Şimdi Ara

Yeni Lancia Delta almak istiyorum??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
6.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: infinite

bu fiyatları hakeden ancak ülkemizde tercih edilmeyecek bir model...yine butik kalacak...

katılıyorum.
  • Donanımı falan çok iyi, içi de çok geniş. Kullanımını beğendiyseniz alınabilir gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: enginu

budak_1903 çok haklısın.. Lakin Türkiye de 2nci el olayını mutlaka dikkate almak gerekiyor.

mondeo, accord, laguna, passat mı yoksa lancia delta yı mı daha rahat elinden çıkarırsın?

ya da parça ve servis rahatlığında lanciada diğer markalara nazaran daha çok zorlanmaz mısın?

sıfır araba alınıyorsa max 3 yıl kullanıp sonra satılması ve yıl yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum. (Koşullar elverdiği ölçüde tabiiki)

Fiyat olarak corolla ya da civic seviyelerinde olsaydı tutulurdu da satılırdı da.. (40bin YTL altı)

Audi ile lancia yı tabiiki performans ve diğer kriterleri ile karşılaştırabilirsiniz ancak sadece kağıt üzerinde kalır bu..
    Audi nin marka ve imaj üstünlüğü var. 3 puan önde değil 10 puan geride olsa da audi daha çok satar TR de..

Benim şahsi fikrim, bu rakamlara aracı alan kişiler, ya çoooooook uzun yıllar binmek için alır, ya da değer düşüklüğünü önemsemeyen ve istediği zaman elden çıkarma durumu olmayan kişiler alabilir.

Araç alırken her açıdan değerlendirmek, fiyat performans aralığı en dar olan seçenekleri tercih etmek gerekir diye düşünüyorum.

saygılar..

arkadaşım 2.el olayını dikkate almak lazım demişsin ama senin aldığın accordun 2.elide pek parlak değil. hele mondeo ve passatla hiç kıyaslanmaz bile... şuanda 0 km honda accordun fiyatı 69.500 ytl...internette yaptığım araştırmaya göre 2008 model bir accord 48.000 ile 53.000 ytl arasında alınabiliyor... yani bir senede kafadan 16.000 ile 20.000 ytl arası zarardasın...lancia delta alanların zararlarının bu kadar bile olacağını düşünmüyorum....

• köklerinden uzaklaşıp önceliğini konfora ve lükse versede, ismiyle müsemma delta, farkını her zaman yaratacaktır.
  • quote:

polemiğe girmeyeceğim kimseyle..
    alan kişilere hayırlı uğurlu olsun..
    2009 Accord um var ve eşime de bir araba bakıyoruz sadece.. O da bu gidişle ya civic ya da CRV sahibi olacak..
    Benim için Honda varken diğer markalar vız gelir tırıs gider..

aferin
  • Evet arkadaşlar 2. elde zarar etme konusu aldı başını gidiyor ve buna bir türlü anlam veremiyorum??? Bilindik birçok arabayı kullandım şimdiye kadar ve hiçbiride 15 dakikalık test sürüşü yaptığım Lancia Delta kadar sürüş keyfi vermedi. Araba alırken önemli olan onu kullanırken aldığımız keyif olmalı diyorum öncelikle varsın 2. elde zarar ettirsin hangi araç zarar ettirmemiş şimdiye kadar satarken. Daha öncede yazdım 2006 model focus aldım 32.000 liraya şimdi 20.000 lira civarında alıyorlar, hani markalıydı hani çok zararım olmazdı??? hepsi boş bunların: Sıfır aldığın her araç 2-3 sene içinde ortalama %30-40 arası zarar ettiriyor ülkemizde. Ben şimdi kısmet olursa 45.000 liraya Lancia Delta almayı düşünüyorum ve 5 seneden önce değiştirmeyi düşünmüyorum kaza bela olmazsa değiştirirkende yarı fiyatına alsınlar çok normal diğer çok satan markalarında sonu aynı oluyor maalesef...

