Şimdi Ara

Yeni Laptop Aldım, öneri ve ilk şarj. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
47.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hafatada 2 defa yapmak okadarda sorun olmaz ben yeri geliyor haftada 1 bazen 2 defa yapıyorum yıpranma oranı 15 ay olmasına rağmen çok düşük

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 16 Haziran 2012; 8:38:05 >
  • Dizüstü bilgisayarı 7/24 hiç kapanmayacak birine ne önerirsiniz?
  • Yahu ben bu işin mantığını anlayamıyorum. Her yıl bir adet batarya anlsanız ne olur ki ? Çok mu pahalı ? 2000 liralık laptop alan birinin yılda 50 lira vermeyi düşünmemesi gerek. Konu öyle bir tartışılmış ki hiç bilmeyen biri bataryanın en önemli parça olduğunu zanneder. Bu kadar kafa yormayın gereksiz şeylere.
  • Arkadaşlar yukarıda ürün kılavuzunu paylaştım, konuşacak ne var daha üzerine? Her şey açık net yazıyor orada.
  • ne kadar anlatsanızda herkes kendi kafazından sokuyor bir şeyler gereksiz uzuyıp gidiyor istediğin kadar klavuz paylaş ben aylardan beri bu forumdayım bu soru hep sorulur sayfanın yukarısında anabaşlıklarda bile var bu konu lazım olanlar okuma zahmetine girmiyor heralde kısa yoldan bir şeyler öğreneyim diyor oda herkes işe maydonoz olunca böyle karışıyor.arkadaş yukarda 50 tl batarya demiş o dediği bataryalar birşeye yaramaz aynı telefona takılan çelik batarya gibidirler çabucak sönü verirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

ne kadar anlatsanızda herkes kendi kafazından sokuyor bir şeyler gereksiz uzuyıp gidiyor istediğin kadar klavuz paylaş ben aylardan beri bu forumdayım bu soru hep sorulur sayfanın yukarısında anabaşlıklarda bile var bu konu lazım olanlar okuma zahmetine girmiyor heralde kısa yoldan bir şeyler öğreneyim diyor oda herkes işe maydonoz olunca böyle karışıyor.arkadaş yukarda 50 tl batarya demiş o dediği bataryalar birşeye yaramaz aynı telefona takılan çelik batarya gibidirler çabucak sönü verirler.

Bu söylediğiniz hiç olmadı ama. Dediğim gibi bu konuyu çok uzun süredir araştırıyorum, her konuda herkesin kafasından ayrı bir ses çıkıyor, hiçbir başlıkta bu kadar kesin ve tutarlı bilgilere rastlamadım (yani elbette yazanlar var ama bir başkası hemen gelip onu çürütüyor, ortada kalıyorsunuz. Herkese çok teşekkür ediyorum, özellikle Ahriman ve Grasshead çok yardımcı oldular. İyi Günler.

• siz alınmayın lafım konuyu gelip saçma sapan şeylerle saptıranlara siz alacağınızı bilgiyi aldınız zaten
  • ARKADAŞLAR BİR DE ŞÖYLE DÜŞÜNÜN BU ÜRÜNÜ PRİZE DİREK TAKARAK KULLANDIĞINIZDA GARANTİ KAPSAMI DIŞINDA OLUYOR YENİ BİR LAPTOP İÇİN BATARYA EN İYİSİ
  • doldur bosalt tam olarak ne oluyor yani simdi bilgisayar fişe takılı değilken sadece batarya varken pil %0 a gelene kadar kullanıcaz bosaltmıs olucaz ya.doldurmayı yaparken pc kapalı iken mi doldurmak gerekir yoksa pc acık kullanımda iken batarya da takılıyken mi fişe takıp %100 yapmak gerekir.arada bi fark var mı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trybskts

doldur bosalt tam olarak ne oluyor yani simdi bilgisayar fişe takılı değilken sadece batarya varken pil %0 a gelene kadar kullanıcaz bosaltmıs olucaz ya.doldurmayı yaparken pc kapalı iken mi doldurmak gerekir yoksa pc acık kullanımda iken batarya da takılıyken mi fişe takıp %100 yapmak gerekir.arada bi fark var mı.

