Şimdi Ara

YENİ MAZDA6 NİSAN'DA TÜRKİYE'DE İŞTE FİYATI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
6.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mazda nın en baz paketi bile , piyasadaki bir çok modelin FULL diye tabir ettikleri paket ler ile eşdeğer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan0075

quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

2.0 benzinli otomatik 5.9Lt mumkun olabilir mi bu?

Skyactive ile mümkün. Boru değil adamlar çalışıyor

Skyactive anlamı nedir?

Skyactiv aslında bir paket. Alt bileşenleri motor yönünde benzinli ve dizel skyactiv motorlar. Dizellerin kompresyon oranı genel olarak kullanılan kompresyondan daha düşük. Benzinlilerde de 14:1 gibi (sanırım değer buydu) oldukça yüksek bir değer. Bu değerlere erişebilmek için benzinli ve dizel motorlarda farklı uygulamalar mevcut, ama hatırlamıyorum. Örneğin benzinlilerde direkt enjeksiyon vardı sanırım, bir de egr regülasyonu bilindik düzenlemelerin biraz dışındaydı.
    Bir diğer bileşen güncellenen şanzımanlar. Örneğin 6 ileri tork konvertörlü otomatik şanzıman (Skyactiv Drive), bu şanzımanın iç yapısı tümüyle tüketimi düşürmek üzere elden geçirilmiş, tüketim artışına yolaçan bir bileşen olan tork konvertöründen bir an önce kurtulmak için lock-up clutch'ı agresif bir şekilde devreye sokan şanzıman yönetimi. Lock-up clutch, şanzımanın belirli yük, hız, devir kombinasyonlarında tork konvertörüne kilitlenen bir balata, bu balata kilitlendiğinde konvertör devre dışı kalmakta ve motor-şanzıman aktarımı manuel vites bir araca benzer yapıya bürünmekte. Tork konvertörü "idling" denilen ve ilk kalkış anında ve vites geçişlerinde tork aktarımının modüle edilmesi için kullanılan bir yapı.

Bir diğer bileşen aracın hafifletilmesi vs.vs.

Yani Skyactiv, Mazda'nın daha düşük emisyna erişmek için araç üzerinde yürüttüğü bir rafinasyon projesi. Alt bileşenleri de motor, şanzıman, karoser ağırlığı gibi bileşenler. Burada geçen de bu proje kapsamında tasarlanıp üretilen güncel motor ailesi.
    Benzer bir proje de (yalnızca motor açısından) Honda'nın "Earth Dreams" motor ailesi, ki Honda F1 takımının yıllar yıllar önce araçları üzerinde tanıtımı yapılmış, geçen yıl 1.6 dizel Honda motor lansmanı ile Türk tüketicisinin bilgisi olmuştur. Bizi de yalnızca 1.6 dizel ilgilendirir zaten.

Link:http://www.mazda.com/mazdaspirit/skyactiv/

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim zahmet ettiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erkan0075

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

2.0 benzinli otomatik 5.9Lt mumkun olabilir mi bu?

Skyactive ile mümkün. Boru değil adamlar çalışıyor

Skyactive anlamı nedir?

/

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim zahmet ettiniz

Rica ederim, ne demek.

• helalinden 50.000 veririm...hımmm. yok vermem.2000 motor.vergisi çok
  • mazda Türkiyeyi düşündüğü yokki... ne zaman Türkiye pazarını düşünürler işte o zaman Türkiyede iş yaparlar...
  • bu arabayı almak için ya çok paranız olacak ya da on senede bir araba değiştiriyor olmanız lazım alıp 2 -3 senede satılacak bir araba değil . 2012 A.S. da inceledim cx5 ile birlikte gerçekten mükemmeldi sıradan d sınıfı bir araçla kıyaslanıcak gibi değildi .Üstlerde bir arkadaşın bahsettiği gibi bende konsept olanı incelemiştim şuan resimde gördüğüm bana da çekici gelmedi fakat AS da incelediğimde gerçekten etkilenmiştim
  • Oldu mazda biz musadeyi alalım artık.
    117 ne lanKusuratli sallamışlar bı de.