• quote:

Orjinalden alıntı: bin979

Evet arkadaşlar 2. elde zarar etme konusu aldı başını gidiyor ve buna bir türlü anlam veremiyorum??? Bilindik birçok arabayı kullandım şimdiye kadar ve hiçbiride 15 dakikalık test sürüşü yaptığım Lancia Delta kadar sürüş keyfi vermedi. Araba alırken önemli olan onu kullanırken aldığımız keyif olmalı diyorum öncelikle varsın 2. elde zarar ettirsin hangi araç zarar ettirmemiş şimdiye kadar satarken. Daha öncede yazdım 2006 model focus aldım 32.000 liraya şimdi 20.000 lira civarında alıyorlar, hani markalıydı hani çok zararım olmazdı??? hepsi boş bunların: Sıfır aldığın her araç 2-3 sene içinde ortalama %30-40 arası zarar ettiriyor ülkemizde. Ben şimdi kısmet olursa 45.000 liraya Lancia Delta almayı düşünüyorum ve 5 seneden önce değiştirmeyi düşünmüyorum kaza bela olmazsa değiştirirkende yarı fiyatına alsınlar çok normal diğer çok satan markalarında sonu aynı oluyor maalesef...

2007 nisanda Leon aldım 2.el 31 bin ytl ye 2008 eylülde 29.500 sattım yaklaşık 18 ay bindim ve zararım 1.500 ytl...

• quote:

budak_1903 çok haklısın.. Lakin Türkiye de 2nci el olayını mutlaka dikkate almak gerekiyor.

mondeo, accord, laguna, passat mı yoksa lancia delta yı mı daha rahat elinden çıkarırsın?

ya da parça ve servis rahatlığında lanciada diğer markalara nazaran daha çok zorlanmaz mısın?

sıfır araba alınıyorsa max 3 yıl kullanıp sonra satılması ve yıl yükseltilmesi gerektiğini düşünüyorum. (Koşullar elverdiği ölçüde tabiiki)

Fiyat olarak corolla ya da civic seviyelerinde olsaydı tutulurdu da satılırdı da.. (40bin YTL altı)

Audi ile lancia yı tabiiki performans ve diğer kriterleri ile karşılaştırabilirsiniz ancak sadece kağıt üzerinde kalır bu..
    Audi nin marka ve imaj üstünlüğü var. 3 puan önde değil 10 puan geride olsa da audi daha çok satar TR de..

Benim şahsi fikrim, bu rakamlara aracı alan kişiler, ya çoooooook uzun yıllar binmek için alır, ya da değer düşüklüğünü önemsemeyen ve istediği zaman elden çıkarma durumu olmayan kişiler alabilir.

Araç alırken her açıdan değerlendirmek, fiyat performans aralığı en dar olan seçenekleri tercih etmek gerekir diye düşünüyorum.

saygılar..

Sana bir üstteki yazımı tavsiye ederim kimin 2.eli daha iyi diye tartışırken,sonuçta seat az satar Türkiyede değil mi?Görünen oki Deltada öyle olucak ama bu işi arz talep meselesi;diyorumya 2.5 günde 31 aldığım 18 ay bindiğim araçı 31 aldım 29.5 sattım,leonu alırken senin gibi 2.elde zararın büyük olur 2-3 ay satamazsın dediler ama ben aldım çünkü araç iyiydi Bence Deltada öyle olucak, ben sahibindende görüyorum 3 aydır ordaki accordlar aynı değişmiyor hiç niye adam 69 bin ytl lik arabaya 2. elde 65 istiyor eee peki değerin koruyorda niye satılmıyor????

