Şimdi Ara

YENİ MONDEO III YOL TESTİ (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
2
Favori
158.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sociolog

Ben de 2005-07 modeller arası tdci ghia düz vites düşünüyorum.Aslında c-max düşünüyordum ama mondeo da alternatifler arasında beni düşündüren ist şehiriçi yakıtı ortalama kaç olur?ayrıca arka koltukların konforu ve genişliği nasıldır?VEctra kadar geniş midir?

mondeo'nun konforu ve genişliği kıyaslanabilirmi ya
  • Burda mert diye bi arkadaş vardı aracına orjinal mercekli far takmıştı nasıl ulaşabiliriz ya kendisine :)
  • ziebart boya koruma sonrası

YENİ MONDEO III YOL TESTİ
  • devamı..

• ve son..

• boya koruma ne kadara oldu desem?
  • Siyah renk 17" jantlı Mondeo'lar gerçekten çok heybetli görünüyor.
  • boya koruma için 250 tl diyolardı ama 200 tl'ye yaptırdım
  • Ve sonunda karar verip 1.6 selective mondeo aldım kaç aydır passat -mondeo ikileminden 4 gün önce sıyrılıp ford ailesine katıldım burada ki arkadaşların hepsine fikirlerinden dolayı teşekkür ederim çünkü çok büyük yardımları oldu karar verme sürecinde,izin verirseniz bende şu 4 günlük deneyimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.Kafamdaki bazı soru işaretlerini bir nebzede olsa çözmenin rahatlığı var,bu kasayı acaba kaldırırmı soruları hep vardı ya inanın bana hiç şüpheniz olmasın 2007 honda civic elegan arabamı satıp mondeo aldım ve performans neredeyse aynı hiç fark yok diyebilirim,yakıt konusu hakkında daha yeniyim zamanı gelince onuda yazarım yalnız bir depoyla ortalama 750km. yapar gibi geliyor şu gidişle,sorunlarıda yok değil aracın bir kere park etme sorunu fazla arka görüş mesafesi inanılmaz kötü park sensörü kesmiyor navigasyon cihazı olmasına ragmen aracta kesinlikle kamera gözü takılması gerekli çünkü hatları çok geniş,öndede 1 tane sensör olsa fena olmaz yere fazla yakın kaldırımlara sürtebilirsiz belki yeni olduğundan biraz alışma zamanı bırakmam gerekiyor kim bilir ! 2. olumsuz yönü inanılmaz teknolojik bir araç biraz beni yordu mesela elektrikli koltuklar bence gereksiz bir ayrıntı(umarım çabuk bozulmaz) ve kapılar kitlenince kapanan yan aynalar size bağlı degil her kilitte kapanıyor bagaj mesafesi gereğinden fazla büyük yani passatla arasındaki uzunluk farkını(tahmini 50 cm daha uzun) bagajdan feragat ederek daha sportif olurdu ve park etme sorununu ortadan kaldırabilirlerdi bunları yazdım ama çok büyük sorunmu derseniz kesinlikle değil ,ah birde otomatik olaydı tadından yenmezdi.Sonuç olarak şunu diyebilirim ki passat(dsg) sizi bir nebze caydırıyor olabilir ama her iki arabayıda kullanan biri olarak kesinlikle tartışmasız mondeo diyorum buradaki bazı arkadaşlar mutlaka test yapsın 2 aracı derken doğru sölemişler passat sonra mondeoya gidin yorumlara inanmayabilirniz kendi gözlerinizle görün karar verin,tekrardan bu forumdaki bütün arkadaşlara değerli fikirleri için teşekkür ediyorum,sağlıcakla kalın...

• Aracınız hayırlı olsun.

quote:

mesela elektrikli koltuklar bence gereksiz bir ayrıntı(umarım çabuk bozulmaz)

Elektrikli koltuk hafızalı değilse bence de gereksiz bir donanım ama Selective'inki hafızalı ve bence son derece güzel bir donanım. Koltuğu, aynayı uğraşıp en optimum ayara getiriyorsunuz, gün geliyor arabayı başka biri kullanıyor (eş, kardeş, baba, vs.) ve sizin yaptığınız ayarlar gidiyor. Ayarları hafızaya alıp, gerektiğinden geri yükleyebilmek çok güzel bir özellik.

