Şimdi Ara

Yeni Mx5 Türkiye Paketleri Belli Oldu (Fiat spider'la karşılaştırma eklendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
2
Favori
7.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Atmosferık motor'un kullanım tarzını daha cok sevıyorum, rahatca yuksek devırde cevırebılıyorsunuz fakat bu ıkı arac ıcın konusursak en azından kagıt uzerınde, spıder oldukca avantajlı duruyor, en buyuk avantajda gucunu uygun malıyetle cok rahat yukseltebılıyorsunuz. Fıat abarth versıyonu bu motorla yaparsa, o zaman 1100 kg 200 hp ıle arac performans yonunden sınıf atlar, otv avantajıda bıze yansıyacakmı bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensodrive -- 19 Kasım 2015; 19:25:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensodrive S kullanıcısına yanıt
    Herkes 80 bin gibi cok iyimser bir rakam bekliyor ama ben min 100 bin acilis fiyati diyorum. en basitinden bir ornek yeni kasa. Bmw 7 serisi yeni kasa 2 motor 579 bin lira, eski kasa 3 motor 589 bin lira. Bunun icin 1.6 vergi avantajina pek guvenmeyin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen araç direk spor otomobil damgası ile geliyorda olabilir.
    yurt dışı kaç bin € ise avrupa fiyatı onun ikikatı bir fiyat düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

Aynen araç direk spor otomobil damgası ile geliyorda olabilir.

Düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum
    Zaten alım gücünde onların 23000€'su bizim 23000TL'ye denk geliyor.
    İşin başında 3 kat zorlukla başlıyoruz.
    Bi de sen 2 kat fiyat arttırma gözünü seveyim.
    Ben inan ki 80000'den bekliyorum bu aracı.

İnsanlar biraz keyif alsın şu dünyadan.

Buradan Ali Koç'a sesleniyorum; Aga sen şu işe bi müdahil ol.
    Şu piyasadaki spor araç algısını alt-üst et.
    Yapsan yapsan sen yaparsın bunu, sat şu aracı 80000'e

• Fiat Spider 1.4 140 bg otomatik versiyonunun Türkiye satış fiyatı 30-35 bin euro arası olur daha düşük olacağını sanmam.ikinci eldr 20 bin euro civarına düştüğünde almak mantıklı olur ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canvarol -- 21 Kasım 2015; 18:25:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: derfgt

quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

Aynen araç direk spor otomobil damgası ile geliyorda olabilir.

Düşünmüyorum, düşünmek istemiyorum
    Zaten alım gücünde onların 23000€'su bizim 23000TL'ye denk geliyor.
    İşin başında 3 kat zorlukla başlıyoruz.
    Bi de sen 2 kat fiyat arttırma gözünü seveyim.
    Ben inan ki 80000'den bekliyorum bu aracı.

İnsanlar biraz keyif alsın şu dünyadan.

Buradan Ali Koç'a sesleniyorum; Aga sen şu işe bi müdahil ol.
    Şu piyasadaki spor araç algısını alt-üst et.
    Yapsan yapsan sen yaparsın bunu, sat şu aracı 80000'e

Bu araba 100 k fiyattan girerse şaşırmayın. Daha doğrusu 80k gelirse şaşırın.

• Mazda Fiattan ucuz olur 1.5 atmosferik mi tu kaka derler,birde otomatik yok.Birakin bilen alsin

Su arac subaru olacakti ki o zaman 80bin tl diyebilirdim.Adamlar en mantikli fiyattan satis yapanlar bence
  • Yurtdışın da golf parasına satılan bir aracı, burda 100 bin liraya satmaya kalkarlarsa bunda bizim de payımız var demektir. Bir araç dizel otomatik olunca gözümüz kararıyorsa, aracın tipi spor diye bu arac'ı 100 liradan aşağıya vermezler diyebiliyorsak, adamlar niçin olması gereken rakamdan satsınlar ki.
    Mx5 için kapora yatırmaya gittiğim de bayi, 85 binden bekliyoruz dedi, aynı kur seviyesinde bırakın 100 bin'i, 90 bin üzeri bile derlerse bireysel tercihim iptal dan yana olur. Netice de kimse kimseyi enayi yerine koymaya kalkmasın, günümüz de ne nerde ne kadar'a satılıyor herkes biliyor. Ha kendini enayi yerine koydurtmak isteyen olursa da, yapacak birşey yok, herkes hak ettiği muameleyi görür.. ( vw'nin amerikalı müşterilerine yaptığı muamele ile bize yaptığı muamele gibi)

Eski kasa bile 108 bin. 1.6 motorlusu olsa 92 bin yapiyor eski kasa ile. Gelen model skyactive ayni fiyat olmasi İMKANSİZ. Kontrol edin eski kasa bmw 7 serisi 3.0 motor, yeni kasa 7 ile ayni fiyat.

• ogameci kullanıcısına yanıt
    Şuan satılan full+full araç 1.6 ötv li olsa 92 değil, 82 bin lira ediyor. Lütfen hesabınızı baştan kontrol ediniz.

Ayrıca, atladığınız nokta ise şuanki aracın vergisiz fiyatının yeni kasanın vergisiz fiyatından daha pahalı olması, sebebi ise hem 2.0 motor olması, hem otomatik vites olması hemde elektrikli katlanır hard top tavan olması.
    Yeni kasa, 1.5 motor, manuel vites, ve manuel kumaş tenteden oluşuyor.

