Şimdi Ara

Yeni Makyajli E180 Geldi (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
7
Favori
15.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürüş dinamigi 5.25 xdrive da çok farklı. Aracı virajlarda o kadar zorladıgım halde rayların üzerinde gidiyor gibi sapma yapmamıştı. Eger 5 kasa araç alacak olanlar varsa niye fark var demesin 5.25 xd alsınlar. 5 kasa hakikaten mazot yakmıyordu. Şimdi mersedesin de yeni motor tipleri ile az yakacagına inanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2007 520d m paketten sonra 2011 e 350cdi amg aldim. Ikisi de 2. El...Zaten bu arabalari sifir almak cok parasi olanin isi...Guvendiginiz bir galeri var ve garantisi devam eden bir arac ise 1-2 yasindaki bu tur araclara neredeyse sifir ayarinda %15 ile %20 arasi dusuk fiyata sahip olabiliyorsunuz. Gelelim 5 mi E mi sorusuna...520d m paketi 163 hp az geldigi, spor koltuklari uzun yolda rahatsiz ettigi, icinde bazi eskime belirtileri gosterdigi, yeni kasa ciktigi ve arabanin km'si 130k'ya dauandigi icin sattim.Icim ciz etti fakat almayi dusundugum 525d xdrive'i dusununce fazla zorlanmadim.Aracim grey market orjinal m paketti. Yol tutusu muhtesemdi.Dedigim gibi o yol tutusa o guc az kaliyordu. Test surusu icin 525d xdrive'in icine oturdugumda arac 1 yasinda olmasina ragmen sentatec derisi olsun kumandalar olsun hafif eskime belirtileri gordum. Ici tabiki e60'tan guzeldi ama ozel hissettirmedi.Sonra 2 yasindaki e serisi icine oturdum. Bmw'den farkli ve daha elit, detaylardaki inceliklerden etkilendim. Kullanmaya baslayinca(pis kullanirim) 265 hp'yi sadece arka tekerlerden cekiste hissetmek(4 matic degildi) aldigim hazi ikiye katladi. Ikinci elde 2k euro pahali olan e'yi aldim. Ilk 1000 km'de soranlara, "bu arabanin yol tutusu bmw'den kotu" ama surus zevki ve.direksiyonda verdigi his bmw'den cok daha elit ve tatminkar diyordum. Ta ki konfor odakli suspansiyonlara alisana kadar. Mercedes e'yi kullananlar sert donuslerdeki salinim tedirgin ettigi ve bundan cekindikleri icin aracin kopacagini hissedip yol tutusu konusunda benim gibi elestiri getiriyorlar diye duaunuyorum. kistas aldigim virajlara bmw ile ayni hizlarda biraz yan yatarak ama cizgiden cikmadan rahatlikla girebildigimi gordukten sonra artik e serisininyeni veya eski kasadan artilari oldugunu ama hicbir eksisi olmadigini gordum. Sadece vergiden dolayi acaba 525'e gecsem mi diye dusunmem yaklasik 2 sn suruyor. Amg bir E serisinden alinan sportif tat arabaya disardan baktiginizda basliyor ve gaza basmqniz ile devam ediyor. Spor kullanimi seven ve hatta abartan biri olarak e serisi bunu en iyi verenlerden... Konfor ve kalite beklentisi icin ise neredeyse son nokta denebilir. Cep telimden yazdim. Kontrol edemeyecegim. Hatam.olduysa kusura bakmayin. Bmw premiumda ilk goz agrim ve gercekten cok iyiydi. Mercedes ise panamera hayali kurmaniza mani olan bir araba... Tabi bence..:)

• Gonderince farkettim. Biraz uzun olmus. Bu seferlik idare etriginiz icin tesekkurler:)

• quote:

Orijinalden alıntı: expen

Hayir ben fanatiklik yapmiyorum attigim mesajlardanda anlamissinizdir mercedesi ne kadar sevdigimi lakin guvenlik olarak 5serisiyle e class arasinda siyahla beyaz bir fark var dediniz bence esas fanatiklik budur bu iki araba arasinda bu kadar buyuk fark olmaz ayriyetten 5 kasa e kasadan satis olarak daha fazla piyasasi olan ve daha cok satan bir araba siz bunlari soylerek tabulari yikiyorsunuz bence fanatik sizsiniz

