Şimdi Ara

Yeni Megane gıcırtı sorunu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
6.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

fransız almış, gacırtı gucurtu olmasın diyor.
  • Tamamda firmalar bunlari bilmem kac km boyunca test etmiyolar mi? Yaz kis farkli testlere tabi tutmuylar mi? Nasil boyle bi sorun cikabilir?!
  • Renault'u severim ama ne yazıkki araçların rijiditesi iyi değil. her yerinde ses gelmeye başlıyor bir süre sonra.
  • Soğuk havalarda ilk dakikalarda torsiyonlu çoğu arabada bu ses vardır. İçeriye ne kadar yansıttığı önemli tabi. Araba ısınınca yapmaz, yapmamalı.
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    2011 yılından beri golf 6 mız var bir kere dahi dediğiniz gibi bir gıcırtı duymadım araçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mithrandir24

2011 yılından beri golf 6 mız var bir kere dahi dediğiniz gibi bir gıcırtı duymadım araçta.

TSı lar bağımsız süspansiyon TDI lar ise torsiyon sistemli eğer aracınız TSI sa ses yapmaması normal.

Bu durum genelde TDI gibi arka aks sistemi Torsiyon olan araçlarda daha çok mevcut.
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    Aracım 1.6 tdi bluemotion hocam.
  • Bende megane 4 sedan dizel otomatik icon sahibiyim,ne gıcırtı var,nede başka bir sıkıntı,reno almayın diyenler 100.000 TL ye Mercedes BMW vardı da bizmi almadık?
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda2007

Bende megane 4 sedan dizel otomatik icon sahibiyim,ne gıcırtı var,nede başka bir sıkıntı,reno almayın diyenler 100.000 TL ye Mercedes BMW vardı da bizmi almadık?

Haklısınız siz o laflara takılmayın. Aracınız çok güzel hayırlı olsun.

Ankara gibi kış aylarında sürekli eksilerde olan çok soğuk yerlerde bende farkettim arkadaşımın Golf 7 TDI da buna benzer araç ilk çalışıp kasisli yollara girdiğinde yapardı

aynı sesleri sabah çok soğuklarda bende aracımda duyunca torsiyon olayına bağladım. Ama mesela bu sabah +4 derece civarıydı ve hiç ses yoktu. Bunlar kafaya takılacak mevzular

değil ama biri söyleyince konu alıp gidiyor malesef. Çift kavrama şanzıman olayıda böyle biri bişey söyleyince herkes sorun var sanıyor.
    Teşekkürler herkesin aklına Renault deyince Broadway geliyor,bence megane4 en az golf,Jetta,Civic kadar iyi bir araba.Bu ilk renom ve çok memnunum.
  • Arkadaşına selam söyle

200 binlik Passat 250 binlik MERCEDES ten de ses geliyor
  • arda2007 A kullanıcısına yanıt
    Güncel kasayı incelemedim ama çağ atlamış diyorlar
  • 150 bin e dsg TDİ COMFORTLİNE bile alamıyorsunuz

Manuel TDİ COMFORTLİNE alınabilir bu versiyon Passatın boş versiyonu
    Golf 6 TDi motorlarda da bağımsız süspansiyon var diye biliyorum.
  • Kardeşim de ki 2015 model hyundai i30dan gelmiyor zerre kadar ses sizin bu arabanızın neyi eksik.

Adama bak bide normaldır demiş işgüzarlık resmen.
  • zgbayraktar kullanıcısına yanıt
    Hocam araba parasına göre gayet iyi ve megane 3 ile kıyas bile kabul etmez.Tabiki bir Mercedes, BMW Audi değil ama Corolla,golf,Civic,focus,308,Astra,elentra gibi araçlardan geri kalmaz.
  • Torsiyonla doğrudan alakası yok, normal bağımsız amortisörlerin yayları da soğuk havalarda hafiften gıcırtı yapabilirler, ama bu kış günlerinde olur, o kadar soğuk havaları geçtik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Güncel kasayı incelemedim ama çağ atlamış diyorlar

Fullu hakkaten kalite olarak cag atlamis ama baz modelleri bildigimiz gibi. Hayatimda ilk defa bir aracta full ve baz paket arasinda malzeme kalitesinin bu kadar degistigini gordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mithrandir24

Güle güle kullanın.

2011 de yakın arkadaşım da Golf 6 1.6 TDI Highline almıştı (araç şuan satılık yerine Passat aldı) stabilize yolda aracın konsolunda değil ama kapı içlerinden az da ses gelebiliyor ayrıca bu aracın da Golf 7 aracımızın da kışın amortisör takozları kasis geçişlerinde bariz bir gıcırtı çıkarıyor.
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

Bu birazcıkta şans işi diye düşünüyorum ben. Kimisi böyle durumlardan çok şikayet ederken, başlarının araçlarında hiç böyle sorunlar çıkmayabiliyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.