Şimdi Ara

Yeni Mezun Elektrik Elektronik Mühendisiyim Ne Yapmam Gerek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Sakarya ünisinden 2014 yılında mezun oldum. Bölüm Elektrik Elektronik Müh. Sonrasında vatani görevimi tamamlama için askere gittim. Mayısta geldim ve bu sırada bir çok yere iş başvurularım oldu. Başvurulardan sonra çağırılmama rağmen sanırım tecrübesiz ve yeni mezun olmamdan dolayı şimdiye kadar olumlu sonuç alamadım.

Şimdi size sormak istediğim şey;

1) Biraz daha sabredip iş mi aramalıyım

2) Yüksek lisans yapmak için ALES sınavına mı gireyim?

3)KPSS yemi hazırlanıyım

4)Yurtdışına çıkıpta dil mi öğrenmeliyim

Kendime nasıl bir yol çizmem gerekiyor? Kafam biraz karışık ve tecrubeli olan arkadaşlar bilgilendirirse çok sevinirim. Teşekkürler.

• valla sen zaten sakarya unisini bitirerek bir sifir geride baslamissin.Ustelik burda bu soruyu hayatinin yönünü belirleyecek soruyu universiteyi bitirince sormakla iki sifir geride basladin bence.Ama senin yerinde olsam eger ailenin maddi durumu iyiyse alese girer ingilizcemi gelistirir yurt disinda yuksek lisansa hazirlanirdim.Ama onun icin de ortalama falan gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence en iyi secenek yurt disinda bir yuksek lisans yapmak ki oyle olunca dilde ogrenilir 2 yilda. Almanyada egitim cok kaliteli ve egitimi ucretsiz olsa olsa yillik 500 euroyi bulmaz harcliklari. Turkiyede yapmaktansa almanya gibi bir yerde sahsen yapardim sonucta bi yeme icme barinma olayin olucak. Bunlar benim arastirma deneyimlerim ona gore. Bu arada
    ben 18 yasindayim gec kalmissin abi bunu dusunerek ama ne kadar erken o kadar iyi olur senin icin

• quote:

Orijinalden alıntı: Gustav Robert Kirchhoff

valla sen zaten sakarya unisini bitirerek bir sifir geride baslamissin.Ustelik burda bu soruyu hayatinin yönünü belirleyecek soruyu universiteyi bitirince sormakla iki sifir geride basladin bence.Ama senin yerinde olsam eger ailenin maddi durumu iyiyse alese girer ingilizcemi gelistirir yurt disinda yuksek lisansa hazirlanirdim.Ama onun icin de ortalama falan gerek.

öncelikle sakarya ünisi eğitimi bir sıfır geriden başlanıcak kadar kötü diğil. çok iyi olduğunuda iddaa etmiyorum. böyle diyerek bi kere diğer bir çok üninin eem bölümünü hiçe saydın.

zamanlamama gelirsek orda hatam olduğunu kabul ediyorum, geciktim, başka planlar vardı olmadı vs. bende yüksek lisansı yapmayı düşünüyorum. Bu sayede dil ve eğitimimi geliştiririm gibime geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: m.said

Bence en iyi secenek yurt disinda bir yuksek lisans yapmak ki oyle olunca dilde ogrenilir 2 yilda. Almanyada egitim cok kaliteli ve egitimi ucretsiz olsa olsa yillik 500 euroyi bulmaz harcliklari. Turkiyede yapmaktansa almanya gibi bir yerde sahsen yapardim sonucta bi yeme icme barinma olayin olucak. Bunlar benim arastirma deneyimlerim ona gore. Bu arada
    ben 18 yasindayim gec kalmissin abi bunu dusunerek ama ne kadar erken o kadar iyi olur senin icin

valla bende bir ay daha aramaya devam edicem. olmazsa artık yüksek lisansa kafa yorucam. yurt dısında olmasını istiyorum tabi bu sayede dil gelişicek. hayırlısı olsun hakkımda.
    geçiktim biraz ama yinede zamanım var değerlendiricem bu zamanı çok süre kaybetmeden.

• current1903 C kullanıcısına yanıt
    yurtdışı içinde para lazım hocam parası olmayan ne yapacak
  • Yurtdisi icin para lazim arti referans mektuplari lazim almanyadaki her universite oyle hadi buyur gel demez sana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: current1903

quote:

valla sen zaten sakarya unisini bitirerek bir sifir geride baslamissin.Ustelik burda bu soruyu hayatinin yönünü belirleyecek soruyu universiteyi bitirince sormakla iki sifir geride basladin bence.Ama senin yerinde olsam eger ailenin maddi durumu iyiyse alese girer ingilizcemi gelistirir yurt disinda yuksek lisansa hazirlanirdim.Ama onun icin de ortalama falan gerek.

