Şimdi Ara

Yeni kontratta yüksek ücret isteyen futbolculara düşük kontrat kabul ettirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
17.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • seçenekleri tek tek denedim ve olayı çözdüm.

üç temel nokta var.

1-en düşük serbest kalma maddesini ekliyoruz sözleşmeye. oyuncuya istediğimiz değer aşırı yüksek olmasın g.gonul 15m£ mesela

2-yılın takımına girme primi(max veriyoruz)

3- bağlılık primi iki kat veriyoruz deneyerek bulun düşükten başlayarak.

bu şekilde haftalık 90k£ isteyen gökhan'a 57k£ haftalık sözleşmeyi kabul ettirdim.

900k yılın takımı verdim ki 500k istiyordu hiç problem değil. 15m serbest kalma maddesi koydum ve bu değerde teklif gelse zaten bırakırım.

bağlılık primi 500k isterken 1m verdim bu da problem değil nasıl olsa kimse 15m bonservis ödemeyeceği için. ödese bile önemsiz bir değer.

ilk mesajda fikri veren arkadaşa teşekkürler ciddi bir problemdi buhttp://www.fmgraphics.net/forum/football-manager-2012-genel-konular/50642-yeni-kontratta-yuksek-maasa-cozum.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 10 Nisan 2012; 17:50:51 >

• biraz daha spesifik anlatabilirmisin? mesela bağlılık primi dediğinin ingilizcesi neydi? o para eski oyunlarda imza parasıydı direk oyuncuya sayıyordun şimdi değiştimi? direk cash para o benim bildiğim.
  • senin o verdiğin primler nereden çıkıyor ?

arkadaşın dediği gibi senin bağımlılık primi dediğin imzalama bedeli olarak imza attığında oyuncuya verilir.
  • Ben de oyuncularla olabildiğince düşük ücretten kontrat imzalamak için imza parası, menajer parası, yılın takımına girme, olmadı gol bonusu falan onlara abanıyorum. En iyisi. Gerçi ben bunları Milan'da yapıyorum ama toplam oyuncu maaşlarını uçuk tutmamaya çalışmak gibi bir huyum var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osaka13

senin o verdiğin primler nereden çıkıyor ?

arkadaşın dediği gibi senin bağımlılık primi dediğin imzalama bedeli olarak imza attığında oyuncuya verilir.

benim bildiğim bağılık primi oyuncuyu sattığımızda ona ödediğimiz tazminat ama emin değilim. Temsilci ücreti var birde ondan bahsetmiyorum. boş zamanımda resimleri koyarım. Şu anda 3. Oyuncuya da imzayı attırdım vela. Haftalık 86k€ isterken 51k€'ya imzayı attı sadece bağlılık primini biraz yükseltip serbest kalma maddesini ekleyerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok iyi bir yöntem yıllık 5 milyon euro isteyen adama 2 milyon euro yıllık para teklif edince kabul ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

quote:

Orijinalden alıntı: osaka13

senin o verdiğin primler nereden çıkıyor ?

benim bildiğim bağılık primi oyuncuyu sattığımızda ona ödediğimiz tazminat ama emin değilim. Temsilci ücreti var birde ondan bahsetmiyorum. boş zamanımda resimleri koyarım. Şu anda 3. Oyuncuya da imzayı attırdım vela. Haftalık 86k€ isterken 51k€'ya imzayı attı sadece bağlılık primini biraz yükseltip serbest kalma maddesini ekleyerek.

yok bende temsilci ücretinden bahsetmiyorum. senin dediğinde doğru olabilir sadece sözleşme imzalarken oyuncuya imza atarken nakit bir para veriliyor diye biliyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Teklif Edilen Maaş 8k
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kucuk takimlar icin iyi bir yontem.
  • İyi de kardeşim, sen adama iki kat loyalty bonus verince aynı hesaba denk geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W

İyi de kardeşim, sen adama iki kat loyalty bonus verince aynı hesaba denk geliyor.

bu soru geleceğini tahmin etmemiştim olayın matematiği basit aslında. parmak hesabıyla yapalım baklaım. .

gokhan'ı ele alalım mesela. 2 kat bağlılık primi verdik yani 500k fazla. 500k zararımız var. peki karımız ne kadar?

istediği maaş = 90k

kabul ettirdiğimiz = 57k

90-57=33k . her hafta 33k kardayım yani. yılda 52 hafta olduğuna göre 33*52=1716k kar. kısaca 1.7m kardayım her yıl. sözleşme 4 yıllık imzaladım 1.7*4= 6.8m kar. zarar nedir peki? sadece 500k

loyalty bonus yani bağlılık primi imza ücreti değil arkadaşlar. yani oyuncu imzayı attığı anda ona ödenecek para değil. tanımı ekşi sözlükte şöyle yapılmış buyrun:

quote:

fm 2012'yle beraber gelen yeni bir özellik. artık oyunculara signing on fee yerine, bir loyalty bonus ödeniyor. oyuncunun kontratı boyunca ödenecek olan bu bonusun çalışma şekliyse şu:

