Şimdi Ara

Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
2
Favori
17.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
262 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Goballerman

Arama motorunda ilk 80 kelime dikkate alınıyor diye biliyorum. Yani oyunun ilk açıklama kısmı önemli orada keywordler kullanmak gerekiyor. Zaten uygulamayı yayınlarken farketmişsinizdir ilk 80 kelimelik bir açıklama kısmı ve diğer açıklama kısmı yer alıyor. Diğer açıklama kısmındakiler arama motorunda dikkate alınmıyor diye biliyorum. Ben de 23 dilde çeviri yaptım açıklamaları default olarak ingizlice.

Diğer oyunum 500.000 İndirildiği için dikkate alındığını söyleyebilirim tüm karakterler önemli sonuna kadar doldurmalısınız.

Appstore sadece almıyor ama Playstore gayet hepsini alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZK_Games -- 24 Şubat 2018; 14:40:35 >
  • ZK_Games Z kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bir sonraki güncellemelerde deneyeceğim.
  • quote:

Teşekkürler bir sonraki güncellemelerde deneyeceğim.

Ayrıca her dil 5000 karakter demek. Çevirirseniz ingilizce aratsada ingilizce çeviride o kelime yazdığı için yine sizin oyununuz çıkıcak.

Benim oyunumda 80 dil çeviri var.

80x5000 karakter demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZK_Games -- 24 Şubat 2018; 14:55:33 >
    Adwords reklamı verdiniz mi ?
  • quote:

Adwords reklamı verdiniz mi ?

Hayır.
  • Her ne kadar tür bana hitap etmese de(zombiler baydı artık beni) oyun kral oldukça güzel duruyor başarıların devamını dilerim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Bizim ulkede milli olsun yeter bir seyler. Zaten oyunun yorumlara bakarsaniz hepsi eksisozluk’ten. Objektif bir degerlendirme yapan yok.

Maalesef konu sahibi Zafer Korkmaz’da elestiri kaldirabilen bir insan degil. Elestirenlerin hepsi kendisini kiskaniyor olmus. Asil hesabinin mesajlarina bakarsaniz kendisi zaten surekli millete saldiran bir tip baska konularda. Ama kendisine yapilinca hosuna gitmemis.

Bizim forumda da oyunlara yönelik çalışma yapan bir üye var konularını çok sık görür takipte ederim.

Diğer üyeliğindeki mesajları gördüm, kendisi laf edeni çekemiyor ama ona buna sürekli çatmış bir yerlerde. Benim oyunum seninkini döver muhabbeti yapmış, klasik PC fanatiği üstelik, yukarıda biri texture adına teknik bir şeyler söylemiş, yok çözünürlük kötü sıkıntı yok diye geçiştirmiş, işi bilen biri gelse şurada tartışmaya girse sidik yarıştıramaz yığılır kalır.

O zaman EA games, Naughty Dog vs. gibi büyük firmalar forum forum gezip oyunlarına laf atanlara veya beğenmeyenlere "hadi yap sana" diye çatsın? Onların imajları harbi imaj üstelik, sataşsınlar maden öyle ona buna? Hatta dava açsınlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 14 Ocak 2021; 2:30:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kabus2224

quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Bizim ulkede milli olsun yeter bir seyler. Zaten oyunun yorumlara bakarsaniz hepsi eksisozluk’ten. Objektif bir degerlendirme yapan yok.

Maalesef konu sahibi Zafer Korkmaz’da elestiri kaldirabilen bir insan degil. Elestirenlerin hepsi kendisini kiskaniyor olmus. Asil hesabinin mesajlarina bakarsaniz kendisi zaten surekli millete saldiran bir tip baska konularda. Ama kendisine yapilinca hosuna gitmemis.

