öncelikle isim farkı var biri mazda biri skoda ikincisi skoda hiç kullanmadan sunu söyleyebilirim yol tutusunda mazda nın büyük bir üstünlügü var konforda her seyde görünüş benim için cok önemli mazda 6 2 gömlek üstüm skoda ya göre sadece otomatik viteste bence üstün sperb kısacası kesinlikle mazda 6 ve vw grup un verdigi yakıt verileri tamamen yalan 6 7 kişi ile konustum ( audi vw seat ı olan ) hepsi araçlarının verilen verilerden 2 3 litre fazla yakıtıgını söylüyorlar...
Sanırım superb' e hiç binmemişsiniz.Mazda 6 tip olarak daha güzel olabilir ama konfor, kalite, genişlik, iç dizayn falan superb bence 2 gömlek üstündür.Yol tutuşdada mazda 6' nın büyük üstünlüğü olduğunu düşünmüyorum.Bu demek değilki mazda 6 kötü araba.Hayır bilakis bence çok şık bir araç.Ayrıca kalitelide.Ama motorları verimsiz.2 litre motor koymuşlar 10.9 snde çıkıyor 0-100' e.Superb' deki 1.4 motor bile 10.5 snde çıkıyor.O zaman ne anlamı kaldı 2 litre araç almanın.Birde fazladan vergisi var.
suberb 1.4 tsi elegance al keyfine bak
kardeşim bende insignıa vardı cartı curtu servisi yakıtı derken beklentilerimden çok aşağıda kaldı ardına mazda 6 ya bakmıştım ama xenon far vs türkiyede takıldığını gibi vs geyik muhabetleri ve katalogda bulunan araçlardaki jant seçeneklerinin turkıyeye gelmemesi kapıdan geri döndürmüştü ordan accord baktım aldım hem düşük tüketim hem kaliteli servis hemde sorunsuz araba al bi tane ikinci el 30klarda 5 sene daha garantiside vardır başın ağrımadan gezer tozarsın superble 122 bg ne yapacaksın allah aşkına heleki bide doğuş gibi illet servise mahkum olacaksın
2 si arasında superb denir.
c180k önermek isterdim ama onun fiyatı hayli fazla bu seçeneklere göre..
hele seneye artık 1800cc olucak c180 cgi olarak..50binden aşşağı geleceğini düşünmüorum onlarında..
1.8tfsi a4 derdim ama 120hp performansı yetersiz..
insignia 1.6turbo 180hp cosmo bakabilirsiniz bence..ikisi arasından keisnlikle mazda 6 diyorum ben
@sansarstk illa ikisi arasında derseniz Skoda derim ancak; Yerinizde olsam başka modellere yönelirdim.
Superb deneme sürüşü gerçekleştirdim vasattı bence.daha doğrusu Mazda'ya göre.Çok pasif kalıyordu. Mazda 6'ysa acayip birşekilde atak öyle böyle değil.Arabanın torku beygiri herşeyi belli zaten. Skoda'nın ikinci eli sıkıntılı insanların skodaya bakışı sıkıntılı... Mazda sorunsuz araç :)
quote:
Orijinalden alıntı: errddm
Ben skoda dan yana kullanırım oyumu..A4 dısardan ne kadar guzel bir araç olsada , o fiyatlar baz araç fiyatları..araçlar oldukça boş..Suberb elegance donanımındakı bır arac ıcın 100.000 tl yı gözden cıkarmak gerekıyor..Mazda da guzel araç ancak motoru verimsiz..
Motoru mu verimsiz.TSİ motor gibi bozulma oranı fazla,sıkıştırmadan dolayı sorunlu bir motor türü yerine mazdanın mı motoru verimsiz.Kaldıki Mazda 2.0 motor kullanıyorum verimsizlik adına birşey hissetmedim.Verimden kastınız yakıt tüketimiyse Mazda 2.0'la 7.6 ortalamayken 1.4Tsi -125hp güçle 7.6 yakmasımıdır verim? Kullanmadan yorumda bulunmak hoş değil bence :)
Arkadaşlar hiç kullanmadığınız araçlar hakkına yorum yapmayın lütfen SuperB nin iç hacmi e200 den bile geniş ve ferah Mazda6 ya hiç binmedim ama dış görünüşü çok hoş SuperB nin iç hacmi kadar geniş olacağına ihtimal vermiyorum ama Mazda da dünyada en az arıza veren markaymış 2side farklı bakımlardan çok iyi arabalar karar senin çok zor bi seçim olacak ;)
Skoda superb ;)
Mazda da Skoda'da ikinci elde problem yaşarsınız. 3-4 yıla değiştirecekseniz bunları eleyin derim.
180 Komp. ancak Prime donanım paketini alabilirsiniz o da boş bir versiyon. C serisi AMG'den başlar bana sorarsanız.
320d 82.000 lira olan yine aynı şekilde Prime donanımından daha boş bir araba..B Segmenti birçok araçta olan özellikleri dahi ararsınız.
Audi A4 1800t 160bg'e bakın derim. Bu fiyatlarda mantıklı olacaktır, tabii yakıt açısından nekadar mantıklı olur bilemem.. TDI'ye de bakabilirsiniz tabii bütcede problem olmazsa..