Şimdi Ara

Yeni Megane gıcırtı sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
6.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım 2016 model megane 1.5 dci icon aldı.Ekim ayı gibi

araç henuz çok dusuk km de olmasına ragmen bagaj kapagındanmış ( Bize göre sag arka süspansıyon)dan sureklı gacur gucur ses gelmekte. Tabı araç hemen servise götürüldü

Renault sesın bagaj kapagından geldıgını ve soguk havalarda normal oldugunu ve bır kac kısının daha geldıgını belırtım yollamıs.

Şimdi böyle bişi 90.000 lıralık araçta nasıl olur?

Olursa sogukta gıcırdar normal deyıp işlem yapmamak nedir?

Ses arkada oturan ıcın gercekten rahatsız edıcı

Ne yapabılırız?

• Soğuktan olabilir.Benim araba kışın kasislerden geçerken gıcırdıyordu
  • 90.000 liralık aracın bagaj kapağını bir sağa sola oynatın bence sallanınca üzülebilirsiniz. Şu gerçeği yadsımayalım 90.000 c segmenti araçların artık fiyat etiketi oldu, 90.000 fiyat ne yazık ki artık bir c segmenti fiyatı... ederi mi derseniz c segmentinin ederi değil megane ederi hiç değil.
  • gıcır gıcır arabası var daha ne istiyor
  • Clio4 ilk seride bu sorunlar çok olmuştu ama sonraki araçlarında pek şikayet olmadı umarım sıkıntı yaşamazsınız çok hoş bir araç sonuç olarak Allah kaza bela vermesin
  • Fransiz dedigin gicirtili olur :)
  • Joy falan olsa normal diyecektim ama icon baya kaliteli gorunuyordu.

Birde 90bin ne ki acip passat forumuna bi bakin 150binlik passatlara millet ne yazmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 20 Mart 2017; 23:6:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 2 Direksiyon Sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Megane 4 vites sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • "Şimdi böyle bişi 90.000 lıralık araçta nasıl olur?"

Aslında araç 50 binlik geri kalanı vergi.

Servise bir kaç kez daha gidildiğinde verilecek cevap şu :

Abi bu reno. O kadar ses olur.

Bu ülkedeki servis mantığı bu çünkü.
  • Daha çok ses duyarsın hocam moralini bozmayayım da
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

"Şimdi böyle bişi 90.000 lıralık araçta nasıl olur?"

Aslında araç 50 binlik geri kalanı vergi.

Servise bir kaç kez daha gidildiğinde verilecek cevap şu :

Abi bu reno. O kadar ses olur.

Bu ülkedeki servis mantığı bu çünkü.

+1. Aracı 90 binlik görenler hata ediyor. Yarısı vergi zaten.
  • Renault. Ne bekliyordunuz?
  • 90.000 Lira günümüz için ne yazık ki ciddi bir rakam değil, aynı sınıftaki rakiplerinden Golf 6 ve 7 den de soğuk havalarda tümsek geçişlerinde bariz biçimde yaylı yatak gıcırtısı geliyor misal

Hadi onları geçtim 400-500.000 Lira civarlarındaki düşük yanaklı lastiğe sahip E serisi ile RRover Sport ta bile çıtırtı duymak imkansız değil.

Araçlarda ses çok kolay ve sık biçimde oluşmuyorsa sinir bozmaya değmez.
  • Şu megane 4 leri almayın dedik, yapmayın dedik dinletemedik.. Göruntüsüne ve donanımına aldananlar aldı.. Daha durun bu bi şey değil ben o arkadaşınızı bi 15 bin km sonra görürüm her tarafından sesler gelecek arabanın senfoni orkestrasi gibi..
  • ne bekliyordunuz reno işte, onu halletseniz başka yerinden ses gelecek
  • Audi bmw mersodan vazgeçmeyeceksin demekki.ibret bunlar
  • Soğukta sabah ilk saatlerde Golf 7 ve Opel Astra'da aynı gıcırtı sesleri var. Öyle anlatmışsınız ki insanlar sorun var sanmış.

Bu tip sesler çok soğuklarda gayet normal. Daha önce kullandığım Corolla da aynı sesler vardı bir süre sonra geçiyordu, Auriste aynıydı.

Şimdi Megane 4 HB kullanıyorum 9bin km oldu herhangi bir trim sesi dahi yok ama çok soğukta ilk dakikalarda arka torsiyondan gelen gıcırtı seslerini bende duyuyorum.

Tabi bunun birkaç dk sonra kesildiğini farkedince anladım neden olduğunu. Bu tip şeyleri abartmayı çok seviyoruz nedense.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 21 Mart 2017; 16:7:50 >
  • Meganda eğer arka süspansiyonlar torsiyonsa gıcırtı normal.torsiyon sisteminin çalışma şekli böyle.octaviadada aynı problem var.torsiyon çubuğu kaynaklı.
  • 5 lt yakiyor gacir gucur idare edin. Ben 9 lt ye razi oldum degistirmiyorum..
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    Bir kis bir yaz daha gecirin araba size konser vermeye başlar
  • Megane larda o sesler olur caninizi sıkmayın. Reno bu 7 yil megane serilerini tecrube ettim. Dci hepsi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.