Şimdi Ara

Yeni Mazda 3 Sedan test sürüşü ve fotoğrafları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
188
Cevap
4
Favori
9.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

@Müteferric

hocam zaten mazdanın sorunsuz olmadığını söylemedim. mazda araçlarını ben de severim. ama açık ara sorunsuzdur izlenimini doğru bulmuyorum. vermiş olduğunuz linki incelediğimde yapılan araştırmalarda araçların yaşlarının göz önüne alınmadığını zaten sitede bununla ilgili bir uyarı olduğunu gördüm. diyor ki biz gelen tüm araçları inceliyoruz, tabi ki yeni bir araç ile 6 yaşındaki bir aracın sorun oranı aynı olmayacak. ben açıkçası bu tür bir araştırmanın bize istediğimiz verileri vermeyebileceğini düşünüyorum. tüv'ün istatistiklerini kullanmamın sebebi aynı yaştaki araçları karşılaştıran tek site olmasıydı. hatta tüvün sitesine bakıldığında mazda sorunsuzdur efsanesinin hakkını sadece mazda 2'nin verdiğini görüyoruz.

Cevap çok geldi :)

Dediğim gibi google'ın ilk verdiği öneri idi bana.Tabi ki değerlendirilen araçlarda farklılıklar,farklı kullanımlar vesaire hep olacaktır.Bunu zaten Tüv için de söyleyebiliriz.Mesela Mazda 3'ün eski modeli olmadığı için,323 ü örnek vermişler.

Öncelikle Mazda sorunsuzdur lafı zaten yanlış,lafın nereye varacağını bilen birinin zaten Mazda sorunsuz'dur dememesi gerek.Önemli olan Mazda'nın (Japonların) kendi sınıflarında diğer markalara göre sorunsuzlukta daha güven vermeleridir.

Zaten bizim bahsettiğimiz 100 Mazda kullanıcısının 1 i sorun yaşar,Volkswagen'inkinin de 25'i değil.Zaten %25 hata oranı olan bir aracı kimse almaz,barındırmaz.Bizim dediğimiz sorun yaşayanların oranı Golften daha düşüktür.Ki Dünya'daki imaj da bu şekilde.

Bu herşey için böyle.Şimdi Golf Mazda3'ten daha konforlu demek.Mazda3 traktör gibi sarsıyor mu demek? Golf darbeleri daha iyi absorbe ediyor demek. Sorunsuzluk da bu şekilde işte.

• @Müteferric

hocam burada mutabıkız zaten. ben mazdanın genel olarak daha sorunsuz olduğu konusuna sonuna kadar katılıyorum. benim itirazım diğer markalar ile arasında dağlar kadar fark olduğunu iddia edenlereydi.

yoksa istatistikler de gösteriyor zaten rakiplerinden (7. yaşa kadar) %10 daha sorunsuz bir araç. ama yetkili servis dışında uğraşamazsın geyiği de doğru değil. artık bu durum mercedes için bile doğru değil.
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Senin dediğin oranlarla sen de haklısın,ama o arkadaşlara da yalan söylüyorlar diyemem.Çünkü onların bakış açısını açıklayayım.Sorunluluk açısından bakılırsa,işte o zaman Mazda %2.5,Golf %4 desek,Golf'ün Mazda'ya oranla hata çıkarma oranının %66 daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.
    O arkadaşlar da bu oranlar üzerinden diyor zaten,bu oranlara dayanarak yalan da söylediklerini söyleyemeyiz.

Neyse,anladınız demek istediğimi,ben de sizi anladım.Size hayırlı günler:)
  • quote:

@Müteferric

hocam burada mutabıkız zaten. ben mazdanın genel olarak daha sorunsuz olduğu konusuna sonuna kadar katılıyorum. benim itirazım diğer markalar ile arasında dağlar kadar fark olduğunu iddia edenlereydi.

yoksa istatistikler de gösteriyor zaten rakiplerinden (7. yaşa kadar) %10 daha sorunsuz bir araç. ama yetkili servis dışında uğraşamazsın geyiği de doğru değil. artık bu durum mercedes için bile doğru değil.

+1 tapınırcasına genellemeler yapma devrinde değiliz. mazda sorunsuz, toyota çok sağlam, mercedes yolda kalmaz, gibi. Yeni kasa mazda3 ler satılsın kullanılsın görelim. Yeni kasa için, daha şimdiden rakipleri karşısında büyük bir sorunsuzluk üstünlüğünde göstermek bence yanlış ve insanları yanlış yönlendirmek olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oquzdag

quote:

@Müteferric

+1 tapınırcasına genellemeler yapma devrinde değiliz. mazda sorunsuz, toyota çok sağlam, mercedes yolda kalmaz, gibi. Yeni kasa mazda3 ler satılsın kullanılsın görelim. Yeni kasa için, daha şimdiden rakipleri karşısında büyük bir sorunsuzluk üstünlüğünde göstermek bence yanlış ve insanları yanlış yönlendirmek olur.

Yeni mazda 3 için zaten böyle bir somut iddanın olması imkansız, eski tecrübelere dayanılarak yapılan yorumlar bunlar...

Ama; ben eski mazdaların bir çok rakibine göre sağlam, dayanıklı ve sorunsuz olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim... Tecrübeyle sabittir...

15-20 yaşında temiz bir mazda bulabilirsin ama aynı yaşta başka marka araba bulmak biraz zor oluyor, hatta imkansız.

• quote:

quote:

@Müteferric

Japonya'dan Fransa'ya, türlü iklim ve yol şartlarında 15 bin km' yi bir çırpıda devirdiler, test'in sonunda konvoydaki patlayan cx-9 un lastiğinden başka sorun olmadı. Araçları da Avrupa'nın bütün test dergileri ve editörleri vs kullandı, hani kusurları gizleme durumu da söz konusu değil. Golf bu sınıfın en iyisi, ilk çıktığında henüz 1000 km dahi olmadan kullanıcı yorumlarında gördük ne sorunlar olduğunu, pişman edecek kadar değillerdi belki ama sorunlar vardı işte, yok su aldı yok ses geldi. (bkz Golf 7 forumu)

Ayrıca Toyota'nın sağlam olduğu filan yok, Yaris ve Corolla' nın nasıl akordiyon olduğunu small overlap IIHS testlerinde gördük. Mazda 3 bu testte en yüksek puanı aldı, Golf ve Astra'yı bu testlerde göremedik.

Daha nasıl sorunsuzluk istiyorsunuz arkadaşlar. El insaf yahu..

• Bu arada verdiğim linkten Mazda 3 ü diğer c segmentler ile bir karşılaştırın bakalım sorunsuzlukta ne durumda.

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-model/mazda-3
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_a_s

Mazda sorunsuz bir marka dediğimizde eğer algı Mazdanın hiç bir zaman sorun çıkarmayacağı ve arıza vermeyeceği ise o zaman tüm söylediklerimi yutuyorum ve pes doğrusu diyorum. Artık doğrudan cevap vermek istemiyorum. Bu forumda, kimsenin böyle bir tartışma içinde bir söz söylenirken o sözün hangi amaçla hangi saikle söylendiğini idrak etmek yeteneğinden yoksun olmadığını düşünüyorum ve hal böyleyken, Mazda sorunsuz bir markadır denildiğinde kalkıp bir aracın hiç arıza vermeyeceğini iddia etmek fanatikliktir ,tapınmaktır yaftasında bulunmak fanatikliğin dik alasıdır. Ne dediğimiz belli anlayan anlıyor bilen biliyor yok tapınma yok bağımlılık yok bilmem ne yok aslında yalan söylemiyorlar gibi küçük düşürücü ifadeler kullanarak savunma yapmanın anlamı yok.
    Belli ki Yeni Mazda 3 beklenenden fazla farkındalık yarattı bu nedenle bazı markaların fanatikleri nasıl saldıracaklarını şaşırdı.
    Şu bir gerçek ki hiç bir marka mükemmel ve yeri doldurulamaz yada yerinden edilemez değildir. . .

