Şimdi Ara

Yeni Laptop aldım yapılması gerekenler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni laptop aldım, aldığım yerde ilk kurulumu yapıldı. Şimdi ne yapmam gerekir kurtarma diski, sistem yedekleme diyorlar ama kurtarma diski ile sistem yedekleme aynı şey değil sanırım? Sistem yedeklemeyi bazıları programla yap bazıları win7 nin kendi içindeki araçla yap diyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum sürekli format atmak istemiyorum bir sıkıntı yaşadığımda bilgisayarı ilk aldığım günkü gibi görmek istiyorum tekrardan. Bunun için nasıl bir yol izlemeliyim? Şarj konusunda da ne önerirsiniz?

• win7 yüklü ise sağ alt köşede flamanın orada zaten yedeklemeyi kurmanız önerilir. Bu belirlediğiniz belirli periyotlar ile tekrarlanır.
  • şimdi kullanma kılavuzunu okudum da kurtarma diskleri oluşturmakla ilgili bir bölüm var, yarın kaliteli 2-3 dvd alıp kurtarma disklerini oluşturacağım, daha sonra da bir tane sistem geri yükleme noktası oluşturduktan sonra rahatça kullanmaya başlayacağım makineyi. Bu kadar bekledim bir gece daha beklerim. Teşekkürler
  • istediğin zman oluşturabilirsin diye biliyordum ama ?
  • kurtarma diski recovery d sürücüsünde kuruludur genelde 4-5 dvd olabilir sürücülerin ve win7 onda kurulu olacak pc çöktümü onlarla pc yi ilk günkü haline getirebilirsin.leptop açılırken markanın göründüğü yerde f tuşu var marka yazmamışsın tam tuşu yazamıyorum ona bastınmı kendi içindeki recovery harekete geçer seçenek olarak sana cd ye yükleme yada kendini geri yükleme gibi seçenekler sunulacak cd taktığında recovery cd lere aktarmaya başlar.onları iyi sakla.pcye format atman gerekti diyelim eğer o marka ekranı açılıyorsa oradan cd leri kullanmadan direk recovery de yapabilirsin bazen pc hiçaçılmama durumu oluyor o durumda cd leride kullanabilirsin.yedeklemeyi kendi üzerindede yapabilirsin başka bir harici diskede aktarabilirsin.windows update güncellemelerini yap mutlaka, ekran kartı sürücüsünü kartın sitesinden yükleyebilirsin.batarya için ise doludur zaten üzerinde dursun elektrik kesintilerinde makineye zaraar gelebilir yaptığın iş yarım kalabilir.kesinti durumunda batarya direkt devreye girer. bataryayı bazıları çıkarmanı söyler çıkarma batarya doldumu otokmatik güç kesilir.fişten beslenir bu durumda batarya takılı olup olmaması aynı şeydir.2 gün sonra bataryadan %98 batarya dolmuyor uyarısı alabilirsin fişi çek şarj%95 altına düştümü tekrar şarj eder bu durum pilin kendini korumasından kaynaklanır.pilin şarj seviyesinin düşmesi pil takılı olsun olmasın kendini bitir meye başlar.batarya sağlığı açısından haftada 2-3 kez doldur boşalt yapmak bataryanın beslenme açısından iyidir.çok fazla doldur boşalt batarya ömrünü bitirir.kafana takılan olursa sorabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

kurtarma diski recovery d sürücüsünde kuruludur genelde 4-5 dvd olabilir sürücülerin ve win7 onda kurulu olacak pc çöktümü onlarla pc yi ilk günkü haline getirebilirsin.leptop açılırken markanın göründüğü yerde f tuşu var marka yazmamışsın tam tuşu yazamıyorum ona bastınmı kendi içindeki recovery harekete geçer seçenek olarak sana cd ye yükleme yada kendini geri yükleme gibi seçenekler sunulacak cd taktığında recovery cd lere aktarmaya başlar.onları iyi sakla.pcye format atman gerekti diyelim eğer o marka ekranı açılıyorsa oradan cd leri kullanmadan direk recovery de yapabilirsin bazen pc hiçaçılmama durumu oluyor o durumda cd leride kullanabilirsin.yedeklemeyi kendi üzerindede yapabilirsin başka bir harici diskede aktarabilirsin.windows update güncellemelerini yap mutlaka, ekran kartı sürücüsünü kartın sitesinden yükleyebilirsin.batarya için ise doludur zaten üzerinde dursun elektrik kesintilerinde makineye zaraar gelebilir yaptığın iş yarım kalabilir.kesinti durumunda batarya direkt devreye girer. bataryayı bazıları çıkarmanı söyler çıkarma batarya doldumu otokmatik güç kesilir.fişten beslenir bu durumda batarya takılı olup olmaması aynı şeydir.2 gün sonra bataryadan %98 batarya dolmuyor uyarısı alabilirsin fişi çek şarj%95 altına düştümü tekrar şarj eder bu durum pilin kendini korumasından kaynaklanır.pilin şarj seviyesinin düşmesi pil takılı olsun olmasın kendini bitir meye başlar.batarya sağlığı açısından haftada 2-3 kez doldur boşalt yapmak bataryanın beslenme açısından iyidir.çok fazla doldur boşalt batarya ömrünü bitirir.kafana takılan olursa sorabilirsin

hp 6001st aldım. Bugün recovery manager ile dvdleri oluşturacağım başka yapmam gereken bir şey var mıdır? Bunlar beni idare eder mi bazıları acronisten bahsediyor da

• kullanan kullandığından bahsede kullanamdığı programı nerden bilsin önemli olana oluşturması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hpnin kendi recovery manager prograramıyla kurtarma dvdlerini oluşturuyordum. 4 dvd istedi 2 tanesini yazdım 3. nün %8inde dondu recovery manager kapanmıyor cd sürücüsü açılmıyor, programı kapatırsam da hp sadece bir kere kurtarma diski oluşturmaya izin verdiği için kurtarma diskimi oluşturamayabilirim alternatif bir çözüm önerebilecek olan var mı acil?
  • 1.

kokla.

Evet kokla ben çok severim yeni elektronik eşya kokusunu ciğerlerim bayram eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 5 Kasım 2011; 21:22:09 >
  • Malesef bi defa izin veriyor dediğin gibi... Recovery i iyi sakla... Fakat daha sonraları yine bilgisayar açılırken cd ye gerek kalamdan f11 ile format atabiliyorsun... O dvd lere yedeklediğin recovery manager. RM nin yazılı oldugu Sürücüyü silmedikçe o dvdler işine yaramayacak ama Bigün linux yada herhangi bi işletim sistemi yüklediğinde recovery sürücüsüne format atarsan ilk olarak onlar lazım olacak sana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.