Şimdi Ara

YENİ MONDEO III YOL TESTİ (65. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
2
Favori
158.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lordaxe

42bin km de aldıgım fiyata sattım

trend modeli işçilik kullanılan malzeme bakımından benim sahsi görüşümdür berbat,plastikleri bile farkli kalitesiz geldi gözüme en az titanium model sart diyorum konfor bakımından, zaten amacınızda konfor ise kesinlikle titanium eger alabilirseniz selective sunrooflu koltuk ısıtmalı, sesli komut sistemli 6lı cd changer li hafızalı ısıtmalı koltuklu ford power çalısrıtma tuslu vs vs ozaman tadından yenmez, dediğim gibi aracımın donamı full+fulldu sogumamın nedeni performansı vb. durumlardandır,bana 2000cc motor lazım performans arıorum konforun yanında yani her ikiside olmalı benim için.

brc 1500 tlye yeni sistemi takıo model farki turbolu arac için fiyat değişebilir ama standart fiyatı 1500 tl idi titaniumları uygun fiyatlı bulabilirsiniz lpgli olanlarıda kesinlikle vardır,arastırmak gerekio insaallah temiz gönlünüze uygun bir arac denk getirirsiniz

anladım kardeş cok teşekkürler, piyasası da azmıs aracın ama artık bulucaz bi şekilde temiz olan bitane, lpg de pahalı değilmiş sevindim ,

yukarıda bahsettiğin özellikler tüm titanyumlarda varmı yoksa extra paketmı gerekıyor? senin araç sanırım extra 2 paket içeriyordu ? düz titanyum da yetmez diyosun doğru anladım değilmi?

tekrardan çok teşekkürler iyi akşamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

quote:

42bin km de aldıgım fiyata sattım

trend modeli işçilik kullanılan malzeme bakımından benim sahsi görüşümdür berbat,plastikleri bile farkli kalitesiz geldi gözüme en az titanium model sart diyorum konfor bakımından, zaten amacınızda konfor ise kesinlikle titanium eger alabilirseniz selective sunrooflu koltuk ısıtmalı, sesli komut sistemli 6lı cd changer li hafızalı ısıtmalı koltuklu ford power çalısrıtma tuslu vs vs ozaman tadından yenmez, dediğim gibi aracımın donamı full+fulldu sogumamın nedeni performansı vb. durumlardandır,bana 2000cc motor lazım performans arıorum konforun yanında yani her ikiside olmalı benim için.

brc 1500 tlye yeni sistemi takıo model farki turbolu arac için fiyat değişebilir ama standart fiyatı 1500 tl idi titaniumları uygun fiyatlı bulabilirsiniz lpgli olanlarıda kesinlikle vardır,arastırmak gerekio insaallah temiz gönlünüze uygun bir arac denk getirirsiniz

anladım kardeş cok teşekkürler, piyasası da azmıs aracın ama artık bulucaz bi şekilde temiz olan bitane, lpg de pahalı değilmiş sevindim ,

yukarıda bahsettiğin özellikler tüm titanyumlarda varmı yoksa extra paketmı gerekıyor? senin araç sanırım extra 2 paket içeriyordu ? düz titanyum da yetmez diyosun doğru anladım değilmi?

tekrardan çok teşekkürler iyi akşamlar...

minimum titanium alamk gerek bence bu aracı trend ini almak pek mantıklı değil benim düşüncem

evet benimkinin üzerinde suan selective diye gecen paketi kapsayan 2 paket vardı ama titanium gayet geyerli olacaktır

• arkadaslar merhaba ben 2008-2010 model titanium-titaninum x almayı düşünüyorum. aldım zaman lpg kiti taktırıcam bi kaç duyum aldım lpg oldugu zaman piston arızası weriyor diye. şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

iyi günler bende uzun süre arastırıp 2009 model ford mondeo xpaket+lüx paket bi arac aldım 1.6 benzinli, 5 kapı olanından,

arac donanım olarak cok basarılı gercekten hosuma gidiyor,5 kapı modelinin birazdaha spor görüntüsü gercekten basarılı ve bagaj kullanımı olarak sedanınıa göre daha efektif ve kullanıslı,verdiğiniz paraya alabileceginiz en donanımlı arac gercekten, viraj dengesi gayet basarılı virajlarda yolda resmen güven veriyor.

