Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.905
Cevap
37
Favori
139.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yeni nesilde grafik kalitesi açısından ilk dönemde bile konsol ile pc arasında fark olmayacağını düşünüyorum. Çünkü artık mimariler birbirlerine daha yakın dolayısı ile konsola yapılan optimizasyon gibi pc lere de eskiye oranla daha başarılı optimize edilmiş oyunlarla karşılaşmamız muhtemel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Benim esas merak ettiğim şey, acaba Crysis gibi bir oyunun bugün yapılsa nasıl olacağı. Crysis'i G80'lerle zor oynuyorduk. Bugün de GK104'lerle vedahi bir sonraki seri kartlarla zor oynanacak bir oyun çıksa, ama bu oyun cidden PC'ye özgü yapılandırılmış ve optimize edilmiş olsa (yani Crysis 3 Alpha gibi bir saçmalıktan bahsetmiyorum), DX11'i gerçek anlamda kullansa (karakterin sağ yüzük parmağındaki kılların daha belirgin gösterilmesi için kullanılan tessellation'dan bahsetmiyorum yani), fizik etkileşim ve yapay zeka bugünün 6 çekirdekli işlemcilerini gerçekten kullanabilse, haritalar geniş olsa ve tek düze ilerleyiş olmasa, bir sürü nesne ve ayrıntı bulunsa -hepsiyle etkileşime geçilse... Acaba nasıl bir oyun çıkar ortaya? Cidden merak ediyorum. Zira bugün elimizde G80'den 5 kata kadar daha güçlü olduğunu söyleyebileceğimiz gpu'lar mevcut ve yakın dönemde bu performansın %50 kadar artması da muhtemel. Böyle bir grafik gücüyle inanılmaz oyunlar yapmak mümkün olur. Ama PC platformunu düşününce bu sorularda soru olmaktan öteye geçemiyorlar işte.

Okudukça dertleniyorum. Bilgisayar oyunculuğunda efsane yazmış grafikleri bence crysis 2'ye göre daha güzel bir oyun olan crysis'i yapan firmada diğer firmalar gibi kapitalist oldu çıktı. Artık onlarda birdaha asla bilgisayar için oyun çıkarmaz. 2011'de konsollar için çıkarılan crysis bile 8800gt'li 720p high'tan kat kat kötü görünüyordu. renk paleti hele.

Ardından Crysis 2'yi konsoldan port ettiler paranın bu şekilde daha kolay kazanıldığını anlayınca.

Umarım idealist bir firma çıkarda pc'lerin potansiyelini ortaya çıkartır.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Yeni nesil konsollar yani PlayStation 4 ve Xbox720 çıktığında gelecek olan grafikler eşzamanlı olarak pcye de gelir mi yoksa pc bir süre konsolların gerisinde mi kalır ? Üç platformda da aynı anda çıkan oyunlarda grafik farkı olur mu? Konsollara özel oyunlardaki grafikler pcye fark atar mı? Yoksa yeni nesil konsollar çıktı diye pc oyun yapımcıları artık pcye de güçlerini gösterecek oyunlar grafikler sunar mı ? Bunu konsolların çıktığı ilk sene için değerlendirirseniz sevinirim.Çünkü 2. yıldan itibaren fark olsa bile kapanacaktır diye düşünüyorum.

ersan abi xbox bölümüne de beklerim..

bu arada benim fikrim yeni nesil xbox ve ps 2 yıl pc yakalayamaz.
    çünki konsollar sadece oyuna odaklı bi makine ve buna göre yapılıyo oyunlar.
    pc de ise konsollardan port ediliyo gta4 teki gibi en iyi makinelerde bile donduğu göürünüyo oysa ben xbox ta bikere dondugunu görmedim.

not:cd den oynadıgım zaman kaplamalar ve dokular geç yükleniyo ama usb yada hdd den oynadığında böle bi sorunda yok.

• quote:

PS3'ün çıktığı dönemde RSX ile 8800gt'nin bugünkü mudali , PS4'te kullanılacak olan hd7850 benzeri gpu ile Titan oluyor

Detay olacak ama, Titan yerine 7970 GE dememiz doğru olur. Zira halihazırda 7970 GE, 7850'ye 2 kat üstünlük kurabiliyor.

