Şimdi Ara

YENİ LANCER HAKKINDAKİ ŞİKAYETLER (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
2
Favori
26.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu sadece benim aracımdaki bir sorun değil sanırım.bence araçlarımızda aerodinamik bir sorun var fark edenler bilenler varmı bilmiyorum ama sizlerde deneyip sonucu paylaşırsanız sevinirim.70 km ve üzeri hızlarda (siz garanti olsun diye 100 km hızda deneyin) sağ arka camı sonuna kadar açtığımda kulaklarıma inanılmaz bir basınç sanki kapatmasam kulak zarım patlayacak,aracın içinde acayip bir ses ve sanki lastik fazlaca balans yapıyorda arabayı titretiyormuş gibi bir durum oluyor.yani araba resmen zıplaya zıplaya gidiyor.bu durum sol arka camı açtığımdada oluyopr ama sağ arkayı açtığım kadar değil diğer kombinasyonlarıda denemedim.hani koskoca firma araçları yaparken birsürü deneme yapıyorlar böyle birşeyi nasıl kabul edilebilir buldular anlamadım.böyle bir durumu başka araçlardada deneyeceğim 90 model flashta böyle bişey görmedim mesela

• e iyi de o bir sorun değil ki. o aracınızın rüzgar yalıtımının ne kadar iyi olduğunu gösterir. hızla seyrederken içeri giren hava çıkacak yer bulamadığı için aynı girdiği yerden çıkmaya çalışır. o esnada da siz o uğultuyu duyarsınız. eğer ön camlardan birini açarsanız hava dışarı çıakcak yer bulduğu için uğultu gider.

eski bir arabamın rüzgar - ses yalıtımı o kadar ktöüydü ki kaloriferin de arızalı olduğu bir ağustos ayında 21.00 saatlerinde resmen titreyerek gidiyordum arabanın içinde. camlar kapalı olmasına rağmen her yandan ses alıyordu. ve hiç uğultu yoktu.

babamın eski astra'sı (1999) aynı ses yalıtımına sahipti, arka camı açtım, arabada giderken sigara içicem de koku çıksın diye.. öyle bir uğultu başladı ki neye uğradığımı şaşırdım. sonra ön camlardan birini açtım uğultu kesildi ama bu sefer de arkadan girip önden çıkan hava arabanın içinde ne kadar fatura kağıt varsa hepsini uçurdu :)) kumburgazın orta yerinde arabayı kenara çekip refüjden kağıt toplamıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rıza.BN. -- 21 Ekim 2010; 15:52:12 >

• vardır herhalde bir mantıklı bilimsel açıklaması.rüzgar yalıtımı iyi demişsinizde biz bu araçların yalıtımınında iyi olmadığını düşünüyoruz.rüzgar sesi içerde. bir diğer camda açıkmıydı o esnada hatırlamıyorum ama birde dediğiniz şekilde deneyceğim.peki ya araba titretmesine arabanın resmen zıplıyor gibi gitmesine nasıl bir etkisi oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xyria

e iyi de o bir sorun değil ki. o aracınızın rüzgar yalıtımının ne kadar iyi olduğunu gösterir. hızla seyrederken içeri giren hava çıkacak yer bulamadığı için aynı girdiği yerden çıkmaya çalışır. o esnada da siz o uğultuyu duyarsınız. eğer ön camlardan birini açarsanız hava dışarı çıakcak yer bulduğu için uğultu gider.

eski bir arabamın rüzgar - ses yalıtımı o kadar ktöüydü ki kaloriferin de arızalı olduğu bir ağustos ayında 21.00 saatlerinde resmen titreyerek gidiyordum arabanın içinde. camlar kapalı olmasına rağmen her yandan ses alıyordu. ve hiç uğultu yoktu.

babamın eski astra'sı (1999) aynı ses yalıtımına sahipti, arka camı açtım, arabada giderken sigara içicem de koku çıksın diye.. öyle bir uğultu başladı ki neye uğradığımı şaşırdım. sonra ön camlardan birini açtım uğultu kesildi ama bu sefer de arkadan girip önden çıkan hava arabanın içinde ne kadar fatura kağıt varsa hepsini uçurdu :)) kumburgazın orta yerinde arabayı kenara çekip refüjden kağıt toplamıştım

dediğiniz gibi denedim arka sağ cam açıkken ve o kulaklarımda basıncı hissederken ön camı açtım gürültü sallanma basınç gitti.fakat diğer camlarıda sırasıyla açtım onlar tek başına açıkken o durum yok.sadece sağ arka cam açıkken dediğim olay gerçekleşiyor bunu vede arabanın zıplıyor gibi gitmesi olayını anlamadım.gerçi bilemiyorum belki o kulaklarımdaki basınç beni o şekilde hissetmemi sağlıyor olabilir.dediğim bu olayı deneyeniniz yok mu hiç

• Bu anlattığınıza benzer bir şekil,golf5. nesilde de var.Yin arka sağı açtığımızda sizin bahsettiginız sekılde ses geliyor ve rahatsız ediyor.
    Sorun değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 27 Ekim 2010; 2:49:54 >
  • henüz yeni nesil başka araçlarda inceleme fırsatım olmadı ama lancerda da başka araçlardada olduğunu söyleyen var.belliki bu böyle yapılmış.ama rahatsız edici durum evet.hemde fazlasıyla rahatsız edici.olmamasının yolu yoktu herhalde yapamadıklarına göre normalse bile neden böyle olduğunu merak ettim
  • Kısmet olur da alabilirsek bi lancer, ben de birebir test edeceğim :)

bir espri vardı o geldi şimdi aklıma. japon araba üreticilerinden yetkili biriyle bizim tofaş'tan yetkili biri oturmuş sohbet ediyorlarmış. Japon demiş ki biz ürettiğimiz arabaların hava yalıtımına çok önem veririz. gece arabanın içine bir kedi koyarız camları kapıları kapatır güzelce kitleriz. sabah gelip bakarız eğer kedii yaşıyorsa o arabanın hava yalıtımı iyi değildir, tekrar gözden geçiririz. Eğer kedi havasızlıktan ölmüşse işte o başarılı bir arabadır demiş. Sorna bizikkne sormuş siz nasıl test ediyorsunuz diye. O da demiş ki biz de aynı şekilde kedi kullanıyoruz. Geceleyin kediyi kitliyoruz arabaya. Sabah geip bakıyoruz kedi kaçmamışsa tamam o arabanın yalıtımları iyidir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaf_kaftr

quote:

Orijinalden alıntı: han01

hep beraber o zaman..isteriz,isteriz,isteriz 140 beygir isteriz

Nıhahah.....
    Civic gören masum Lancer ci;
    (Kırmızı ışıktalardır, Lancerci aragazı verir.Ferrari gibi bağırırken Lancer,Civic'ci kafkaf sakince sırıtmaktadır)
    L:Lancerci C:Civicci

L:Mivec var bunda...bittin sen..Işık yanınca,diğer ışıklara kadar,tamammı abi???
    C:Olur ya...
    (Yeşil yanar) (Lancer bağırmaktadır fakat icraat yoktur)
    L:i-Vt.... Ne yazıyodu læ arkasında onun? Alla alla...Du şurda şahin var... Hopp bilader kapışalım mı?

hayal ürünüdür.

arabam 1000 km de bile değil ama şimdiye kadar 2 civici kazıdım geçtim. Herşey motorda değil anlayacagın birazda şöför olacak insan. Kendi kendini eğlendirmişsin ama 117 hp lik lancerlar bence emsallerine yetişmiş. ancak en az 125 130 olmalıydı.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.