Şimdi Ara

Yeni Mx5 Türkiye Paketleri Belli Oldu (Fiat spider'la karşılaştırma eklendi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
2
Favori
7.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İngilterede mazda 3 1.5lt 17k sterlin mx5 1.5lt 18.5k sterlin...arada 1.5k sterlin fark var buda 6500tl ediyor...Yani Mx5'in giriş fiyatının Mazda 3 ünkinden 6500 lira pahalı olması gerekiyor.... mx5 dünyada en çok ingilterede satıyor ve bu nedenle ingilterede mx5 in fiyatını görece yüksek tutabilirler...ona rağmen mazda 3 ile arasında 6500 tl fark var...tr de daha yüksek bir fark koymaları etik olmaz...

bu hesaba göre 65000 liradan başlayan mazda 3 fiyatının üzerine 6500 lira koyarak mx5 in fiyatının 71500 olması gerektiğini bulabiliriz....75 ten fazla olursa ben bir mazda hayranı olarak kesinlikle almayın derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rotary eXperimental-7 -- 16 Kasım 2015; 19:30:07 >
  • Yıl olmuş 2015 hala şu uyduruk tenteli araçları piyasaya sürüyorlar. Hardtop yapsalar araç 10 numara olacak. Ama adamlarda o kafa yok maalesef.

Softtop araçların en büyük sorunu tentenin kışın içeriyi soğuk tutması, çok kolay bicimde bıçakla serseriler tarafından kesilebilmesi, çocukların taş falan atarak tenteyi yırtması, üzerinde gezen kedilerin pençeleriyle tenteye zarar vermesidir.

Bu sebeple Hardtop şarttır. Bir de Mazda artik bu aracın 5 kapılı versiyonunu da üretmeli. Ailelere de hitap etmek için bu şart.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Yıl olmuş 2015 hala şu uyduruk tenteli araçları piyasaya sürüyorlar. Hardtop yapsalar araç 10 numara olacak. Ama adamlarda o kafa yok maalesef.

Softtop araçların en büyük sorunu tentenin kışın içeriyi soğuk tutması, çok kolay bicimde bıçakla serseriler tarafından kesilebilmesi, çocukların taş falan atarak tenteyi yırtması, üzerinde gezen kedilerin pençeleriyle tenteye zarar vermesidir.

Bu sebeple Hardtop şarttır. Bir de Mazda artik bu aracın 5 kapılı versiyonunu da üretmeli. Ailelere de hitap etmek için bu şart.

Hocam anladığım kadarıyla 2.0 versiyonu hard top geliyor. Dediğin gibi keşke 5 kapılı versiyon olsa gerçi Rx-8 var ama o da cabrio değil...
  • Cabrio arabada hardtop ney la? Görgüsüzler piyasayı iyice domine ettiğinden, üreticiler de görgüsüzlere göre piyasayı düzenliyor. Miata ve hardtop ney la? Tiksindim vallaha tiksindim.

Yakında Softtop da niş olur bu görgüsüz dangalaklar yüzünden. Softtop için üstüne para vermeye başlarız falan... Bekliyorum böyle mallıklar.

Türkiye distribütörü de bir dönem bu miataların düz vitesini getirmedi öküz. Kusura bakmasınlar Miata'nın düzünü getirmemek küfür gibiydi. Bu küfrü aynen kendilerine iade ediyorum. 2.0 ile 1.3 arasında 10.000TL oynarsa, tabii ki gider 2.0 alırım. Sevgili Mazda distribütörünün aklında olsun. %45 ÖTV vs. %90 ÖTV durumunda milleti kazıklamaya çalışacaklardır. Ayıp ederler.
  • sensodrive S kullanıcısına yanıt
    2.0 sırf AMERİKAYA özel bir motordu nasıl getiriyorlar buraya ?

avrupa'da 2.0 olmayacaktı sadece 1.5 vardı ?

kaynak site mevcut mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sensodrive

Fuar da recaro kultukları deneyen oldu mu?

fuarda mx 5 e sadece uzaktan bakıldı

kullanıcılara açık değildi.
  • ogameci kullanıcısına yanıt
    ingilterede var...
  • Rotary eXperimental-7 R kullanıcısına yanıt
    teşekkürler şimdi baktım var hakketen.

iyi, sevindim bu duruma.

bakalım hard top ne zaman üretime geçecek, mazda önce soft vericez demişti piyasaya.
    Cevap için teşekkürler, recaro'ya 1.85' e 90 kg lik biri rahat sığarmının cevabını arıyorum.

• sensodrive S kullanıcısına yanıt
    koltuğa sığarsın ama

üstü açık olmazsa biraz klostrofobik alan hissi olur mu asıl soru ?
    Eyvah eyvah, o açıdan düşünmemiştim, 1.90-95 arası normal koltuğa sığıyormuş, fakat yeni kasada ön direk sürüceye daha da yakınmış. Satışta olan bir yerde denemek lazım veya fuar aracı ülkemizdemidir acaba..

• quote:

Eyvah eyvah, o açıdan düşünmemiştim, 1.90-95 arası normal koltuğa sığıyormuş, fakat yeni kasada ön direk sürüceye daha da yakınmış. Satışta olan bir yerde denemek lazım veya fuar aracı ülkemizdemidir acaba..

fuar aracının direksiyonu sağ tarafta idi.

kullanıcılarada kapalı olduğunu düşünürsek

aracın sahibi vardır diye düşünüyorum.
    Cevaplar için teşekkürler,

Mazda'nın mx5 ile aynı band da üreteceği fiat spider tanıtılmış.
    1.4 spider'ın 1.5 mx5'ten en büyük artısı, turbodan dolayı fazladan 30 hp ve 100 nm tork'a sahip olması, tabi fiat'ın ülkemizde ki servis ağıda başka bir artı.

