Şimdi Ara

Yeni Makyajli E180 Geldi (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
7
Favori
15.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yol tutusu ve konfor gibi subjektif kriterlerde BMW'nin Mercedes'ten bariz üstün oldugu sonucuna nasil vardiniz merak ettim.
    yakıt tasarrufu , performans vb ölçülebilen konularda mutabıkım.

sportif ve dinamik sürüş karakterinde BMW'nin meraklisi coktur, konfor ve yol tutuşta Mercedes'in de cok meraklisi oldugu gibi.

dolayisiyla yol tutus ve konfor'da tam tersi mercedes'in üstün olmasi bence olasidir

bu konular dolayisiyla kisiden kisiye degisir. d

ediginiz gibi bir bariz üstünlükten bahsetmek mümkün degildir kanımca
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirelli

yol tutusu ve konfor gibi subjektif kriterlerde BMW'nin Mercedes'ten bariz üstün oldugu sonucuna nasil vardiniz merak ettim.
    yakıt tasarrufu , performans vb ölçülebilen konularda mutabıkım.

sportif ve dinamik sürüş karakterinde BMW'nin meraklisi coktur, konfor ve yol tutuşta Mercedes'in de cok meraklisi oldugu gibi.

dolayisiyla yol tutus ve konfor'da tam tersi mercedes'in üstün olmasi bence olasidir

bu konular dolayisiyla kisiden kisiye degisir. d

ediginiz gibi bir bariz üstünlükten bahsetmek mümkün degildir kanımca

Konfor sadece 5 serisi de daha iyidir diger seriler tartisilir mb genel ustunlugu vardir fakat hic gulecegim yoktu yol tutusu hakkinda soyledikleriniz sadece guldurdu beni allahta sizi guldursun arastirin hangisinin yol tutusunun daha iyi oldugunu ogrenin sonra tartismamiza devam edelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yakıt tüketimi, hızlanma gibi konular dediğim gibi ölçülür.dolayısıyla üstünlükten net olarak bahsedilebilir
    Yol tutuşu üstünlüğü için baz aldığınız veri nedir? Forum üyelerinin kişisel görüşleri mi, araçları kullanmayan , yanından bile geçmeyen kişilerin geyikleri mi?
    Baz aldığınız genel kabul görmüş bir veri ise ( fren mesafesi veya her ne ise) veya whatcar, topgear gibi dünyaca bilinen sitelerdeki yorumlar ise eyvallah ( ki bu bahsedilen modeller türkiye için üretildiğinden o sitelerde ancak 2.000 motorlu modelleri incelenebilir) . Bunun dışında gerçekten merak ettiğim için soruyorum, bmw'nin yol tutuşunun üstünlüğü için araştırılacak kaynak , inceleme neresidir?
    Okuyup öğreneyim de sonra tartışmaya devam edelim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürüş konforunda (kasis, sarsıntı, yalıtım, yol sesi, koltuklar) E-class tüm değerlendirmelerde bu sınıfın en iyisi.
    Tamamen kişisel zevktir, görsel olarak da bence E-class daha güzel.
    Prestij ve işçilik bence denk.
    Diğer konularda (motor, şanzıman, yol tutuş, yakıt tüketimi) BMW 520i E180e göre daha üstün gerçekten.

Borusan'ın genelde uyguladığı bir kurnazlık, kol dayama, katlanır ayna gibi unsurlar opsiyon olarak "satıldığından" baz fiyat düşük görünüyor bir miktar.
    Ancak bu 5 serisi için fena sayılmayacak bir Türkiye paketi yapmışlar.
    Şu an E180 iki ay bekleyerek alınıyor, 520i ise stok eritmeye çalışılıyor.
    O nedenle 520i şu an fiyat olarak da avantajlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biologic -- 25 Eylül 2013; 19:55:20 >
  • Peki bmw türkiye paketli 5.20 satıyor mu gerçekten? Ben satmıyor diye biliyorum. Otomatik klima bile premium paketle alınabiliyor
    Bu sınıfta otomatik klimanın en üst pakette olması tüketiciyi enayi yerine koymaktır bence

• quote:

