Şimdi Ara

Yeni Muhabbet Kuşu Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Yeni bir muhabbet kuşu alacağım,forum içi ve forum dışı araştırmalar yaptım.Alacaklarım;

Tünek,Suluk,Banyoluk,yemlik,gaga taşı,mürekkep balığı kemiği,yuvalık,mineral bloğu,vitemin ve kum hem sindirim için hem kafes altına koymak için (ızgara kullancağım).Sindirim için gerekli olan kum konusunda yardıma ihtiyacım var.Yemin içine haftada 1 diye okudum ama tavsiyelerinize ihtiyacım var eksik yada yanlış bilgiler yazdıysam.Teşekkürler

• kuş kumunu ayrı bir kaba koysan daha iyi. bir kapta yem bir kapta kuş kumu.

kuşun ihtiyaç hissettiginde yiyecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

kuş kumunu ayrı bir kaba koysan daha iyi. bir kapta yem bir kapta kuş kumu.

Teşekkür ederim.Ayrı kapta devamlı durmasında bir sakınca yok o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail030

quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

kuş kumunu ayrı bir kaba koysan daha iyi. bir kapta yem bir kapta kuş kumu.

Teşekkür ederim.Ayrı kapta devamlı durmasında bir sakınca yok o zaman

evet yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 2 Kasım 2015; 13:56:23 >
  • Sanırım internette araştırma yaptınız muhabbet kuşu kafesine ne konuyorsa hepsini birden koymak istiyorsunuz :D Bunca şeye ne gerek var :D

İlk olarak banyoluğa gerek yok, zaten kışa giriyoruz o kadar sık banyo yapma ihtiyacı duymaz kuşunuz. Bahara kadar da zaten elinize alışmış olur, küçük bir tabağa su koyarsanız onun içine girip yıkanır haftada bir veya ne sıklıkla yaptırmak isterseniz. Boşuna kalabalık eder kafeste.

Gaga taşı ve mineral bloğu dediğiniz zaten aynı şey gibidir. Hatta aynı şey de olabilir emin değilim ama gerek yok ikisine birden. Şöyle bişey hem gagasını kısaltmasına hem mineral toplamasına yardımcı olur. Zaten mineralleri koyduğunuz kumdan da toplayacaktır.

Yeni Muhabbet Kuşu Yardım

Kumun da sürekli kafeste durmasına gerek yok. İsterseniz bırakabilirsiniz ama bu da kalabalık eder kafeste. Zaten kum olarak da özel bişeye ihtiyacınız yok gidin bir inşaattan ince kum alın az birşey veya direkt toprak koyun yanına. Kendisi içinden seçecektir kendisine yarayanları.

Üstelik kafes altına kum koyarsanız onun temizliği çok zor olur. En iyisi kağıt koymaktır. 2 kat olarak gazete veya bir a4 kağıdı koysanız daha iyidir. Izgaralı olmasının bir önemi yok, ızgaranın üstüne koyuverin. Hem ızgarayı temizlemek zorunda da kalmazsınız. Kumu da bu kağıdın üzerine koyarsınız.

Bu arada kapalı paket yemden uzak durun. Gidin direkt darı alın, içine az bişey aspur karıştırın veya petshopçunuza söylerseniz o size küçük bir karışım hazırlayabilir. Siz bile herşeyin organiğini isterken kuşunuza işlenmiş yem yedirmeyin. Hele hele kızıştırıcıymış konuşturucuymuş, sakın.

• GorunmezBKZ kullanıcısına yanıt
    mineral blogun içinde mineralli kum parçaları, ezilmiş deniz kabuğu, deniz yosunu grit vs yararlı mineraller vardır. kuş için önemlidir

gaga taşı ise gagaları için yararlı bir seydir. kalsiyum esaslıdır

Kuş kumu ise yine hazım problemi yaşamamalarını için kuşlar için gerekli yem gibi ayrı kapta bulunması gereken bir besindir.

konu sahibi her şeyi ile eksiksiz bir sekilde al kafesinde bulunsun yemezse bile bulunsun.
    Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler cevabınız için.Gaga taşı olarak mürekkep balığı kemiği aldım.Yanına birde mineral bloğu alacağım
  • quote:

Teşekkürler cevabınız için.Gaga taşı olarak mürekkep balığı kemiği aldım.Yanına birde mineral bloğu alacağım

Kuşun ne şanslı saraylarda yaşatacaksın resmen
  • quote:

Teşekkürler cevabınız için.Gaga taşı olarak mürekkep balığı kemiği aldım.Yanına birde mineral bloğu alacağım

gaga taşı alırsanızda daha iyi olur. daha yuvarlak gagasını vurdumu daha sert törpülecegi için kuşa kolaylık olur. mürekkep balıgı daha yararlıdır. gaga taşı daha iş görür gagası için.
  • ismail030 İ kullanıcısına yanıt
    Tabana sermek icin ozel tas var. Kusu aldigim yerdeki uretici vermisti. Diskidan kaynaklanabilecek kokulari engelliyor. 40 gunde bir (ayda 1 yapacagim ama) degistirmek gerekiyormus.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam çok büyük hata yapıyorsunuz . kafes öyle her elinize geçenle doldurulmaz kuşunuzu strese sokarsınız . oyuncak hele hiç konulmaz kafes yemek yemesi ve uyuması için kullanılır alışık ve uysal kuşlarda . çok vitamin kuşunuzun ölmesine neden olur dikkatli olun
  • cevaplarınız için teşekkürler herbirini dikkate alacağım
  • Br arkadas mineral blogu ile gaga tasina gerek yok derken, baska bir arkadas her ikisini birden kafeste bulundurmak gerekir demis.