• şimdi burada bir konu açıyorsunuz. deltayı beğenmişsiniz ve almayı düşünüyorsunuz. insanlarda size fikir verir diye yorum yapıyorlar neden insanları suçlama gereği duyuyorsunuz. benim için ikinci eli önemli değil ne kadar kaybedeceğimde önemli değil ben binmek için alıyorum aracıda çok beğendim dersiniz olay biter.
    şimdi focus örneği vermişsiniz. 20,000 ytl o araç için düşük bir değer. sizinle iddalaşmayacağım ancak eğer düşünürseniz aracınıza 21,000 ytl hemen vereyim (temiz bir araç ise) bakın bu örnek bile focusu hemen satabileceğinizi gösteriyor. ancak deltayı bu kadar kolay satamayacağınız aşikar bir arkadaşım 2004 model lancerini satmak için 1 yıldır uğraşıyor. ha diyeceksiniz ki 2 milyar aşağı istese hemen satar tabi hemen satar ama araca zaten 17000 ytl istiyor cillop gibi arabayıda 15,000 e verecğime yakarım diyor ve bencede haklı sizde 3 yıl binip deltayı 25,000 ytl ye satamazsanız dediğimizi anlarsınız.(böyle olacak diye yazmıyorum ama bunuda göz önünde bulundurun)
    BÜTÜN BU yazdıklarımı size yardımcı olsun diye yazdım. benim için bu fark çok büyük bir farktır. ancak dediğim gibi bir aracıda çok beğenmişsem 3e 5 e bakmam alırım.
    saygılarımla...

• Kaliteli malın her zaman için alıcısı olur arkadaşlar kaldı ki tartıştığımız marka dünyanın en prestijli markalarından bir tanesi. Tek dezavantajı Türkiye pazarına yeni bir modelle giriyor olması. Birkaç sene içerisinde tanındıktan sonra hiçbir sorun kalmayacağına eminim çünkü çok kaliteli...
  • quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

şimdi burada bir konu açıyorsunuz. deltayı beğenmişsiniz ve almayı düşünüyorsunuz. insanlarda size fikir verir diye yorum yapıyorlar neden insanları suçlama gereği duyuyorsunuz. benim için ikinci eli önemli değil ne kadar kaybedeceğimde önemli değil ben binmek için alıyorum aracıda çok beğendim dersiniz olay biter.
    şimdi focus örneği vermişsiniz. 20,000 ytl o araç için düşük bir değer. sizinle iddalaşmayacağım ancak eğer düşünürseniz aracınıza 21,000 ytl hemen vereyim (temiz bir araç ise) bakın bu örnek bile focusu hemen satabileceğinizi gösteriyor. ancak deltayı bu kadar kolay satamayacağınız aşikar bir arkadaşım 2004 model lancerini satmak için 1 yıldır uğraşıyor. ha diyeceksiniz ki 2 milyar aşağı istese hemen satar tabi hemen satar ama araca zaten 17000 ytl istiyor cillop gibi arabayıda 15,000 e verecğime yakarım diyor ve bencede haklı sizde 3 yıl binip deltayı 25,000 ytl ye satamazsanız dediğimizi anlarsınız.(böyle olacak diye yazmıyorum ama bunuda göz önünde bulundurun)
    BÜTÜN BU yazdıklarımı size yardımcı olsun diye yazdım. benim için bu fark çok büyük bir farktır. ancak dediğim gibi bir aracıda çok beğenmişsem 3e 5 e bakmam alırım.
    saygılarımla...

Ben kimi suçlamışım ki? Aynen senin dediğin gibi 2. elde zarar edersin diyenlere; ''benim için 2. el önemli değil ne kadar kaybedeceğimde önemli değil ben binmek için alıyorum aracıda çok beğendim'' dedim zaten. Evet 20.000 ytl gerçekten 24.000 km deki bir focus için çok az bir fiyat bende onu demek istiyorum sonuç olarak bilinen çok satan bir marka olsun veya olmasın az ya da çok mutlaka zarar ettiriyor. Değerli yorumların için teşekkür ediyorum sanırım küçük bir yanlış anlaşılma oldu

