Şimdi Ara

YENİ MONDEO III YOL TESTİ (64. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.297
Cevap
2
Favori
158.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cat33

quote:

Orijinalden alıntı: fcs01

mondeo 1.6TDCI motor gelecekmiş internetten okudum, satışlarda artış olabilir.

Keşke gelse. Kaç aydır bekliyorum. Aslında S-Max'ı bekliyorum. Avrupa'da satışa çıktı 1,6 TDCİ Mondeo, S-Max ve Galaxy. Ülkemize de gelse bir an önce...

kesin gelecek diye biliyorum tahmini mayıs gibi ford mailini atmıştı
  • quote:

quote:

quote:

mondeo 1.6TDCI motor gelecekmiş internetten okudum, satışlarda artış olabilir.

Keşke gelse. Kaç aydır bekliyorum. Aslında S-Max'ı bekliyorum. Avrupa'da satışa çıktı 1,6 TDCİ Mondeo, S-Max ve Galaxy. Ülkemize de gelse bir an önce...

kesin gelecek diye biliyorum tahmini mayıs gibi ford mailini atmıştı

Ford'a ben de çok sordum e-maille. Bana e-mail atacaklarına, oradan bir bayan arıyor. Bilgisi yokmuş gibi cevap veriyor. İnşaallah Mayıs gibi gelir de fazla beklemeyiz. Keşke fordun kendisi açıklasa ne zaman geleceğini...

• Hayırlısıyla İnşallah yarın bende 2008 modeo almaya gidicem bakalım? BUrdan bilgi veririm.
  • Merhaba arkadaşlar. Bugün Ford-Otosan'ı ve Antalya Ford bayisini aradım. Her ikisinde de karşıma bayan arkadaşlar çıktı. Bana yine aynı bilindik cevapları verdiler: "Mondeo ve S-Max'de 1,6 dizel getirmeyi düşünmüyoruz. Bu konu ile ilgili planlamamız yoktur." gibi cevaplar vediler. Ben de "Almanya'da bu araçlar satışta" dedim. Bana da "Beyfendi, biz Almanya'ya bağlı değiliz. Orası bizi bağlamaz..." gibi cevaplar verdiler. Artık moralim bozuldu. Ford'dan başka alternatiflere bakacağım artık...
  • Ford firması Mondeo, Kuga, S-Max gibi üst sınıf araçları için Otosan dışında başka distribütör bulmalı bence. Otosan'ın Focus-Fiesta-Transit-Connect ve Filo satışlarından başka birşeye baktığı falan yok.

quote:

Merhaba arkadaşlar. Bugün Ford-Otosan'ı ve Antalya Ford bayisini aradım. Her ikisinde de karşıma bayan arkadaşlar çıktı. Bana yine aynı bilindik cevapları verdiler: "Mondeo ve S-Max'de 1,6 dizel getirmeyi düşünmüyoruz. Bu konu ile ilgili planlamamız yoktur." gibi cevaplar vediler. Ben de "Almanya'da bu araçlar satışta" dedim. Bana da "Beyfendi, biz Almanya'ya bağlı değiliz. Orası bizi bağlamaz..." gibi cevaplar verdiler. Artık moralim bozuldu. Ford'dan başka alternatiflere bakacağım artık...

• Çok şükür sonunda bir araba aldık bakalım. 2008 mondeo titanium 1.6 duman gri.
    Brc Lpg li. 48bin kmde.
    Gerçekten arabanin gidişi çok güzel. Mükemmel bir sessizlik var.
    1.6 yeter mi diye endişelerim vardı. Evet kasa için biraz ağır ama kesinlikle ölü eşşek falan değil. Cüssesine göre gayet iyi çekişi var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisozyurt

Bugün Mondeo 1.6 Titanyum'la test sürüşü yaptım. Aracın performansını, konforunu, kullanımını genel anlamda beğendim. Kokpiti, ön konsoluçok hoşuma gitti. İç hacim özellikle de arka koltuklar falan çok geniş.

