Arkadaşlar bu yeni kasa Honca Civiclerin bakım periyodu nedir? Bir yerden sadece km'ye göre olduğunu duydun ve saçma geldi zamanla ilgisi yok mudur?
Örnek vermek gerekirse ben Corsa kullanıyorum ve bakımları 15000 km yada 1 yıldır. Bir yılda 5000 km yapsanda bakım zamanı gelmiştir yani arabanın yada 2 ayda 30000 km yaparsan yine bakıma gitmen gerekir. Honda'da böyle birşey yok mu?
Hondalarda bakım periyodu 10000 km veya bir yıl.
Çok teşekkürler cevap için. Peki zaman 1 yılı geçerse ve bakıma götürmezsek araç garanti kapsamı dışında kalır mı?
2. yıl gitmezsen idare ederler 1 ay gecikmede falan sorun olmaz.
her 10 bin km yada yılda bir girmen gerekiyor.eger 13 ay olursa sorun olmaz ama daha uzun süre girmezsen garantin biter.garantinin bittigini servis söylemeye bilir taki garanti ile ilgili bir sorun olur parça değişmek zorunda kalır o zaman merkeze garanti onayı adı altında faks çekiliyor cevap ordan olumsuz gelir
Teşekkürler cevaplar için
quote:
Orijinalden alıntı: Bekapa
Arkadaşlar bu yeni kasa Honca Civiclerin bakım periyodu nedir? Bir yerden sadece km'ye göre olduğunu duydun ve saçma geldi zamanla ilgisi yok mudur?
Örnek vermek gerekirse ben Corsa kullanıyorum ve bakımları 15000 km yada 1 yıldır. Bir yılda 5000 km yapsanda bakım zamanı gelmiştir yani arabanın yada 2 ayda 30000 km yaparsan yine bakıma gitmen gerekir. Honda'da böyle birşey yok mu?
Yalnız ufak bir ayrıntı var. 1 yıl ve 10000 km'den önce hangisi dolarsa o zaman götürmek gerekiyor bakıma. Arkadaşlar 13. aya kadar sorun olmaz demişler ama örneğin 5. ayda 10000 km olduysa araç ve bakıma götürmezseniz garantiniz yine kaybolur. Ben aracımı 10400 km'de götürmüştüm 10. ayda ve 400 km'lik fazlalık sorun olmamıştı.
Aslında bizdede 1 yıl - 20 bin km. ama servisler bizleri kazıklayabilmek için 10 binde bir yapıyor, bunun içinde 6 yıl garantiyi kullanıyorlar, ben arabayı aldığımda bir kağıt imzalattılar, eğer 10 binde bir bakıma sokmazsam 6yıl garantinin yanacağını kabul ettirdiler, ama sanırım ben 6 yıl grantiyi boşverip 3 yıllık normal garantisine razı olacağım, nasıl olsa 3 yıl dolmadan satarım, ama satarkende aracın garantisinin devam ediyor olması satış açısından artı bir avantaj sağlar
en son 10.000 bakımını yaptıran arkadaşa bakım kaça mal oldu? son 2-3 ay içinde yaptıran var mı?
ben eylül ayında 10.000 bakımını yaptırdım 205 tl'ye mal oldu. değişenler yağ filtresi,polen filtresi, karter tapa pulu, cam suyu,magnatec 10w40 yağ,fren balata temizleme spreyi. bütün olay bu , alınan işçilik 51 tl.
quote:
Orijinalden alıntı: senyaylar
ben eylül ayında 10.000 bakımını yaptırdım 205 tl'ye mal oldu. değişenler yağ filtresi,polen filtresi, karter tapa pulu, cam suyu,magnatec 10w40 yağ,fren balata temizleme spreyi. bütün olay bu , alınan işçilik 51 tl.
teşekkürler. cam temizleme suyuna da para alıyorlar insafsızlar... polen filtresi erken değişmemiş mi?? hangi servis?
Balıkesir Şen'de yaptırdım bakımı, diğerlerinden fiyat almadım bazıları fiyat farkları olabiliyor diyo ama ne kadar doğru bilmiyorum..
bu arada zonguldak ereğlideki ersavaş honda kapandı mı? uzun zamandır zonguldaka gitmiyorum o yönde duyumlar aldım, yanlış hatırlamıyosam siz zonguldaktaydınız..
Bilmiyorum dostum.. Ben İstnbul'dayım. Bayramda gidecğim , bir soruşturayım arkadaşlardan.
İşçilik dahil Tekli bakım ortalama 250 tl...
1yıl veya 10.000 kmde bir bakımını yaptırırsanız araçta sorun yaşamazsınız Garantiyi bi kenara atın Hondanın bakımını yaptırdığığınız zaman arıza vermez kolay kolay...
Polen filtresinin değişim zamanı yoktur Yağ Yağ filtresi veya hava filtresi gibi. Kimi klimayı az kullanır polen çabuk kirlenmez kimi çok kullanır kirlenin... Ayrıca Klimayı kullandığınızda dışardan içeriye olan özelliğinden çok İçerden içeriye sürkülasyon yapan modu kullanın Bu şekilde çok daha az kirlenir Polen filtreniz...
Rusya`da resmi olarak her yil ya da 15000 km bir. Ben civic ve accordu bu periyodlarda bakima sokuyorum. Hicbir sorun yok. Yag olarak da Mobil1 5w50 kullandigim icin yag eksiltmiyor.
Filtreleri de kendim degistiriyorum, tabi cok kirlenmisse. Ayrica servis extradan bir sey cam suyu, antifriz vs. icin koyalim mi diye soruyor. Izin almadan bunlari koyamaz.
Civic`in 30000Km bakiminda subap ayari yaptilar. Sanirim 30000Km`de bu gerekliymis benzin ekonomisi icin.
slm arkadaşlar 1. yıl veya 10 bin km bakımı ortalama 250 tl söyleniyor. fiyat biraz yüksek geldi. yakınlarda 10 bin km bakımına başka giden varmı ve acaba bu fiyatlar standart mı oluyor.pazarlık payı varmı acaba. tşkrlr.
bakım ücretleri standart değil.benim gittigim servis 180 tl çıkarıyor 10 bin veya diger bakımlara.sdece hava filtresi değişecekse o üzerine ekleniyor toplamda 200-210 tl tutuyor.ben 50 bin bakımınına yaptırdım fiyatlar hep aynı.ama ben polen filtresini servisten almıyorum fan az üflemeye veya koku yapmaya başladıgında gidiyorum değiştiriyorum 10-15 tl bişey dışarda serviste 60 tl.hava filtresi ylda 1 bakıma giren için değişmesi gerekiyor değişse daha iyi olur yani akıt ve motor saglıgı açısından.balans ayarı yapmak istiyorlar bazen serviste boşa para vermeyin 10-15 tl ye yapıyorlar dışarda zaten kaç dakika sürüyor ki servis yarım saat işçilik alıyor.o temizleme spreyleri cam suyu ilavesi gibi ıvır zıvırı kabul etmeyin o zaman bakım maliyeleriniz hava filtresi değişmedigi bakımlarda 165-180 arası çıkıyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme