Şimdi Ara

YENİ LANCER HAKKINDAKİ ŞİKAYETLER (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
2
Favori
26.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: karayel_kara

HOCAM ANKARA'DA 3 ADET YETKİLİ SERVİS VAR HEMDE AZİZOĞLUNDAN 500M İLERİDE HABERİNİZ OLSUN KAZIKLANMAYIN
    ŞEREFOTO VE İBA OTOMOTİV BİLGİNİZE TEMSANIN SİTESİNDEN İİ BAKMANIZI TAVSİYE EDERİM KENDİM 32ÜNE GİTTİM

ben de şimdi hatırladım azizoğluna konuşurken daha yeni bir tane açıldı demişlerdi sanırsam. Bakımların sadece onun bunun değişimi olduğu için yeni servise gitmekten çekinme derim ben. hem ayağın alışsın diye daha düşük fiyat vermeleri de yüksek bir ihtimal.
  • Tamam arkadaşlar o servisleride deneyecem.

Bu arada Vialle LPİ taktıran varmı?
    Gerçi bu fiyat'ta bana göre değil.

Çok az kilometre yapıyorum.
    Şu an araba 17800' de.
    Bunun 800'nü 2 ay'da falan yaptım.
    Araç daha 2 aydır bende.
    Yani senede ortalama, tatil'i sayarsak, 6000 falan yaparım.
    Garanti 100binde dolduğuna göre, garantinin bitmesine daha çok var.

Yine de randımanını soralım dedim bu vialle'nin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2 pac ankara

Tamam arkadaşlar o servisleride deneyecem.

Bu arada Vialle LPİ taktıran varmı?
    Gerçi bu fiyat'ta bana göre değil.

Çok az kilometre yapıyorum.
    Şu an araba 17800' de.
    Bunun 800'nü 2 ay'da falan yaptım.
    Araç daha 2 aydır bende.
    Yani senede ortalama, tatil'i sayarsak, 6000 falan yaparım.
    Garanti 100binde dolduğuna göre, garantinin bitmesine daha çok var.

Yine de randımanını soralım dedim bu vialle'nin.

Valla yaptıran olmadığı için biz de şu anda kesin bir şey söyleyemiyoruz. LPG işi yapan arkadaşlar sistemin mantıklı olduğunu söylediler. Temsa'nın iddiası da benzinle çalıştırmaya gerek olmadığı, güç kaybı yaşanmadığı, bakımma gerek olmadığı, yere ve mevsime göre ayarlama yapılmasına gerek olmadığı yönünde.
    Ama fiyatı ve de taktıracağın arabayı düşününce gerek yok diye düşünüyorum. Fiyatın yüksekliği sebebiyle zaten normal bir lpg dönüşümünden sonra amorti etmen gereken km'den çok daha fazlasını yapıyor oolman gerekir.
    Garanti 100.000 de bitiyor evet ama sonuçta 3 sene sonunda kaç km yaptığın önemli değil. Üstelik unutmamak lazım LPI yaptırdığın zaman garanti dışına çıkmıyor araç. LPI sistemini zaten TEMSA getiriyor ve garanti bozulmuyor.

• yılda 6000km için yaptırmaya değmez bide 2500 lira civarında bir sistem olunca...

kış daha yeni geldi ondan yeni akü deneyimimi söyleyemiyeceğim ama geçen kış bazen aracın çalışması için marşa biraz daha uzun basmam gerekiyordu. sanayiide herhangi bir akücüye gidip baktırmanız bile yeterli olacaktır. boşuna yetkili servise akü için gitmeyin ve de korkmayın garanti sorunu yaşamazsınız.
  • "2 pac ankara" öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Sorularınıza "sinirküpü" fazlası ile açık cevap verdi fakat ek bir şey eklemek istiyorum. Aracınız 3 yıl ya da 100.000 km garantili ve aracınızın aküsünü ölçtürmek ya da bir sorun var ise baktırmak tüm yetkili servislerde ücretsiz ve bunun gibi durumlarda bir ücret ödenmesi gerekirse de Temsa sizin adınıza garanti adında bu ücreti ödemekte çünkü zaten siz aracınızı aldığınızda belirli bir garanti bedeli de ödemiş oluyorsunuz. Ek olarak akünün voltajını ölçmekten de servislerden ücret alınacağını düşünmüyorum. Servislerin ücret politikaları bence fazla abartılıyor, sizin korktuğunuz gibi bir durum yetkili servislerde söz konusu değil.
  • Teşekkür ederim Caramurat,

yarın bi uğrayım akü için servise.

Aklıma takılan bi soru daha var:

Ruhsatta ilk muayene geçerlilik süresi 10/10/2010 diyor.
    İlk muayene 3 yıl geçerli diye okumuştum.
    Aracın model yılı 2009.
    Araç 2008 in 2 yarısında alınmış.,
    Kafam biraz karıştı,
    Lütfen bu konuya açıklık getirebilirmisiniz?

Birde garanti 3 yıl veya 100000 diyorsunuz.
    Kusura bakmayın bu benim ilk sıfıra yakın arabam olduğu için soruyorum.
    Bu gidişle ben 100000 seçmek isterim.
    Yoksa hangisi ilk gerçekleşirse mi?
  • seçim hakkı yok. isterseniz arabadan hiç inmeyin yılda 100 000 km yaptınız garanti biter ya da garajda yatırdınız hiç kullanmadınız 3 yıl geçti garanti yine biter.

yani 3 yıl zaman ya da 100 000 km yol hangisi daha çabuk gerçekleşir ise garanti sona ermiş oluyor.
  • quote:

Teşekkür ederim Caramurat,

yarın bi uğrayım akü için servise.

Aklıma takılan bi soru daha var:

Ruhsatta ilk muayene geçerlilik süresi 10/10/2010 diyor.
    İlk muayene 3 yıl geçerli diye okumuştum.
    Aracın model yılı 2009.
    Araç 2008 in 2 yarısında alınmış.,
    Kafam biraz karıştı,
    Lütfen bu konuya açıklık getirebilirmisiniz?

Birde garanti 3 yıl veya 100000 diyorsunuz.
    Kusura bakmayın bu benim ilk sıfıra yakın arabam olduğu için soruyorum.
    Bu gidişle ben 100000 seçmek isterim.
    Yoksa hangisi ilk gerçekleşirse mi?

aga bence sen o işi bir kontrol ettir. aracın trafiğe çıkışı olarak hang, tarih görünüyorsa o tarihten itibaren 3 yıl olması gerekir. Zira benim aracımın trafiğe çıkış tarihi 04.11.2008 görünüyor ilk muayene geçerlilik süresi ise 04.11.2011 yani 3 sene. senin aracının 2010 da muayeneye gitmesi için 2007 de gelmiş olması gerekirdi ki bu biraz saçma. o tarihte Türkiyede bu araç yoktu.

• Aracınızın garanti koşulları trafiğe çıkış tarihinden itibaren 3 yıl ya da 100.000 km, hangisi önce dolarsa. Temsa geçtiğimiz yıllarda ek garanti hizmeti sunmaktaydı ve sanırım krizden dolayı çalışmalar biraz ertelendi, ilerleyen aylarda ek garantinin tekrar satışa sunulacağını düşünüyorum.

Sıfır otomobillerin muayene süreleri tescilden sonra 3 yıl ve takip eden muayenelerin 2 yılda bir olduğunu biliyorum. Kamyonet,kamyon ve arazi taşıtlarının her yıl muayeneye girmesi gerekmektedir.

Aklınıza takılanları çekinmeden sorabilirsiniz, sonuç itibari ile bu platformu bilgi paylaşımı amacı ile kullanmaktayız ve yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize.
  • ilk muayene geçerlilik süresi bende 10/10/2010 yazdığına göre, bu herhalde 10/10/2011 olması gerekiyor;
    bende bir hata var.

Bu hatayı düzelttirmek için hangi yetkililer ile görüşmem gerekir. Satın aldığım kişi mi, emniyetmi, muayen istasyonumu?
    Lütfen yardımcı olun
  • quote:

ilk muayene geçerlilik süresi bende 10/10/2010 yazdığına göre, bu herhalde 10/10/2011 olması gerekiyor;
    bende bir hata var.

Bu hatayı düzelttirmek için hangi yetkililer ile görüşmem gerekir. Satın aldığım kişi mi, emniyetmi, muayen istasyonumu?
    Lütfen yardımcı olun

Hocam aldığın adam ve istasyonla alakası yoktur gibi geliyor..Gidip emniyete danış durumu..Ruhsatta trafiğe çıkış tarihi ne olarak yazıyor? Yani o doğru ise , düzeltme yapılır herhalde.
  • Ruhsatta ilk tescil tarihi boş bırakılmış.
    2nci sırada tescil tarihi olarak da benim aldığım tarih yaziyor o da 10/09/2009.
    Ben bu arabayı bi galeriden aldım önceki plaka 18 Çankırı.
  • İşlemlerinizi aracınızın kayıtlı olduğu trafik şubesinden dilekçe ile düzelttirebilirsiniz. bir önceki ruhsatınıza ait bilgiler de aracınızın dosyasında bulunmaktadır. Bu tür işlemleri aracınızın plakasını çıkarmada muameleci kullandıysanız aynı vekalet ile kendilerine başvurursanız gerekli düzeltmeyi yaptırmaları daha kolay olacaktır.
  • Eyvallah
  • [Deleted by Admins]
  • quote:

Orijinalden alıntı: abismo

Selam arkadaşlar bende sizin aranıza yorumlarınızı okuyarak bir köpek balığı alarak katıldım.ben aracı 2700 km de konyalı bir arkadaştan aldım.benimkisi mavi şimsek.ist. anadolu yakasındaki via potra gittim inadına otobana girdim.ve bastım.yanımda karım vardı.korkmadı ama ibreye bakmaya çalışıyordu devamlı sol şeridi kapadım bir müddet ,arkama araç geldiği zaman gaz verdim sadece ,aracların amlemleri görünmez olunca ayagımı gazdan çekiyordum böylece en fazla 180 e kadar cıktım.ama ne tat yaşamak lazım ve daha gazada yer vardı bassana bana daha diyordu .bu araç benim 11. aracım hertürlü aracı kullandım bana alfa tadı veren tek araç budur.ne bmw ne audi kendi sınıfının lideri.iyiki çok satılmıyor.yoksa herkes taksiciler ,şirket çalışanlrı falan köpek balığı almaya kalkarlar aman alllah korusun.az olsun asadece bizde olsun keyfini alan sesini duyan ve analyanlar alsın diğerleri baksin.honda opel toyota (benzinli)ve jetta plakamdaki türk bayrağının tadını çıkarmakla meşgüldüler otobanda.....saygıılar.

lancerin sahibiyle bütünlügü... kazasız sürüşler..

şimşek mavisi lancer henüz 1 kere görebildim,sitedekinin aksine gayet tok,parlament mavisi ayarında bi renkti.imkanınız varsa fotograf bekliyoruz.

iyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: abismo

Selam arkadaşlar bende sizin aranıza yorumlarınızı okuyarak bir köpek balığı alarak katıldım.ben aracı 2700 km de konyalı bir arkadaştan aldım.benimkisi mavi şimsek.ist. anadolu yakasındaki via potra gittim inadına otobana girdim.ve bastım.yanımda karım vardı.korkmadı ama ibreye bakmaya çalışıyordu devamlı sol şeridi kapadım bir müddet ,arkama araç geldiği zaman gaz verdim sadece ,aracların amlemleri görünmez olunca ayagımı gazdan çekiyordum böylece en fazla 180 e kadar cıktım.ama ne tat yaşamak lazım ve daha gazada yer vardı bassana bana daha diyordu .bu araç benim 11. aracım hertürlü aracı kullandım bana alfa tadı veren tek araç budur.ne bmw ne audi kendi sınıfının lideri.iyiki çok satılmıyor.yoksa herkes taksiciler ,şirket çalışanlrı falan köpek balığı almaya kalkarlar aman alllah korusun.az olsun asadece bizde olsun keyfini alan sesini duyan ve analyanlar alsın diğerleri baksin.honda opel toyota (benzinli)ve jetta plakamdaki türk bayrağının tadını çıkarmakla meşgüldüler otobanda.....saygıılar.

hımmm...

abovvv...

hoşgeidiniz...hayırlı uğurlu olsun...

• [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.