Şimdi Ara

Yeni Muhabbet Kuşu Açlıktan Ölecek, Lütfen Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
11.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba... 4 hafta önce yavru bir muhabbet kuşu aldım ( 3 aylık civarlarında ). Bu kuşu kız arkadaşımın çok istemesi üzerine ona verip, bir petshop'a gittim. Buradan yine yavru alacaktım fakat bir kuş dikkatimi çekti. Yanlız duruyordu ve resmen konuşuyordu. Sorduğumda bir polisin olduğunu, kızı için alıp eğittiğini söyledi. Taşınırken bakamayız diye bana bıraktı ve satabilirsen sat dedi diye aktardı.

Kuşun rengi çok hoşuma gittiği için aldım. Kuş yaklaşık 1 yaşında. Gözünde ince bir grimsi halka oluşmuş. Kuşu eve dün akşam getirdim. Kafes askısına astım. Bugün 2. günün akşamı. Ama kuş hiç yem yemedi, sanıyorum suda içmedi. Petshopta çok haraketli ve konuşkan bir kuştu. 2 gündür ötmedi bile. Alışması gerektiğinin farkındayım ama beni tedirgin eden konu bu kuş hiç yem yemedi. Elimle beslemeye çalıştım fakat nafile...

Son olarak bugün parmağıma gelmeye başlamıştı ( İlk gün eli gördüğü anda kafesin içinde çırpınıyordu. ) Ama nedenini anlayamadığım bir şekilde 3-4 saattir suluğu ile ballı krekrinin arasına saklanıp kaldı. Tüneklere bile çıkmıyor, hiç haraket etmiyor...

Ne yapmam lazım, lütfen yardım eder misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: demohayat

Herkese merhaba... 4 hafta önce yavru bir muhabbet kuşu aldım ( 3 aylık civarlarında ). Bu kuşu kız arkadaşımın çok istemesi üzerine ona verip, bir petshop'a gittim. Buradan yine yavru alacaktım fakat bir kuş dikkatimi çekti. Yanlız duruyordu ve resmen konuşuyordu. Sorduğumda bir polisin olduğunu, kızı için alıp eğittiğini söyledi. Taşınırken bakamayız diye bana bıraktı ve satabilirsen sat dedi diye aktardı.

Kuşun rengi çok hoşuma gittiği için aldım. Kuş yaklaşık 1 yaşında. Gözünde ince bir grimsi halka oluşmuş. Kuşu eve dün akşam getirdim. Kafes askısına astım. Bugün 2. günün akşamı. Ama kuş hiç yem yemedi, sanıyorum suda içmedi. Petshopta çok haraketli ve konuşkan bir kuştu. 2 gündür ötmedi bile. Alışması gerektiğinin farkındayım ama beni tedirgin eden konu bu kuş hiç yem yemedi. Elimle beslemeye çalıştım fakat nafile...

Son olarak bugün parmağıma gelmeye başlamıştı ( İlk gün eli gördüğü anda kafesin içinde çırpınıyordu. ) Ama nedenini anlayamadığım bir şekilde 3-4 saattir suluğu ile ballı krekrinin arasına saklanıp kaldı. Tüneklere bile çıkmıyor, hiç haraket etmiyor...

Vakit kaybetmeden yanina bi es al. Eski sahibini ozluyor yada yaninda es istiyor. İntihara meyil eden kuşlarin cogu ya eşsiz kaldigi icin yada eski günlerini özledigi icindir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mubişim

quote:

Herkese merhaba... 4 hafta önce yavru bir muhabbet kuşu aldım ( 3 aylık civarlarında ). Bu kuşu kız arkadaşımın çok istemesi üzerine ona verip, bir petshop'a gittim. Buradan yine yavru alacaktım fakat bir kuş dikkatimi çekti. Yanlız duruyordu ve resmen konuşuyordu. Sorduğumda bir polisin olduğunu, kızı için alıp eğittiğini söyledi. Taşınırken bakamayız diye bana bıraktı ve satabilirsen sat dedi diye aktardı.

Vakit kaybetmeden yanina bi es al. Eski sahibini ozluyor yada yaninda es istiyor. İntihara meyil eden kuşlarin cogu ya eşsiz kaldigi icin yada eski günlerini özledigi icindir.

Merhaba... Öncelikle cevabın için teşekkürler. İntahar falan dedin, beni iyice telaşlandırdın. Eş konusunda sana katılmıyorum, kuş petshop'ta yalnızdı. Böyle bir sıkıntı olsa orada da olurdu, kuşçu zaten farkederdi diye düşünüyorum. Zaten dediğim gibi kuş petshop'da baya baya konuşuyor, ötüyordu. Petshop'ta zaten yem yememe sıkıntısı olsa muhtemelen ölürdü. Benim tahminim, kuşların içinden ( adı petshop ama sadece onlarca kuş ve balık vardı ) ayrıldıktan sonra depresyona falan girdi. Bugün 3. gece. Bu zamana kadar yem yemeyen kuş ölmez miydi ? Kendimi şartladım bilmiyorum ama kuş snaırım ilk alındığında daha şişmandı, baya zayıfladı gibime geliyor...

