Şimdi Ara

Yeni laptop aldım ama kasıyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
9.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Windows 10'un son sürümü şikayetlerle dolu. Sıfırdan kurulum en iyisi. Bence dönebiliyorsan önceki sürümüne dön.

Bunu haricinde Malwarebytes Anti-Malware yükle. Gerçek zamanlı korumasını kapat. "Scan for rootkits" seçeneğini aç. Veritabanını güncelle ve tarama başlat.

Malwarebytes Anti-Malware:https://www.malwarebytes.com/mwb-download/

Tarama sonucunda "Malware" yazarsa ekran görüntüsünü at ve tehdit adını söyle. Tamindir'de denilen yöntem ve arkadaşın dediği yöntem ile çözülmesi lazımdı. Temiz kurulum öneririm bunlara rağmen çözülmezse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilgisayar daha yeni sıfırlandı ama otomatik guncelliyor birsey yapamadim. Yani virüs vesaire olmasi imkansız.

• quote:

Orijinalden alıntı: OguzhanYaren

Ilk aylar yoktu sonradan oldu guncellemelerden sonra windowsun

yav arkadaş öldün de bi imzamı okumadın be
    İmza : Yazmış olduğum mesajın altında bulunan "bir mesaja cevap yazarken" diye başlayan kelimeler topluluğu
  • İmzanın boyutu küçük. Biraz büyük yazman gerekiyor anlaşılan.

• Forum olaylarında yeniyim imza nedir bilmiyorum o yüzden okuyamadım :)

• Uefi nedir ugur?

• quote:

Bilgisayar daha yeni sıfırlandı ama otomatik guncelliyor birsey yapamadim. Yani virüs vesaire olmasi imkansız.

Ayrıca sıfırlamayı geç. Önce produkey programıyla ürün anahtarını öğren ve bi kenara yaz. Normalde otomatik olarak etkinleşir windows,ama ne olur ne olmaz. Daha sonra tertemiz bir windows 10 iso dosyasını indir. Bu adresten :https://tb.rg-adguard.net/index.php?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
    Bunu rufus programıyla flaş belleğe bootable olarak yazdır. Pcyi bu aygıttan başlat. Recovery mecovery ne varsa sil. Disklerin alayını sil. Yeniden ihtiyacına göre boyutlandır. Sonra windows u kur. Böylece laptop üreticilerinin saçma sapan yazlımılarından da kurtulmuş olursun. Format bittikten sonra yukarıda services.msc ile ilgili yazdıklarımı mutlaka yap.

• Iyisin hoşsun ama bu dediğini yaptığımda bilgisayar garanti dışı kalmıyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

İmzanın boyutu küçük. Biraz büyük yazman gerekiyor anlaşılan.

Ne bileyim.Kapkara yazdıydım millet okusun diye ama
  • Yazılımsal sorunlar bildiğim kadarıyla garanti kapsamına girmiyor. @EfeYakupKarahanlı daha iyi bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 26 Nisan 2017; 19:32:8 >
  • quote:

Iyisin hoşsun ama bu dediğini yaptığımda bilgisayar garanti dışı kalmıyor mu?

tam olarak emin değilim ama kalmıyor bildiğim kadarıyla.
  • Ben öyle biliyorum.

• Öyle garanti dışı kalsa formatcılar nasıl para kazanacaklar?

Bence mantıken öyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

Öyle garanti dışı kalsa formatcılar nasıl para kazanacaklar?

Bence mantıken öyle.

tabi canım yani. Adam fiyat bile biçmiş 20 tl
  • Servise yollarken windows7 yuklemelerini istemiştim ama yuklemediler windows10 ile optimizeymis hersey verim alamaz misim bu şekilde çok verim alıyorum baksanıza 😁

• bilgisayardan ne bekliyosun, ne yapmaya çalıştın yapamadın, yada oyun vs, hangi ayarlarda ne denedin az ayrıntı verirseniz

• Hocam sanirsam sadece HDD var. Ssd yok. Eger sadece HDD varsa kac rpm ogrenip yazar misin ?

• FPS düşüyor orantısız bir şekilde misal veriyorum 180den 60lara 70lere saçma sapan kasmalar eski bilgisayarimin donanimi düşük olmasina rağmen kasma olmuyor sorunum bu tam olarak.

• Evet harddisk mevcut 750kb/s sanırım okuma hızı

• Sorun sanırım hdd ile ilgili. Üretici firmayı arayıp anlık kasılmalar yaşadığınızı belirtin. Hdd ile ilgili bir durumdan şüphelendiğinizi belirtin.

Aslında firma size bir hd tune benzeri programlarla tararıp sonuçlara göre hareket etmesi lazım.

Antivirüsü kaldırın, sorunun kaynağını çözmek için. Ücretsiz bir çözüm arıyorsanız Avast free versiyonu bu konuda başarılıdır. Çoğu antivirüs inceleme siteleri kaspersky gibi norton gibi firmaların ürünlerini incelerken internet security modellerini incelerken avastta free versiyon incelenmekte.

Antivirüs olmadan önce ki durumu değerlendirin. Ayrıca google da "windows 10 yüksek hdd kullanımı" diye aratarak çıkacak sitelerdeki çözümleri deneyin. (Olay günlüğü, defender, yazdırma biriktiricisi, windows search gibi şeyleri devre dışı bırakın yani) ayrıca sürücülere ters tıklayıp tam hatırlamasamda indexlemeyle ilgili birşeyi devre dışı bırakıyorduk. Dediğim aramayı yaparsanız ztn size güzel öneriler gelecektir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.