Şimdi Ara

YENİ MEGANE HB 1.5 dCİ PRIVILEGE Mİ? TOYOTO COROLLA DİZEL 1.4 D-4D COMFORT MU? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
18.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: effendy75

imaj açısından bakarsak kesinlikle toyota. [Son zamanlarda çekici olmayan tasarımı, hele hele kronik sorununun ortaya çıkmasından sonra kesinlikle hayır]

toyota marka olarak genelde sadık bir müşteri kitlesine sahiptir. öte yandan renault un alanlar genellikle yedek parçası ve bakımı ucuz ayağımızı yerden kessin yeterci bir anlayışı temsil eder . [İstatistik mi tuttunuz? Ya da Renault müşterilerini Broadway-Toros alıcılarından ibaret mi zannediyorsunuz? Artık Renault'u, isteseniz de o amaçlarla alamazsınız, çünkü fiyatları halk ortalamasına uygun olup da Renault ile özdeşleştirilebilecek tek kelime biliyorum: Dacia]

bir de renault, hyundai ve ford için filo arabası imajı oluştu son yıllarda. dolayısıyla özel araç alacak olanlar, özellikle sıfır düşünenler, bu markalara daha mesafeli yaklaşıyor; en azından çevremde gördüğüm yaklaşım bu yönde...sırf bu yüzden renault yerine fiat alan bir arkadaş tanıyorum. fiat imaj konusunda epey mesafe almış anlaşılan. [Bir arkadaştan tümevarmak ne kadar mantıklı acaba? Birincisi, firmalar hatchback değil, sedan araçları filolarında kullanırlar. İkincisi, aracın filo kullanımına dahil edilmiş olması olumsuz değildir; aksine sorunsuzluğuna, kullanışlılığına delalettir.]

Kesinlikle katılmıyorum. Cevapları verip soruları sordum. Amacım tartışma yaratmak değil kesinlikle; keza bilen bilir, yorum ve tavsiyelerimde objektif yaklaşıyorum. Hyundai de öneririm, Ford da yeri gelince. Ben olsam bu iki araç arasından, tasarımını çok beğenmesem de Renault'yu seçerdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali Dogukan

Meganın full'ü ile Corolla'nın boşu aynı fiyata satılıyorsa vardır bir hikmeti

yüzyılın yorumu
  • Corolla diyorum
    Megane da güzel araba ama içi bana biraz dar gelmişti.
    Bu arada Corolla Comfort Extra alabilirseniz daha iyi olur. VSC,TCS,Usb,aux,dijital klima,bluetooth vs gibi donanımlarda geliyor. Bana göre gayet iyi hale geliyor...
  • Hala Toyota diye bir marka var mı ya???

Neydi bu Çin Malı mıydı? Bazen eski modellerine rastlıyorum... Dandik birşey :)

Uzakdoğu diyince artık Hyundai- Kia...

Tozunu attırıyor Japonların, otoda uzakdoğu diyince yeni trend KORE:::

Adamların bu kadar ileri gidebileceğine 5 sene önce inanmazdım. Hyundai Accentlardan Kia Picantolardan bugünlere geldi adamlar helal olsun.
  • corolla comfort extra..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmertoglu

Hala Toyota diye bir marka var mı ya???

Adamların bu kadar ileri gidebileceğine 5 sene önce inanmazdım. Hyundai Accentlardan Kia Picantolardan bugünlere geldi adamlar helal olsun.

Anlaşılan birileri de efsane olmak istiyor :) Tarihe geçecek laflar bunlar dikkat :)
  • benim babam çok güçlü hepinizi döver
    benim babam çok yakışıklı tıpkı ben
    benim babam gaz pedalı takıldığı için geri çağırılan 1milyon toyota gibi adam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judge34

quote:

Anlaşılan birileri de efsane olmak istiyor :) Tarihe geçecek laflar bunlar dikkat :)

abartı yok, tamamen objektifim.

ben ortada toyota göremiyorum artık, toyota falan kalmadı

en son araçlarını da arızalı diye toplattı, ölümcül kazaya sebebiyet verme ihtimali dolayısıyla...