Forumda 3A oyunlara yönelik oyun varlıkları, intro animasyonları gibi şeyler hazırlayan bir üye var, endüstri standartları çerçevesinde çok daha büyük iş yapmasına rağmen kimseye böyle kibir kastığını görmedim. Forumda oyun namına bir şeyler başarabildiğini gördüğüm ender üyelerdendi bahsettiğim arkadaş. Ama gel gör ki ZK "ha" diyene "höööö, sen yap sana lan hadi sen yap lan" diye karşılık veriyor. Bu ne arsızlık ya? Sanarsın ki call of duty üçüncü dünya savaşını geliştirmiş, kendini şirketlerle kıyaslıyor bir de.

Diğer üyeliğindeki mesajları gördüm, kendisi laf edeni çekemiyor ama ona buna sürekli çatmış bir yerlerde. Benim oyunum seninkini döver muhabbeti yapmış, klasik PC fanatiği üstelik, yukarıda biri texture adına teknik bir şeyler söylemiş, yok çözünürlük kötü sıkıntı yok diye geçiştirmiş, işi bilen biri gelse şurada tartışmaya girse sidik yarıştıramaz yığılır kalır. Bilmeyenler bile açıkları anlıyorken adam imajımı zedelerler diyor ya, imajın mı vardı ki senin? Tüm gördüğüm imaj: ona buna çatmaktan ibaret, bütün CV'ni fanboyluk ve dandik işlerinle doldurup ben profesyonelim diye kendini tatmin edersin anca. Kibirlinin teki sadece ama neye kibir kastığı da belirsiz, ortada 2 tane vasat iş var, profesyonel havasında geziniyor. Bu neyin nesi?

O zaman EA games, Naughty Dog vs. gibi büyük firmalar forum forum gezip oyunlarına laf atanlara veya beğenmeyenlere "hadi yap sana lan" diye çatsın? Onların imajları harbi imaj üstelik, sataşsınlar maden öyle ona buna? Hatta dava açsınlar... Böyle boş bir mantık, böyle çağ öncesi bir kibir olabilir mi ya? Yaptığın ürünün rezilliğinin sende farkındasın ben profesyonelim diye kibir kasmaya çalışıyorsun. Profesyonel işini göster de sussun o zaman laf söyleyenler. Hadi yap endüstri standardına yakışır tek bir çalışmanı teknik detayları göz önüne seren SS'leriyle göster? "Göster sene lan!"

Ben kime daha iyisini yap diye cevap vermişim iftiralara bak?

Tek bir adama daha iyisini yapsana hadi diye cevap verdim çünkü adam BEN DAHA IYISINI YAPARIM diye yorum attığı için.

İftira atıcaksan yorumları falan doğru okuyup at

HADDİNİ BİLDİRİYORUM AMA DAHA FAZLA REZİL OLMA YORUM ATARAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZK_Games -- 24 Şubat 2018; 16:7:51 >

Arkadaşım eleştiri geldiği zaman sen daha iyisini yap görelim denmez ki.

Bir de özel mesaj atmışsın üstelik. :)

Ben de bu konulara eğilimliyim hatırı sayılır süreler boyu videolar makalaler vs. okuyup izledim. Aynı anda her şeyi yapamayabiliriz, ben keza yapamam zaten ama baktığım zaman bazı detayları gözüm ısırıyor hemen. Bu bakımdan eleştiriyorum hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 14 Ocak 2021; 2:27:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kabus2224

Ya bilader bana kelime oyunu yapma. Arka sayfadaki mesajların sürekli kendini ispatlama çabasıyla dolu, mesajlarında "ulan ne adamlarsınız, yap sana lan bekliyoruz" gibi bir sürü safsata var sen neyi savunuyorsun?

Göster lan hadi oyunun sahne arkasını göster bekliyorum. Şu karakterin animasyon rigini yaptığın resimleri at, şu modellerin UV diye bir şeyinden bahsetmiş yukarıda bir arkadaş, o UV'leri gösteren resimleri at düzgün yapıldığına dair. Bilen birilerini konuya davet edelim incelesin yanıtlasın. Sadece texture çözünürlüğünü yükselterek oyunun grafiklerini daha iyi getirebileceğini iddia etmişsin, render - shader vesaire ile ilgili yaptığın çalışmaları gösteren teknik resimleri at.

