Şimdi Ara

Yeni mezun mühendis maaş (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
12
Favori
32.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pes Etmek YOK!

quote:

Orijinalden alıntı: __FuEGo__

Merhaba arkdaşlar.

Konunun başlığından da anlaşılacağı üzere Metalurji ve malzeme mühendisliğini bitirdim. Şirketin birinden iş görüşmesi için çağırıldım. Diplomalı olarak ilk işim olacak inş.

Size danışmak istediğim nokta yeni mezun bir mühendisin maaşı nedir?
    Yani görüşmede sorulursaki ne kadar bir ücret söylemem uygun olur.

Orta seviyede ingilizce bilgisine de sahibim.

Naptın hocam iş konusunu?

+1 ??
  • Bizm bir yaknmımiz pc muhendisini bitirdikten sonra ilk isine girdi ve 3milyar maas aliyor ilerde daha cok alacak bnce 3milyar felen alirsn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shozprenic

Bizm bir yaknmımiz pc muhendisini bitirdikten sonra ilk isine girdi ve 3milyar maas aliyor ilerde daha cok alacak bnce 3milyar felen alirsn

Nereyi bitirdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

quote:

Bizm bir yaknmımiz pc muhendisini bitirdikten sonra ilk isine girdi ve 3milyar maas aliyor ilerde daha cok alacak bnce 3milyar felen alirsn

Nereyi bitirdi?

Pc nedemek bilmiyormusun bro

• quote:

quote:

quote:

Nereyi bitirdi?

Hocam hangi üni olarak sormuş arkadaş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kralYD

quote:

quote:

quote:

Nereyi bitirdi?

Hocam hangi üni olarak sormuş arkadaş?

Yıldız teknik ist

• Yeni mezuns 800 versinler öpsün başına koysun.burası Türkiye kardeşim.

ayrıca gereksiz hortt

• bence yalancısın :)
  • Hort!
    Arkadaşlar özel bir üniversiteyi tam burslu 3 küsür ortalama ile bitirdim istanbulda İngilizcemde iyi sayılır javayı söker takarım :) Sizce ne kadar istemem lazım genel olarak yazılım geliştirici-lik düşünüyorum
  • Burdakilerin %90'ı sallıyor

• Vay arkadaş, ne para dönüyormuş be...
  • Dünya üzerinde mühendis'in en değersiz olduğu ülke Türkiye,o nedenle mühendis arkadaşlara yurt dışında iş araştırmasını tavsiye ederim en azından mesleğinin hakkını alabiliyorsun.türkiye de deneyimli işini yıllardır yapan mühendisin aldığı maaş 5000 TL yi geçmiyor maalesef,ülkemizde gerek kamuda gerek özel sektörde çalışan mühendislerin durumu içler acısı
  • Bilgisayar mühendisliği mezunu arkadaşlarım 2300 civarı maaşlarla başladılar
  • aday olacak arkadaşlara tavsiyem ortalama üstü bi makine müh yazsınlar bu tür sıkıntıları neredeyse hic yasamazlar.ama sonradan bölümü kaldıramayanlar olur, okula ugramayanlar olur, sadece okuldan aldıgı egitimle yetinmeye çalışanlar olur onları bilemem ne olur...

ama ciddi anlamda para peşindeyseniz yurt dışına gidin.ne bilim afrika, ırak, kazakistan, türkmenistan deli para alırsınız.bizim bölümden yeni mezunlar gidiyor 3000$ başlıyorlar sonra 5000 filan oluyor.hatta arkadasın enistesi evlendi diye bıraktı yurt dışını adamlar 7000$ verelim de yeter ki sen geri gel dediler ama gitmedi.şimdi isdemirde calısıyor 3000-4000TLye..
    siz çalışın istekli olun ögrenmeye acık olun istediginizi alırsınız, makine icin konusuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avenged

maaşmı veriyorlar birde.

sesli güldüm
  • :::Banner::: : kullanıcısına yanıt
    Nerelerde başladılar ya bende bilgisayar mühendisiyim yeni mezunum iş arıyorum. Şirket ismi filan verebilirmisin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sportifsan

Yeni mezun askerlik yapıldı. Bende öğrenciyken çok merak ederdim. Şuan gelen teklifler 2400 civarı arkadaşlar. Piyasa böyle elektrik sektörü için.

