Şimdi Ara

Yeni laptop aldım ama kasıyor. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
1
Favori
9.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar disk kullanımı düzelince fps sorunu ortadan kalktı gerek yok bunlara şimdilik teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim garantiye götür harddiski degistirirler sen gotur garantiye kasiyor donuyor de

• Yaxis kullanıcısına yanıt
    Hocam laptop'unuz güzelmiş, güle güle kullanın.

Bir adet NVMe slotu var görünüyor.

Önceki mesjaımda belirttiğim üzere NVMe standardına sahip olan ssd'ler en hızlı olanlar. 960 evo 3200MB/s okuma, 1900MB/s yazma hızı vaad ediyor. Fakat bunu oyun için istiyorsanız, oyunlarda loading'te M2 SATA (yine NVMe gibi geometrisi ama normal SSD hızında) ile arada fark göremezsiniz süre bakımında.
    Bir başka HDD veya SSD'den bu cihaza dosya atarken de NVMe hızına erişmeyeceksiniz çünkü diğer cihaz NVMe olmadığından, yine SSD veya HDD hızlarında faydalanacaksınız.

NVMe'nin avantajı nedir peki?
    Mesela 4K random read ve write hızları SSD veya M2 SATA olanlara göre 3 kat kadar daha hızlı. Bu noktada farkedebilir.
    Winrar gibi uygulamalarda 2-3 kat hızlı çıkarılabilir dosyalar.

Eğer bütçe sınırım yok ben NVMe alırım diyorsanız
    960 EVO tavsiye ederim. 250GB'ı 551₺
    http://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-samsung-250gb-960-evo-mz-v6e250bw-fiyati,51138410.html

Bütçem kısıtlı diyorsanır;
    Kingston 240GB SSDNow M.2 - 240GB 425₺
    http://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kingston-240gb-ssdnow-m-2-sm2280s3g2-fiyati,6457481.html

Kingston 480GB SSDNow M.2 - 480GB 680₺ (daha pahalı ama GB başına çok daha ucuz)
    http://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kingston-480gb-ssdnow-m-2-sm2280s3g2-fiyati,6457464.html

• http://www.makeuseof.com/tag/4-tips-fix-100-disk-usage-improve-windows-performance/

rica etsem bu linkteki aşamaları yapabilir misiniz?

1. aşama ile zaten ilgilenmişsiniz.
    özellikle 2. aşama olan windows search bazen sıkıntı çıkarabiliyor.
    3. aşamayı daha önce hiç denemedim, belki size faydası olabilir.
    4. aşamayı yine aynı şekilde hiç denemedim, ilk 3'ü yaptıktan sonra devam ediyorsa denenebilir.

site ingilizce, eğer anlamada sıkıntı olursa lütfen alıntılayın yardımcı olmaya çalışırım.
  • Bence tek sebebi harddisk.

Gecen bir arkadasa lenovo bilgisayar aldik 2400 liraya, win10 yuklu geldi, inanir misin kriz geciricem hersey yavas basiyorsun acilmiyor , 1tb 5400 rpm harddisk sistem hizina yetisemiyor. Hem 1 tb oldugu icin okumasi gereken alan fazla hemde 5400rpm, kriz gecirtir.

Kendi 7 yillik 1. jenerasyon i3 islemcisi olan hp notebookta ssd var sata2 portundan bagli, o buna tur bindirir.

Kendim kullanacak olsam 1tb lik harddiski dvd yerine takar, harddisk yerine de ssd takar kullanirdim cunku ssd ye alisan adami sinir hastasi eder.

• Format atıp windows 7 yüklemediğin sürece işin zor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli cevabınız için teşekkür ederim

• XP kur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: merakli34

Hp laptop aldım 3 defa servıse gıttı. 2 yıllık garantının 6 ayı teknık servıste geçti :) hp den uzak durun

Kesinlikle katılmıyorum 2 kere gönderdim (Bursa'dan kapıya gelip alıyorlar) sorunsuz şekilde kısa süre içinde yapıp gönderdiler alakasız olsada fan temizliğide yapmışlar. Onun dışında w8 gibisi yok 10 yüklediğimde fanlar boştayken bile ötüyordu 8'e geri döndüm.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

quote:

Hp laptop aldım 3 defa servıse gıttı. 2 yıllık garantının 6 ayı teknık servıste geçti :) hp den uzak durun

Kesinlikle katılmıyorum 2 kere gönderdim (Bursa'dan kapıya gelip alıyorlar) sorunsuz şekilde kısa süre içinde yapıp gönderdiler alakasız olsada fan temizliğide yapmışlar. Onun dışında w8 gibisi yok 10 yüklediğimde fanlar boştayken bile ötüyordu 8'e geri döndüm.

gelıp alıyorlar mı ? ne gelıp alması, kendım kargoladım her seferınde. şükür ki kurtuldum hp den, yeni laptop aldım. hp düşman başına..

Yalan mı söyleyeceğim burda? Adresi verdikten sonra bir iki gün içinde ups kargo geldi aldı.

• windows update yap
  • Bir arkadaş yukarda yazmış sorun çift ekran kartı olmasında. Oyunlara girerken oyunun simgesine sağ tıklayıp grafik işlemciyle çalıştır seçeneğinden yüksek performanslı nvidia kısmını seçerseniz sorun düzelir fps dropları yaşamazsınız. Aynı bilgisayar bendede de var ordan biliyorum :)
  • SSD
  • SSD alma imkanım yok şuan yine kasmalar yaşamaya başladım windows7 yüklemeyi deneyeceğim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.