ama arabaya sogudum, en lüxünü almıs olmama ramen alakasız noktalardan içeride seslerin gelmesi vitesin oldugu bölgenin kople oynayarak ses yapması,ön ve arka teker yuvalardaki kaplamaların belli bi süre sonra yerlerinden cıkması bi kac kez servise gidip taktırmam ve yine yağmuru görünce atması,lüx bir sınıf aracın kaputunu actıgınızda sanki sahin yada brodway in motoruna bakıomussunuz gibi iğrenç bir görüntü, aracı 3000 devir uzerinde bagırmalarının arac içine girmesi, ama okadar bagırmasına ramen aracın bagırma orantısında gitmemesi ,yokuslarda cok kotu bayılması ,dogal olarakta 1. vitese düştügümdede pati eğilimi agırlıktan dolayı beni aractan soguttu.

evet arac 5. vites 3000 devirde 110 max verio, e.sehir izmir arası ortalama yakıt tüketimim 7.9 oldu 100-110 km hızla üzdü beni bu konudada,max gördüğüm hız otobanda cok zorlamayla 200km oldu

eğer aractan beklentiniz konfor rahatlık genis arka koltuklar ve güzel genis bir bagaj ise kesinlikle alınacak cok basarılı bir aile aracı olur sonuna kadar destekliorum, ama performanstada gözünüz varsa bir kez daha düşünün sizide üzebilir bilginize.

Uzun zamandır siteye girmemitim konu yine ilerlemiş. Sizi yakıt olarak gerçekten üzmüş .Motor yazılımını özel tuningcilerde değiştirtip 146bhp ye kadar çıkartabiliyorsunuz ve gaz komutunu daha hızlı ileten pedal taktırdıınızda 110-120m lik hızlarda yakıt tüketimi ortlamanız 6 litre civarına iniyor aslında biraz daha masraf yapıp hidrojen kiti taktırıldığında %15 den fazla yakıt ekonomisi sağlıyorsunuzki pahalı değil google da aratabilirsiniz. Bu arada mondeo şehiriçi için gereksiz büyük bir otomobil. 2000-3500 devir arasında orta susturucunun sesinin yükske olması fordun özellikle yaptığı bir durum motorun 1.6 dan çok daha güçlü hissedilmesini sağlaması için. Yakıta gelince birde passat 16-1.4-1.2 lerde şehir içi yakıt ortalamasını görseniz aha fazla üzülürsünüz.yazdığım gibi şehir içi için gereksiz büyük bir otomobil.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALOK -- 15 Ekim 2011; 12:31:54 >
  • @perperek cok tesekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
    araca bi türlü ısınamadıgım için sattım kutuplarımız bi turlu uyusamadı aracla,güzel araba ama asık olamadım ve samak zorunda kaldım, dizel bir arac aldım bakalım,
  • evet 3000 devirden sonraki motor sesi benide çok rahatsız ediyor yakıt ise 90 km ile sürebilirseniz problem yok ama malesef ort.100-110 kullanılıyor öylede olunca sarfiyat tabi artıyor.Yaz tatilinde yaptığım seyahatlerde tasarruflu kullanamadım yani 100-130 km hızla kullandım bagaj dolu yolcu 3 kişi ort.7 lt civarında çıktı. eski aracım 2004 vectrada da 7,2 felan oluyordu. Motor gürültüsü dışında çok fazla rahatsız eden bişi yok onuda 1-2 sene idare edicez mecburen.
  • quote:

iyi günler bende uzun süre arastırıp 2009 model ford mondeo xpaket+lüx paket bi arac aldım 1.6 benzinli, 5 kapı olanından,

arac donanım olarak cok basarılı gercekten hosuma gidiyor,5 kapı modelinin birazdaha spor görüntüsü gercekten basarılı ve bagaj kullanımı olarak sedanınıa göre daha efektif ve kullanıslı,verdiğiniz paraya alabileceginiz en donanımlı arac gercekten, viraj dengesi gayet basarılı virajlarda yolda resmen güven veriyor.