Bana bir tane CGI sahneni göster, bazen izliyorum profesyonel yapımcılar oyunlarına sahne tasarlarken önce CGI quick demostration diye bir gösterim tekniğinden bahsediyorlar. Konseptleri üzerinde konuşuyorlar, bana madem profesyonelsin bir tane 2 boyutlu konsept tasarımını göster. Sonra da onu nasıl cgi ortama çevirdin göster.

Bana artislik yapma. Bir de özel mesaj atmış: Haddini bildirdim, daha fazla mesaj yazma da rezil olma demiş. :D :D :D

KORKAKLIĞIN BU KADARI! Yazacam sana mesaj, göster sene lan bu saydıklarımı! Dediğim gibi işi bilen arkadaşlar yorumlayacaklar sahne arkanla alakalı vereceğin bilgileri. Hatta tecrübeli biri gelse görse şu konuyu senden sözde uzmanlığını sergileyecek kilit noktaların SS'lerini videolarını falan o istese. Hoş hangi tecrübeli adam seninle tartışmaya girer o da meçhul...

Kelime oyunlarını bırak, forumdaki mesajların bir sürü boş safsatayla dolu. Bence sen rezil oluyorsun, neyden korktun da özel mesaj attın artist?

Adamın oyun yapımından haberi yok CGI falan nedir bilmez ama bana sen yap göster uzman çağırırım diyor.

Haterlık beyne vurmuş artık yazık. Canlı sahne istiyorsan oyun orda oynayabilirsin.

Yapsana sana bekliyoruz dediğim adam gelip Çöp yazdı sonra Çalıntı yazdı sonra Ben daha iyisini yaparım yazdığı için öyle cevap verdim. Lafı çevirme kısacası rezil duruma düşme. Adam gibi eleştiren kimseye böyle bir cevap vermedim Ne Appstore Ne bir forumda veya Google Play'de eğer öyle olduğunu düşünüyorsan iftira atarak koy ssleri görelim yorumların ama koyamazsın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZK_Games -- 24 Şubat 2018; 16:30:7 >

• App Store’a oyun/uygulama yüklemek için Apple yıllık 99 dolar geliştirici ücreti istiyormuş sanırım?

Peki Google Play oyun/uygulamalardan herhangi bir ücret alıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vega

App Store’a oyun/uygulama yüklemek için Apple yıllık 99 dolar geliştirici ücreti istiyormuş sanırım?

Peki Google Play oyun/uygulamalardan herhangi bir ücret alıyor mu?

25$ üyelik için ama 1 kere ödüyorsun.

Ekstra olarak Uygulama İçi Satın almalardan kesinti yapıyor.
    Eğer reklam veriyorsan onlarda kendi paylarını alıyorlar.

Karşılığında ise bir şey vermiyorlar. Sadece oyunun tutarsa üstüne konuyorlar. Apple ise öne çıkarabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZK_Games -- 24 Şubat 2018; 16:32:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KolonyaAdam

Konu sahibi arkadaş Türkiye'de oyun sektörünün neden gelişmediğinin ispatı gibi. Gidip emek veriyorsun(hazır asset kısmı beni ilgilendirmez ortaya çıkan ürüne bakarım hazır kullanmış da olabilir) oyun yapıyorsun sonra oyun hakkında eleştiri yapan insanlara çatıyor, çöp diyen trolleri ciddiye alarak cevap veriyorsun. Acemisin diyenlere acemi olmadığını ispatlamaya çalışıyorsun falan filan... Bunun sebebi benim görüşüm ürüne güvenmiyor olmanız, oyun hakkındaki benim düşüncelerim de olumsuz ne yazık ki. Oyunda kendini savunamadığı için siz savunmaya girmişsiniz. Bırakın oyun kendini savunsun

Oyunu eleştirmek için değil developerı eleştirmek için geldim...