Orijinalden alıntı: kirelli

Yakıt tüketimi, hızlanma gibi konular dediğim gibi ölçülür.dolayısıyla üstünlükten net olarak bahsedilebilir
    Yol tutuşu üstünlüğü için baz aldığınız veri nedir? Forum üyelerinin kişisel görüşleri mi, araçları kullanmayan , yanından bile geçmeyen kişilerin geyikleri mi?
    Baz aldığınız genel kabul görmüş bir veri ise ( fren mesafesi veya her ne ise) veya whatcar, topgear gibi dünyaca bilinen sitelerdeki yorumlar ise eyvallah ( ki bu bahsedilen modeller türkiye için üretildiğinden o sitelerde ancak 2.000 motorlu modelleri incelenebilir) . Bunun dışında gerçekten merak ettiğim için soruyorum, bmw'nin yol tutuşunun üstünlüğü için araştırılacak kaynak , inceleme neresidir?
    Okuyup öğreneyim de sonra tartışmaya devam edelim

benz s ve 7

http://www.youtube.com/watch?v=xsofZq2pxVA

benz c 63 vs m3

http://www.youtube.com/watch?v=DaZExdTHHjY

benz e63 vs m5

http://www.youtube.com/watch?v=BZMdpNIlers

a45 vs 135

http://www.youtube.com/watch?v=CCoWi_wU-oM

m6 vs cls63

http://www.youtube.com/watch?v=AcDDP05NC8E

bence bukadarı yeterli sanırsam hepsini izlersen sevinirim

Bu arada mercedesle bmw arasındakı farkı bu vıdeoyu ızleyerek anlayabılırsın cok keyıfle ızlersın
    http://www.youtube.com/watch?v=9kh5PIThnUo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expen -- 26 Eylül 2013; 2:28:04 >

• expen E kullanıcısına yanıt
    tabii bu kriterler sizin kriterleriniz..
    geçen hafta da eskimiş 7 serisinin yeni s class'tan daha iyi olduğunu iddaa edenler olmuştu.
    bana göre BMW, Audi ve Mercedes premium class araçlardır. Kişisel tercihim hep Mercedes'ten yana olmuştur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: meceng

geçen hafta da eskimiş 7 serisinin yeni s class'tan daha iyi olduğunu iddaa edenler olmuştu.
    bana göre BMW, Audi ve Mercedes premium class araçlardır. Kişisel tercihim hep Mercedes'ten yana olmuştur..

tercihinize saygı duyuyorum
    benim kriterim diye bişey yok herşey ortada.
    ayrıyeten tercihiz doğru bir tercih ben asla ve asla mercedesi küçümsemıyorum hatta burada konusanlardan daha çok seviyorum merak etmeyin
  • E 250.coupe 197.500bin.fiyat amg paketmi , ayrica amg paket.fiyati.goremedmde bilgisi.olan yazarsa sevinirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: expen

quote:

ayrıyeten tercihiz doğru bir tercih ben asla ve asla mercedesi küçümsemıyorum hatta burada konusanlardan daha çok seviyorum merak etmeyin

Mercedes'i bende çok begenırım ve BMW ile Mercedes'i ayrı tutarım, benim gözümde AUDI bu ikisi arasında değil henüz!
    Son 2 yıla kadar Mercedes bir çok konuda BMW'den daha iyiydi ve son 2 yıl içinde BMW kasa, motor, şanzıman,verimlilik,performans,yakıt vs. gibi konularda Mercedes'den daha üstün işler çıkardı

Zaten 1-3-5 yani C-D-E premium segmentinin tümünde Mercedes'i geride bıraktı, hatta E segmentinde BMW 5 en yakın 2 rakibinin sattıgı aracların toplamının 2 katından daha fazla arac satmıs. (Mercedes+AUDI) x 2 < BMW

Mercedes'in son dönemde yaptığı en büyük hata emanet duran Ekran oldu, ben dahil bir çok kişi o ekran yüzünden araç almaktan vazgeçti
    Yeni CLA, GLA, A ve 2014 C serisinde de bu ekranlar olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwaysfc -- 28 Eylül 2013; 0:28:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alwaysfc

quote:

Orijinalden alıntı: expen

quote:

Mercedes'i bende çok begenırım ve BMW ile Mercedes'i ayrı tutarım, benim gözümde AUDI bu ikisi arasında değil henüz!
    Son 2 yıla kadar Mercedes bir çok konuda BMW'den daha iyiydi ve son 2 yıl içinde BMW gerek kasa, motor, şanzıman,verimlilik,performans,yakıt vs. gibi konularda Mercedes'den daha üstün işler çıkardı

