Şimdi Ara

Yeni MacBook'mu Macbook Pro 13' Retinamı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi bu iki macbooktan birini almayı planlıyorum hangisi daha avantajlı xcode kullanacağım özellikle film izlerim tarayıcı tabanlı oyun oynarım.
    Başka birşey yapmayacağım belki photoshopta kullanabilirim.
    Fiyatların farkındayım yaza doğru alacağım sizce fiyatlar düşer mi?

• Retina pro

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macbook u klavyelı tablet gıbı dusun
  • Tabii ki Macbook pro.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim hepinize Macbook Pro Retina alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xfxsever -- 22 Mart 2015; 14:07:44 >
  • Yeni macbook pro ve retina macbook promu eğer yanlış anlamadıysam?

İkisi arasında işlemci, ram mhz ve ssd hız farklılıkları var.
    Şuan apple'ın sitesindeki macbookprolar geçen hafta tanıtılan, mağazalarda satılanlar ise 2014 üretimi olan.

Ben yeni çıkandan yana kullandım oyumu
  • bende yeni çıkan 13" modelden aldım masallah çok memnunum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bu yaza doğru macbook almayı planlıyorum kararım prodan yana merak ettığım sey yazın yenı bır serısı çıkarmı pro un yada bir üst modeli ne zaman çıkar macbook pronun sizce en az 4-5 sene goturur mu beni pro bilgisayarı sadece internete girme excell powerpoınt için kullanıcam herhangi bir profosyonel uygulama yüklemiycem şimdiden teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melo7

Arkadaşlar bu yaza doğru macbook almayı planlıyorum kararım prodan yana merak ettığım sey yazın yenı bır serısı çıkarmı pro un yada bir üst modeli ne zaman çıkar macbook pronun sizce en az 4-5 sene goturur mu beni pro bilgisayarı sadece internete girme excell powerpoınt için kullanıcam herhangi bir profosyonel uygulama yüklemiycem şimdiden teşekkürler

Ben konuyu açan kişiyim araştırmayı baya bi yaptım uzun ömürlü istiyorsanız biraz paraya kıyın harici ekran kartlı bi macbook pro alın 4-5 sene belki daha fazla götürür.
  • xfxsever X kullanıcısına yanıt
    hocam kusura bakma bıraz cahıl kaldım harıcı ekran kartlıdan kastınız nedır
  • Mac Laptoplarda, CPU ile bütünleşik GPU (grafik işleme ünitesinin) haricinde, kendi RAM desteği olan ve gerektirdiği uygulamalarda devreye giren 2. ekran kartı demektir. Şu anda 15" rMBP'ların en üst (ve haliyle de en pahalı versiyonunda bulunuyor. 13" rMBP'larda böyle bir donanım uygulaması yoktur, zaten...
  • Retina Pro
  • quote:

Orijinalden alıntı: xfxsever

Arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi bu iki macbooktan birini almayı planlıyorum hangisi daha avantajlı xcode kullanacağım özellikle film izlerim tarayıcı tabanlı oyun oynarım.
    Başka birşey yapmayacağım belki photoshopta kullanabilirim.
    Fiyatların farkındayım yaza doğru alacağım sizce fiyatlar düşer mi?

dostum Mesut Çevik ve Erdi Özüağ'ın anasayafa yorumladığı bir video var izlemeni tavsiye ederim , Core M xCode için yeter belki ama tarayıcı taban dediğin Flash player gerektirecek büyük ihtimal buda yetmez sanırım

edit:yanlış altıntılama sözüm arada kalan arkadaşa :) iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oBirDHLi -- 22 Mart 2015; 20:37:32 >
  • Bende ikisi arasında kaldım yeniler ile Pro Retina arasında sizce ne yapayım ?

aklımda Macbook Pro Retina var ama acaba donanımsal açıdan bir eskime olur mu diye düşünüyorum özelliklede ekren kartı yeni macbooklarda daha farklı sizce ne yapayım ?
  • Yukarıda yazılanlara toptan bir açıklama getirmek isterim:

1) Eğer doğru dürüst işler için kullanacaksanız kesinlikle ve kesinlikle 13" ve 15" rMBP almalısınız. O yeni çıkan ve henüz satışa sunulmayan 12" retima ekranlı MacBook gerçekten de klavye takılmış ve ekranı büyütülmüş, iOS yerine OSX kullanan bir iPad irisi...
    2) 13" rMBP'lar biliniz ki hep ama hep dual core (DC/çift çekirdekli) i5 (veya özel seçimli i7) işlemciyle gelecektir, standart RAM 8GB olacak (ama artık yeni 2015 modellerde 16GB'a arttırma şansınız var sipariş anında...) ve hiçbir zaman harici ekran kartı olmayacaktır.
    3) 15" rMBP'larda ise quad core (QC/dört çekirdekli) i7 işlemci, standart 16GB RAM ve en pahalı versiyonda harici ekran kartı da olacak modellerdir.
    Şimdi gelelim işin "olası püf noktasına":

2014'de piyasaya sürülen 13" ve 15" rMBP'lar Haswell işlemci ailesi kullanıyordu.

2015'de (yani Mart başında) 13" rMBP'lar daha enerji tasarruflu ve daha yeni grafik işlemcisi olan Broadwell ailesi işlemciyle üretildi; bu sayede ortalama batarya kullanım ömrü 9 saatten 10 saate yükseldi.

Ancak, 15" rMBP'larda kullanılacak olan daha güçlü Broadwell CPU'lar Intel tarafından daha hazır olmadığından, şu anda piyasada olan 15" rMBP'lar haken Haswell işlemci kullanan 2014 modelleridir.

Beklenti, 15" rMBP'lara uyacak i7 Broadwell CPU'ların yılın 2. yarsı başlarında temin edilmesiydi. Ama bu gerçekleşmeyecek gibi gözükmekte şu an için Intel'in ileriye yönelik ürün envanterinde... (Daha yüksek güçlü i7'ler olacak ama masaüstü uygulamaları vs. için; laptoplar için değil...) Bu çok taze bir gelişme!...

Buna karşılık, yılın üçüncü çeyreğinde tamamen yeni bir CPU mimarisiyle daha da güç tasarruflu i5 ve i7 çift (DC) ve dört (QC) çekirdekli Skylake ailesi CPU'ların üreticilere verilmesi çok büyük olasılık.

Bu nedenle (ve mantıkla...) 2015'in sonlarına doğru i7 Skylake'li (QC/dört çekirdek) 15" rMBP'ların çıkması büyük ölçüde söz konusu.

Şimdi ortada bilinmeyen soru: Skylake'li i7/QC 15" rMBP'ların paralelinde Skylake'li i5/i7/DC 13" rMBP'lar da çıkacak mı, çıkmayacak mı?

Bugün-yarın i5/i7/DC Broadwell'li 13" rMBP almayı düşünenlerin kafasındaki soru işareti bu olmalı!...

Çok uzattıysam, kusurumuz affola!...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.