ama arabaya sogudum, en lüxünü almıs olmama ramen alakasız noktalardan içeride seslerin gelmesi vitesin oldugu bölgenin kople oynayarak ses yapması,ön ve arka teker yuvalardaki kaplamaların belli bi süre sonra yerlerinden cıkması bi kac kez servise gidip taktırmam ve yine yağmuru görünce atması,lüx bir sınıf aracın kaputunu actıgınızda sanki sahin yada brodway in motoruna bakıomussunuz gibi iğrenç bir görüntü, aracı 3000 devir uzerinde bagırmalarının arac içine girmesi, ama okadar bagırmasına ramen aracın bagırma orantısında gitmemesi ,yokuslarda cok kotu bayılması ,dogal olarakta 1. vitese düştügümdede pati eğilimi agırlıktan dolayı beni aractan soguttu.

evet arac 5. vites 3000 devirde 110 max verio, e.sehir izmir arası ortalama yakıt tüketimim 7.9 oldu 100-110 km hızla üzdü beni bu konudada,max gördüğüm hız otobanda cok zorlamayla 200km oldu

eğer aractan beklentiniz konfor rahatlık genis arka koltuklar ve güzel genis bir bagaj ise kesinlikle alınacak cok basarılı bir aile aracı olur sonuna kadar destekliorum, ama performanstada gözünüz varsa bir kez daha düşünün sizide üzebilir bilginize.

senle beraber bende sogudum şimdi

• 2007 Aralık ayında aldığım 2008 Titanium Mondeomu 24000 km. de bu hafta 39000 e sattım.

Şu an güncel satışta olan 1.6 Ekoboost motorlarda performans nasıldır, motor gürültüsü . 2008 e de çıkan modellere göre şimdikilerin artısı eksisi nelerdir ?
  • herkese merhabalar.araç almayı düşünüyoruz.istediğmiz özellikler rahat,geniş,sessiz,arızasız,yakıt tüketimi uygun olmalı.bir de ben sürerken pek önemsemesem de babamın belinin biraz hassas olması,kolay incinebilmesi nedeniyle giriş çıkışları rahat olan bir araç yani mpv tarzı araçlara baktık.en uygunu yukarıdaki dediğim kriterleri karşılayan c-max 1.6 tdci ghia oldu.ancak az farkla mondeo 1.6 trend alınabiliyor.kafamızda sedan araç yokken d sınıfının konfor sessizlik özellikleri bir mpv den kesinlikle daha iyidir diye düşündüğümden aklım mondeoya da gitmiyor değil.mondeo c max ten farkedilir derecede çok daha rahat(süspansiyon konforu vs.) ve sessiz bir araç mıdır?eğer değilse zaten direk c-max alacağız.eğer öyleyse,kapısını açıp koltuğuna otururken elbette c max kadar yüksek değil ama çok fazla eğilmeden bel incitmeyecek şekilde rahat bir şekilde girilebiliyor mu?(örneğin hondalar çok alçak ve babam kesinlikle rahatsız oluyor o araçlarda).eğer giriş çıkış zorsa araç alçaksa zaten direk eleyeceğiz.bir de mondeo alırsak lpg de herhangi bir problem var mı?mecbur lpg taktıracağız çünkü düşük yakıt tüketimi yukarıda da söylediğim gibi gerekli. diğer bir sorum c-max tdci ghia veya mondeo 1.6 125 hp arıza yapan araçlar mıdır?sık arıza yapan araçlar olmaması çok önemli.bilinen almaktan vazgeçirecek arızaları var mıdır? iki araca da binenler cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

Arkadaşlardan bazıları sanırım para babası gibi geliyor bana. Öyle şeyler yazanlar varki insan acaba diyor.

Bakınız o arabayı kullanan biriyim. Tabiki araştırıp alıyor herkes ve çok güzel şeyler bekliyor. Bugün bakın trafikte etrafınıza, hiç düşünmediğiniz bir sürü arabayı kullanan binlerce kişi yanınızda duruyor. Sonuçta herkes parasına göre bir arabaya biniyor ve binmek zorunda. Ama adamlar orta sınıf gelir sahipleri de üst sınıf konforu kısmen yaşasın diye bir araba yaratmışlar ve parasını da yaklaşık 45000 TL civarında oluşturmuşlar. Şimdi bu arabayı alırken kimisi BMW Mercedes gibi arabaların konfor özellikleri ile karşılaştırıp beğenmiyor, kimisi gürültüyü söz konusu ediyor, kimiside yok şu olmasada bu şekilde olsaydı diyor.
    Tabiki kim istemez daha torklu, daha güçlü bir motor seçeneği olmasını.herkes kendi arabasını kullanırken sanırımki keşke bir üst seçenek olsaydı keşke demiştir. İyide bu söylenen şeylerin hepsinin olduğu bir arabayı 80000 TL ye alırmısınız, Bence kimse almaz, gider o zaman ya jeep türü bir araba alır, yada üst sınıf Audi gibi arabalara heveslenir. Ama size bu söylediğiniz özelliklerin hepsini ilave edip bu arabayı 45000 TL ye de vermezler, kusura bakmayın.