Zaten 1-3-5 yani C-D-E premium segmentinin tümünde Mercedes'i geride bıraktı, hatta E segmentinde BMW 5 en yakın 2 rakibinin sattıgı aracların toplamının 2 katından daha fazla arac satmıs. (Mercedes+AUDI) x 2 < BMW

Mercedes'in son dönemde yaptığı en büyük hata emanet duran Ekran oldu, ben dahil bir çok kişi o ekran yüzünden araç almaktan vazgeçti
    Yeni CLA, GLA, A ve 2014 C serisinde de bu ekranlar olacak

Cok guzel bir tespit insanlara anlatmak lakin zor
    Ayrica eklemek isterimki yakit tasarufu ve sanzimandada gerideler ayrica dizel konusunda bmw nin baya bi gerisindeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expen -- 28 Eylül 2013; 0:15:35 >

• Ben f10 bmw ilk çıktıgında alanlardanım. Ardından geçen sene 5. Ayda 5.25 xdrive aldım. 10. Ayda sattım. Bu araçlar şanzıman olarak mükemmele yakınlardı. Fakat araçların kusuru çabuk dagılacak şeklinde his vermesiydi. İkisinide 15000 km kullanıp iyi bir zararla sattım. Bu araçlardan sonra kararım hep mercedes oldu. Dün itibariyle de beyaz e180 aldım. Performans olarak çok iyi olmayabilir ama inanın araç çok güven veriyor bana....

• quote:

Orijinalden alıntı: gurhannn

Ben f10 bmw ilk çıktıgında alanlardanım. Ardından geçen sene 5. Ayda 5.25 xdrive aldım. 10. Ayda sattım. Bu araçlar şanzıman olarak mükemmele yakınlardı. Fakat araçların kusuru çabuk dagılacak şeklinde his vermesiydi. İkisinide 15000 km kullanıp iyi bir zararla sattım. Bu araçlardan sonra kararım hep mercedes oldu. Dün itibariyle de beyaz e180 aldım. Performans olarak çok iyi olmayabilir ama inanın araç çok güven veriyor bana....

komiksiniz
  • Sana katılıyorum mercedesin verdiği güveni ne yazıkki bmw daha veremiyor. Zaten bu konuda mercedesi yakalasa mercedes satmaz hiç.

• Expen aracın yeni ise biraz kullan anlarsın. Yagmurda çamurda kullandıgında sonuçlarını yazarsın. Ben 5.20 ve 5.25 xd hep son limitlerinde kullandım. İkisi arasındaki fark siyah ile beyaz kadar var idi. Satacak oldugun zamanda borusan veya galeriden fiyat sor yine anlarsın olayı. 79250 euro ya aldıgım 5,20 ye 16 ay sonra borusan takasta 60000 euro verdi. 88000 euro ya aldıgım araca ise 7 ay sonra 75000 euro verdi. Her ikisinide bu fiyatlara sattım. En son daha yeni 5 aylik a 200 aracı (94000 aldım) 89000 sattım 4100 kmde..Mercedes hep daha çok prim yapıyor. Bunun sebebi daha diri be daha çok piyasasının olması. Tercih yapacak olanlara bilgi vermek iyidir marka fanatikligi yapmadan. İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz. Çok araç kullanan-değiştiren biri olarak benim görüşlerim bunlar.. Siz tercihinizi başka yönde yapabilirsiniz bu sizin komik oldugunuzu göstermez..

• Hayir ben fanatiklik yapmiyorum attigim mesajlardanda anlamissinizdir mercedesi ne kadar sevdigimi lakin guvenlik olarak 5serisiyle e class arasinda siyahla beyaz bir fark var dediniz bence esas fanatiklik budur bu iki araba arasinda bu kadar buyuk fark olmaz ayriyetten 5 kasa e kasadan satis olarak daha fazla piyasasi olan ve daha cok satan bir araba siz bunlari soylerek tabulari yikiyorsunuz bence fanatik sizsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expen -- 1 Ekim 2013; 17:39:57 >
  • quote:

