Şimdi Ara

Yeni kurduğum sistem ekrana görüntü vermiyor yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni sistem topladım ama ekrana görüntüyü bi türlü veremedim ne ekran kartından alabildim ne de onboarddan.herşey çalışıyor ama monitörde signal gitmiyor bir türlü.

Sistemim şöyle:

İşlemci: ryzen 3 1200
    Ram: gskill sniper x 3000mhz 8 gb
    Anakart: gigabyte a320m h2s
    Ekran kartı: sapphire pulse 4gb rx 570
    Psu: litepower 500w(2.el)
    Hdd: seagate 360 gb(yanan kasamdan çıkardım)

Bios pilini çıkarıp taktım
    Ramin yerini değiştirdim
    1 vga 1de hdmi kablosu denedim
    Onboardan görüntü almaya çalıştım
    İşlemciyi kontrol ettim düzgün takılı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ekran kartının fanları dönüyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4minorkinq

ekran kartının fanları dönüyormu ?
    Buradan yola çıkarak bir yere varamazsınız çünkü bu ekran kartlarında düşük sıcaklıklarda fan kapama teknolojisi var

Sanırım işlemciniz ram seçiyor, aşağıda paylaştığım link anakartınızın Summit Ridge işlemciler için sunduğu ram destek listesi.

Eğer raminiz F4-3000C16S-8GSXFB seri kodlu ram ise (googledan raminizi arattığımda bulduğum kod bu) listede mevcut değil.

http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-a320m-s2h.pdf

• kasayı düğmeden açtığın zaman fanlar döner hocam :)
  • Arkadaşlar bende ram listesine baktım ve bulamadım. Şimdi ramleri değiştirmem mi gerek acaba? Yarın vatan bilgisayara gidip uygun ramleri alıyım o zaman bir de öyşe deniyim.

• Hocam baktımda şu kodlu rami destekliyor ama o da 64 gb (4x16). Ben bunun sadece 8 gb sini alıp kullanamaz mıyım? Vatan bilgisayarda var bu ram ama tek 8gb yarın gidip onunla değiştiriyim ben.

Ramin kosu bu: F4-3000C15Q2-64GVR

Gskill ripjaws 8 gb 3000mhz

• Ya internetten biraz araştırdımda aynı anakart ve ramisorunsuz kullananlar var. Sorun ram de değil sanırım. Peki bios sürümü eski olduğundan işlemci çalışmıyorsa dicem ama baktım f1 güncellemesinde destekliyormuş. Yarın bi bilgisayarcıya götürüyüm baktırıyım bi.

Ha bir de unutmadan hdd led kablosu takılı ama kasanın önündeki hdd ışığı yanmıyor. Sorun hdd de olabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hdd ışığı yanmıyorsa biosun içinden bak, harddisk yada ssd olarak bir ibaret var mı. Benim tahminim bios olabilir, sitesine girip şuanki sürümle, (varsa) güncel sürümünü kıyasla. Eger güncellemesi varda indirip yükle. Bios update hakkında bilgin yoksa bulaşmani önermem.

Gelelim ram seçimine, anakart hangi frekansları destekliyorsa, o frekanslardan herhangi bir ram alıp taktığında çalışması lazım. Ram seçer mi anakarti bilmiyorum. Ama ramler de artık standartları, sanmam öyle birsey olsun.

Ramleri tek olarak slot slot dene, statik elektriğe dikkat et. Ramler zarar görmesin.

Aklima gelen son seçenek de power ın kötü olabilir.

Parçaları deneyebilecegin bir yer varsa deneyebilirsen çok güzel olur. Sorun nerde çok net çıkar. Aklıma gelenler bunlar. Belki birkaçını yapmışsındır bilmiyorum. Fikrimi söyledim sadece. Umarım çözülür biran önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailc78 -- 19 Ağustos 2019; 5:31:20 >

• Hocam ekrana hiç görüntü düşmüyor düşşe biosa girebilsem güncellerim hemen ama yok 0 görüntü herşeyi denedim. Şimdi bios pilini çıkardım. O da olmazsa hemen bilgisayarcıya götürcem orda denetcem ne sorunu var diye.