Yeni Mx5 Türkiye Paketleri Belli Oldu (Fiat spider'la karşılaştırma eklendi) Yeni Mx5 Türkiye Paketleri Belli Oldu (Fiat spider'la karşılaştırma eklendi) Yeni Mx5 Türkiye Paketleri Belli Oldu (Fiat spider'la karşılaştırma eklendi)

• Fiat spıder bayiilere ne zaman gelir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mx5, Spider karşılaştırması

Uzunluk
    Mx5 : 3915 mm
    Spider: 4053 mm

Genişlik

Mx5: 1735 mm
    Spider: 1740 mm

Yükseklik

Mx5: 1225 mm
    Spider: 1232 mm

Ağırlık
    Manuel Vites

Mx5: 1050 kg
    Spider: 1105 kg

Otomatik Vites

Mx5: 1080 kg (2.0 motor)
    Spider: 1123 kg

Bagaj

Mx5 : 130 litre
    Spider: 139 litre

Güç

1.5 mx5

131 ps 7000 d/d
    150 nm 4800 d/d

1.4 Spider

160 hp 5500 d/d
    250 nm 2500 d/d

Vites oranları, otomatik vitesler de aynı, manuel de ise fiat'ın oranları daha uzun, fiat 6250 d/d kesiciye giriyor, mazda ise 7000 üzeri.
    Lastik, balata ebatları aynı, süspansiyon da aynı.
    İç ebat ölçüleri aynı.
    Orta konsol daki ekranda kullanılan fontlar farklı.
    Kapı panellerinn üst kısmı spider da plastik kaplı, mx5 de gövde rengi metal.
    Fiat'ın abarth ile daha da güçlü versiyonu bekleniyor.

Ölçüler imperial dan metrik'e çevrilmiştir.

Yeni Mx5 Türkiye Paketleri Belli Oldu (Fiat spider'la karşılaştırma eklendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensodrive -- 18 Kasım 2015; 12:02:31 >

• quote:

1.4 spider'ın 1.5 mx5'ten en büyük artısı, turbodan dolayı fazladan 30 hp ve 100 nm tork'a sahip olması, tabi fiat'ın ülkemizde ki servis ağıda başka bir artı.

Eyvah eyvah

Alfa romeo ile üreteceklerdi ya vazgeçmişler şimdi gördüm

ŞOK oldum

--

lütfen beni yanlış anlamayın o FIAT amblemi orada durduğu sürece alternatifi olamaz benim için

istersen %50 indirimli versinler bunu da laf olsun diye söylemiyorum

FIAT ticari görmekten gına geldi artık
  • FursıonnMann kullanıcısına yanıt
    Önümüzde ki yaz'a gelir diye tahmin ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Eyvah eyvah

Alfa romeo ile üreteceklerdi ya vazgeçmişler şimdi gördüm

ŞOK oldum

--

lütfen beni yanlış anlamayın o FIAT amblemi orada durduğu sürece alternatifi olamaz benim için

istersen %50 indirimli versinler bunu da laf olsun diye söylemiyorum

FIAT ticari görmekten gına geldi artık

Bu sağlıklı bir düşünce mi?
    Ben açıkçası Alfa Romeo markası ile üretmedikleri için sevindim.
    Bu aracı belki 85000'e alabileceğiz ancak Alfa Romeo amblemi olsaydı 120000'den dayayacaklardı.
    Potansiyel alıcılar bu kısma takılmazlar ve bu arabayı almak için ilerlerler diye düşünüyorum. Ben potansiyel alıcıyım ve böyle düşünüyorum.
    Aynı arabaya 35000 fazla neden vereyim ki, sapık mıyım ben.
    Mercedes kamyonlar var, otobüsler minibüsler var her yerde.
    Son zamanlarda Reno Kangoo'yu bile Mercedes Citan olarak görmeye başladık biliyorsun.
    Mercedes SL sahibi birisi bunlardan utanır mı sence?
    Gidip de Mengerler'e "bu ne kardeşim allah belanızı versin her yerde Mercedes görmek için mi ben SL aldım yahu" der mi ?!?

Neyse... Ben Fiat Spider'ı çok beğendim.
    http://www.theverge.com/2015/11/18/9752216/fiat-124-spider-convertible-laas-2015

• Fiat spider daha tatli olmus sanki,bir de 30 hp,100nm farki da cok tatli olmus :) oha onden cekisliymis bu fiat spider?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talharo123 -- 18 Kasım 2015; 12:18:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Mx5'e kapora yatırmış biri olarak benim için direk alternatif, netice de 1.4 spider, mx5'in 2.0 motorundan bile daha güçlü. ( fiyat konusunda saçmalamazlarsa eğer)
    Her yerde fiat olması da daha iyi, araba kasa olarak mütevazi olmasa bile markası mütevazi, ticari aracı kullanda insan, cabrio kullanan da.
    Çok takıntı yaparsanızda bir kaç yüz liraya logoları değişirsiniz mazdayla, mazda spider olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensodrive -- 18 Kasım 2015; 13:09:47 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.