

Aynı kasayı bende aldım. Kumandasından fan ayarı yapabiliyorsun. Fiyatına göre iyi.
    Hocam Merhaba içinden çıkan psu sizce nasıl? Güvenli mi?
    80+ da yalnız PC Render ve tasarım odaklı topluyorum.Sonuçta yük binecek.Malum öğrenirsem hız aşırmada var.R5 2600x işlemci
    Tabi arada da oyun oynarım.
  • Merhaba. Benim de aynı işlemci 2600x ve rtx2070 kart var. Kasa ile gelen psu yeterli tabi ki fakat oc gibi durumlarda ne olur denemeden bir yorumda bulunmak doğru olmaz. Ben bir şikayet göremedim. Yük durumunda biraz sesli veya cızırtı gibi ses çıkardığını okudum. Bir problem olacağını sanmıyorum lakin xigmatek resmi sitesine bir mail atın isterseniz.
  • hocam merhaba bende de xigmatek astro rgb var kumandadan fan hızı tuşuna basıyorum ama bir fark görünmüyor gibi yardımcı olabilir misiniz ?
  • Kumanda da bir problem bulunmuyorsa devir artıyordur. Sesten anlayabilirsiniz, bastıktan sonra daha gürültülü çalışıyor. Ben tüm fanları aynı markanın argb olanlarıyla değişmiştim aynı saçmalık bunda da var.

Ayrıca genel olarak belirtmem gerekirse fan hızı malum kumanda ya da kasanın içindeki hub üzerinden ayarlanabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 18 Ağustos 2020; 21:54:38 >
  • ama ses değişmiyor gibi tam olarak nasıl anlayabilirim acaba değişip değişmediğini ? birde kontrolcü üzerinde fan sw diye bir giriş var o ne işe yarıyor acaba ?

pardon yokmuş bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhan16007 -- 19 Ağustos 2020; 16:32:50 >
  • HWMonitor veya OpenHardwareMonitor gibi programlara bir bakın ama bu fanlar hub üzerinden olduğu için orada değerler 0 gözükecektir. BIOS'tan baktınız mı? Ben kullanmıyorum hızlandırmayı ama şuan bastığım da basar basmaz fanın gürültüsü artıyor. Çok rahat duyuluyor.
  • BIOS tan da göremiyorum fanlar sabit diyorlar aldığım yerde anlamadım valla ya birde kumandanız siyah dimi ?
  • Bende pişmanım aldığıma sorunu çözebildin mi reis? direkt güç kaynağına bağlı tam devir dönüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.