cidden sokakta tek tük toyota var onlar da eski corollalar, yeni yok

• Nerede yaşadığınızı çok merak ediyorum. Şu an denizlideyim yer gök corolla burada mesela...
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Judge34

quote:

abartı yok, tamamen objektifim.

ben ortada toyota göremiyorum artık, toyota falan kalmadı

en son araçlarını da arızalı diye toplattı, ölümcül kazaya sebebiyet verme ihtimali dolayısıyla...

cidden sokakta tek tük toyota var onlar da eski corollalar, yeni yok

• sikayetvar.com adresine girip dizel otomatik corollaları okuyunuz.

dizel corollalarda cruise control yok, sonradan bile takılamıyor.

bir de bu var:
    http://forum.donanimhaber.com/m_38606453/mpage_1/key_toyota,mmt/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanokur -- 15 Kasım 2010; 9:20:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: damonbounce

benim babam çok güçlü hepinizi döver

Benim babam reno gibi adam mı diyelim:) O zaman ne derler babamıza:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

quote:

Orijinalden alıntı: damonbounce

benim babam çok güçlü hepinizi döver

Benim babam reno gibi adam mı diyelim:) O zaman ne derler babamıza:)

kulağa pek hoş geldiği söylenemez dünyanın en çok satan otomobili sizin orada ortada pek gözükmüyorsa siz dünyada değilsiniz sanırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: automania

Şimdi bu karşılaştırmada 3 nokta önemli. Birincisi Renault-Toyota kıyaslaması ikincisi motor kıyaslaması. Üçüncüsü donanım kıyaslaması.

1) Renault-Toyota Kıyaslaması: Fransız arabalarından hiç hoşlanmayan biri olmamla beraber "Toyota çok sağlam Renault güvensiz" önyargısının bu yıl itibariyle kaybolması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle yeni Megane'ın Euroncap güvenlik test sonuçlarına bakarsanız, Toyota'dan çok daha güvenilir olduğunu görürsünüz. Kaldı ki, geçen sene Toyota araçlarının önemli bir bölümünü gaz pedalı sorunundan dolayı geri çağırdı. Burada galip Renault Megane.

2) Motor Kıyaslaması: 105bg'lik motorun torku itibariyle her ihtimalde 90bg'lik motordan daha iyi olacağı düşüncesindeyim. Kaldı ki bu motor, Renault-Nissan ortaklığıyla geliştirilen ve Qasqhai'da kullanılan motordur. Burada da galip Renault Megane.

3) Donanım olarak kesinlikle Renault Megane. Ben Toyota'nın, Sabancıların distribütörlüğünden çıktıktan sonraki fiyat stratejisini anlamıs degilim. Bombos Comfort Extra arabasını, Mazda 3 Impressive, Renault Megane Privilige, Yeni Opel Astra Enjoy PP gibi full araçlarla aynı fiyata satıyor. 16 yıllık Toyota kullanıcısı olarak, şu an itibariyle,Toyota'nın reklamlardaki aile hissiyatını kullanarak arac pazarlamaktan başka bir iş yaptığını görmedim. Bu noktada da Renault Megane tercih sebebidir.

Japon arabalarının rahatlığını seven ve fransız arabalarından hoşlanmayan birinden bu yorumları duymak enteresan gelebilir ancak duygusallığı, mevcut veri ve gerçeklerin önüne koyamayız. En nihayetinde önemli bir miktar para veriyoruz ve karşılığını almak durumundayız.

ayrıca renault gurubu da 2010 model araçlarında

ford olsun yeni çıkacak araçlarında,
    vw 2008 den beri
    i20 i30 ... 2009 dan beri yeni nesil araç üretiyorlar iç mekan kalitesi ses yalıtımları , düvenlikleri ciddi derecede arttırıldı,,

yeni nesil toyota beklerseniz belki yeni bir atılımla öne gececektir ancak, epey bir beklemeniz gerekecektir:)

sonuç : yeni nesil araçlar çok iyi,
    toyota ses talıtımı, iç malzeme kalitesi, motor konusunda kendisini geliştirmedi hala ..

yeni megan yani :.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtxpp -- 11 Ocak 2011; 0:35:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cutcopy06

Arabaları kullanan arkadaşlar yok mu?