Siz "her anlamda üstün" diyince fanatiklik olmuyor ama 2 aracı da kullanmış bir arkadaş kendi tecrübelerine göre siyah-beyaz diyince mi fanatiklik oluyor.
    İnsanların görüşlerine saygı gösterelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 2 Ekim 2013; 21:43:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

Hayir ben fanatiklik yapmiyorum attigim mesajlardanda anlamissinizdir mercedesi ne kadar sevdigimi lakin guvenlik olarak 5serisiyle e class arasinda siyahla beyaz bir fark var dediniz bence esas fanatiklik budur bu iki araba arasinda bu kadar buyuk fark olmaz ayriyetten 5 kasa e kasadan satis olarak daha fazla piyasasi olan ve daha cok satan bir araba siz bunlari soylerek tabulari yikiyorsunuz bence fanatik sizsiniz

Siz "her anlamda üstün" diyince fanatiklik olmuyor ama 2 aracı da kullanmış bir arkadaş kendi tecrübelerine göre siyah-beyaz diyince mi fanatiklik oluyor.

Bir cok araba dergileri ve elestirilerin kullandigi cumleyi kullandim ayrica bmw den daha iyi yol tutan bir araba degil mercedes ayrica bende iki arabayi kullandim benim yorumumda o arkadas kadar onemli heralde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

Bir cok araba dergileri ve elestirilerin kullandigi cumleyi kullandim ayrica bmw den daha iyi yol tutan bir araba degil mercedes ayrica bende iki arabayi kullandim benim yorumumda o arkadas kadar onemli heralde

Tabii ki sizin yorumunuz da önemli. O yüzden de o arkadaş size komik ya da fanatik demedi.

• ben yazımda 5.20 ile 5.25xd arasında siyah ile beyaz kadar fark var diye yazdım.sebebi ise iki aracada sahip olup uzun süre kullanmam idi. eger iki aracı uzun süre kullanan bir arkadaş var ise fikirlerini paylaşabilir. 20 yılı aşkın zamandır araç kullanırım ve çok araç değiştiren biri olarak ben mercedesin daha uzun ömürlü olduğunu daha az yıprandığını düşünüyorum. ama tersi bir görüşte olan insanlara saygı duyarım.neticede burası bilgi paylaşım platformu. doğru olabiliyorsak objektif olabiliyorsak paylaşmak güzel....
  • Merhaba,

Öncelikle bu forumu paylaşımda bulunmaktan çok farklı bakış açılarını gözlemlemek için kullanıyorum.
    Ama bazen, akla mantığa sığmayan düşünceleriniz başkalarını yanıltma derecesine yaklaşınca rahatsız oluyorum.

Satış rakamlarına göre bir aracın diğer araçtan direk daha üstün olduğunu belirtmek saçmadır.
    Satış rakamlarını etkileyen bir sürü araç dışı etken vardır. Türkiye'de, bunlardan temeli de vergilendirme sistemidir.
    BMW 5 serisinin MERCEDES E serisinden fazla satmasının temel nedeni 5.20 dizel modelidir.

Eğer satış rakamları sizin için öncelikse, bu karşılaştırmayı mantıklı yapmanız gerekmektedir. Örneğin 2000 cc ve üstü BMW 5 serisi ile MERCEDES E serisini karşılaştırdığınızda E250 ve E350 modellerinin rakibine üstünlüğünü görürsünüz. Bu düşüncenizden yola çıkarak, BMW 5 serisi daha iyiyse neden 2000 cc ve üstünde MERCEDES E serisine göre daha az satış rakamlarına sahip? Dolayısıyla daha iyi dediğiniz seri neden satış istikrarını 2000 cc üstünde kaybediyor?
    Paylaşımda bulunurken ufkunuzu geniş tutmanızı öneririm.

Ben, otomotiv sektöründe çalışan bir mühendisim. Çalıştığım firma ismi ve pozisyonumu paylaşmak dikkat çekici ve dolaylı yollardan bana risk oluşturabileceği için detaya girmiyorum.

Teşekkürler.