Sen şimdi benim başından beri yazdıklarımı görmezden gelip orada ''Arkadaşlar yalan da söylüyorlar diyemem'' demişim diye beni de mi bu ''atarlı'' yoruma dahil ediyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Aybars Mert

quote:

quote:

@Müteferric

Japonya'dan Fransa'ya, türlü iklim ve yol şartlarında 15 bin km' yi bir çırpıda devirdiler, test'in sonunda konvoydaki patlayan cx-9 un lastiğinden başka sorun olmadı. Araçları da Avrupa'nın bütün test dergileri ve editörleri vs kullandı, hani kusurları gizleme durumu da söz konusu değil. Golf bu sınıfın en iyisi, ilk çıktığında henüz 1000 km dahi olmadan kullanıcı yorumlarında gördük ne sorunlar olduğunu, pişman edecek kadar değillerdi belki ama sorunlar vardı işte, yok su aldı yok ses geldi. (bkz Golf 7 forumu)

Ayrıca Toyota'nın sağlam olduğu filan yok, Yaris ve Corolla' nın nasıl akordiyon olduğunu small overlap IIHS testlerinde gördük. Mazda 3 bu testte en yüksek puanı aldı, Golf ve Astra'yı bu testlerde göremedik.

Daha nasıl sorunsuzluk istiyorsunuz arkadaşlar. El insaf yahu..

Bu testi biliyorum oldukça memnun kalmışlardı araçtan başka söylenecek birsey yok bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Müteferric

quote:

Orijinalden alıntı: m_a_s

Mazda sorunsuz bir marka dediğimizde eğer algı Mazdanın hiç bir zaman sorun çıkarmayacağı ve arıza vermeyeceği ise o zaman tüm söylediklerimi yutuyorum ve pes doğrusu diyorum. Artık doğrudan cevap vermek istemiyorum. Bu forumda, kimsenin böyle bir tartışma içinde bir söz söylenirken o sözün hangi amaçla hangi saikle söylendiğini idrak etmek yeteneğinden yoksun olmadığını düşünüyorum ve hal böyleyken, Mazda sorunsuz bir markadır denildiğinde kalkıp bir aracın hiç arıza vermeyeceğini iddia etmek fanatikliktir ,tapınmaktır yaftasında bulunmak fanatikliğin dik alasıdır. Ne dediğimiz belli anlayan anlıyor bilen biliyor yok tapınma yok bağımlılık yok bilmem ne yok aslında yalan söylemiyorlar gibi küçük düşürücü ifadeler kullanarak savunma yapmanın anlamı yok.
    Belli ki Yeni Mazda 3 beklenenden fazla farkındalık yarattı bu nedenle bazı markaların fanatikleri nasıl saldıracaklarını şaşırdı.
    Şu bir gerçek ki hiç bir marka mükemmel ve yeri doldurulamaz yada yerinden edilemez değildir. . .

Sen şimdi benim başından beri yazdıklarımı görmezden gelip orada ''Arkadaşlar yalan da söylüyorlar diyemem'' demişim diye beni de mi bu ''atarlı'' yoruma dahil ediyorsun?

Sen şimdi benim o " atarlı" mesajından kalkıp payın büyüğünü kendine mi cikardin.Madem bu mesajdan gocundun yada incindin. O zaman izah edeyim senin mesajının içeriğinde he ne kadar bir sorun yok ise de ve kotuniyetle yazmadığı a inansamda " yalan söylüyorlar diyemem" tabiri hoş kaçmadı. Burada farklı bir kelime seçebilirdin.Neyse ben o mesajı yazarken senin o cumlene takılarak yazmadım.Bir sayfa çok doğru şeyler yazıp bir kelimeyle o yazdıklarının etkisini azaltabilirsin.Farkindaysan benim bu durumu dile getirmem bile seni rahatsız etmiş o zaman seni rahatsız eden şeylerin baskasinida rahatsız edebileceğini ongormen gerekir,kastımiz farklı da olsa seçtiğimiz kelimeye dikkat etmeliyiz. Velhasili senin alınacağını bir durum yok aslında sadece o tutarlı mesajindaki ayarsiz kelimeye dikkat çektim. Mobilden yazdım cümle düşüklüğü vs olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_a_s -- 12 Mayıs 2014; 18:12:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• m_a_s kullanıcısına yanıt
    Birincisi 'benim cümlemi ima ettiğini anlamam'ın altında başka bir şey aramaya gerek yok.Ben ne yazdığımı iyi biliyorum.Evet karşımızda yalan söylediğimizi (söylediğimizi diyorum çünkü ben de Mazda'nın sorunsuzluğuna inanıyorum/okuyorum/biliyorum) sanan arkadaşlar var,hepsi fikirlerimizi desteğiyle/kaynağı ile savunamadığımız için.

Sen asıl bunu nasıl sadece kendi üstüne alındın?Senin mantığınla gidersek yaran mı vardı da gocundun? derdim ama bu çıkarımların böyle basitçe yapılmayacağını herhalde ikimiz de biliyoruzdur.