Tabi sunu da unutmamak lazım ki 2.0 motorlarda %130 sanırım ÖTV. Diğer arabalarında 2.0 fiyatları böyle. E iyi de ilk olarak niye bu motoru getirip kötü reklam yapıp pazara kötü giriş yapıyorsun lan mazda?

• C180 / 320 dururken aynı paraya Mazda almak !

• 50.000-60.000 tl arasında bir fiyata satılırsa ancak alıcı bulur diye düşünüyorum.
  • Yakıt tüketimi gerçekten iyiymiş eğer veriler doğruysa ama fiyatı çok pahalı 75.000 civarı olsaymış iyi olurmuş 320d gibi bir araba varken 117.000 bu arabaya verilirmi tartışılır bana göre verilmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltravioleTT -- 29 Ocak 2013; 9:55:08 >
  • Mazda bence japon araçları içinde en güzeli fakat, 117 bin tl fiyatla malesef sadece acentede görürüz biz bu aracı. Aralık ayında makyajlı a4 ü 102 bin liraya bırakmışlardı. Durum böyleyken belki bir kaç tane marka fanatiğine satarlar.
  • İşlerine geliyor heralde düşük satış rakamları ile büyümemek, başka bir açıklaması yok.
  • o yakıt tüketimlerine fazla inanmayın derim.

Çünkü o tüketimler araç alt devirlerde yapılıyor.Araç 165 beygir ama bu araç 165 beygiri her devirde vermiyorki. 100 km ile giderken verdiği beygir 60 bg olsa 2000d/d'de sanırsam direk püskürtmeli motor kullanılmıştır o rakamlara gelinebilir..Kullan bakalım 165 beygiri doya doya 10 litreyi geciyor mu geçmiyor mu görelim...
  • Mazda'nın bu modele 2 litreden düşük bir motor koyacağını sanmıyorum.

Araç Amerika pazarına yönelik.

Ama 3'ten umutluyum bu sefer
  • autoexpress passattan iyi demiş ama malum vergi politikası yuzunden fiyat ucmus iyice. Yine de radikal tasarımı ve sürüş zevki nedeniyle 2 litre motor hacimli satışlardan pay alabilir bence ülkemizde. Ama bu fiyatlarla başarı beklemeyin. Yine kaymagını amerikalılar yiyecek bu aracın
  • Bakalım kaç tane satacak:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atnakol712

autoexpress passattan iyi demiş ama malum vergi politikası yuzunden fiyat ucmus iyice. Yine de radikal tasarımı ve sürüş zevki nedeniyle 2 litre motor hacimli satışlardan pay alabilir bence ülkemizde. Ama bu fiyatlarla başarı beklemeyin. Yine kaymagını amerikalılar yiyecek bu aracın

Adamlar sütü yapamasa da bulup getiriyor, kaymağını da onlar yiyiyor. Biz ne yapıyoruz? İçemediğimiz sütün vergisini veriyoruz
  • Çok para.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

90.000 olsaydi yeni heves belki satardi ama 117.000 tl'ye mumkun degil

O paraya a4 aliniyor 3.20 aliniyor c 180 aliniyor

Kim ne yapsin mazdayi zaten anahtar vursan %20 sildin gitti

Bu arabayi kiralamak en mantiklisi ayda 2000-2500 tl arasi olur birde sirketin varsa %100 gider gosterirsin sikilina kadar bin

Bence bu araba a4, 3 serisini, vw cc gibi araçlardan önce donanım ve teknoloji olarak. Ama markadan kaybediyo şimdi sen 120000 tl olsa alsan bmw herkes konuşur adamda bmw var diye ama mazda alsan kimse dönüp bakmaz bizim ülkede. Bence bizim türk halkı lüks araba alırken önce Çecredekiler ne der diye düşünüyor.

• Allah akıl versin alanlara.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.