Ne yapmak lazim?

• Ben kendi kafesime mürekkep balığı kemiği(gaga taşı yerine) ve mineral bloğu takacağım.
  • Herkesin kendi görüşü hocam. Ben 19 yıldır muhabbet kuşlarıyla içiçeyim. Birkaç senedir üretimini yapıyoruz ama ondan önce 12 yaşında bir muhabbet kuşum vardı evde beslediğim birkaç yıl önce öldü. Ben kendi tecrübelerimi aktarıyorum. Bunca şeye gerek yok diyorum.

Demekki diğer arkadaş kendi kuşuna o şekilde bakıyor, o şekilde mutlu olduğuna karar vermiş.

Zamanınız varsa, paranız varsa, uğraşmak isterseniz alın yani hepsini birden. Her gün özel bir yemle besleyin, kuşunuzun kafesini özel kuş kumlarıyla döşeyin, isterseniz kafesi altınla kaplatın. Ama kuşunuz canı ne isterse onu yapacaktır, hazımsızlık çekiyorsa kum yiyecektir ki bu kumun öyle minerallerle zengin acayip zengin içerikli bişey olmasına gerek yok diyorum. O an tek ihtiyacı olan kursağında yemleri öğütmesini sağlayan sert taşların bulunmasıdır.

Fazla da uzun yazmak istemiyorum, kuşunuz için neyin iyi olduğuna siz karar vereceksiniz ve zamanla nasıl bakmanız gerektiğini öğreneceksiniz. Merak etmeyin bu kuşlar hataları affederler. Yanına mineral bloğu koymadığınız için hiçbir kuş birkaç gün içinde ölmez. Mineral bloğu alın, gaga taşı alın veya diğer bir sürü ıvır zıvırı alın koyun, kuşunuz sevdiyse yiyecektir.

Şuan başka bir kuşum var, 3-4 yaşlarında. Yanına gaga taşı koyuyorum, meraktan 2-3 parça koparıyor ondan sonra aylarca hiç ilgilenmiyor bile.

Sizin kuşunuz yiyorsa alın koyun. Zararını görmezsiniz :) Dediğim gibi muhabbet kuşunuzun ihtiyaçlarının ne olduğu zamanla "siz" öğreneceksiniz. Başkası öyle diyor, birisi şöyle diyor diye bir şeyi zorla yaptırmayın kuşunuza veya mahrum bırakmayın.

Bir kararla kusu aldim, eve getirdim ama is yogunlugundan ilgilenemiyorum. Sadece aksamlari erken gelebilirsem (ki o da 8.30 gibi oluyor) ilgilenebiliyorum, o kadar.

Bir de pazarlari var iste.

Dolayisiyla bana alismasi zaman alacak. Bunun farkindayim ama ihtiyaçlarına tam anladigim zaman her sey daha guzel olacak.

Youtubeda izliyorum, sahipleri kuslara neler ogretmis neler. Kimisi tunelden geciyor kimisi renk ayrimi yapabiliyor, kimisi yap,yapma komutuna gore davranis sergiliyor. Ayni kopekler gibi.

Unarim bu kadar yalnizlikta depresyona falan girmez... kahrolurum valla

• Bu arada kusun sol gozu kipkirmizi olmus. Surekli kasiyordu, tunege surtuyordu gozunu. Doktorum benim goz kurulugum ve kizarikligim icin damla vermisti, adi eyestil damla. hemen kusa uyguladim. Yarim saatte gozunu kasimayi kesti. Ama daha elime alismadan tutup boyle bir islem yaptigim icin benden hayli urktu. Her gun damla damlatacagim icin benden hayli yrkecek. Ama gozunun iyilesmesi icin de bu sart.

Ne yapmam gereki? Resimleri ekleyemedim mobilde oldugum icin.

• Bizimkinin fix 2 tüneği var onda takılıyor orta tüneği hiç sevmiyor tip tip bakıyor 2 haftadır alışamadıda :) Oyuncaklarıda var ama sevemedi kafese koymuştum ilk başta ama hiç ilgilenmedi dahası çarptı biraz. Bende aldım onları. Banyosuda var ama kış olduğu için zaten soğuk problemi vardı, temelli hayvanı zor durumda bırakmayalım diye koymadım. Şimdi tek bir hedefim var eğer yanına bir erkek alıp çift olurlarsa hagen vison m01'i alacağım Çorum'da bizim tripodumuzda ve kafesimizde vardı. Hagen vison u alınca 3 kafes olur. Birini hasta kafesi yaparım. Diğerini olurda yavruları olursa, onuda yavru kafesi yaparım çifti hagende tutarım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.