Şimdi Ara

Yeni kimlik ve ehliyet sistemi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni kimlik kartı alınacakmış sanırım bu sene sonuna kadar alınması gerekiyormuş ehliyet felanda o kartın içinde mi olacak yoksa ayrıca ehliyeti de mi yenilemek gerekiyor yoksa ? Birde her 5 senede bir ehliyet yeniden alınacak diye birşey okudum doğru mu bu ?

• Arkadaşlar kimlik ve ehliyet ayrı ayrı alınıyor;
    ücretlerini ayrı ayrı ziraat bankası atm sinden yatırabilirsiniz
    Kimlik için 22.5 tl
    Ehliyet için 15 tl
    Akabinde internetten size en yakın nufus müdürlüğünden randevu alıyorsunuz
    Randevuya gitmeden önce
    1-biyometrik resim çektirin
    2-ehliyet için sağlık raporu alın (50 yaş altı sağlıklı biri aile hekiminden alabilir diğerleri hastaneden alacak)
    Randevunuza gidin işlemleri halledip kimlik ve ehliyetinizi adresinize postalıyorlar adreste bulunmamanız durumunda nufus müdürlüğünden alıyorsunuz
    Beğenip Öne çıkarın ki herkes bilsin
  • Ehliyet ayrı kimlik ayrı malasef. Yeni ehliyetin üstünde geçerli olduğu tarih diye bir ibare var. 10 yıl süresi var bende gözüken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerotobil

Ehliyet ayrı kimlik ayrı malasef. Yeni ehliyetin üstünde geçerli olduğu tarih diye bir ibare var. 10 yıl süresi var bende gözüken.
    Bitince sıfırdan ehliyet almaya mı gideceğiz yani sırf para tuzağı başka birşey değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-06A76CC2B

Bitince sıfırdan ehliyet almaya mı gideceğiz yani sırf para tuzağı başka birşey değil.

Alıntıları Göster
    Sıfırdan değil hocam. Sağlık raporu ve kart ücreti harçları var.
  • ben de ikisi ayrı diye biliyorum kimlik çipli fakat şu an kullanılamıyo rçipi içerisinde parmak izi bilgileri yer alıcak diye biliyorum
  • kimlik değişimi zorunlu değil kayıp vs olmadıkça.
    ancak ehliyet için son yenileme tarihi 31.12.2020.

bu tarihten önce yenilemek zorunlu.
  • Kimlik değişimi için gittiğimizde nüfus müdürlüğü banka dekontu istiyormu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İstemiyor Sistemden bakıyor Hatta benim ücret sisteme düşmemişti Dekontu yanımda götürmeme rağmen sistemde görmeden işlem yapmadı
  • Arkadaşlar kimlik ve ehliyet ayrı ayrı alınıyor;
    ücretlerini ayrı ayrı ziraat bankası atm sinden yatırabilirsiniz
    Kimlik için 22.5 tl
    Ehliyet için 15 tl
    Akabinde internetten size en yakın nufus müdürlüğünden randevu alıyorsunuz
    Randevuya gitmeden önce
    1-biyometrik resim çektirin
    2-ehliyet için sağlık raporu alın (50 yaş altı sağlıklı biri aile hekiminden alabilir diğerleri hastaneden alacak)
    Randevunuza gidin işlemleri halledip kimlik ve ehliyetinizi adresinize postalıyorlar adreste bulunmamanız durumunda nufus müdürlüğünden alıyorsunuz
    Beğenip Öne çıkarın ki herkes bilsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 5 Ağustos 2019; 18:55:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdi aldım randevuyu, internet bankacılığıyla ödedim harcı. Sağlık raporuna aile hekimi para istiyor muydu?
  • cakgalkarlos kullanıcısına yanıt
    İstemiyor ama sağlık raporunu almaya giderken 1 tane biyometrik resim götürmen lazım

• hocam aynı karta yaparlar mı hiç 2 kart parası almadan olmaz,sağlık probleminiz yoksa aile hekimi raporu veriyor .uygun görmezse hastaneye yönlendiriyor
  • Ayni karta cok basit bir sekilde farkli kartlar entegre edilebilir ama ranti duser ;)

• talharo123 T kullanıcısına yanıt
    Ülkece böyle şeylere kafamız çok basıyor 😀

• Imam osurunca cemaate cok birsey yapmak kalmiyor :)

• Cevaplar için sağolun

• İnternetten nerden yatırılıyor bu harçlar ?.mobil bankacılıkta yok, gib te yok bulamadım

• Gencer315 kullanıcısına yanıt

"Harç ve Değerli Kağıt Bedeli Ödeme" kısmından devam ediyorsunuz.
  • sano kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun.günlerdir bakıyordum bulamadım sayfada meğerse alt taraftaymış

• yarın ikisi için de randevu aldım. sabahtan gidiyorum.

ehliyet için internet vergi dairesinden sadece 13 liralık harç bedelini ödeyebiliyorsunuz. 2 lira da vakıf payı ödemeniz lazım, polis teşkilatını güçlendirme vakfı sitesinde bankalar yazıyor. ben denizbank'tan internetten ödeme sistemiyle hesabımdan ödedim 2 lirayı. eğer denizbank hesabım olmasa bankaya gidecektim iki lira için bence ziraat veya halkbank'tan ödeyin. bu iki banka 13+2 değil de direkt 15 lira olarak alıyor +2 lirayı başka yere ödemek zorunda kalmıyorsunuz.

aile hekimi sağlık raporundan para almıyor ama sağlık raporunda kan grubu olmasına dikkat edin. eğer sağlık raporunda yazmaz ama eski ehliyetinizde/kimliğinizde yazarsa sorun olmuyormuş. hatta beyanla kan grubunu söyleyenler de varmış. bazıları da kan grubu kartı istiyormuş doğruluğunu bilemem yarın öğreneceğim. benim raporda kan grubu yazmıyor ama ehliyetimde yazıyor sıkıntı olacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 6 Ağustos 2019; 22:7:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.