Şimdi Ara

YENİ MEGANE HB 1.5 dCİ PRIVILEGE Mİ? TOYOTO COROLLA DİZEL 1.4 D-4D COMFORT MU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
18.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Megan derim. 1.5 dCİ motor gerçekten çok kaliteli bir mühendislik ürünü ve Arada ciddi donanım farkı var. Tip ise göreceli olmasına rağmen çoğunluk Meganı beğenecektir.
  • d4d kullanmadım ama sırf bu dci motor için bile megane alabilirim
  • Megane bence her türlü Toyota şu boş araca 43,700 isterken utanmıyor mu acaba altın kaplama sanki 90 GB lik motoru...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 7 Ekim 2010; 17:37:57 >
  • Adac arıza istatistikleri
    en iyi derece koyu yeşil ++http://www1.adac.de/Auto_Motorrad/pannenstatistik_maengelforum/Pannenstatistik_2009/Untere_Mittelklasse/Untere_Mittelklasse.asp?ComponentID=288976&SourcePageID=288970

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizashi -- 7 Ekim 2010; 21:26:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07 note

Adac arıza istatistikleri
    en iyi derece koyu yeşil ++http://www1.adac.de/Auto_Motorrad/pannenstatistik_maengelforum/Pannenstatistik_2009/Untere_Mittelklasse/Untere_Mittelklasse.asp?ComponentID=288976&SourcePageID=288970

yağını,suyunu koy yeter
    toyota almak için elde sadece tek sebep kaldı,gizli beygirler

• meganeeeeee tabiki
  • iki tercih arasında donanımları nedeniyle Megane derim,
  • iki arabanın arasında donanım farkı çok ama gönül öyle demiyor işte.
  • Aynı donanım seviyelerinde olsa bile 105hp lik meganı 90 hp lik corollaya tercih ederim.
    Zaten teknoloji bakımından megane daha yeni,corolla seneye kasa değiştirecek bu zamanlarda.
    Bu arada(özellikle motor olarak) kalite konusu 3yıl garanti üzerine uzatılmış garanti alınarak dert edilecek bişey değil.
    Ama yinede ben alacak arkadaşa test sürüşü yapmasını tavsiye ederim,içine sineni alsın.Ben ikisinde kullandım(test ettim) meganı daha çok beğendim.
  • Şimdi bu karşılaştırmada 3 nokta önemli. Birincisi Renault-Toyota kıyaslaması ikincisi motor kıyaslaması. Üçüncüsü donanım kıyaslaması.

1) Renault-Toyota Kıyaslaması: Fransız arabalarından hiç hoşlanmayan biri olmamla beraber "Toyota çok sağlam Renault güvensiz" önyargısının bu yıl itibariyle kaybolması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle yeni Megane'ın Euroncap güvenlik test sonuçlarına bakarsanız, Toyota'dan çok daha güvenilir olduğunu görürsünüz. Kaldı ki, geçen sene Toyota araçlarının önemli bir bölümünü gaz pedalı sorunundan dolayı geri çağırdı. Burada galip Renault Megane.

2) Motor Kıyaslaması: 105bg'lik motorun torku itibariyle her ihtimalde 90bg'lik motordan daha iyi olacağı düşüncesindeyim. Kaldı ki bu motor, Renault-Nissan ortaklığıyla geliştirilen ve Qasqhai'da kullanılan motordur. Burada da galip Renault Megane.

3) Donanım olarak kesinlikle Renault Megane. Ben Toyota'nın, Sabancıların distribütörlüğünden çıktıktan sonraki fiyat stratejisini anlamıs degilim. Bombos Comfort Extra arabasını, Mazda 3 Impressive, Renault Megane Privilige, Yeni Opel Astra Enjoy PP gibi full araçlarla aynı fiyata satıyor. 16 yıllık Toyota kullanıcısı olarak, şu an itibariyle,Toyota'nın reklamlardaki aile hissiyatını kullanarak arac pazarlamaktan başka bir iş yaptığını görmedim. Bu noktada da Renault Megane tercih sebebidir.

Japon arabalarının rahatlığını seven ve fransız arabalarından hoşlanmayan birinden bu yorumları duymak enteresan gelebilir ancak duygusallığı, mevcut veri ve gerçeklerin önüne koyamayız. En nihayetinde önemli bir miktar para veriyoruz ve karşılığını almak durumundayız.

• Spor görünümü, konforu, yumuşak sürüşü ve yakıtta cimriliği ile ben Meganımdan memnunum.