Madem birçok doğru şeyler,1 tane de yanlış kelime seçimi yaptığımı düşünüyorsun,o zaman beni tahrik etmemek adına doğru söylediğim şeyleri de onayladığını belirtirsin.Veya orada yaptığın agresif yorumun içine beni de dahil etmeden ,ayrıca bana ''o kelime biraz ağır kaçmış'' diyebilirsin.Farklı görüşte olduğum arkadaşla sakince yazışmamdan,nasıl bir karakterim olduğunu da anlarsın. Sonuçta bir laf birine dokunur belki,ama eğer bu,güzel bir dille dile getirilirse önemsemeyeceğim anlamına gelmez.

• quote:

Birincisi 'benim cümlemi ima ettiğini anlamam'ın altında başka bir şey aramaya gerek yok.Ben ne yazdığımı iyi biliyorum.Evet karşımızda yalan söylediğimizi (söylediğimizi diyorum çünkü ben de Mazda'nın sorunsuzluğuna inanıyorum/okuyorum/biliyorum) sanan arkadaşlar var,hepsi fikirlerimizi desteğiyle/kaynağı ile savunamadığımız için.

Sen asıl bunu nasıl sadece kendi üstüne alındın?Senin mantığınla gidersek yaran mı vardı da gocundun? derdim ama bu çıkarımların böyle basitçe yapılmayacağını herhalde ikimiz de biliyoruzdur.

Madem birçok doğru şeyler,1 tane de yanlış kelime seçimi yaptığımı düşünüyorsun,o zaman beni tahrik etmemek adına doğru söylediğim şeyleri de onayladığını belirtirsin.Veya orada yaptığın agresif yorumun içine beni de dahil etmeden ,ayrıca bana ''o kelime biraz ağır kaçmış'' diyebilirsin.Farklı görüşte olduğum arkadaşla sakince yazışmamdan,nasıl bir karakterim olduğunu da anlarsın. Sonuçta bir laf birine dokunur belki,ama eğer bu,güzel bir dille dile getirilirse önemsemeyeceğim anlamına gelmez.

Benim mesajımin bütünlüğü içinde senin o cumleden bahsetmem doğru olmamış farkındayım.Ancak beni elestirirken sende tahrik edici bir üslup kullanıyorsun umarım sende bunun farkindasin.

Yükselttiğin tansiyondan gidiyorum sadece.

Neyse sen benim ''yalan'' kelimesinden kastımın ne olduğunu,şahsi olarak üzerine alınman gerekmediğini anladıysan,ortamı gergin tutmanın gereği yok.
  • Yav ne tartışılıyor burada anlamış değilim...Mazda dünyanın en boktan markası bile olsa japon markası olması sorunsuz olmasına yeter...Sorunlu japon markası var mı?Hepsi fransızlardan, italyanlardan, almanların çoğundan sorunsuz mu evet..olay ne o zaman?..Mazda şayet tüm japon markalarından daha sorunlu olsa bile geri kalan mercedes belki porsche hariç dünyadaki tüm markalardan sorunsuz olacak zaten...japonların en sorunsuz araçları ürettiklerini tüm dünya biliyor buradaki arkadaş bilse ne olur bilmese ne olur...tüm dünyanın kabul edip saygı duyduğu olaya bu forumda efsane deniyor...konu buysa mazda vw den sorunsuzdur evet...suzuki de öyledir isuzu da mitsubishi de...bu bir efsane değil on yılların gerçeği...gerçek hayatta hiç bir sanayi ustası mazda sorunsuz değildir vw daha sorunsuzdur demez,istersen git vw özel servisine sor oda aynı şeyi söyler...bunu bilen bilir...bilmeyende aksini idda etmeye uğraşır durur burada..

tüv raporunun bizim bahsettiğimiz sorunsuzlukla alakası da yok zaten...muayeneye gelen araçların hata istatistiklerinin tutulduğu bir kayıt o...

• quote:

Yükselttiğin tansiyondan gidiyorum sadece.

Neyse sen benim ''yalan'' kelimesinden kastımın ne olduğunu,şahsi olarak üzerine alınman gerekmediğini anladıysan,ortamı gergin tutmanın gereği yok.