örneğin 1 yıllık konrat önerdiğiniz bir oyuncuya 1.200.000 loyalty bonus verdiniz. bu, bütçenize aylık 100.000 eksi olarak yansıyor. eğer oyuncu kontratının 7. ayında gitmek isterse, kalan 5 aylık bonusu (500.000) ödemiyorsunuz. böylelikle signing on fee'den daha avantajlı bir durum ortaya çıkıyor.

ancak kontratı bitmeden oyuncuyu satmak isterseniz, kalan 5 aylık bonusu peşin olarak ödüyorsunuz. çift taraflı çalışan bir anlaşma yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 13 Nisan 2012; 2:23:38 >

• x-tol, detaylı açıklama için teşekkürler

Yanlız ekşisözlükten yaptığın alıntıda hata var... "Kontratı bittikten sonra oyuncu satmak" Diye birşey yok ki zaten. Aynı şekilde, ha oyuncu gitmek istemiş ha ben göndermişim, neticede para karşılığı satılıyor bunun da bir farkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanity Fair

x-tol, detaylı açıklama için teşekkürler

Yanlız ekşisözlükten yaptığın alıntıda hata var... "Kontratı bittikten sonra oyuncu satmak" Diye birşey yok ki zaten. Aynı şekilde, ha oyuncu gitmek istemiş ha ben göndermişim, neticede para karşılığı satılıyor bunun da bir farkı yok.

evet orayı bende yanlış anladım sattığımızda bağlılık priminin geri kalanını ödemiyoruz zannettim ancak öyle değil. her halükarda ödüyoruz yani sadece taksitle. belki emekli olduğunda geri kalanını ödemiyoruzdur onunla alakalı olabilir. sözleşme süresi devam ederken emekli olan futbolcu bana denk gelmedi daha 3. sezondayım zaten denk gelen varsa bilgilendirirse iyi olabilir.

• Güzel bilgiler. Küçük takımlar için iyi bir yöntem.
  • ben de bir şeyler yazayım. bazı oyuncular diğer takımlardan teklif geldiğinde ve biz teklifi reddettiğimizde, kontratlarının yenilenmesini istiyorlar daha fazla para almak için. yeni kontrat önermezseniz de mutsuz oluyorlar. bu durumda oyuncuya (veya menejerine) ileriki günlerde kontrat önereceğinizi söyleyin. size yardımcınız ileriki günlerde (sanırım bir ay sonra) o oyuncuya yeni kontrat önermeniz gerektiğini hatırlatınca, zaten kulüplerin ilgisi yok olmuş olacak. bu durumda da futbolcunun kontratında sadece ufak iyileştirmeler yaparak kabul ettirebiliyorsunuz. normalde isteğini hemen yapsanız oyuncu neredeyse maaşının iki katını talep ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x_tol

quote:

Orijinalden alıntı: W

İyi de kardeşim, sen adama iki kat loyalty bonus verince aynı hesaba denk geliyor.

bu soru geleceğini tahmin etmemiştim olayın matematiği basit aslında. parmak hesabıyla yapalım baklaım. .

gokhan'ı ele alalım mesela. 2 kat bağlılık primi verdik yani 500k fazla. 500k zararımız var. peki karımız ne kadar?

istediği maaş = 90k

kabul ettirdiğimiz = 57k

90-57=33k . her hafta 33k kardayım yani. yılda 52 hafta olduğuna göre 33*52=1716k kar. kısaca 1.7m kardayım her yıl. sözleşme 4 yıllık imzaladım 1.7*4= 6.8m kar. zarar nedir peki? sadece 500k

loyalty bonus yani bağlılık primi imza ücreti değil arkadaşlar. yani oyuncu imzayı attığı anda ona ödenecek para değil. tanımı ekşi sözlükte şöyle yapılmış buyrun:

quote:

fm 2012'yle beraber gelen yeni bir özellik. artık oyunculara signing on fee yerine, bir loyalty bonus ödeniyor. oyuncunun kontratı boyunca ödenecek olan bu bonusun çalışma şekliyse şu:

örneğin 1 yıllık konrat önerdiğiniz bir oyuncuya 1.200.000 loyalty bonus verdiniz. bu, bütçenize aylık 100.000 eksi olarak yansıyor. eğer oyuncu kontratının 7. ayında gitmek isterse, kalan 5 aylık bonusu (500.000) ödemiyorsunuz. böylelikle signing on fee'den daha avantajlı bir durum ortaya çıkıyor.

ancak kontratı bitmeden oyuncuyu satmak isterseniz, kalan 5 aylık bonusu peşin olarak ödüyorsunuz. çift taraflı çalışan bir anlaşma yani.

Doğru olabilir dostum, matematiğim pek yok dediğinden bişey anlamadım ama yöntemini denedim kabul ediyor cidden.