Ancak geniş hacim ve bagaj ihtiyacım olsaydı (çoluk çocuk filan) Corolla daha doğru bir tercih olurdu.
  • ailen varsa corolla kalabalık değilseniz megane

edit:adac testinde civic hep geriye gitmiş mazda hep ilerlemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StevenGerrard -- 10 Ekim 2010; 16:29:12 >
  • iki aracı da kullanıyorum. hatta şöyle söyleyebilirim.2 yıl içinde hyundai i. 30 sıfır km, peugeot 308 sıfır km ve renault megane 3 sıfır km, araçları en az 20.000 km sürdüm. buraya ayrıca toyotayı da ekliyorum.hepside diesel di. ve genel sıralamam tabii bu bana göre:)
    1-megane hb
    2-hyundai i30
    3-toyota corolla
    4-peugeot 308 performans ve atiklikte i30 u tartışmasız tek geçerim bunların arasında...

ama şu an megane hb den her yönüyle memnun sayılırım. gıcırtı yapan plastik aksam dışında...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07 note

Adac arıza istatistikleri

tabi ki megane ama Adac Auto show vs gibi Alman yayınlarına ve testlerine kesinlikle güvenmeyin derim objektif değiller ve kesinlikle kendi markalarını devamlı kusursuz olarak gösterirken diğerlerini de yerin
    dibine sokmakta üzerlerine yoktur yani Alman testlerine dergilerine yayınlarına vs pek güvenmeyelim derim
    Mesela Audi A6 ile Laguna Coupe testinde Laguna galip çıkmıştı hayret etmiştim

• Burada herkes Megane der ancak gerçek hayatta kaçı Megane alır onu merak ediyorum. Şunu unutmayın sıfır alacağınız bir Megane yine sıfır alınacak bir Corolla'ya göre 2. elde çok daha fazla kaybettirecektir. Fluence'yi beğendim konfor vs iyi ancak Megane 2 gibi bir araç olacaksa ki umarım olmaz 3 sene sonra tabir-i caizse Kalas haline gelecektir. (Bu yorum şahsıma ait olmayıp Bizatihi tanıdığım 4 ayrı Megane kullanıcısın yorumudur.) Japonların ise klasik bir çizgisi vardır. Ve kim ne derse desin Türkiye şartlarında bir Fransıza göre arıza çıkarma ihtimalleri daha azdır.

Kısacası donanımı fazla, motoru daha kuvvetli, tipi güzel olsun diyorsanız (ki Megane 'ın motorununda pak tatmin edici olduğu söylenemez.) Megane İkinci eli iyi ve sorun çıkarma ihtimali daha az olsun diyorsanız Corolla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asarhaddon

Burada herkes Megane der ancak gerçek hayatta kaçı Megane alır onu merak ediyorum. Şunu unutmayın sıfır alacağınız bir Megane yine sıfır alınacak bir Corolla'ya göre 2. elde çok daha fazla kaybettirecektir. Fluence'yi beğendim konfor vs iyi ancak Megane 2 gibi bir araç olacaksa ki umarım olmaz 3 sene sonra tabir-i caizse Kalas haline gelecektir. (Bu yorum şahsıma ait olmayıp Bizatihi tanıdığım 4 ayrı Megane kullanıcısın yorumudur.) Japonların ise klasik bir çizgisi vardır. Ve kim ne derse desin Türkiye şartlarında bir Fransıza göre arıza çıkarma ihtimalleri daha azdır.

Kısacası donanımı fazla, motoru daha kuvvetli, tipi güzel olsun diyorsanız (ki Megane 'ın motorununda pak tatmin edici olduğu söylenemez.) Megane İkinci eli iyi ve sorun çıkarma ihtimali daha az olsun diyorsanız Corolla

renault'un da 2. eli iyidir hocam
    renault ta tıpkı toyota gibi sağlam bir motor ve mekaniğe sahiptir
    renault yeni modeller yeni üretim anlayışıyla öncekilere göre sağlam malzeme ve işçilik barındırıyor yani megane II gibi değil .megane II de çok kötü değildi aslında 2004-2006 arası megane II ler de sorunlar oldu ama 2006 dan sonrakiler taş gibi araba hocam.ama ne olursa olsun megane II den baya bi farklı megane III
    megane daha çekici ve spor bir görünümü var
    toyota corolla (bana göre )bir amca arabasını yaşlı arabasını andırıyor megane kesinlikle daha spıortif duruyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkubi -- 10 Ekim 2010; 22:34:37 >

• o fiyatlara çok yakın olan Volvo S40 1.6 dizel i tavsiye ederim

S40 1.6 Benzin 1.596 cc. 100 hp Düz 42.978 tl (bu benzinlisi)

S40 1.6D DRIVe Start/Stop Dizel 1.560 cc. 109 hp Düz 50.969 tl (buda dizeli)

http://www.volvocars.com/tr/sales-services/sales/Documents/Volvo-MY11-fiyatlistesi.pdf
  • teşekkürler, fikirleriniz için, hafta sonu toyota bayisine tekrar gittim, geçen aya göre fiyatları artırmışlar, sizin anlayacağınız arabaların fiyatı artık eşit değil, megane bu konforuna toyoto 2 milyar daha pahalı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cutcopy06 -- 11 Ekim 2010; 22:43:16 >
  • sene sonunda fiyat konusunda yine dökülürler
  • megane hb olur ama sport tourer daha çekici
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.