Mazdanin sorunsuz bir marka olduğu iddiasından hatta geriye gidelim yeni mazda 3 ün sınıfının en iyisi olduğu iddiasından sonra yazılan cevapları tekrar oku tansiyonu kimin yükselttiğini görürsün doğrudan cevap vermeyip tapmak gibi ithamda bulunulsun sesesiz kalalım cevap vermeyelim verincede agresiflikle suclanalim. Seninle ilgili konuya gelirsek mesajimda senin cumlene yer vererek seni o konuya dahil etmekle yanlış yaptığımı belirttim . Çok şükür hatamizi kabul etme erdemine sahibiz. Böyle bir beklentim de yok ayrıca.
    Neyse zaten konu sağolsun yine sulandirildi maksat hasıl oldu amaca ulaşıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_a_s -- 12 Mayıs 2014; 23:18:20 >

Neyse,bir an gerginlikle ben de başka bir cevap atmıştım.Onu düzelteyim şimdi.

Benim senle olan muhattabın beni dahil etmenle başladı,ondan sonra e doğal olarak benim de üslubum sertleşti.Aynen öyle,konu sulanmasın.

Mazda'nın sorunsuzluğunda herkes hemfikir,aklın yolu da bir zaten.Ana fikir bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müteferric -- 12 Mayıs 2014; 23:52:16 >
  • videoyu buraya sessizce bırakıyorum ve KAÇIYORUM

Videonun başı süper

• quote:

Neyse,bir an gerginlikle ben de başka bir cevap atmıştım.Onu düzelteyim şimdi.

Benim senle olan muhattabın beni dahil etmenle başladı,ondan sonra e doğal olarak benim de üslubum sertleşti.Aynen öyle,konu sulanmasın.

Mazda'nın sorunsuzluğunda herkes hemfikir,aklın yolu da bir zaten.Ana fikir bu.

Ben mi kışkırtıcı oluyorum yazdıklarının farkında değilsin bir yanlış anlama sonucu seni dahil ettik hata ettik dedik ne bekliyorsun yalvarip yakarmami mi.Sen kendi yazdıklarını bir oku önce üslubunu bir gözden geçir ondan sonra belki sende hatanın farkına varirsin .

• boşuna tartışmanın anlamı yok. mazda sahiplerine göre dünyanın en sorunsuz aracı mazda. çünkü sanayideki ustalar öyle söylüyor, çünkü o japon ve japonlar sorunsuz olur.

kaza testini örnek gösterip daha ne sorunsuzluğu istiyorsunuz diye soran mı dersiniz...

özetle mazda 3 (eski kasaları) rakiplerinden sorunsuzluk anlamında bir tık önde. (golf plus hariç)

ancak efsane olacak bir sorunsuzluğu da yok.

yeni mazda 3de sorunsuzluk ne durumda? bilmiyoruz. tahmin ne olur? çok kötü olmaz. peki kötü olursa ne olur? mazda batar. 2013 yılı konsolide finansallarına baktığımızda dönemi yaklaşık 355 milyon dolar zarar (net nakit kaybı) ile kapatmış. bir darbeyi daha kaldıramaz.
  • quote:

boşuna tartışmanın anlamı yok. mazda sahiplerine göre dünyanın en sorunsuz aracı mazda. çünkü sanayideki ustalar öyle söylüyor, çünkü o japon ve japonlar sorunsuz olur.

kaza testini örnek gösterip daha ne sorunsuzluğu istiyorsunuz diye soran mı dersiniz...

özetle mazda 3 (eski kasaları) rakiplerinden sorunsuzluk anlamında bir tık önde. (golf plus hariç)

ancak efsane olacak bir sorunsuzluğu da yok.

yeni mazda 3de sorunsuzluk ne durumda? bilmiyoruz. tahmin ne olur? çok kötü olmaz. peki kötü olursa ne olur? mazda batar. 2013 yılı konsolide finansallarına baktığımızda dönemi yaklaşık 355 milyon dolar zarar (net nakit kaybı) ile kapatmış. bir darbeyi daha kaldıramaz.

Golf plus ve Mazda 3 aynı segmentte değil Golf plus bildiğin MPV sınıfı olması lazım senin verdiğin linkin içinde karşılaştırma bölümü var linki verdim yukardaki mesajlardan birinde golv ve mazda 3 ü karsilastirirsan mazda 3 un üstün olduğunu görürsün.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.