Konu sahibi arkadaşımız ara ara böyle oyunlar yapıyor. Sanıyorum en çok tartışma "Hazır asset" konusunda dönüyor. Hazırdır değildir bilemiyorum bilgi ilgi alanım değil, emek vermiş birşeyler çıkarmış ona da eyvallah eline sağlık arkadaşın, ama her oyun konusunda aynı tartışmaları görmekten sıkıldık. "ZK Games", "Zafer Korkmaz" isimlerini gördüğüm zaman konu sahibi olarak heh diyorum yine olay var kesin. Arkadaşımız kesinlikle eleştiriye açık değil artık bu konuda anlaşalım. Eleştirmeyin dostum övün. Övmüyorsunuz konuya gelmeyin. Eğer kötü diyorsanız beğenmemişseniz siz mobil oyundan falan anlamayan cahil sürüsüsünüzdür bunu da kabullenin. Yok kabullenmiyorsanız ZK arkadaşımız ısrarla bunu savunmaya devam edecektir. Ha bu arada 500.000 indirilmeyi de araya ekleyelim zira kendisi de her mesajın altına bunu eklemiş.

Oyunu oynamadım oynamayı da düşünmüyorum fakat diyebileceğim, eleştiriye açık değilsen, konu altındaki trolleri ciddiye almayacak kadar olgunlaşamamışsan, mental anlamda bazı şeyleri aşamamışsan artık şu konuları açma. Biz senin insanları ne kadar insafsızca eleştirdiğin gönderileri de biliyoruz. İyiliğin için söylüyorum bir iş çıkarmışsın iyiyse zaten kendisi yürür merak etme senin savunmana ihtiyacı olmaz. Bu şekilde sadece antipati topluyorsun. Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Senelerdir burada takılıyorsun buradaki insanları az çok tanımışsındır biliyorsun ki illa canını sıkacak birileri olacak. Şunlar yorum yapsın bunlar yapmasın diye ayrım yapamıyorsun malesef.
    Diyeceklerim bu kadar.Kusura bakma doğrular bunlar.

alpmirza'dan bir çöp yazı...

• quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

quote:

Orijinalden alıntı: KolonyaAdam

Konu sahibi arkadaş Türkiye'de oyun sektörünün neden gelişmediğinin ispatı gibi. Gidip emek veriyorsun(hazır asset kısmı beni ilgilendirmez ortaya çıkan ürüne bakarım hazır kullanmış da olabilir) oyun yapıyorsun sonra oyun hakkında eleştiri yapan insanlara çatıyor, çöp diyen trolleri ciddiye alarak cevap veriyorsun. Acemisin diyenlere acemi olmadığını ispatlamaya çalışıyorsun falan filan... Bunun sebebi benim görüşüm ürüne güvenmiyor olmanız, oyun hakkındaki benim düşüncelerim de olumsuz ne yazık ki. Oyunda kendini savunamadığı için siz savunmaya girmişsiniz. Bırakın oyun kendini savunsun

Oyunu eleştirmek için değil developerı eleştirmek için geldim...

Konu sahibi arkadaşımız ara ara böyle oyunlar yapıyor. Sanıyorum en çok tartışma "Hazır asset" konusunda dönüyor. Hazırdır değildir bilemiyorum bilgi ilgi alanım değil, emek vermiş birşeyler çıkarmış ona da eyvallah eline sağlık arkadaşın, ama her oyun konusunda aynı tartışmaları görmekten sıkıldık. "ZK Games", "Zafer Korkmaz" isimlerini gördüğüm zaman konu sahibi olarak heh diyorum yine olay var kesin. Arkadaşımız kesinlikle eleştiriye açık değil artık bu konuda anlaşalım. Eleştirmeyin dostum övün. Övmüyorsunuz konuya gelmeyin. Eğer kötü diyorsanız beğenmemişseniz siz mobil oyundan falan anlamayan cahil sürüsüsünüzdür bunu da kabullenin. Yok kabullenmiyorsanız ZK arkadaşımız ısrarla bunu savunmaya devam edecektir. Ha bu arada 500.000 indirilmeyi de araya ekleyelim zira kendisi de her mesajın altına bunu eklemiş.

