Şimdi Ara

Yeni laptop aldım ama kasıyor. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
9.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ugurdemirel67

Uefi windows kurulum yapildigindan emin olun

O nedir hocam biosun alternatifiymiş galiba bilgilendirebilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OguzhanYaren

Donanimsal sorun yokmus bu yolladigin linktekileri deneyip bi bakicam fpsye umarim duzelir. Ccleaner yukleyecem simdi bide.

sakın ama sakın windows 10 ile ccleaner kullanma. altını çize çize söylüyorum aman diyim. ekran kartı sürücünü nvidia dan son sürüm olanla güncelle chipset sürücüsü vs vs bunları da bilgisayarının asus sitesindeki driverı ile yeniden kendin kur .

• forumun windows 10 bolumune girersen orada genel sorunlari yaziyorlar
    Fps sorunundna bahsetmisiniz acaba Xbox Off yaptinizmi boyle bir sorunu vardi w10'nun fps sorunu
    sonra belkide hddyi %100 kullaniyor... bu cozumlere bakin.
  • Asus'un genel hdd problemi. Maalesef makinadaki hdd sisteme uygun değil ve kasmaya neden oluyor. Tek çözüm ssd takmak. Ancak tek hdd slotu olduğundan ya mevcut hdd' nin yetine takacan ya da dvd romu söküp takacan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Viagara Şelalesi

quote:

Donanimsal sorun yokmus bu yolladigin linktekileri deneyip bi bakicam fpsye umarim duzelir. Ccleaner yukleyecem simdi bide.

sakın ama sakın windows 10 ile ccleaner kullanma. altını çize çize söylüyorum aman diyim. ekran kartı sürücünü nvidia dan son sürüm olanla güncelle chipset sürücüsü vs vs bunları da bilgisayarının asus sitesindeki driverı ile yeniden kendin kur .

Win10 İle Ccleaner neden kullanmayalım

• ayni cihaz bende de var. sorun ssnirim islemciden. cihaz acilirkende yavas aciliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunun kaynağı Windows 10'un kendisi.

Bana da benzer şekilde yeni alınmış bir oyun makinesi geldi. Disk SSD ve her şey olması gerektiği gibi ama makine kasıyordu. Yedek alıp format attık ve makine hızlandı ama yüksek boyutlu Windows 10 güncellemelerini aldıktan sonra makine yine kasmaya başladı.

Yapılabilecek ayarları da yaptım ama çare olmadı. Denemek için MS'in kendi sayfasından Windows 8.1 indirip kurdum onda güncellemeler tam olmasına rağmen kasma olmadı. Windows 7 denedim aynı şekilde kasma olmadı. Linux kurdum doğal olarak kasma olmadı.

Bende de i7 işlemcili 8 GB Ram barındıran makine var Windows 10 ile geliyor. Windows 10 tarafını kullanmıyorum ama Windows 10 tarafı lazım olduğunda mecburen açıyorum ve insanı resmen kanser ediyor.
  • vay arkadaş,win 10 la biraz haşır neşir olan herkes anlardı şimdiye sıkıntıyı.windows 10 arkaplanda kullanıcıya sormaksızın sürekli bir şeyler yapıyor,buda harddisk kullanımının %100 olmasına sebep oluyor.her zaman yapmayabiliyor bunu ama sorunun asıl kaynağı bu.çözüm ise basit,ya ssd takıp windowsu ssd'ye kuracaksın ya da windows 7,windows 8.1 kullanacaksın.bunun başka çözümü YOK!

• quote:

Orijinalden alıntı: serkaneker

quote:

quote:

kayıt defterinin içine ediyor windowsun bazı fonksiyonları çalışmaz hale geliyor

örneğin başlat butonu kapat butonu vs vs

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serkaneker

quote:

quote:

kayıt defterinin içine ediyor windowsun bazı fonksiyonları çalışmaz hale geliyor

örneğin başlat butonu kapat butonu vs vs

Ben kullandım. Bi zararını görmedim. Ayrıca bu işi en iyi yapan program odur. Hem 10,hem 8 ve hem de 7 de kullandım.

