|
Yeni kripto para yasası ile gelen 'hizmet bedeli' kesintisi nedir? Kimlerden alınacak?
-
-
kripto paranın amacı zaten bu tür olaylara karşı olmasıydı. nasıl takip yapılacak ?
-
Pamuk eller ceplere.
-
Kripto borsalarının gelirlerinin %1 + %1 i diyor. Takip edilecek bir şey yok sanki yanlış okumadıysam. Ülkemizde hizmet veren borsalar gelir vergisi ödüyorlar ya oradaki gelire bide getir bakam bizim payımızı kısmı koymuşlar. Borsalar da bunu komisyonlarda bir miktar oynayarak çıkarabilir.
Ama global borsada bunu nasıl yapar orası meçhul. İnşallah ofis açacaksınız, temsilciniz olacak vb gibi şeyler zorunlu koymazlar (sosyal medya yasası gibi)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Allem ettiler kallem ettiler yine bir yerden yerleştirdiler vergiyi.
-
Vergiye tümüyle karşı çıkanları anlamış değilim, her ülkede yatırımcı veya aracı kurumlar düzenleyici kuruluşlara vergi öder. Buradaki konu vergi değil, verginin kabul edilebilir düzeyde olması.
Kripto paralar aradaki düzenleyici kurumlar(devletler) denklemden çıksın diye piyasa çıkmış
Vergiyi çıkarttılar da kripto yatırımcısına ne yararı oldu
-
-
Komtrol edemediği bir finansal güce günün sonunda kim tam bağımsızlık verir? Ben bu yüzden buna hikaye diyotum, tabii ki siz farklı düşünüyor olabilirsiniz
Bilmediğim için soruyorum, Binance’tan aldım coini, soğuk cüzdanıma aktardım. Şans bu ya, 1.000 dolara aldığım coin 100.000 dolar oldu. Devlet nereden bilecek bu coin’in elimde olup olmadığını? 2.000 dolar vergi vermem lazım ama aldım ve birine yolladım coini, nasıl çözecekler bunu acaba?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Soluduğumuz havadanda vergi alacak mısınız?
Sanırım çoğu kişi haberi düzgün okumamış bizden para kesilmicek yani yatirimcilardan onaylanirsa bu kanun her yıl mayıs ayında borsalar yazıda belirtilen kurumlara vergi vericek borsa da bunu kullanıcıya yansıta bilir diye düşünüyorlar
-
Sen bunu yerel borsadan tl ye çevirdiğinde anlayabilir. Mesela bütün işlemlerini dex üzerinden yaptın ve gün sonunda 100 bin usdt kazandın. Sonuçta bunu bankaya çekebilmek için yerel borsada tl ye çevirmen lazım. Soğuk cüzdanda veya metamask gibi online bir şahsi cüzdanda tuttuğun sürece bir kesinti olmaz. Borsalar komisyon miktarını arttırarak bu fiyatı çıkarabilir. Ama müşteri kaybetmemek için bir kısmını cepten de verebilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arabadaki %250, alkolde, sigarada yüzde 100, telefonda %150 derken soludugun havayı da geçiyor vergiler merak etme.
-
Aslında borsalardan kesecek vergiyi yine bizden çıkan bir şey olmayacak bu açıdan iyi.
Hizmet bedelide ne hizmeti var bu hizmetin içinde söylesinler baride verelim bütün servetimizi :))
-
Bize dokunmasınlar kardeşim, üç kuruş da oradan geliyor zaten.
-
Yatırımcıdan vergi kesintisi yok. (YTD) Konu dışı olacak ama hicbir Türk borsasını önermiyorum nacizane çok ciddi sorunlar yaşandı geçmişte para çekimleri ve fiyat değişimlerinde ilginç bir şekilde çöken sitelerinde işlem yapılamadı.. Binance, binancetr, gate.io, mexc, kraken, kucoin, huobi bunlar yıllardır bilinen güvenilir borsalardir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cok basit bankalardan borsaya giren para ve cıkan paraya bakıp istediği gibi takip yapabilir. borsalar kayıt tutar. Dediğin gibi takibi yapılamayacak merkeziyetsiz dijital para istiyorsanız zaten maddi varlıklarınızı borsalarda bulundurmazsınız. Yasada zaten borsalar özelinde cıkacak anladığım kadarıyla
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları GenişletBenzer içerikler
- instagram okundu bilgisi kapatma
- en iyi vpn ücretsiz
- biyografi sözleri
- ses programı
- snapchat st ne demek
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X