• işte bu yüzden kendim bilgisayar toplamaktan korkuyorum
  • yanana kasadan hdd de yanmış olamazmı git bi 120 lik ssd al sistem açılcaktır

yada arkadaslarının birinde sistemde ssd varsa alıp bi tak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brazcks

Hocam ekrana hiç görüntü düşmüyor düşşe biosa girebilsem güncellerim hemen ama yok 0 görüntü herşeyi denedim. Şimdi bios pilini çıkardım. O da olmazsa hemen bilgisayarcıya götürcem orda denetcem ne sorunu var diye.
    sorun harddiskten değil bence. harddisk olamsa da ekrana görüntü gelip system halted, insert disk gibi bişi yazması gerekir. ekran gelmiyorsa bence ya bios update yada powersupply da sorun var demektir.

arkadaşım i9 işlemci aldı. yeni update ile destek gelmiş o işlemciye. senin de buna benzer bir sorunun olabilir. anakartın desteklediği başka bir işlemciyle (umuyorum işlemciyi de anakartına göre seçmişsindir) ekrana görüntü gelip güncelleyip işlemcini takacaklardır.

power supply için de güç yetmiyor olabilir. yüksek wattlı bir ps varsa arkadaşından deneyebilirsin.

bu arada bilgisayarcıya gideceksen dikkat et parça değiştirmesinler veya powersupply çalışmıo abii diyip kötü birşey vermesinler. benim şahsi düşüncem bu 2 soruna odaklanman. bunlarda sorun olmadığını garantilersen, ram e bakarız, ekran kartına bakarız, kabloları kontrol edersin, acaba bi beslemeyi takmayı mı unuttun falan diye..

• Saolun vatan pc ye götürdüm kasayı ama sadece anakartı getir dediler. Yarın anakartı götürüp test edicez. Onlarda bios güncellemesi gerekiyor olabilir dediler. Eğer anakartta sıkıntı varsa garanti kapsamında değişim olur. Sorun yoksa işlemciyi geri gönderip kontrol ettircem servise. Gelişme olunca buradan bilgilendiririm sizi saolun.

• Arkadaşlar sorunu farklı ekran kartı takarak çözdüm. Sorun ya ekran kartında sıkıntı var yada psu kartı besliyemiyor. Psu beslemese bu sorun ortaya çıkar mı ki acaba? Kartın fanları çalışıyordu ama. Neyse iade başlattım hepsiburadaya. Umarım sorun karttadır da değişim olur. Saolun hepinize sorunu tam çözdüğümde buradan bildirir konuyu kapatırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Brazcks

Arkadaşlar sorunu farklı ekran kartı takarak çözdüm. Sorun ya ekran kartında sıkıntı var yada psu kartı besliyemiyor. Psu beslemese bu sorun ortaya çıkar mı ki acaba? Kartın fanları çalışıyordu ama. Neyse iade başlattım hepsiburadaya. Umarım sorun karttadır da değişim olur. Saolun hepinize sorunu tam çözdüğümde buradan bildirir konuyu kapatırım.
    Şuan ki kartın ve aldığın kartın güç değerlerine bak. Kac watt tüketiyor. Bir kıyaslama yapabilirsin. Sorununun çözülmesine sevindim. Bu arada ekran kartı güc yetmiosa yapabilir.

• Hocam psu dan olma olasiliği yüksek ikinci el almişsin zaten psuyu değiş sorunun hal olur ama her ihtimale karşi anakartinida güncel bios yükle

• arkadaşlar saolun bende güç kaynağından şüpheleniyorum ama önce bir ekran kartını geri gönderip kontrol ettiricem. Eğer sorun yoksa güç kaynağı alıcam mecbur. Şuan ki taktığım ekran kartı r7 240 asus marka güç kablosu bile yok.
  • Brazcks kullanıcısına yanıt
    Güç kaynaği bulabiliyosan kontrol etmen daha sağlikli olur işini garantiye alirsin sadece yorum bilgi 2.el alman şüpe uyandirdi olabilir olmayabilir..

• Kasayı tamirciye götürdüğümde arka tarafta o da kontrol etti ve farklı güç kaynağı bağladığını ve yinede görüntü alamadığını söyledi. Hepsiburadaya arıza tamir iadesi başlattım bunlar cihazı alıp tamir mi ettiriyorlar yoksa değişimmi yapıyorlar. İadeyi iptal edip normal iade de yapmama izin vermiyorlar bir de of hepsiburada sürekli kandırıyor beni ya

• Brazcks kullanıcısına yanıt
    Belki anakart bios güncellemesi gerekiyodur o yüzden elektrik gitmiyo olabilir anakart bios güncellemesi yapmadiysan yaptirmanda fayda var

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.