Olumsuz bulduğum özelliği şu oldu. Sanırım 1.6 motor bu kasayı kaldırabilsin diye vites oranları düşük tutulmuş. Araç 5. viteste 100km hızla giderken motor 3000 devir yapıyor. Uzun yolda da 100-120km/s aralığında yolculuk yaptığımızı düşünürsek, 3000-3600 devirle gideceğiz demektir, bu da yakıt tüketimini arttıran, motor sesinden ötürü de konforu azaltan bir faktör olacaktır. Mesela benim Focus I 3000 devirde yaklaşık 115km/s hız yapıyor ve uzun yolda 100-120 km/s hızlarda yolculuk yaparken motor çok fazla devir yapmak zorunda kalmıyor. Mondeo'da 1.6'ya da bir 6. vites konsa çok iyi olurdu bence?

Şimdi gerçekten de 5'inci viteste iken saatte 100 km hızdan itibaren 3000 devir mi görülüyor merak ettim.

Yani bence 3000 devirin aşılması, 110-120 km hızlardan sonra olası gibi duruyor mantıken..Normalde öyle olması lazım...saattte 100 km hız az gibi geldi bana 3000 devir için...

Duble yollarda saatte 120 km yasal hız sınırını da düşününce gönül öyle istiyor hani..

Hem 100-120 km hızla seyahat etmek...Hem 2500-3000 devir arasında yol almış olmak...Hem motor sesinin fazla artmasına sebep olmamış olmak...Hem de daha makul yakıt sarfiyatı için..... gerekli ve şart gibi duruyor o hızlarda devirin 3000'i aşmaması...

Aksi taktirde, yani 3000 devir ve üzeri seyahatte, ortalama 100-120 km hız ile gidilen şehirlerarası otoban bir yolda 100 km'de 7,5 litre ile 8 litre arası yakar araba....Yani büyük ihtimal 7 litreden aşağı yakmaz...Şehirlerarası yollarda 100-120 km ortalama hızla yapılan seyahatlerde mondeo 1500 kiloluk bir araç da olsa 6 litreyi görememek, başka bir deyişle 7 litreyi aşmak masraflı gibi sanki...

Şimdi 2011 öncesi model 5 vites mondeolarda..... saatte 100 - 120 km arası hızlar........ 3000 öncesi devirle yakalanamıyor mu..????

Yoksa yakalayabilmek için illa 1.6L EcoBoost 6 vites 2011 Model Mondeo mu almak lazım acaba..

2009 model titanyum x paket temiz mondeo 38-42 milyar arası bulunabilecekken...6 vites 1600 motor EcoBoost 2011 model titanyum mondeo 63 milyar....Arada epey bir fark var...

Yani anlaşılan orta halli bir vatandaş 63 milyarı çıkartamayacağına göre....2011 öncesi model mondeo alabilecek demektir...Yani mondeo ile 2500-3000 devirde 120 km hızla gitmek hayal yani orta halli vatandaşlarımız için...

Sevgi ve saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainbow25 -- 24 Mart 2011; 19:34:41 >

• MkIII Mondeo otomatik son viteste (dördüncü) 3000 devirde 120 km/s hız yaptığına göre MkIV düz 5 vitesli aracın 5. viteste 3000 devirde 125-130 km/s hıza ulaşması gerekir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teodor

MkIII Mondeo otomatik son viteste (dördüncü) 3000 devirde 120 km/s hız yaptığına göre MkIV düz 5 vitesli aracın 5. viteste 3000 devirde 125-130 km/s hıza ulaşması gerekir diye düşünüyorum.

Maalesef MkIII mondeo 5.vites 3000 dd 100-110 km yapabiiyor.