Hatta ve hatta amerikada bile eski kasa 2.0 motor yeni kasa 2.0 motor baz donanım dan 4000 dolar daha pahalı. Birde buna 2.0 ile 1.5 motor fiyat farkını ekleyin.

http://www.mazdausa.com/MusaWeb/displayPage.action?pageParameter=modelsMain&vehicleCode=MXR#exterior-view

http://www.mazdausa.com/MusaWeb/displayPage.action?pageParameter=modelsMain&vehicleCode=MX5

Lütfen cevap vermeden önce, mesajımı tekrar okuyunuz.

Ekleme: Fark sadece 2.0 motor, otomatik vites ve elektrikli hard top tavan değil, birkaç farkı daha yazayım.

Gelecek olan %45 ötv'li 1.5 baz model

Manuel kumaş tenteli tavan
    Kumaş koltuk
    16 alaşım jant
    Manuel klima

Şuan 108'e listesi olup 105'e bırakılan %90 ötvli 2.0 mx5

Elektrikli katlanır hard top tavan
    Otomatik vites ( direksiyondan kumandalı)
    17 alaşım jant
    5 kademeli Isıtmalı , spor deri koltuklar
    Tam otomatik klima
    Difrensiyal kilidi ( yeni kasa en full 1.5'te bile yok, sadece yeni 2.0 lerde var)
    Bose ses sistem ( 6 lı cd çalar ve 7 hoparlör)
    İç kararan dikiz aynası
    Isıtmalı Arka cam ( yeni kasada da plastik)
    Vs.vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensodrive -- 21 Kasım 2015; 23:53:33 >

• Mazda, 3 te yaptigini yapacak.

Mesela diyecekke turkiye ye senelik 1.000 araba satma hedefi koyuyorum, her ayda su kadar para yolluyorum.

1.000 arabayida rahatlikla satacaklarindan fiyati yuksek tutacaklar.

Ben bu senaryoyu en az 3 farkli mazda bayisinde duydum. Adamlara kirmizi 3 alacagim param hazir, 2-3 kurus indirim yapinda alalim dedim. Indirim yapamiyoruz arabalarimiz 2 ay sonra gelecek diye cevap veriyor.

Yahu bu bunye koskoca mazda bayisinin icinde bir tane mazda6 ve 2 tanede satis danismani gordu. Ellerindekileri satmislar, arabalar gelmemis. Bakin test arabasi falan yok demiyorum showroonda 1 tane araba vardi o derece.

• Abarth 124 spider 1.4 160hp ve 190hp olarak bekleniyormuş.
    200 hp üstü ile de 2017'den itibaren WRC'de yarışmayı planlıyorlarmış.

• Hayatta en kötü şey kararsızlık.

Miata'mı Fiata'mı çok kararsızım.

Sabah Mazda bayine uğradım. Kapora yatırın renk belirtin sipariş verelim diyorlar. Nisan'dan önce fiyatlar açıklanmayacakmış. Cayma hakkı var kaporayı geri alırsınız diyorlar.

Neden Miata sorusunun bendeki cevaplar;
    Tip olarak daha sportif
    İnternette tonlarca incelemesi var ve hepsi aracı çok beğenmiş. Yani çürük çıkmayacağı kesin.

Neden 124 Spider;
    TR'de yaygın servis ve yedek parça garantisi. Zaten Fiat'a biniyorum. Ustam ve serivisim hazır.
    Turbo. 3 sene atmosferik 5 sene turbo araç kullandım. Atmosferik bu saatten sonra bayabilir.

Fiat ve Mazda fiyatları açıklasalar her şey çok netleşecek ama kanımca önce miata'yı yollarda göreceğiz. Fiat'ın bu aracı TR'ye getirmesi 2017'yi bulur.
  • DXM06 kullanıcısına yanıt
    zaten miatayı beğenmeyen yok.

gines rekoalrında da zaten belli rekor onda.
    Burda fiyat belirleyici olacaktır, mx5 gelene kadar fiat'ın durumu da netleşir. Fiat'ın bir avantajıda limitli difrensiyal kilidi sunacak olması, bu donanım mx5'ler de sadece 2.0 motor da var. Netice de spider'ıda mazda japonya da üretecek. Mazda donanım renk ve siparişlerini ocak ayın da geçecek. Olmadı avrupaya ucuz bilet yakalayıp ikisini birden test ederiz

Ben de kısmetse mart ayında ABD'de olacağım. her iki aracı görebilirsem bir orada görürüm sanırım. Fiat 124 spider avrupa için en erken 2017 yazı diyorum ben. Zaten abd'de 2016 ortasında satışa sunulacak.
    O tarihe kadar spider satışa çıkmış olursa, görüşlerinizi dört gözle bekleriz, fiat için önemli bir pazarız, bakarsınız bizede erken gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sensodrive

Mx5'e kapora yatırmış biri olarak benim için direk alternatif, netice de 1.4 spider, mx5'in 2.0 motorundan bile daha güçlü. ( fiyat konusunda saçmalamazlarsa eğer)
    Her yerde fiat olması da daha iyi, araba kasa olarak mütevazi olmasa bile markası mütevazi, ticari aracı kullanda insan, cabrio kullanan da.
    Çok takıntı yaparsanızda bir kaç yüz liraya logoları değişirsiniz mazdayla, mazda spider olur

Hocam hiç gerek yok bu makinaya direk abarth logosu çakmak lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    inşallah hocam
  • Mazda TR Mx-5 satmamak icin elinden gelen her seyi yapacaktir her zamanki gibi.Fiat karsisinda isi biraz zor.Teknik ozellikleri vs. gectim sinirli stok,servis azligi,yuksek fiyat(mazda trnin ucuz arac sattigini gormedik) ve 6aylik servis periyodu mazdadan direk uzaklastiriyor.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.