Oyunu oynamadım oynamayı da düşünmüyorum fakat diyebileceğim, eleştiriye açık değilsen, konu altındaki trolleri ciddiye almayacak kadar olgunlaşamamışsan, mental anlamda bazı şeyleri aşamamışsan artık şu konuları açma. Biz senin insanları ne kadar insafsızca eleştirdiğin gönderileri de biliyoruz. İyiliğin için söylüyorum bir iş çıkarmışsın iyiyse zaten kendisi yürür merak etme senin savunmana ihtiyacı olmaz. Bu şekilde sadece antipati topluyorsun. Yazmayayım dedim ama dayanamadım. Senelerdir burada takılıyorsun buradaki insanları az çok tanımışsındır biliyorsun ki illa canını sıkacak birileri olacak. Şunlar yorum yapsın bunlar yapmasın diye ayrım yapamıyorsun malesef.
    Diyeceklerim bu kadar.Kusura bakma doğrular bunlar.

alpmirza'dan bir çöp yazı...

Haklısınız o insanların dediklerini ELEŞTİRİ olarak düşünmedim zaten HAKARET olarak düşündüm. Çünkü eleştiri "ben daha iyisini yaparım çöp" değildir.

Ben o insanları ciddiye almıyorum zaten merak etmeyin ama cevap veriyorum çünkü iftiralar atarak yalan dolan bilgiler veriyor.

Hazır asset sadece bazı modeller onlarıda editledim. Kendi modellerim var onun dışında her şey bana ait yani büyük emek mevcut bu arkadaş ise ben bir yerden indirip sanki tek tıkla paylaşmışım gibi suçlamalar yapıyor.

Ben buradaki insanları tanıyorum yıllardır bu forumdayım çoğu çekememezlikten yaptığını çok iyi bildiğimden cevap veriyorum.

Forumdaki çok zeki(!) arkadaşlarımızın eleştirisine(!) bakıyorum
    Yeni Mobil Oyunum - Zombie Survival - Android & IOS (Bir Göz Atabilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZK_Games -- 24 Şubat 2018; 18:48:16 >

• ben de bir geliştirici olarak indirdim ve oyladım. Oynamaktan zevk aldım gerçekten başarılı olmuş. Destek amaçlı kendi oyunumun konusuna göz atarsanız sevinirim.

https://forum.donanimhaber.com/bilgi-savaslari-yeni-oyunum--122776957
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurdemirel67

ben de bir geliştirici olarak indirdim ve oyladım. Oynamaktan zevk aldım gerçekten başarılı olmuş. Destek amaçlı kendi oyunumun konusuna göz atarsanız sevinirim.

Konuya ekliyorum yorumunuz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZK_Games -- 24 Şubat 2018; 19:1:36 >
  • kabus2224 kullanıcısına yanıt
    O üyenin adı Metal-Gear sanırım. Açtığı konuları büyük bir zevkle takip ediyorum. İşin teknik kısmına gelecek olursak(CGI ve işin teknik kısmından bahsemişsiniz), ben kendi bildiklerimden bahsedeyim. Öncelikle o tür şeyleri yapabilmek için bilgi ve birikimin yanında, kullandığınız PC'ninde güçlü olması şart. Yanlışım yoksa bu tür çalışmalar için, özel işlemciler ve grafik kartları da var. Bende zamanında hobi niyetine uğraşmıştım fakat kullandığım PC'nin bu tür çalışmalar için yetersiz kaldığını görünce bir heves olarak kaldı. Biliyorum çok detaylı bir yazı olmadı ama neyse

