Şimdi Ara

Yeni kurulmuş bilgisayarda bios biplemiyor, görüntü yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bir bilgisayar kurdum, yalnız her şey normal gözükmesine rağmen güç verdiğimde ne bios ses veriyor ne de monitörde görüntü oluşuyor. Bilgisayarın durumu şu şekilde:
    - Aerocool Vx-e Pro kasa ve kasayla birlikte gelen 600 wattlık psu,
    asus m4a89gtd pro/ usb 3.0 anakart,
    HIS Icooler 5850 ekran kartı,
    Kingston 2x2 1600 mhz cl9 ram,
    amd phenom 2 x4 965 be işlemci,
    xigmatek işlemci soğutucusu,
    samsung 1 tb 7200 rmp sata 2 harddisk,
    asus 24x optik disk.
    Bir de ekran kartına güç vermek için garip bir yöntem denedim. Teknik olarak ekran kartı 2 tane altılı güç kablosu gerektiriyor. Bunun için kutusunda çıkan kabloları kullanıyorsunuz. Bu 2 kabloyu da güç kaynağından çıkan 4 adet korumalı metal uçlu kabloya bağlıyorsunuz. Fakat benim güç kaynağımda o kablolardan 5 tane var ve zaten ikiden fazlasını fanlara harcamak zorundayım. Ben de çözüm olarak ekran kartındaki 1 altılı slota güç kaynağından çıkan psi-e kablosunu taktım ve diğer altılı slota da ekran kartının kutusundan çıkan kablolardan birini takıp onu da güç kaynağından çıkan korumalı metal uçlu 2 kabloya taktım. (Herhalde oldu çünkü bilgisayara güç verince ekran kartı fanı vb. çalışıyor.)
    - Kasaya güç verdiğim anakartta yeşil ışık yanıyor ve harddiskten başladığına dair ses geliyor; kasa, ekran kartı ve işlemci soğutucusunun fanları çalışıyor. Fakat bunun dışında hiçbir şey yok. Monitörü HDMI, DVI olarak ekran kartında veya anakarttaki onboard ekran kartında denedim fakat görüntü yok. Anakarttaki usb girişine fareyi bağladığımda ışık yanmıyor ve optik sürücüdeki düğmeye basında yeşil ışığı yanıyor fakat sürücü açılmıyor.
    - Bunun dışında birkaç problemim daha var ama bu en önemlisi. (Mesela anakartın 9 tane vida girişi var ama ben kasaya yalnız 6 yerden vidalayabildim. En üstteki 3 vida için yeterince uyuşmuyor delikler. Ayrıca ekran kartına paralel bakan işlemci soğutucuma fanı alt tarafa mı yoksa üst tarafa mı yerleştirmek daha verimli olur? Bunun yanında kasamın fanlarını 3 adet güç seçeneğinde çalıştırabilmem gerekirken tüm seçeneklerde "turbo" modunda çalışıyor.)
    -Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa lütfen sormaktan çekinmeyin.

Şimdiden teşekkürler ve kolay gelsin

• Aklıma gelen bir kaç yöntem;
    1.Bios sıfırlayarak aynı şekilde sistem açmayı deneyin.

2.Hddnizin anakartla olan bağlantılarını öncelikle kesin.Data ve power kablolarını çıkartın.İşlemci fanını çıkartın ve elinizi işlemcinin metal kısmını tutar şekilde sistemi açın.İşlemci ısınıyorsa işlemcide sorun yoktur(Isındığını hissettiğiniz anda sistemi kapatın yoksa işlemciniz yanabilir,sistem açılır belki görüntü gelebilir diye beklemeyin!).Isınmıyorsa anakartta sorun var demektir.İşlemci fanını güzel bir şekilde yerine oturttuğunuzdan emin olarak montajını tamamlayın.

3.Ramleri çıkartarak sistemi açmayı deneyin anakart bip bip diye uyarı vermiyorsa işlemci arızalıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.