• Bu tartışmalardan çıkardığım ilk sonuç, Türkiye şartlarında bilinen çok satan konforu ,donanımı, güvenlik seviyesi önemli değil yeter ki bilindik bir marka olsun alacağın araba ki satarken çok fazla zarar etmeyesin şeklinde düşünen arkadaşlarımız var bir diğer kesim ise tam tersine önemli olanın sürüş zevki, konfor, estetik ve güvenliği sağladıktan sonra kaliteli bir aracın alınabilir olduğu yönünde görüşleri var. Her iki görüşde çok önemli teşekkür ediyorum...
  • Az öncede Birmot satış temsilcisi arkadaş aradı ve %4 indirim yapacaklarını euro yu 1.95 den sabit tutuyoruz ama yükselse bile fiyat değişmeyecek düşerse fiyat düşecek dedi. Hadi bakalım hayırlısı...
  • bin979 (DHF) arama terimlerinden Lancia Delta yazarak aratırsan 6 eylül ve 1 ekim tarihli forbest'in yazılarına ve fotolarına bir göz at istersen .Lancia almamı etkileyen (daha doğrusu kararımı pekiştiren)yazıları ve fotolarını göreceksin. Ben zaten arabaya bayılmıştım ,eşimde topicde yazılnları görünce tamam oldu bu iş dedi. Şimdi karar vermek sana kalıyor. Bende alırken en az 5 -6 yıl kullanmak üzere aldım.
    Yolda sana öyle bir bakıyorlarki anlatamam,geçen gün trafik polisi kenara çekti.Haydaa dedim ne oluyoruz?'' Bu nedir ,nasıl bir arabadır,test mi yapıyorsunuz ''demesin mi ?Tabii olayı anlattım,güle güle kullanın dedi.Ne markayı çözüyorlar ne de arabayı.Eh bu durum hoşuma gitmiyor da diyemem yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bureda -- 6 Kasım 2008; 15:19:54 >

• ben yazdığım mesajdan önceki yazınızı biraz sert yazılmış bir mesaj olarak algıladığım için sanırım biraz sitemkar yazdım.kusura bakmayın.
    sizin yazdıklarınıza gelince dediğim gibi araç içinize sindi beğendiyseniz.
    filanca arabayı alıp 2 milyar daha fazlaya satacağım diye kesinlikle başka araba almazdım.
    araba alırken aldığınız arabanın ihtiyaçlarınızı karşılayan en beğendiğiniz araba olması mükemmel bir durumdur. çünkü herkes severek binebileceği bir araç ister.
    alırsanız güle güle binin en baştaki yazımdada yazdım güzel arabadır.
    saygılarımla..
  • quote:

Orjinalden alıntı: bureda

bin979 (DHF) arama terimlerinden Lancia Delta yazarak aratırsan 6 eylül ve 1 ekim tarihli forbest'in yazılarına ve fotolarına bir göz at istersen .Lancia almamı etkileyen (daha doğrusu kararımı pekiştiren)yazıları ve fotolarını göreceksin. Ben zaten arabaya bayılmıştım ,eşimde topicde yazılnları görünce tamam oldu bu iş dedi. Şimdi karar vermek sana kalıyor. Bende alırken en az 5 -6 yıl kullanmak üzere aldım.
    Yolda sana öyle bir bakıyorlarki anlatamam,geçen gün trafik polisi kenara çekti.Haydaa dedim ne oluyoruz?'' Bu nedir ,nasıl bir arabadır,test mi yapıyorsunuz ''demesin mi ?Tabii olayı anlattım,güle güle kullanın dedi.Ne markayı çözüyorlar ne de arabayı.Eh bu durum hoşuma gitmiyor da diyemem yani.

2006 da loganı aldığımızda her gelen bi soruyordu piyasa da cok az dı cünkü.
    çok keyifli bir durum ben loganla yaşadım lanciayla yasamak daha da keyifli olur eminim.
    değer kaybetme konusuna gelince değer kaybetmek istemiyorsanız dolmuşla gezin. paranız değer kaybetmez.
    araba gezmek için alınır.
    yatırım aracı değildir.
    arsaya yatırın paranızı sürekli değer kazansın.
    param olsaydı etraftan gelen çatlak sesleri duymadan istediğimi alırdım.
    zevkle gezerim.

varsın ikinci eli olmasın.