Ve en önemlisi dizel motor seçeneği pazarlama yapan ve hergün şehir dışı seyahati yapanlar hariç son derece masraflı bir seçenektir. Bakım programlarını incelediyseniz dizellerin benzinli motorlara göre bakım ve tamir masraları en azından iki mislini içermektedir. Aynı şekilde illaki dizel 2.0 olsun diyenlerde yıllık vergilerde tam üç misli vergiyi gözden çıkarmalıdırlar. Ben o nedenle yazının başında da yazdım, burda bu yorumları yapanlar para babaları herhalde dedim, Eğer bu masraflar birşey ifade etmiyorsa tabiki 45000 TL üzerine 20000 TL daha ödeyin ve biraz önce saydığım bakım masrafları ile yıllık vergi masraflarını da ödeyin ve aynı kasanın daha sessiz giden 2.0 dizel modelini alın.

Bu araba ile eksiler her arabanın eksileri olduğu gbi tabiki vardır. Bunların hepsinin artıya dönütşütğü bir arabayı 45000 TL ye bulan olursa lütfen buraya yazsın, gidip o arabayı da deneyelim hoşumuza giderse bunu satar onu alırız , sonuçta kimse bu arabayı yapan fabrikanın hamisi de değil sahibi de değil. Önemli olan şartları aynı olan şeyleri karşılaştırmaktır diye düşünüyorum. Ama bir arkadaşımızın dediği gibi arkadan ses gelmiyor, hiç duymadım da şimdiye kadtar ben, o arkadaşımız passatta böyle bir ses yok diyor. Olabilir, bende arkadan ses gelen bir passat bulur, benim arabamda hiç ses duymadığıma göre passatta ses var benimkinden yok diye yazabilirim buraya. Yani kullandığı arabaya ait herhangi bir sorunu buraya yazarak bütün arabalarda varmış gibi göstermek neye hizmet etmektir onu anlamadım açıkçası.

Sonuç itibariyle, bu arabayı kullanmamış olanlara diyeceğim şudur. Eğer ikide bir şerit değiştirip ani hareketlerle önünüze gelen arabayı geçmeye çalışan biri değilseniz, ailenizle birlikte son derece yumuşak, yere iyi yapışan, virajlarda harika bir güven veren, güzel bir müzik sistemi olan, yumuşak bir sürüş yapmayı seven biriyseniz bu arabayı alın pişman olmayacaksınız derim. Boşu boşuna bu kasada başka bir arabayı 60-70 000 TL ye varan paralar ödemeden müthiş derecede keyif alacağınıza emin olabilirsiniz.

Ses konusunad gelince evet ilk iki viteste olan bu ses araba ivmelendikten sonra sizi rahatsız edecek bir ses olmaktan çıkıyor. Çok daha sessiz akrabalarda mutlaka vardır, ama onlarında eksileri başka şeylerdir. Benzin sarfiyatı şehir içinde elbette alt sınıf arabaların daha üstünde, ama ben bu hafta ailemle İzmire geldim, İstanbuldan izmire geldikten sonraki ortalama benzin sarfiyatı 7,1 LT idi.

yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum kemal bey.. ama insanlarımız ne yazık kı çok acımasız ve bilinçsizce hareket ediyorlar.. arkadan ses geliyormuş muş .. adam belki stepnesini sıkıştırmadı belki krikosunun sağlam bir şekilde koymadı.. vs vs bir sürü neden olabilir.. kalite fiyat endeksine göre bu paraya alınabilinecek en güzel araba bence.. hantal bir araba felan diyenlerede katılmıyorum.. hantal diyenlere sorun neye göre diyorlar deneme sürüşü yapmışlar mı acaba.. milletin çok övdüğü ve beğendiği C segment 1.6 16 V renault megane 0-100 km ye 11 saniye civarında çıkarken 1450 kg ağırlığındaki D segment mondeo 0-100 km hıza 12.3 saniyede çıkıyor.. siz yeterki gaza dokunun..ayrıca ses konusuna gelince ben şahsen sırf o sesi daha derinden hissetmek için süraat yapacağım zamanlar camları kapatıyorum ki o hazzı tam olarak yaşıyayaım ve kendimi yarış arabası kullanıyormuş gibi hissediyorum. Yakıt konusundada çok yakıyor diyen arkadaşlara katılmıyorum çok yakmıyor ama hadi diyelim çok yakıyor o zamanda dedemin o güzel lafını hatırlatıyorum.. " Eşşeği süren os.ruğuna katlanır " :):):):):):):):):)

• c-max tdci 1.6 hali hazırda kulalnıyor valide hanım 190.000km de -arza çıkarmaz 2012 kasalarını bilmem ama gürültü konusunda berbattır içeri çok ses alır bunda kriterim şu fransız dizelleri daha az ses alıyor-italyan dizelleri forddan kötü-toyota daha sessiz bu cmax dizele göre diğer dizellerin durumu-süspansiyona gelince cmax süspaniyonu daha fazla esneme özelliğine sahip yani 65 yanak lastik takılabiliyor bu yüzden daha ortada hem yumşak hem konforlu kasis hissetmessiniz ama arabadaki plastiklerin sesini duyarsınız-heryerde kapak var zaten. öncelikle eknonomiktir beninli mondeoya göre 5 ila 6.5litre mazot ortalamalarında gezer araç.Bu arada mondeolarda vites bölümündeki hatalı montajı ford 2008de kabul etti servisler bunu ücretsiz değiştiriyor veya onarıyor böyle biliyorum çünkü o kısım ensediğinden ses yapıyor-mondeo cmaxe göre hatta passata göre sessiz bir araçkısaca sınıfının en sessizi bu yüzden insanlar motor ve egzost esini duyuyor diğer sesler izole edildiğinden birde 1.6 atmosferşk basınçlı motorun orta susturucusu özellikle sesli takılmış gidip onu değiştirin motordan gram ses duymassınız. Yıllar geçti düşüncem hala aynı tr kouşlları için büyük bir araç-eğer şehir içi ağırlıklı kullanılıyorsa tercihiniz başka modeller olursa daha mantıklı ama focus III kesinlikle değil oda saçma sapan dar ve basık.

• herkese selam arkadaşlar yeni üye oldum ve çok güzel bilgiler buldum okudum sayenizde tşkler...
    ötv indiriminden mondeo titanium 1.6 dizel için beyaz renk ve sunrooflu model için 45500 tlye pazarlık yaptım görüş ve önerierini bekliyorum, ikinci el değeri, aracın yakıt tüketimi vb görüşlerinizi bekliyorum şimdiden tşk ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trbzn061

herkese selam arkadaşlar yeni üye oldum ve çok güzel bilgiler buldum okudum sayenizde tşkler...
    ötv indiriminden mondeo titanium 1.6 dizel için beyaz renk ve sunrooflu model için 45500 tlye pazarlık yaptım görüş ve önerierini bekliyorum, ikinci el değeri, aracın yakıt tüketimi vb görüşlerinizi bekliyorum şimdiden tşk ederim.

O fiyat nasil oluyor anlayamadim, arac sifir ve 45000 tl mi? Otv indiriminden kastiniz nedir?

Tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ötv indirimi özürlü olan babam adına alınacak araç için....
  • quote:

Orijinalden alıntı: trbzn061

ötv indirimi özürlü olan babam adına alınacak araç için....

Anladim hayirli ugurlu olsun kazasiz belasiz.binin , aracla ilgili detayli bilgiye sahip degilim ama o fiyata alinabioecek konforlu bir araca sahip oldunuz diyebilirim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 benzinli motorlarda 500.000km leri şirket araçlarında geçenler tespit edilmiş. Aracın mekaniği ve elektroniği çok başarılı çıktı.
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.