arada fark yok, dolması yeterli kullanırkende dolsa kullanmazkende dolsa, sonuçta dolacak
  • arkadaslar laptopun güc kablosu var ya , o kablo laptopta baglı değilken uzun süre prizde takılı kalmasının zararı var mıdır ya da elektrik yer mi ?
    bazı laptop güc kablolarında sadece kablo prize takılıyken laptopa baglı olmadıgı halde ısıgı yanıyor cunku
    bu sekilde sürekli güc kablosunun prize takılı durmasının zararı var mıdır hani sadece laptopı kullanırken gelip laptopa da baglıyorum ama onun dısında laptopa kablo takılı değilken de 24 saat prize takılı duruyor güc kablosu.
    elektrikten yer mi ve zararı var mıdır ?
  • quote:

arkadaslar laptopun güc kablosu var ya , o kablo laptopta baglı değilken uzun süre prizde takılı kalmasının zararı var mıdır ya da elektrik yer mi ?
    bazı laptop güc kablolarında sadece kablo prize takılıyken laptopa baglı olmadıgı halde ısıgı yanıyor cunku
    bu sekilde sürekli güc kablosunun prize takılı durmasının zararı var mıdır hani sadece laptopı kullanırken gelip laptopa da baglıyorum ama onun dısında laptopa kablo takılı değilken de 24 saat prize takılı duruyor güc kablosu.

Net bir bilgim yok ama babam adaptörü takılı bıraktığımda "Takılı bırakma ömrü kısalır." derdi. Ne kadar doğru bilemicem

• quote:

doldur bosalt tam olarak ne oluyor yani simdi bilgisayar fişe takılı değilken sadece batarya varken pil %0 a gelene kadar kullanıcaz bosaltmıs olucaz ya.doldurmayı yaparken pc kapalı iken mi doldurmak gerekir yoksa pc acık kullanımda iken batarya da takılıyken mi fişe takıp %100 yapmak gerekir.arada bi fark var mı.

batarya ile çalışırken %15-20 lere kadar düşünce tekrar prize takın...%100 olunca akımı kesiyor batarya zaten...normal pc kullanımı sırasında yapılabilir..
    haftada-15 günde bir bu şekilde doldur boşalt yapılırsa batarya verimli kalır,ömrü uzar...
  • quote:

arkadaslar laptopun güc kablosu var ya , o kablo laptopta baglı değilken uzun süre prizde takılı kalmasının zararı var mıdır ya da elektrik yer mi ?

bir zararı olmaz ben yıllardır öyle kullanırım arada doldur-boşalt yaparım...batarya tam şarj olunca akımı keser zaten elektirikten yemez..

• quote:

Orijinalden alıntı: toz-koparan

quote:

batarya ile çalışırken %15-20 lere kadar düşünce tekrar prize takın...%100 olunca akımı kesiyor batarya zaten...normal pc kullanımı sırasında yapılabilir..
    haftada-15 günde bir bu şekilde doldur boşalt yapılırsa batarya verimli kalır,ömrü uzar...

haftada - 15 günde bir bu işlemi yapıyoruz ömrü uzatıyoruz tamamdır.. peki normal film izlerken oyun oynarken falan şarjda mı kalmalı laptop yoksa şarjdan çekip batarya ile mi çalıştırmalıyız?

• batarya üzerinde fişe takılı kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

batarya üzerinde fişe takılı kullanın

ben hep öyle kullanıyorum.1 saat kullanacaksam bile hep prizde
  • tamam laptopu batarya+fiş takılı kullanacagız orda sorun yok da arkadaslar hani laptopı hic kullanmıyorken , güç kablosunun sürekli prizde takılı durmasının zararı var mıdır + elektrikten yer mi bunu merak ediyorum ? yani laptopı birazdan kapatıcam mesela 8 saat bi daha kulanmayacagım , fişi laptoptan cıkaracagım ama güç kablosunu prizden cıkarmayacagım sürekli prize takılı duruyor bunun zararı olur mu bilen var mı ?
  • sorun olmaz nasıl televizyonun fişini çıkarmıyorsanız bunuda çıkarmayabilirsiniz
  • kardeşim

7/24 365 gün batarya + sarj ile kullan hem sistemini korursun hemde bu pillerin elektrik sevgisi vardır zevkten 4 köşe olur elektriği gördükçe problem çıkarmaz

fişten felan çekmenede gerek yok masa üstü pc gibi devamlı güçte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 21 Haziran 2012; 21:59:06 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.