• bende düşünüyorum bu arabayı ciddi ciddi olarak. Dün bir bayiden 1.4cc / 150 hp lik modeline 46500 YTL fiyat aldım...Arabada yok yok....Fakat biraz Euro nun ateşinin düşmesini beklicem, birde kampanyaları...Bu arabayı 44-45 gibi bir fiyata almayı ve hem görüntü zerafetini hemde motor performansını doyasıya yaşamak istiyorum...Bu arada bu forumda alan tüm arkadaşlarada arabaları hayırlı olsun...Çok güzel seçim yapmışlar bence...
  • Lancia delta alan arkadaşlar lütfen arabayı fazla övmeyin, onu herkesin almasını istemiyorum
    1 hafta önce aracı aldım(1.4 150 bg). Passat'ım da var. eşimle ben Lancia'yı paylaşamıyoruz. Sabah erken kalkan onu kapıyor.
    Sürüş keyfi en üst seviyede. Gaz ve frenin bu kadar seri cevap verdiği araç bu sınıfta olamaz. Yol tutuş, viraj güvenliği, ses sistemi, iç döşeme gibi özellikler en üst seviyede. Zaten çok şık olan araçta gündüz ön led'ler yanınca dikiz aynasında bile dikkatleri üzerine topluyor.
    Ancak araç Türkiye'ye çok az getirildiği için opsiyonel özelliklerde ve renklerde 2 ay beklemek gerekiyor, yani bayideki 3-4 otomobilden birisini seçiyorsunuz. Zaten bayilerde toplam 15-20 araç var. Beklerseniz de euro ne olacak bilemiyorsunuz. Ben 1 hafta önce 1.85'den larak 4000 ytl kar ettim.
    Son olarak ikinci el düşünenler bu aracı almasın, ben kolay kolay ayrılacağımı zannetmiyorum. Lancia'yı seçkin ve seçici, farkedilmeyiseven bir grup alır diye düşünüyorum.
    Saygılarımla.

• Bu Deltanın opsiyon fiyatları çok saçma 1.9 jtd tüm opsiyonlar alınıca fiyatı 102 bin YTL oluyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mturfandam

Lancia delta alan arkadaşlar lütfen arabayı fazla övmeyin, onu herkesin almasını istemiyorum
    1 hafta önce aracı aldım(1.4 150 bg). Passat'ım da var. eşimle ben Lancia'yı paylaşamıyoruz. Sabah erken kalkan onu kapıyor.
    Sürüş keyfi en üst seviyede. Gaz ve frenin bu kadar seri cevap verdiği araç bu sınıfta olamaz. Yol tutuş, viraj güvenliği, ses sistemi, iç döşeme gibi özellikler en üst seviyede. Zaten çok şık olan araçta gündüz ön led'ler yanınca dikiz aynasında bile dikkatleri üzerine topluyor.
    Ancak araç Türkiye'ye çok az getirildiği için opsiyonel özelliklerde ve renklerde 2 ay beklemek gerekiyor, yani bayideki 3-4 otomobilden birisini seçiyorsunuz. Zaten bayilerde toplam 15-20 araç var. Beklerseniz de euro ne olacak bilemiyorsunuz. Ben 1 hafta önce 1.85'den larak 4000 ytl kar ettim.
    Son olarak ikinci el düşünenler bu aracı almasın, ben kolay kolay ayrılacağımı zannetmiyorum. Lancia'yı seçkin ve seçici, farkedilmeyiseven bir grup alır diye düşünüyorum.
    Saygılarımla.

Hayırlı olsun, ben de bayılıyorum bu arabaya...

TR'deki müşteri kitlesi Alfa Romeo'nunki gibi olur sanırım. Bu da Lancia sahiplerini oldukça özel kılacaktır diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.