Bugün veteriner tavsiyesi üzerine kraker aldım. Yumurta sarısı ile(pişmiş) krakeri karıştırıp kafesin tabanına çay kasesinde koydum. Birde sade krakeri aynı şekilde koydum. Tabanada yemlikte bulunan yemlerden serptim. Son olarak suluğun içine Axisol Aromatik koydum iştah açıyormuş. Yumurta sarısı dışındakileri kuşçu tavsiye etti. Veteriner yumurta sarısınıda yemezse ertesi gün gelin antibiyotik vereceğim dedi. Kısacası yemesi için baya debelendim ama bakalım hayırlısı...

Dip Not : Bu sabah ötmekten uyutmadı beni. Öttüğüne göre alışmaya başladı diye düşünüyorum. Ama bu yem yememe olayı çok canımı sıkıyor...

• Kuşun Resimleri :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demohayat -- 11 Nisan 2015; 0:32:18 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mubişim

quote:

Merhaba... Öncelikle cevabın için teşekkürler. İntahar falan dedin, beni iyice telaşlandırdın. Eş konusunda sana katılmıyorum, kuş petshop'ta yalnızdı. Böyle bir sıkıntı olsa orada da olurdu, kuşçu zaten farkederdi diye düşünüyorum. Zaten dediğim gibi kuş petshop'da baya baya konuşuyor, ötüyordu. Petshop'ta zaten yem yememe sıkıntısı olsa muhtemelen ölürdü. Benim tahminim, kuşların içinden ( adı petshop ama sadece onlarca kuş ve balık vardı ) ayrıldıktan sonra depresyona falan girdi. Bugün 3. gece. Bu zamana kadar yem yemeyen kuş ölmez miydi ? Kendimi şartladım bilmiyorum ama kuş snaırım ilk alındığında daha şişmandı, baya zayıfladı gibime geliyor...

Bugün veteriner tavsiyesi üzerine kraker aldım. Yumurta sarısı ile(pişmiş) krakeri karıştırıp kafesin tabanına çay kasesinde koydum. Birde sade krakeri aynı şekilde koydum. Tabanada yemlikte bulunan yemlerden serptim. Son olarak suluğun içine Axisol Aromatik koydum iştah açıyormuş. Yumurta sarısı dışındakileri kuşçu tavsiye etti. Veteriner yumurta sarısınıda yemezse ertesi gün gelin antibiyotik vereceğim dedi. Kısacası yemesi için baya debelendim ama bakalım hayırlısı...

Dip Not : Bu sabah ötmekten uyutmadı beni. Öttüğüne göre alışmaya başladı diye düşünüyorum. Ama bu yem yememe olayı çok canımı sıkıyor...

Böyle bir cvb vereceğinizi tahmin etmiştim. Size şöyle örnek vereyim. Bi ortama girdiniz fakat ordakilerden ayri oturuyorsunuz aralarına sohbet dahil olsa karışmıyorsunuz fakat onlarin konuşmalarını duyuyorsunuz konuya mudahil olmasaniz bile konuşmalara göre kendi kafanızda düşünceler yer eder yani yanlizken kimsenin sesini duymasaniz nasil olur herkesin bilundugu ortamda yanliz takilsaniz nasil olur. Yani diyeceğim şu o kus petshopcuda ayri bi kafeste durabilir fakat diger kuşlarin sesiylr yetiniyordu. Uzaktanda olsa onlarin sesine eşlik edip kendini yanliz hissetmekten kurtariyordu. Umarim anlatabilmişimdir. Bugunde hic yemediyse yani yiyor olabilir belki siz görmüyorsunuzdur yada eminseniz benim aklima baska sebeb gelmiyor. Yeni girdikleri ortamda anca 1gün yemezler hadi 2gün olsun tedirginlikten dolayi. Ama elinizdeki kuş insana alışık bu kadar süre yememesinin başka bi sebebi yoktur. Yada yemini değiştirin yem ayırt ediyor olabilir. Yumurta haşlayın verin kabuğunuda atmayin bi güzel kabuğu da dahil kuşa servis yapın ona hayir demeyecektir. Çünkü kuşlar bayılıyor yumurtaya. Kabuğuda calsiyum ihtiyacını karşılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• demohayat kullanıcısına yanıt
    Bir eş al yetiskin kuş zaten tek başına ne yapsın kuş dedimi 2 tane olur.Bir eş al yemekleri yememis gerçekten açlık grevinde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.