Naptın hocam şimdi nerelerde hangi pozisyonlarda çalışıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis Hanim

quote:

Orijinalden alıntı: darksidici

benden de danışma amaçlı bir hort;

kocaeli makine müh. mezunuyum askerlik bitti tecrübesizim ingilizcem intermediate ve şuan anlaşmak üzere olduğum firma (alanında lider kurumsal bir firma) 2000 tl ödemeyi kabul ediyo, tabi önce eğitim süreci olacak bu süreçte (3 ay) 1750 tl alıcam, firmanın büyüklüğünü düşününce seve seve kabul edesim geliyo ama 2500 3500 tl ile ilk işine giren arkadaşlar aklımı çeliyo acaba diğerlerine göre sömürülen bir mühendis mi olucam kabul edersem diye sonuçta adamın 8 ay çalıştığına ben 12 ay çalışıyo olucam, ya da ilerideki şartlar nasıl olur, ne yapsam bilmiyorum tecrübeli meslektaşlarımız vardır illa ki burada

bence şirket daha önemli. Hangisinde daha cok tecrübelinirsin ona bak. Öğrenci halimle tavsiye veriyorum ne kadar dogru bilemem tabi :)

Bir zamanlar yeni mezun fakat gururlu bir mühendis vardı
    O teklifi kabul ettim ilk 3 ay 1750 verdiler. sonraki 2 ay da 1750 verdiler
    Yıl başında zam yapıldı 1900 oldu yine sözlerinde durmadılar
    2,5 yıl çalıştım, en son ayrıldığım ay maaşım 2800 olmuştu
    Ama demişsin ya kendini geliştirebileceğin yer diye
    Orda geliştirip bir İngiliz firmasına geçtim
    Ben istemeden adamlar rakamı uçurdu
    İlk firmada çektiğim sıkıntılara gülüp geçiyorum şuan

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Muhendis Hanim

quote:

benden de danışma amaçlı bir hort;

kocaeli makine müh. mezunuyum askerlik bitti tecrübesizim ingilizcem intermediate ve şuan anlaşmak üzere olduğum firma (alanında lider kurumsal bir firma) 2000 tl ödemeyi kabul ediyo, tabi önce eğitim süreci olacak bu süreçte (3 ay) 1750 tl alıcam, firmanın büyüklüğünü düşününce seve seve kabul edesim geliyo ama 2500 3500 tl ile ilk işine giren arkadaşlar aklımı çeliyo acaba diğerlerine göre sömürülen bir mühendis mi olucam kabul edersem diye sonuçta adamın 8 ay çalıştığına ben 12 ay çalışıyo olucam, ya da ilerideki şartlar nasıl olur, ne yapsam bilmiyorum tecrübeli meslektaşlarımız vardır illa ki burada

bence şirket daha önemli. Hangisinde daha cok tecrübelinirsin ona bak. Öğrenci halimle tavsiye veriyorum ne kadar dogru bilemem tabi :)

Bir zamanlar yeni mezun fakat gururlu bir mühendis vardı
    O teklifi kabul ettim ilk 3 ay 1750 verdiler. sonraki 2 ay da 1750 verdiler
    Yıl başında zam yapıldı 1900 oldu yine sözlerinde durmadılar
    2,5 yıl çalıştım, en son ayrıldığım ay maaşım 2800 olmuştu
    Ama demişsin ya kendini geliştirebileceğin yer diye
    Orda geliştirip bir İngiliz firmasına geçtim
    Ben istemeden adamlar rakamı uçurdu
    İlk firmada çektiğim sıkıntılara gülüp geçiyorum şuan

Baya geç oldu. Zamanim yoktu girmeye. Hayırlı olsun öncelikle. Darısı başıma ben de 15 gun önce mezun oldum 😊

• Muhendis Hanim kullanıcısına yanıt
    Benimki daha geç oldu artık 2 senelik mühendissin :) hayırlı olsun.

----

2013 yılında yeni mezun halimle kaygılarımdan dolayı iş hayatı yolculuğumu kısmen buraya yazmışım ve yeni arkadaşlara örnek olabilir diye detaylandırmak istiyorum.

2013 yılında 1750 TL'ye bölge satış yetkilisi olarak başladığım ilk işimden bölge yöneticisi olarak 2800 TL maaşla 2016 yılında ayrılarak bir ingiliz firmasına 4800 TL maaşla satış mühendisi olarak geçtim aynı zamanda burada çalışırken farklı bir alanda üretim ve online satış yapmak üzere Türkiye'de imalatı yapılmayan bir ürünle ilgili iş kurdum ve ailemi de fiziksel olarak işin içine katarak zamanla büyüttüm. Ardından 2018 yılı sonunda ingiliz firmasından 7000 TL maaşla sektör müdürü olarak ayrıldım, aynı firmadan 3 sektör müdürü 4 farklı avrupa markasıyla anlaşıp yeni firmamızı kurduk. 6 ay içerisinde eski firmanın yaptığı ciroyu 2'ye katladık ve sektörün genelinde ilk akla gelen firma olma hedefindeyiz.

Yeni mezun arkadaşlara tavsiyem, her zaman kendinizi geliştirmek isteyin ve karşınıza çıkan her alternatifi değerlendirmek için üzerinde yeterince düşünün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darksidici -- 2 Temmuz 2019; 10:58:38 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.