Expen aracın yeni ise biraz kullan anlarsın. Yagmurda çamurda kullandıgında sonuçlarını yazarsın. Ben 5.20 ve 5.25 xd hep son limitlerinde kullandım. İkisi arasındaki fark siyah ile beyaz kadar var idi. Satacak oldugun zamanda borusan veya galeriden fiyat sor yine anlarsın olayı. 79250 euro ya aldıgım 5,20 ye 16 ay sonra borusan takasta 60000 euro verdi. 88000 euro ya aldıgım araca ise 7 ay sonra 75000 euro verdi. Her ikisinide bu fiyatlara sattım. En son daha yeni 5 aylik a 200 aracı (94000 aldım) 89000 sattım 4100 kmde..Mercedes hep daha çok prim yapıyor. Bunun sebebi daha diri be daha çok piyasasının olması. Tercih yapacak olanlara bilgi vermek iyidir marka fanatikligi yapmadan. İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz. Çok araç kullanan-değiştiren biri olarak benim görüşlerim bunlar.. Siz tercihinizi başka yönde yapabilirsiniz bu sizin komik oldugunuzu göstermez..

Bu kadar yüksek fıyatlı bir arac alanların iyi bir egıtımi, işi, sağlıklı bir zekası vardır
    En azından mukayese edebılcek yetenekleri vardır

Evet E serisi güzel fakat 5 serisi kadar degıl

Satış rakamlarına bakabıldınız mı bılmıyorum ama bu sınıfta bildiğimiz gibi 3 marka kıyaslanıyor

Audi, Mercedes , BMW

Satışlar
    (Audi+Mercedes) x 2 < BMW

Peki 5 serisi rakiplerinden ucuz olduğu ıcın mı tercih edılıyor ?
    Hayır ucuz degıl aynı donanımı seviyelerinde en pahalısı BMW
    O zaman kalitesınden dolayı tercıh edılıyordur

Eski Mercedes kalitesi için bir şey dıyemem ama yenilerinin BMW ya da Audi den daha üstün degıl
    Kalıtelerı bırbırıne oldukca yakın
    Beyaz ile siyah arada dağlar kadar fark var demektır

Bir de BMW kullanıcısı Mercedese göre daha agresif arac kullanıyor, ikinci elde Mercedese göre temızını bulmak daha zor olabılır,yıpranan aracı fiyat olarak daha aşağılardan satanlar olacağı ıcın pıyasa ortalaması da aşağılara ınecektır. Bu yüzden daha fazla zarar ettırebılır

Bir diğer neden de arz fazlasıdır.En yakın Ikı rakıbının toplamının 2 katından bıle daha fazla satılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alwaysfc -- 1 Ekim 2013; 18:43:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alwaysfc

quote:

Expen aracın yeni ise biraz kullan anlarsın. Yagmurda çamurda kullandıgında sonuçlarını yazarsın. Ben 5.20 ve 5.25 xd hep son limitlerinde kullandım. İkisi arasındaki fark siyah ile beyaz kadar var idi. Satacak oldugun zamanda borusan veya galeriden fiyat sor yine anlarsın olayı. 79250 euro ya aldıgım 5,20 ye 16 ay sonra borusan takasta 60000 euro verdi. 88000 euro ya aldıgım araca ise 7 ay sonra 75000 euro verdi. Her ikisinide bu fiyatlara sattım. En son daha yeni 5 aylik a 200 aracı (94000 aldım) 89000 sattım 4100 kmde..Mercedes hep daha çok prim yapıyor. Bunun sebebi daha diri be daha çok piyasasının olması. Tercih yapacak olanlara bilgi vermek iyidir marka fanatikligi yapmadan. İsteyen kullanır istemeyen kullanmaz. Çok araç kullanan-değiştiren biri olarak benim görüşlerim bunlar.. Siz tercihinizi başka yönde yapabilirsiniz bu sizin komik oldugunuzu göstermez..