öncelikle sakarya ünisi eğitimi bir sıfır geriden başlanıcak kadar kötü diğil. çok iyi olduğunuda iddaa etmiyorum. böyle diyerek bi kere diğer bir çok üninin eem bölümünü hiçe saydın.

zamanlamama gelirsek orda hatam olduğunu kabul ediyorum, geciktim, başka planlar vardı olmadı vs. bende yüksek lisansı yapmayı düşünüyorum. Bu sayede dil ve eğitimimi geliştiririm gibime geliyor.

Evet diger bir cok uninin ee bolumunu zaten hice sayiyorum.Tunceli de bile ee var ya dusunebiliyor musun.Ben de ee okuyorum.Cok uni dolayisiyla cok mezun olacak.Senin Sakaryadan aldigin egitimle ust duzey sirketlerde calisman zor.ama imkansiz degil. onu demeye calistim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: current1903

quote:

Evet diger bir cok uninin ee bolumunu zaten hice sayiyorum.Tunceli de bile ee var ya dusunebiliyor musun.Ben de ee okuyorum.Cok uni dolayisiyla cok mezun olacak.Senin Sakaryadan aldigin egitimle ust duzey sirketlerde calisman zor.ama imkansiz degil. onu demeye calistim.

oyle gerçekten çok mezun oluyor. ilk başta zaten çok iyi bir yere giremessinki istesende. işi öğrenmek gerekiyor. Bu nedenle biraz kararsızım
    Ama bazıları hiçe sayılcak kadar kötü diğil yani tuncelidede iyi mühendisler çıkıyordur belki.
    Sen hangi ündie okuyorsun?

• 4 sene boyunca okul okumuşsun şimdi ne yapayım diyorsun kusura bakma bu süreçte ne yapacağına daha karar veremediysen bu saatten sonra işin zor ve şunu söyliyim yüksek lisansa başlıyınca ne olacak akademik kariyer mi düşünüyorsun boşuna zaman kaybı önce az maaşlı da olsa bi işe gir biraz para kazan
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

4 sene boyunca okul okumuşsun şimdi ne yapayım diyorsun kusura bakma bu süreçte ne yapacağına daha karar veremediysen bu saatten sonra işin zor ve şunu söyliyim yüksek lisansa başlıyınca ne olacak akademik kariyer mi düşünüyorsun boşuna zaman kaybı önce az maaşlı da olsa bi işe gir biraz para kazan

Kusura bakıcak bişey yok. yani fikir alışverişinde bulunmak amacım. yüksek istiyorum ama bu çalışırkende istanbulda olabilir. Zor olur ama sonuçta yüksek lisansım olur. böylece zaman kaybı olmaz. çok ihtimalden dolayı kafam karışık. muhtemelende bu sıralar işe giricem tabi kendimi geliştiricek bir yer. amacım işi öğrenmek para çok önemli diğil ilk yıllarımda.
  • Hemen hemen ayni durumdayiz. Yl baslamaya bak. O esnada is bulursan birlikte goturursun. Bulamazsan da buluncaya kadar ingilizce falan calisirsin. Dil konusu kolay degil ama biryerden baslamak gerek. Ve evet. Dil dile degmeden adam akilli ogrenilmiyor..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dil için yurtdışı çok önemli gitmek istiyorum. Kurslarla olucak iş değil. Çalışırken de yüksek yapıcam sanırım ve yüksek lisans okurken erasmuslada olabilir yurtdısına çıkışım. Ama gideceğim kesin.
  • Dil öğremen şart bence çoğu şirket dil istiyo hatta bazıları ingilizce ilan vermiş.Önce dil öğren sonra güzel bi CV hazırla şirketlere başvur.Eğer memuriyeti tercih edersen hep yerin de sayarsın haberin olsun ama diğerlerine göre daha rahat olursun o ayrı mesele ama sonuçta bi mühendisin hep türlü zorluğa hazır ol maaşın düşük olabilir başta ama tecrübe çok önemli olduğunda çalışmaya devam et pişman olmazsın.Yok ben çok çalışkan biri değilim diyosan KPSS ye çalış...
  • Sakarya gerçekten eğitimde kötü değil, orda okumadım ama bazı hocalarını akademik yazılarda görüyorum. Yıldızı da gördüm, derslerine girdim. Bende ordaki öğrencilere bazı dersler için iş hayatına 3-0 geride başladığını söyleyebilirim öyleyse.
    Konuya gelince, kardeşim önce ingilizce diyorum. Eğimli olduğun bir konu varsa onda da kendini geliştirebilirsin yada yüksek lisans yapabilirsin çalışırken. İçinde heves varken oku bencede, çalışırkende olsa.
  • kpss sıkıntılı süreç. çalışması atanması ugrasması zor ve meslek sürekli monoton hale geliyor.ondan en son planım kpss. ilk başta meslekte pişmek gerekiyor ve tabiki dil.

cevaplar için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.