Bende var oradan biliyorum.
    2000 motor arabada buna yuh diyorum.
    Keşke 6.vites olsaydı.
  • evet bende mondeo cular arasına katıldım. bütçemin elverdiği doğrultuda 2011 titanium 1,6 120 ps alabildim. ilk önce geniş ve ferah hacmi ailecek hoşumuza gitti titanium un getirdiği özelliklerde çok hoş. önceki arabam vectra 2004 1,6 idi 7 sene kullandım konfor ve yol tutuşu çok iyiydi inşallah mondeo vectra yı aratmaz. Ses olayında sanki vectrayı biraz aratacak gibi.
    Dün yaptığım sarfiyat testinde 49 km lik yolda 100-105 km sürat ile ortalama sarfiyatı 5,9 lt olarak gösterdi.Depo yu full doldurup yola çıktım ve 49 km sonra tekrar doldurttum 2,7 lt benzin aldı. Daha uzun mesafede 5,9 dan düşebilecek gibi .sürat olarak 100 ün altına inmedim ama 110 nada muhtemelen çıkmışımdır.Tabi mümkün olduğunca cruise control ile kullanmaya çalıştım.cruise control ün modeo daki vectraya göre farkı CAN tuşuna basınca standby da kalıyor RES tuşuna basınca kendisi ayarlanan son hıza ulaşıyor bence güzel bir özellik olmasının yanında sarfiyatın az olmasınada yardımcı oluyor.
    Yol bilgisayarında opel de olan toplam sarf miktarı nın yani LT olarak mondeo da olmaması bence büyük eksiklik.Zira toplam kaç litre harcandığını görerek depoda kalan miktarı tahmin edip daha reel mesafe tahmini yapılabiliyordu.
    Bagajın genişlik ve uzunluğu güzel ancak Yüksekliği vectra ya göre az olması hiç iyi olmamış.Stepneyi biraz daha aşağıya indirebilirlerdi yeterince yer var aslında. Stepne için oyuntu yapmayıp yanınada koydukları yükseklikler ile yeterli mesafe kalmamış. Az önce alışveriş yaptım 4 lt lik yumoş u rahatça koyamadım takıldı.
    Şu ana kadar beni rahatsız eden:
    1- yol bilgisayarındaki toplam harcamayı görememek
    2- bagaj yüksekliğinin yetersizliği
    İzlenim ve deneylerimi paylaşmaya çalışacağım.

• Merhaba,
    hareket edildiğinde kapıların otomatik olakar kilitlenmesini programlamak mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ağır Metal
    Merhaba,
    hareket edildiğinde kapıların otomatik olakar kilitlenmesini programlamak mümkün mü?

Servis yapabilir , telefonla sorunuz :)
  • arkadaslarr 2008 -2009 mondeo titanyum almak ıstıyorum pıyasası nedır bu aracın ? bide kronık bi sorunu varmı ? 2009 onerıyorlar 2008 lerde bıseymı var acaba ?
  • iyi günler bende uzun süre arastırıp 2009 model ford mondeo xpaket+lüx paket bi arac aldım 1.6 benzinli, 5 kapı olanından,

arac donanım olarak cok basarılı gercekten hosuma gidiyor,5 kapı modelinin birazdaha spor görüntüsü gercekten basarılı ve bagaj kullanımı olarak sedanınıa göre daha efektif ve kullanıslı,verdiğiniz paraya alabileceginiz en donanımlı arac gercekten, viraj dengesi gayet basarılı virajlarda yolda resmen güven veriyor.

ama arabaya sogudum, en lüxünü almıs olmama ramen alakasız noktalardan içeride seslerin gelmesi vitesin oldugu bölgenin kople oynayarak ses yapması,ön ve arka teker yuvalardaki kaplamaların belli bi süre sonra yerlerinden cıkması bi kac kez servise gidip taktırmam ve yine yağmuru görünce atması,lüx bir sınıf aracın kaputunu actıgınızda sanki sahin yada brodway in motoruna bakıomussunuz gibi iğrenç bir görüntü, aracı 3000 devir uzerinde bagırmalarının arac içine girmesi, ama okadar bagırmasına ramen aracın bagırma orantısında gitmemesi ,yokuslarda cok kotu bayılması ,dogal olarakta 1. vitese düştügümdede pati eğilimi agırlıktan dolayı beni aractan soguttu.

evet arac 5. vites 3000 devirde 110 max verio, e.sehir izmir arası ortalama yakıt tüketimim 7.9 oldu 100-110 km hızla üzdü beni bu konudada,max gördüğüm hız otobanda cok zorlamayla 200km oldu

eğer aractan beklentiniz konfor rahatlık genis arka koltuklar ve güzel genis bir bagaj ise kesinlikle alınacak cok basarılı bir aile aracı olur sonuna kadar destekliorum, ama performanstada gözünüz varsa bir kez daha düşünün sizide üzebilir bilginize.