Bu kadar yüksek fıyatlı bir arac alanların iyi bir egıtımi, işi, sağlıklı bir zekası vardır
    En azından mukayese edebılcek yetenekleri vardır

Evet E serisi güzel fakat 5 serisi kadar degıl

Satış rakamlarına bakabıldınız mı bılmıyorum ama bu sınıfta bildiğimiz gibi 3 marka kıyaslanıyor

Audi, Mercedes , BMW

Satışlar
    (Audi+Mercedes) x 2 < BMW

Peki 5 serisi rakiplerinden ucuz olduğu ıcın mı tercih edılıyor ?
    Hayır ucuz degıl aynı donanımı seviyelerinde en pahalısı BMW
    O zaman kalitesınden dolayı tercıh edılıyordur

Eski Mercedes kalitesi için bir şey dıyemem ama yenilerinin BMW ya da Audi den daha üstün degıl
    Kalıtelerı bırbırıne oldukca yakın
    Beyaz ile siyah arada dağlar kadar fark var demektır

Bir de BMW kullanıcısı Mercedese göre daha agresif arac kullanıyor, ikinci elde Mercedese göre temızını bulmak daha zor olabılır,yıpranan aracı fiyat olarak daha aşağılardan satanlar olacağı ıcın pıyasa ortalaması da aşağılara ınecektır. Bu yüzden daha fazla zarar ettırebılır

Bir diğer neden de arz fazlasıdır.En yakın Ikı rakıbının toplamının 2 katından bıle daha fazla satılmış

BMW 5 Serisi ve Mercedes E Serisi birbirlerine çok yakın araçlar. E serisi güzel fakat 5 serisi kadar degıl demişsiniz bu tamamen göreceli sizin görüşünüz.
    5 serisinin satış rakamlarının E serisinden fazla olmasının en büyük nedeni dizel motorudur. Ama artık ikisininde benzinli 1.6 motoru var artık satış rakamları dengelenecektir.

• arkadaşlar, araç alırken bu ne kadar satmış bakıp alalım olmaz. Mercedese göre BMW nin artısı sanzımanı idi. ilk çıkan e250 araçlarda arıza oluştuğu için ve bu arızayı türkiye servisleri -kem küm, benzin,hor kullanma seklinde sıkıcı görüş belirttikleri için- su koyduklarından dolayı BMW aldım. marka fanatikliği bana göre bir olgu değil sebebi ihtiyaça göre araç kullanıyorum. skoda Octavia kullanıyordum bagajı için(dsg arızası çıkarttı yaptırıp sattım). golf7 ilk alanlardanım.çok çok memnunum. a200 amg aldım.memnun kalmadım 5 ay 4000 km kullandım sattım. araç hoşuma giderse alırım ihtiyacıma göre. beğenmediğim durumlar olursa satarım. bunuda buradan paylaşırım. bu arada e180i pazar günü limitlerinde kullandım. gayet memnun kaldım. benzin tüketimi fazla idi.
  • ben e serisinin sürüşünü konforunu daha çok beğeniyorum. Hatta eski w211 kullandım geçen gün. 2005 model araç ve yetkili servis bakımlı olduğu için belki de mükemmel durumda idi.

E nin direksyonuna geçince insana bir sakinlik çöküyor. Rahatınıza bakıyorsunuz , insanın agresifleşesi gelmiyor , cidden tuhaf bir olay. Belli bir yaşın üzerindeki insanların neden satın aldığını ve vaz geçmediğini anlamak zor değil gerçekten. Benim için de final noktası E mercedes olur inşallah .

Şahsen bmw kullanıyorum , direksyona geçtiğim anda verdiği his yüzünden sürekli bir gazlama , sürekli bir keyfini çıkarma isteği geliyor. Aracın kuvveti de buna müsait , sürekli bir tetik hali var, gergin. Müziğin sesini açasın geliyor. Sabahın köründe işe giderken bile enerji hissediyorsun ve mutlu ediyor.

Şu an yaşıma daha uygun, ihtiyaçlarımı güzel karşılıyor bmw ama ilerleyen dönemde mutlaka E diyorum.

Yazımı da şuna bağlayacağım. Bmw , kullanıcısını tahrik ettiğinden dolayı sürücüleri de biraz agresif oluyor . Bu sebepten aynı yaşa gelmiş bir bmw , mercedesten ekseriyetle daha yorgun oluyor, daha fazla üzülüyor bmw ler. Dayanıklılık konusunda bana mantıklı geliyor bu durum. Belki bmw mercedes kalitesine yakın üretiyordur ama kullanıcı kitlesi farklı.

5 serisi daha hızlı, daha az tüketiyor , muhtemelen daha iyi bir sürüş dinamiği de vardır şartlar zorlandığında . Ama bu segmentte bugün satın almam gerekse mercedes alırdım heralde.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.