• Gercekten de ortalikta 530d veya 535d goremiyorum.E350cdi ise hergun birkac defa karsilasabileceginiz kadar cok..Demek ki insanlar tasarrufu bir kenara koyduklarinda yani 2 lt motor vergisinin dusuk olmasi az yakmasi gibi, mercedesi daha cok tercih ediyorlar.. Renault megane, mazda 3'ten latitude da mazda 6'dan cok satiyor..Peki hangisi daha kaliteli?

• Mercedes 2.0 dizel motoru olmamasına rağmen satışlarında benzinli ve yuksek vergili dizel motorlarıyla 5.20d'ye ile kafa kafaya gitmektedirler. Mercedes 2.0 dizel motoru yapıp E serisine koyarsa o zaman bmw 5'in bittiğinin resmidir. Şuana kadar 5 serisi bu kadar çok sattıysa dizelin avantajını kullandı.
    Sonuc olarak Mercedes mercedes'tir. Uzun yıllar mercedes kullanan biniciye bmw yavan gelir.
  • Biraz evvel arkadaşım geldi. Ona e250 benzinli araç almasını söylemiştim ve makyajlı kasadan almıştı. Allah razı olsun süper araç aldırdınız diyor. Geçen sene romada otelden korsan taksiyle havalimanina giderken şöföre S 500 aracının kaç km de oldugunu sormuştum. 650000 kmde oldugunu ve masraf çıkartmadıgını söylemişti. Hakikaten aracı çok diriydi ve sessiz çalışıyordu. Aynı emsaldeki 7 kasa bmw araçlar hep daha yılık görünüyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nyassa10

quote:

Orijinalden alıntı: alwaysfc

Beklenen rakip gecikmeden geldi

5.20i koduyla f10 kasa 1.6 motor 170 hp ve ZF 8 ileri otomatik şanzıman, 0-100 değer 8,7sn ve ortalama yakıt 6,7/100km ile 54.500€ şuanki kur ile 139,000 TL'den satışa sunuldu, bu değerler ile çok satacaktır, özellik 170hp'lik 1600cc motor ve şanzıman çok başarılı

Mercedes icin kotu haber.

2014 C serisinde 1.6 204 hp konuşuluyordu. Acaba o zaman da E serisine koyarlar mı ? Ve anlamadığım nokta A3 sedan yapan Audi, 1.6 motor kapışmasına neden katılmadı?
  • 1.6 204 mü ? Keşke keşke keşke..

E serisine yeni kasada gelebilir hemen verirlermi bilemeyiz. CLA'ya da makyaj vaktinde verilebilir. Utanmasalar S serisinede koyarlar.

• Bmw ve Mercedes markalarının araçları birbirinden çok farklı araçlar ve aslında birbirinden çok farklı kitlelere hitap ediyorlar.

Türkiye'de ulaşılabilir lüksün iki dev temsilcisi gibi konumlandıkları için sürekli karşılaştırmalara konu oluyorlar fakat tüm modelleri birbirinden çok farklı.

Modellerinde hangi motorun daha çok sattığı konusu ise tamamen bayilerden ve satış temsilcilerinden kaynaklanan bir durum.

Örnek vermem gerekirse F10 ilk geldiğinde satış temsilcisi arkadaşlar her müşteriye 5.30d'nin 2.0d'ye göre çok üstün bir araç olduğunu ve bütçeyi zorlayıp onu almak gerektiğini söylüyorlardı.Zira o esnada borusanın elinde 3.0d vardı ve birkaç ay sonra talepten çok daha fazla getirecekleri 2.0d'leri sırada satacaklarını biliyorlardı.

Nitekim birkaç ay sonra 2.0d'yi test etmeye gittiğimde aynı bayinin tüm çalışanları 2.0d varken 3.0d almanın israf olacağından bahsediyordu artık.

Şimdi gittiğinizde ise size zorla 5.20i satmaya çalışıyorlar ve 5.20d sorduğunuzda nerdeyse oralı bile olmuyorlar ve 5.20d'nin gereksiz ÖTV ve gereksiz MTV olduğundan dem vuruyorlar.