• Yeni 1.6 160 ps ecoboost

ve 2.0 tdci motorlar bu dezavantajı yok ediyor.
  • evet yeni modelleri bu durumu ortadan kaldırıyor

2. el 35-40 e olsaydı neden olmasın bende alırdım bütcemi sarsmadan hem full hemde motoru kuvvetki bir aracı
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordaxe

iyi günler bende uzun süre arastırıp 2009 model ford mondeo xpaket+lüx paket bi arac aldım 1.6 benzinli, 5 kapı olanından,

arac donanım olarak cok basarılı gercekten hosuma gidiyor,5 kapı modelinin birazdaha spor görüntüsü gercekten basarılı ve bagaj kullanımı olarak sedanınıa göre daha efektif ve kullanıslı,verdiğiniz paraya alabileceginiz en donanımlı arac gercekten, viraj dengesi gayet basarılı virajlarda yolda resmen güven veriyor.

ama arabaya sogudum, en lüxünü almıs olmama ramen alakasız noktalardan içeride seslerin gelmesi vitesin oldugu bölgenin kople oynayarak ses yapması,ön ve arka teker yuvalardaki kaplamaların belli bi süre sonra yerlerinden cıkması bi kac kez servise gidip taktırmam ve yine yağmuru görünce atması,lüx bir sınıf aracın kaputunu actıgınızda sanki sahin yada brodway in motoruna bakıomussunuz gibi iğrenç bir görüntü, aracı 3000 devir uzerinde bagırmalarının arac içine girmesi, ama okadar bagırmasına ramen aracın bagırma orantısında gitmemesi ,yokuslarda cok kotu bayılması ,dogal olarakta 1. vitese düştügümdede pati eğilimi agırlıktan dolayı beni aractan soguttu.

evet arac 5. vites 3000 devirde 110 max verio, e.sehir izmir arası ortalama yakıt tüketimim 7.9 oldu 100-110 km hızla üzdü beni bu konudada,max gördüğüm hız otobanda cok zorlamayla 200km oldu

eğer aractan beklentiniz konfor rahatlık genis arka koltuklar ve güzel genis bir bagaj ise kesinlikle alınacak cok basarılı bir aile aracı olur sonuna kadar destekliorum, ama performanstada gözünüz varsa bir kez daha düşünün sizide üzebilir bilginize.

iyi günler ve inceleme için teşekkürler , aracı ne kadara aldınız? sedanla arasında yakıt konusunda fark varmıdır?

kac km. de ?

balata değişmişmi yada siz değiştirdinizmi ? balata problemınden bahsedılmıs çokca , yani aracı aldıgımızda bize 1000 tl min. masraf cıkarabılır balata konusu ?

şehir içi kullanımda ne yakıyor? ve lpg taktırmayı düşündünüzmü ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

quote:

iyi günler bende uzun süre arastırıp 2009 model ford mondeo xpaket+lüx paket bi arac aldım 1.6 benzinli, 5 kapı olanından,

eğer aractan beklentiniz konfor rahatlık genis arka kol
    tuklar ve güzel genis bir bagaj ise kesinlikle alınacak cok basarılı bir aile aracı olur sonuna kadar destekliorum, ama performanstada gözünüz varsa bir kez daha düşünün sizide üzebilir bilginize.

iyi günler ve inceleme için teşekkürler , aracı ne kadara aldınız? sedanla arasında yakıt konusunda fark varmıdır?

kac km. de ?

balata değişmişmi yada siz değiştirdinizmi ? balata problemınden bahsedılmıs çokca , yani aracı aldıgımızda bize 1000 tl min. masraf cıkarabılır balata konusu ?

aracı 2010 kasım ayında 40bin e aldım aldıgımda 31bin km deydi
    görsel olarak sedandan daha hoş durdugu arka kısmının bi nebze daha güzel göründüğü ve full+full paketi oldugu için aldım,bana balatalarla ilgili problem yasatmadı aracı gecen ay sattım bu saydıgım nedenlerden dolayı,

ankara eskişehir izmir arasında full depo ile geldim yaklasık 750 km yol depoya 260 liralık yakıt koydum 750 km sonra tekrar yakıt alırken kalan mesafede 80 yazıordu uzun yol için yakıtı bu ama sehir içi için yaklasık 9-10 lt cok rahat buluyor,uzun yolda hiç ama hiç yormuyor yolu kapladıgını hissediyorsunuz güven veriyor arac uzun yolda, frenleride tatminkar nitelikte,lpg kesinlikle sart,evet düşündüm taktıracaktımda ama dediğim olaylardan dolayı aractan sogudum,

bu arac için ama performansı takılınca nasıl olur o kunuda bişi diyemicem

yeni lpg uygulaması brcden 2 hafta once aurise yaptırdık performanstan sıfır kayıp oyle bi sistem olabilir ama lpg sart diyorum yakıt fiyatları bu durumdayken cepleri daha fazla yormanın gereği yok gibi geliyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kagan06

quote:

....

kac km. de ?

aracı 2010 kasım ayında 40bin e aldım aldıgımda 31bin km deydi
    görsel olarak sedandan daha hoş durdugu arka kısmının bi nebze daha güzel göründüğü ve full+full paketi oldugu için aldım,bana balatalarla ilgili problem yasatmadı aracı gecen ay sattım bu saydıgım nedenlerden dolayı,

ankara eskişehir izmir arasında full depo ile geldim yaklasık 750 km yol depoya 260 liralık yakıt koydum 750 km sonra tekrar yakıt alırken kalan mesafede 80 yazıordu uzun yol için yakıtı bu ama sehir içi için yaklasık 9-10 lt cok rahat buluyor,uzun yolda hiç ama hiç yormuyor yolu kapladıgını hissediyorsunuz güven veriyor arac uzun yolda, frenleride tatminkar nitelikte,lpg kesinlikle sart,evet düşündüm taktıracaktımda ama dediğim olaylardan dolayı aractan sogudum,

bu arac için ama performansı takılınca nasıl olur o kunuda bişi diyemicem

yeni lpg uygulaması brcden 2 hafta once aurise yaptırdık performanstan sıfır kayıp oyle bi sistem olabilir ama lpg sart diyorum yakıt fiyatları bu durumdayken cepleri daha fazla yormanın gereği yok gibi geliyor

fazla oluyorum ama aracı kaça sattınız ve kac km de sattınız ? az cok pıyasasını ogreneyım dıye soruyorum :D

performans konusuna gelince bende opel astra 1.6 CD var , lpg takılı , bundan daha iyidir sanırım performansı :D olmasada deret değil oyle basma hızlanma meraklısı değilim

ancak dediğiniz gibi lpg taktırmak şart bencede , bu yeni lpg uygulaması nedir? şu pipo lpg dedikleri olaymı delmeden takılan lpg mi ? onların fiyatı nedir? birde lpg fiyatını eklemek lazım tabi aracın üzerine :D

birde sizde ki araç full+full hakıkaten , bunun 1 alt seviyesi olan trend modeli alınırmı yoksa cokmu bos bir araba olur?

ben daha çok konforlu bir araç arıyorum aslında babam emekli olmadan 1 araç alıp en az 7-8 yıl binmek istiyor , o yuzden bu geniş arac gozume guzel gorundu konforluda bir aracmıs , o yuzden fiyat arastırıyorum ,

yukarıdakı sorularımıda cevaplarsanız cok sevınırım,

ilginiz içinde teşekkür ederim...

• 42bin km de aldıgım fiyata sattım

trend modeli işçilik kullanılan malzeme bakımından benim sahsi görüşümdür berbat,plastikleri bile farkli kalitesiz geldi gözüme en az titanium model sart diyorum konfor bakımından, zaten amacınızda konfor ise kesinlikle titanium eger alabilirseniz selective sunrooflu koltuk ısıtmalı, sesli komut sistemli 6lı cd changer li hafızalı ısıtmalı koltuklu ford power çalısrıtma tuslu vs vs ozaman tadından yenmez, dediğim gibi aracımın donamı full+fulldu sogumamın nedeni performansı vb. durumlardandır,bana 2000cc motor lazım performans arıorum konforun yanında yani her ikiside olmalı benim için.

brc 1500 tlye yeni sistemi takıo model farki turbolu arac için fiyat değişebilir ama standart fiyatı 1500 tl idi titaniumları uygun fiyatlı bulabilirsiniz lpgli olanlarıda kesinlikle vardır,arastırmak gerekio insaallah temiz gönlünüze uygun bir arac denk getirirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.