• quote:

Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

ben de bir şeyler yazayım. bazı oyuncular diğer takımlardan teklif geldiğinde ve biz teklifi reddettiğimizde, kontratlarının yenilenmesini istiyorlar daha fazla para almak için. yeni kontrat önermezseniz de mutsuz oluyorlar. bu durumda oyuncuya (veya menejerine) ileriki günlerde kontrat önereceğinizi söyleyin. size yardımcınız ileriki günlerde (sanırım bir ay sonra) o oyuncuya yeni kontrat önermeniz gerektiğini hatırlatınca, zaten kulüplerin ilgisi yok olmuş olacak. bu durumda da futbolcunun kontratında sadece ufak iyileştirmeler yaparak kabul ettirebiliyorsunuz. normalde isteğini hemen yapsanız oyuncu neredeyse maaşının iki katını talep ediyor.

hayır oyuncu çok az düşürür ücretini bu yöntem gibi yarı yarıya indiremezsiniz ücreti örnekle açıklayayım. Sezon başı volkan'a city 10m teklif etti, reddettim. Volkan maaşının iki kat arttırılmasını talep etti 90k falan. Sonra imzalarız dedim. Sinan bolat'ı aldım ve ilk yarı sonuna kadar onu oynattım volkan yedek bekledi. Devre arasında 5m'a önerdim kimse teklif yapmadı. Sözleşme önerdim 90k'dan 86k'ya düşmüş sadece. Zorla 82k'ya imza attırdım sezon sonu serbest kalıyordu yoksa. Örnekte anlaşılabileceği gibi bir kere o yüksek ücreti istedikten sonra çok az oynuyor istediği miktar ne yaparsanız yapın. Ta ki bu önerdiğim yönteme kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_tol -- 15 Nisan 2012; 3:59:04 >

• Herkese merhabalar,
    Fifa Manager 12 ile bir sorum olacaktı sizlere, az ya da çok ilgili olduğunuzu mesajlarınızdan fark ettim.
    Kadromda bulunan Felipe Melo ve Leandro Damiao'nun kontratlarında son 6 ay. Felipe Melo'nun şuanki lvl'i 88 ve kendisine karşı sempati beslemekteyim. Ve Leandro Damiao; kendisini free agenttan almış olup 9 talenta çıkarmış durumdayım ve lvl'i 89. Vazgeçilmezim olmuş durumda. (tabi bir de emre çolak var kendisini 7 talenttan 9 talenta çıkardım, ya da kendisi çıktı ama çok öneriyorum bu oyuncuyu yeni başlayan arkadaşlara.) Herneyse gelelim konumuza. Benim bu Melo şahsiyeti extend contract diyince bana, Leandro'nun kontrat görüşmelerine bağlı durumum, o iş çözülmeden hiçbir şekilde renewal yapmam kontratımı demekte. Tabii bu durumda yapılacak tek şey Leandro ile görüşmek oluyor. Gidip onunla görüştüğümde ise kendisi bana Melo'nun kontrat görüşmelerine bağlı olaraktan masaya otururum, diğer türlü olmaz diyor. Bir kitlenme söz konusu. Ayrıca Director of Football'a da bir şahıs getirdim Lvl 80 civarında, ondan da tık yok. Acaba diyorum aranızdan yardımsever ya da bu konuyu çözüme daha önceden kavuşturmuş bir arkadaş çıkıpta bana yerine getirmem gereken talimatları söyleyebilir mi?
    Teşekkür ederim, İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bong

Herkese merhabalar,
    Fifa Manager 12 ile bir sorum olacaktı sizlere, az ya da çok ilgili olduğunuzu mesajlarınızdan fark ettim.
    Kadromda bulunan Felipe Melo ve Leandro Damiao'nun kontratlarında son 6 ay. Felipe Melo'nun şuanki lvl'i 88 ve kendisine karşı sempati beslemekteyim. Ve Leandro Damiao; kendisini free agenttan almış olup 9 talenta çıkarmış durumdayım ve lvl'i 89. Vazgeçilmezim olmuş durumda. (tabi bir de emre çolak var kendisini 7 talenttan 9 talenta çıkardım, ya da kendisi çıktı ama çok öneriyorum bu oyuncuyu yeni başlayan arkadaşlara.) Herneyse gelelim konumuza. Benim bu Melo şahsiyeti extend contract diyince bana, Leandro'nun kontrat görüşmelerine bağlı durumum, o iş çözülmeden hiçbir şekilde renewal yapmam kontratımı demekte. Tabii bu durumda yapılacak tek şey Leandro ile görüşmek oluyor. Gidip onunla görüştüğümde ise kendisi bana Melo'nun kontrat görüşmelerine bağlı olaraktan masaya otururum, diğer türlü olmaz diyor. Bir kitlenme söz konusu. Ayrıca Director of Football'a da bir şahıs getirdim Lvl 80 civarında, ondan da tık yok. Acaba diyorum aranızdan yardımsever ya da bu konuyu çözüme daha önceden kavuşturmuş bir arkadaş çıkıpta bana yerine getirmem gereken talimatları söyleyebilir mi?

burası football manager konusu hocam ilgili bölüme yazarsan daha kolay cevap bulabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bong

Herkese merhabalar,

bu nedir böyle ya savaç oyunu gibi leveller talentler :)

çözümü söylüyorum ben sana hemennn bırak oyunu bize katıl

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.