Bu arada eski kasa Mondeo Ghia'larda elektrikli koltuğun dişlisi plastik ve özellikle yükseklik ayarı yapan dişliye çok yük bindiği için (sürücüyü yükseltiyor) o dişli sıyırılabiliyor. Gerçi bilinen kronik bir sorun olduğu için tamiri de kolaymış (ben sorun yaşamadım) ama yeni Kasa Mondeo'larda o dişliler plastik mi bilmiyorum. Plastikse sorun çıkarabilir.

• bende bu aralar deli gibi arastrdım ve en sonunda wv ne ve forda gidip ikisinede bakıp denedim.
    once forda gittim arac sevective di ve gercekten okuduklarımın hakkını veriyordu.gozumu aldı. evet belki biraz kalkısı agır olabilir ama güzel ve konforlu gidiyordu. sonra passat 1.6 fsi comfortline deneme sansım oldu.mondeo dusunurken birden soru işaretleri olustu kafamda.ornek selective arka bolume hiç dikkat etmemiştim.passatta arka kol dayama da saklama gozu 2li hareketli bardaklık mevcuttu, hatta araca semsiyelik bile koymuslar kapı içine.evet araclarda performans aramiyorum tek aradıgım konfordu.aklıma takılınca geri gidip full olan selective e baktım ve arka taraf gozume cok kotu geldi.cok kalitesiz kol dayama kumas koltuk kotu oldum yaaa. mondeo kafamda soru işareti bırakıo acaba ucuz olması kalitesiz malzememi kullanmasından bilemiyorum :(
  • Elektrikli koltuklar evet hafızalı ama nedense biraz yadırgadım benim boyum 1.85 ve ben en alt seviyeye getirmeme rağmen sanki hala yukardaymışım hissi veriyor baktım en alt seviyede koltuklar,başım tavana çok yakın değil değmiyor ama yinede biraz daha koltuğun aşağıda olmasını isterdim sürüş konforu için belki elektrikli olan sistemden dolayı koltuğun en alt seviyesi bu kadar yüksektir?lordaxe arkadaşımı anlamadım sanırım,sen selective modele baktığına eminmisin?Çünkü kumaş değil koltukları deri-kumaş(alcantara) olması lazım,kol dayamada deri kaplama benimkinde,konfor aradığını belirtmişsin o zaman mondeo passata fark atar(hatırladığım kadarıyla yazarsam hafızalı koltuklar,deri koltuk,navigasyon,sunroof,led arka farlar,bas konuş özelliği,koltuk ve ön cam ısıtma,xenon far ve sürüşe duyarlı farlar sğa sola dönüşlerde ekstra aydınlatma ,kilitleme sistemi "camlar ve sunroof otomatik kapanıyor") en önemli soruyu kendine şöyle sorabilirsin verebileceğin cevap seni tatmin ederse o zaman haklı olabilirsin,Passatta olupta Mondeoda olmayan konfor ne ? Ama lütfen şemsiye yeri,mecbua dergi yeri yazma... Yalnız performasta düşünceler göreceli olabilir saygı duyarım,kalite konusunda benim şahsi fikrim mondeo 1 adım daha öndeymiş gibi geliyor size görede passat daha kaliteli gelmiş zevk meselesi gönlünüze hangisi daha hoş geliyorsa onu almanızı öneririm bizim değil sizin zevkiniz önemli sonuçta...

• quote:

Orijinalden alıntı: ingilizmurat

Elektrikli koltuklar evet hafızalı ama nedense biraz yadırgadım benim boyum 1.85 ve ben en alt seviyeye getirmeme rağmen sanki hala yukardaymışım hissi veriyor baktım en alt seviyede koltuklar,başım tavana çok yakın değil değmiyor ama yinede biraz daha koltuğun aşağıda olmasını isterdim sürüş konforu için belki elektrikli olan sistemden dolayı koltuğun en alt seviyesi bu kadar yüksektir?lordaxe arkadaşımı anlamadım sanırım,sen selective modele baktığına eminmisin?Çünkü kumaş değil koltukları deri-kumaş(alcantara) olması lazım,kol dayamada deri kaplama benimkinde,konfor aradığını belirtmişsin o zaman mondeo passata fark atar(hatırladığım kadarıyla yazarsam hafızalı koltuklar,deri koltuk,navigasyon,sunroof,led arka farlar,bas konuş özelliği,koltuk ve ön cam ısıtma,xenon far ve sürüşe duyarlı farlar sğa sola dönüşlerde ekstra aydınlatma ,kilitleme sistemi "camlar ve sunroof otomatik kapanıyor") en önemli soruyu kendine şöyle sorabilirsin verebileceğin cevap seni tatmin ederse o zaman haklı olabilirsin,Passatta olupta Mondeoda olmayan konfor ne ? Ama lütfen şemsiye yeri,mecbua dergi yeri yazma... Yalnız performasta düşünceler göreceli olabilir saygı duyarım,kalite konusunda benim şahsi fikrim mondeo 1 adım daha öndeymiş gibi geliyor size görede passat daha kaliteli gelmiş zevk meselesi gönlünüze hangisi daha hoş geliyorsa onu almanızı öneririm bizim değil sizin zevkiniz önemli sonuçta...

Bende 185cm boyundayım ve mondeo bana oturma pozisyonu olarak alçak geliyor :) sanırsam siz bel ve sırtlık ayarını dikeyysel kullanıyorsunuz yoksa mondeonun oturma pozisyonu bildiğim kadarıyla alçakta teknik olarak, Passat ve mondeo yu herşeyden önce fiyat faydası olarak kıyaslamalı ve servis maliyetlerine bakmalı-bu konuda VW bildiğim 12 ülkede fordun çok uzağında. Neyse yazıldığı gibi şemsiye gözü vesaire gibi şeyler hakkında yorum yapamam konfor olarak görmem kaçtane mondeo kullanıcısı şemsiyeye gerek duyar??? veya arka kol dayama yeri falanfilan ucuz duruyor gibi geliyor ama işin aslı öyle değil fordda dokunulan heryüzeyde antibakteriyel fakat passatta sadece kapı kollarının olduğu kısımda kaplama var ve o hafif sürtünmede kalkıyor altından çıkan plastiği gördüğünüzdede çinli otomobillerdeki kadar vasat bir plastik çıkıyor...... ama yinede herkesin kendi seçimi kendi keyfi kimisi başka araçlarda olmayan göz-kapakları aksesuarlaı farklılık olarak algılayıp satın alır kimisi yolda stabilite vesaire mekanik teknolojisi arar kimiside sadecea mbleminin prestijinden dolayı satın alır. Şunu nrahat yazabilirim FORD un benzinli, motorları az yakar çok gider diğer markalar gibi 50-60litrelik depolarla 450-700km maximumlarda değil 600-1100km gibi mesafelere rahat ulaşır. o yüzdenki her koşulda tebriği hak ederler 1460kg lık 1.6 motorla ortalamda 12 litre nin altı korkunç bir başarıdır istanbulun keşmekeşinde.

• Ya benim aldığım aldığım araba mondeo değil yada senin test ettiğin araç :) Saçlarıma jöle sürüp dik yapsam tavana sürteceğinden eminim neyse akşama sırf merakımdan gidip biraz daha kurcalıcam...Servis konusunda fazla bilgim yok Fordların,önceki aracım civicti hep servis elamanları hem ücreti bakımından oldukça memnun kaldım,vw kullanan arkadaşlar servisten çok ödenen ücretlerden sıkıntı yaşadığını biliyorum,yakıt konusunda daha çok erken ama ne yalan söleyim full depoda 750 km yaksın öpüp başıma koyarım
  • yooo benn zaten suan mondeoyu kafaya taktım nasipse almayı planlıyorum.evet kltuklar dediğiniz gibi baktıgımda kumas deri. on tarafa bişi demiyorum ama arka yolcular için okadar konfor vermemiş gibi geldi mondeo passata gore.sürüş keyfi olarak ise;
    bende 1.8 coupe arac var onun yerini doldurmadı :) ama sunu diyorum kalkısta biraz agır kalıyor passata göre ama 100 e neredeyse ikiside aynı surede cıkıyor.passatın dusuk devirlerdeki performansı iyi ama mondeoda devrini alınca iyi gidiyor bunu demek istetim.işte kafam belkide gereksiz ufak ayrıntılara kayıyor.
  • Yok haklısın söylediğin şey ufak ayrıntı değil,kalkışta biraz sıkıntı yaratıyor ama senin yerini doldurmak istediğin araç 1.6 1500kg kasa olunca 1.8 cup arabayla yanyana koymayı bırak düşünme bile :) Hep sürücü koltuğunda olduğum için hele bir dur arkada oturayım rahatmı diye hiç düşünmemiştim arkası geniş, ayak mesafesi hayli büyük olarak gördüm lakin birde oturana sormak lazım...Ama asıl sorun ben jantlara takıldım 16 inç bu arabaya gitmiyor kesinlikle doldurmuyor çamurlukları ilk bakışta farketmiyosun ama dikkatli bakınca eksikliği anlıyorsun önemi değil değiştirmek değiştirirsin deeee ufak bir sorun var zaten araba ağır ee yakıyorsa şöyle 100km/10 lt (şehiriçi) birde buna 18 inç takarsan düşünemiyorum ne kadar yakar!Bazen bazı şeyleri görmemek lazım ben lastiklere bakmıyorum araca binerken
  • Ford'un normalde bu kasa Mondeo'lara 1.6 motor koymak gibi bir düşüncesi yoktu. Türkiye Ford'un önemli müşterilerinden biri ve Otosan, Ford'a bastırarak 1.6 motorlusunu üretmesi için baskı yapmış ve Ford da TR için bu 1.6 motorlu Mondeo'yu üretim kapsamına almış. Türkiye dışında da 1.6 motorlu Mondeo'nun satıldığı bir ülke olduğunu zannetmiyorum. Hatta bir yurt dışı forumunda TR'den birisi 1.6 motordan bahsetmiş, forumdaki herkesin tepkisi "Ne 1.6'sı, Mondeo'nun 1.6'sımı var?" şeklindeydi. Yani bu araba 1.6 motora göre tasarlanmış, üretilmiş bir araba değil. Bu arabayı alan bunu bilerek alacak. Fazla performans, ataklık beklemeyecek. Ben de bu kasa Mondeo'ları çok beğeniyorum. Bütçem ya ikinci el Mondeo 1.6'ya veya eski kasa 2.0TDCI'ye yetiyordu. Uzun uzun düşündüm ve performans vermeyen bir arabayla mutlu olamayacağımı düşünüp eski kasa Mondeo TDCI Ghia aldım. Yani insan aldığı arabayı bilecek ve beklentileri ona göre olacak...