Ben Megane 3 dizel otomatiğin test sürüşüne katıldım. Sadece ilk izlenimlerimi söyleyebilirim. Vites geçişleri hızlı ve sarsıntısız. Araç yeterince seri. Direksiyonu hisli. Motor sesi bana çok gelmişti ama dizel araca alışkın olmadığımdan öyle gelmiş. Zira Opel Astra' da sanki daha çok ses aldı içeri. Süspansiyonları da sert geldi fakat Opel de aynısı.

Bence tipi de güzel. Corolla eski kasa kaldı artık ve azcık ürünü geliştirceklerine tüm parayı reklama yatırıyorlar. Dolu bir Megane tercih ederdim ben olsam.
  • Corollanın malzeme kalitesine laf edenler bi balkona çıkıp temiz hava alın gelin
  • başlığa istinaden yazıyorum :
    TOYOTO
  • toyota pütür asvaltta tel ile görüşemezsin..

toyota imaj mı geeeç.. kesinlikle yeni kasa çıkarmalı...
    1 ses yalıtımı ciddi arttırılmalı, fiyat olarak rakip olabilmeli,,
  • kesinlikle yeni megan derim,,,

kim der toyota ? tek bir artısını bulamıyom,, inanın,,,
    toyata diyenede şaşarım..

toyotanın tek artısı şu olcak,, daha geniş içmekan .. okadar..

reno dizel,, toyotaya kıyasla..
    az yakar
    yeni kasa
    daha donanımlı
    daha sessiz
    daha güçlü,
    daha güvenli
    2. eli ;; toyota kadar iyi..
    sorunsuzluk,, üzmez emin olun...
    neden daha fazla para verip,, daha yetersiz bir arca bineceksiniz anlamıyom..
    toyota artısı illa sedan düşünüyorsan , olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtxpp -- 20 Şubat 2011; 0:04:31 >
  • Bende Megane diyorum. Şuan bende auris 2010 var ve stabil yolda çok zorlanırsın telefonla görüşmek için. Toyotanın sorunsuzluk olayı var demişler ama artık bu teknolojide düzenli servise gidip bakım yapılırsa öyle bir problem olcağını sanmıyorum,onlar eskiden kalmış şehir efsaneleri bence.:) Kendi aracım toyota ama meganı öneriyorum bende kesinlikle. 3 yıl içinde olanları anlatayım arkadaşlar,aracı 2009 ağustosta aldım yani 2010 diye geçiyor ama neyse ilk başta arkadan ciddi oranda ses geliyordu plakalığın ordan geliyormuş gidip onu yaptırdım sonra aracı servis geri çağırdı ve gaz pedalı ile ilgili sorun için ücretsiz onu yaptılar,sonra ön konsoldan ses geliyordu stabil yolda artıyor ve müzik dinlemeni engelliyecek boyutta onun içinde serviste usta ile test sürüşüne çıkıp bir günde öyle bıraktım aracımı,onun dışında düzenli bakımlarını yaptırıyorum aracım 50000 km de. Yani sorun motorda değil zaten sorun malzeme kalitesinin ve işçiliğiyle,gerçi meganın da işçiliği Toyota dan çok üstün olcağını sanmıyorum,zira hiçbiri bir Golf edemez bu anlamda. Son olarak uzun yolda araç içine sesi oldukça fazla alıyor. bizde eşime megane alıyoruz gidip görmüş baya dolu paket ve hoşuna gitmiş. Bende Megane diyorum:)

• İki arabayı da kullandım. Geniş bagaj hacminin önemi yoksa hiç düşünme Megane al. Herşeyden önce DCI motor Corolla motorundan performans olarak çok çok üstün ve daha ekonomik. Corolla çok hantal kalıyor 1.4 motorla. Donanımı karşılaştırmaya bile gerek yok, Privilage donanımında herşey var, hele eller serbest olayına alışınca vazgeçemiyorsun. Megan'ın kliması da Corolla'dan üstün. Ses sistemi desen yine Megane...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.