Aynı şeyleri F30'un ilk günden bu güne devam eden serüveninde yaşadığımı da ifade etmeliyim.

Tamamen aynı olmasa da çok benzer davranışlarla Mercedes bayilerinde de karşılaştığımı da belirteyim. E250 4 matic gelene kadar muhakkak E350 4 matic alınmalı diyen arkadaşlar E250 4 matic gelince bu aracın E350'den hiçbir eksiği olmadığını iddia etmişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemen1963 -- 6 Ekim 2013; 2:30:00 >

• Diğer konuya yazmış olduğum mesajı buraya da kopyalamak istiyorum.Kararsız olan ve henüz test etmemiş olanlara bir nebze faydam olabilir belki.

İki aracı da kullanan biri olarak 5 serisinin konfor haricinde her açıdan E serisinden üstün olduğunu söyleyebilirim.

Konfor olarak Mercedes klasını ve kalitesini konuşturup Bmw'den iyi durumda fakat yine de 5 serisinin konforu standartların üzerinde.

Ancak motor ve şanzıman olarak 5 serisi E'den neredeyse iki kat üstün.Mercedes'ten performans alabilmek için gaz pedalına acımasız davranmak gerekiyor.

Hem ilk hızlanmada hem de ara hızlanmalarda 5.20i çok daha üstün.Tabi ekonomi modunda kalkmazsanız.Zira Bmw yakıtı düşürmek için aracı kapatıp açtığınızda otomatik olarak ekonomi moduna alıyor.

80 km'ye kadar her iki araç da birbirine yakın performanslar sunuyor gibi fakat iş 80-150 arasına geldiğinde 5.20i çok büyük fark atıyor.

Tüketim konusuna gelirsek aynı şartlarda kullanımda 5.20i E serisine göre 1-2 lt az yakar ama şehir içinde her ikisi de 8-9'un altına inmez gibi duruyor.

Test araçlarında 5.20i'nin tüketimi 13, E serisinin tüketimi ise 14 lt görünüyordu.Tabi bu veriler çok önemli değil ama yine de kayda değer.

Fiyat konusuna gelince Türkiye paketi + Comfort paketli bir 5.20i gayet dolu bir araç haline geliyor ve fiyatı 148.000 TL.

Benzer donanımda AMG paketsiz bir E180'e ise Mercedes 155.000 istiyor.

• kirelli K kullanıcısına yanıt
    Selamlar otomatik klimadan kastınız sanırım 4 bölgeli?
    Yoksa bmw de otomatik klima standart.Premium olanda arka kısımda digital kontrollü ve ayrılmış durumda....
  • 14 litre fazla değilki neden herkes tepki göstermiş mercedese biniyoruz yakacak tabiki yakmadan gider mi araba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • certac C kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla otomatik klima premium paketle geliyor bmw'de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • C180 coupe amg kullanicisiyim. Bildiginiz uzere 1.6 cgi motoru paylasiyor bu arac e180 ile. Performans dedigimiz kavram cok oznel. Aracimin motorunun performansi bana fazlasiyla yetiyor. Ne ara hizlanmalarda yetersiz goruyorum ne de kalkislarda. Yuksek suratlere(180kmh)kadar da gayet rahat cikabiliyor. Hic zorlandigini hissetmiyorum. Ortalama bi E segment kullanicisini, kilo dezavantajina ragmen, bu motorun tatmin edecegine eminim. Otobanda 200le de rahatlikla gidebilir, sehir icinde hizlanmak gerektiginde de ara hizlanmalar icin yeterli bir motor bu. 1.6 icin gercekten sasirtici derecede basarili. Yakit konusunda ise sehir ici 10 litrenin altina inebilecegini hic sanmiyorum. Izmir trafiginde sehir icinde ortalama 10 11 litre arasi yakacaktir bence sakin kullanimda.

• E 180 arac 985 km oldu. Yol bilgisayarindaki tuketim 9.2 oldu. Bayramda E180 i daha cok test etme sansim oldu saga sola giderken bu aracla gittim. Hizlanmasi durmasi gayet iyi. Cok arac degistiren biri olarak yeni E gelene kadar zannedersem araci degistirmem. Ben memnunum. En onemlisi arac guven veriyor..,

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.