• Bu arabayı alan zaten fazla beklenti içine girmemesi lazım hayal kırıklığına uğrar,bu niyetle araca yaklaşanlar hiçte fena değilmiş diye aklından geçirdiklerine eminim (Örneğin ben),1.6 motor çıkardıkları için aslında teşekkür etmek lazım MTV değerleri bu kadar fazla olan bir ülkede 2.0 motor almak her yiğidin harcı değil doğruyu söylemek gerekirse... Seneye 2.000 TL yakın MTV fiyatı çıkaracaklarını farzedersek(yanlış hatırlamıyorsam şu an 1.845 TL) aradaki farkı benzinle kapatmayı tercih ederim,her 1.6 ya binen kullanıcıların gönlünden 2.0 TDCI geçsede likit meselesi olayı duygusallaştırıyor,yinede max. zevki yaşayamasanda 1.6 da çok şey hissettireceğine eminim
  • yeni makyajlı kasası sanırım 2011 olarak gelebilirmiş 1.6 160 hp motor olacagını soyledi dün ford satış temsilcisi.dun yine forda gittimde eski sisteminin daha iyi oldugu kanaatindeyim. lux paket secenegi iyiymiş. simdi selective diye full diyo ama 2008 lp daha full geldi bana :)
    performans konusunda da dediğim gibi 11 sn eh ama idare eder bir performans sonucta passat tsi alamayacaksam ve 1.6 fsi olacaksa persormans kalkıs haric bu. tek avantajı 6 ileri vites olması. bilmiyorum kafa surekli birseylere takılıyor.
  • Evet makyajlısı 2011 bahar ayında gelecekmiş ama 2011 yaz sezonu bulur gibi geliyor,aynı olay Passat da mevcut hatta bu marka için daha net konuşabiliyorum 2010 sezon sonu makyajlanacakmış her bayi bu konuda net bişey demiyor ama değişeceği kesin gözüyla bakıyorlar,1.6 160 hp beni fazla heyecanlandırmıyor şahsen,yani bizim hısımda 2007 model 1.4 170 hp vw golf GT var ama şekil olarak bana hitap etmiyor istediği kadar performans kışkırtıcı olsun yinede albenisi yok bana göre,büyük cüsseye büyük motor yakışıyor mondeo olacaksa 2.0 TDCI kulağada güzel geliyor,kafa takılmasına takılıyor ama yinede D sınıfı bir araç için şeytan illaki 2.0 olsun diye dürtüyor,Şu MTV zoruma gidiyor arkadaş
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.