• mcafee yazılımını kaldır, diski satıp yerine ssd al,pc uçsun,
  • Servise danışıp win7 yuklesem garanti icin sorun yaratirmi onu sorucam eger olumlu yanıt alirsam iso ile format atmayi bilen bi arkadaş yardım ederse sevinirim.

• Birde SSD alacak olursam hangi marka ve model almalıyım onuda yazarsanz

• Çözüm Windows 8.1 kurmak bende de i7 6700hq lu asus laptop var Windows 10 da aşırı derecede yavaş çalışıyor, SSD olmadan Windows 10 kullanılmaz açık ve net

• OguzhanYaren O kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle tüm mesjaları okudum.

Sıcaklık değerlerinizde anormallik yok. Fakat siz onu masaüstündeyken ölçüp eklemişsiniz. Oyunlarda nasıl olduğuna da bakmak gerekiyor. Oyunda FPS düşüşü yaşıyorsanız termal limite ulaşıyor olabilir.

SSD almak sistem tepkisini inanılmaz hızlandırıyor HDD'e göre fakat oyun oynarken FPS düşüşüne HDD sebep olmaz dye düşünüyorum. HDD sadece oyun açılırken, haritalar ilk yüklenirken "loading" ekranında kullanılır. Oyun oynarken kullanılmaz.

Fakat oyun için değil ama genel olarak SSD almanızı tavsiye ederim.

2 türü var;
    bir normal HDD gibi kutu içinde, eğer 2 tane HDD slotunuz yoksa, kendi HDD'ini çıkarıp SSD'yi takmanız lazım. 2 slot varsa ne ala ama gaming laptop olmadığından sanmıyorum 2 slot olacağını.

bir de NVMe (M2 sata) denilen formatta RAM'e benzeyen geometride SSD'ler var. Onlar için ayrı slot oluyor ve boş oluyor eğer varsa. Laptop modelinizi yazarsanız bakalım NVMe slotu var mı?

2 çeşit için de tabii ki en iyi marka Samsung. Piyasayı şu an ağır bir şekilde domine ediyor. Ama eğer daha ucuz olsun derseniz Sandisk Ultra 2 veya SSD plus gibi ürünler de gayet iyidir. Şirket laptopımda SSD plus 256gb var, 4 yıl oldu sorunsuz kullanıyorum.

NVMe (M2)
    Samsung
    -850 evo
    -950 pro
    -960 evo
    -960 pro
    -750 evo (varsa)
    Kingston 480GB SSDNow M.2 SM2280S3G2 SSD ( bu da ucuz görünüyor kapasitesine göre)

Sata
    Samsung
    -850 evo
    -750 evo
    Sandisk (ucuz)
    -ultra 2
    -ssd plus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 27 Nisan 2017; 8:59:12 >

• Güç seçeneklerinden yüksek performansı seçip denedin mi?
  • Selam

Cihazinizin Aygit Yöneticisinden görüntü aygitlarinin resmini cekip atma sansiniz varmi?

Eger Cihaziniz Cift Ekran Kartli Ise Bu Donmalari Yasamaniz Normal Cunku laptop'unuzun diger ekran karti devreye girmedigi icin kotu bir performans aliyorsunuz.

• driverlar varsa win8.1 64 bit kur. win 10 kurup denedim, sistemi çok yoruyor arka planda.
    classic shell kurabilirsin başlat menüsü için.
  • Hocam altta vereceğim cihazım için ssd tavsiyesi alabilirmiyim? M2 sata destekliyor sanırım.

Cihazım:https://www.amazon.com/gp/aw/d/B01D8VJ0B2/ref=sxts1?ie=UTF8&qid=1493283808&sr=1&pi=AC_SX236_SY340_QL65

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servisle konuştuğumda işletim sistemi değişikliği yapılabilir bu konuda özgürsünüz dediler ama cihaz windows10u destekliyormuş driverlarda sıkıntı olabilirmiş aygıt yöneticisi görüntü aygitlarinda 2side çalışıyor intel hd grafik kartı ve ekran kartı. Işletim sistemi yüklemeyi bilmiyorum nerden temin edebilirim?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.