Gelelim zombi oyununa. İtiraf edeyim mobilde oyun oynayan bir insan değilim. Çoğunlukla konsolda oynarım oyunumu. Verdiğin emeğe saygım sonsuz ama daha iyilerini de yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadlight54 -- 24 Şubat 2018; 19:42:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: deadlight54

O üyenin adı Metal-Gear sanırım. Açtığı konuları büyük bir zevkle takip ediyorum. İşin teknik kısmına gelecek olursak(CGI ve işin teknik kısmından bahsemişsiniz), ben kendi bildiklerimden bahsedeyim. Öncelikle o tür şeyleri yapabilmek için bilgi ve birikimin yanında, kullandığınız PC'ninde güçlü olması şart. Yanlışım yoksa bu tür çalışmalar için, özel işlemciler ve grafik kartları da var. Bende zamanında hobi niyetine uğraşmıştım fakat kullandığım PC'nin bu tür çalışmalar için yetersiz kaldığını görünce bir heves olarak kaldı. Biliyorum çok detaylı bir yazı olmadı ama neyse

Gelelim zombi oyununa. İtiraf edeyim mobilde oyun oynayan bir insan değilim. Çoğunlukla konsolda oynarım oyunumu. Verdiğin emeğe saygım sonsuz ama daha iyilerini de yapabilirsin.

Metal-Gear yaptığı renderlanmış ve en yüksek çözünürlükte çekilmiş. Bu modeli bir oyun motoruna aldığınızda o şekilde görünmez (motorların kendi render sistemi var). Ayrıca konularını bende takip ediyorum ama daha önceden ona söylediğim gibi yüksek polygon var modellerinde. Bu kadar yüksek polygonlu modelleri hiç bir oyun kullanamaz. Modelleme yeteneği az polygon kullanarak iyi bir şey çıkarttığında önemli.

Bir animasyon sahnesinde tabiki polygon bir önemi yok sonuçta renderlayan sen oluyorsun ama bir oyunda her oynayan kişi renderladığı için detaylı modeller özellikle mobil gibi kısıtlı bir platformda oyunu fena kitler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZK_Games -- 24 Şubat 2018; 20:2:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ZK_Games

quote:

Orijinalden alıntı: ugurdemirel67

ben de bir geliştirici olarak indirdim ve oyladım. Oynamaktan zevk aldım gerçekten başarılı olmuş. Destek amaçlı kendi oyunumun konusuna göz atarsanız sevinirim.

Konuya ekliyorum yorumunuz için teşekkürler.

tebrikler oyunu indirdim 5 yıldız verdim

• Sanırım tek kişi yaptınız,ses,animasyon,kodlama,grafik,harita tasarımı hepsini tek kişinin yapması çok zor bir olay.
    Dışarıdan bakınca basit gözüküyor(Crysis 3 oyununa göre mesela komik tarafı işin),ancak tek kişinin bu kadar olayın altından kalkması büyük bir başarı tebrik ederim.
    Ben de uzun vadeli olarak Unity kullanarak 2d oyun geliştiriyorum tek başıma,github ve unity de yeni sayılırım ancak bir yerden başlamam gerekti ve bu gün başladım.
    Terraria benzeri bir oyun olmasını planlıyorum,crafting sistemli hayatta kalma oyunu olacak,karakter etkileşimini,kamera takip sistemini yazdım,parallax arkaplan sistemini yazdım elle.

Github sayfası :www.github.com/rpggeek
    Github kullanmayı yeni öğreniyorum saçma şeyler göze çarpabilir kusuruma bakmayın.
    Kodların çoğu türkçe kaldı,1-2 güne hepsini ingilizceye çevireceğim,optimizasyonu en sona bıraktım şimdilik ilk amacım kodların verilen görevi yerine getirmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 24 Şubat 2018; 21:37:50 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.