Titan bambaşka bir olay GTX 280'in PS3'ten önce çıkması gibi

Bir de, önceki nesille karşılaştırırken, Xbox 360'ı baz almalıyız. 2005 sonunda HD 2900 GT-XT gibi bir GPU'yla gelmişti. PC'lerde henüz paralel işlemci bile yokken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Mart 2013; 2:24:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

quote:

PS3'ün çıktığı dönemde RSX ile 8800gt'nin bugünkü mudali , PS4'te kullanılacak olan hd7850 benzeri gpu ile Titan oluyor

Detay olacak ama, Titan yerine 7970 GE dememiz doğru olur. Zira halihazırda 7970 GE, 7850'ye 2 kat üstünlük kurabiliyor.

Titan bambaşka bir olay GTX 280'in PS3'ten önce çıkması gibi

Bir de, önceki nesille karşılaştırırken, Xbox 360'ı baz almalıyız. 2005 sonunda HD 2900 GT-XT gibi bir GPU'yla gelmişti. PC'lerde henüz paralel işlemci bile yokken

Evet Titan orada biraz temsili bir söylem oldu.Titan yerine gtx680 ya da hd7970 diyebiliriz.Keza Titan'ın o zamanki muadili 8800gt değil 8800gtx ultra oluyor.

Keşke yeni xbox ps4ten daha iyi bir donanımla gelse.PS3'ten önce piyasada olup daha iyi bir gpu'ya sahip olan xbox360 yeni nesilde daha geç çıkıp aynı seviyede ya da daha düşük bir seviyede gpu ile gelirse onun için koca bir eksi olur.Dileğim ps2-xbox 1deki gibi bir donanım ve grafik farkı olması.

• 8800 GT ile GTX çok yakın kartlardı. Titan'ı GTX 200 serisi gibi görmek lazım.

Yeni Xbox umarım daha iyi olur ama pek umudum yok açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Bir de burdaki arkadaşlara birkaç sorum olacak.
    Misal pc topladınız, tablet işlemcisi gücünde bir işlemciniz var, bunun yanına 7870 gibi bir ekran kartı koyarmıydınız.Dar boğaz hesabı.
    Amd, 7870 ekran kartına 8gb gddr5 bellek koysaydı israf olmazmıydı.
    Bu konsolu tasarlayan mühendisler bu basit şeyleri bilemiyecek kadar aptallar mı?Elbet senin,benim,sizin,bizim bilmediğimiz şeyler var.

Bu arada donanıma itiraz eden hep bizim burdaki pc oyuncuları oluyor.Asıl bu işin uzmanları,yani asıl kıstas alacağımız oyun yapımcıları ps4'ün mimarisinden ve gücünden son derece memnun.

Hocam yanlış anlamayın ama zamanında 256 MB ram'i koyanlarda bu zeki adamlar.
    Kusura bakmayın ama tabletler için tasarlanan bir işlemciyi bana kimse övmeye çalışmasın. İstedikleri kadar modlasınlar alt yapı belli cel'den güçsüz bir cpu, AMD'nin 5800K APU'sundan da yavaş bir işlemci.

Yeni nesilde battlefield bad company 2'den daha iyi fizik ve çevre ile etkileşim sunulamaz ise bu konsollara next-gen denmemesi gerekir.

• Şu tablet muhabbeti nerden çıktı anlamadım ki?Misal hangi tabletlerde kullanılmış, bana söylermisiniz.
    İşte o zaman ki hatalarından ders çıkarıyorlar.Şimdi 8gb gddr5 ram koyuyorlar.O kadar güçlü bir işlemcinin,(oyunlarda yapay zeka olsun, fizikler olsun bir faydasını göremedik daha) maliyeti artırmaktan başka bir işe yaramadığını gördük.Ayrıca doğrudur cell 2005 yılında üretildiğinde güçlüydü.Ama artık yapmayın etmeyin, o zamanlar 90 nm üretilen 200 milyon küsür transistörlü güçlü bir işlemcidir tamam, ama şimdi 2012 yılında günümüz teknolojisi ile üretilen milyar transistörden oluşan 22nm bir işlemciden güçlü tutulmasını hangi mantığa dayanarak söylüyorsunuz anlamıyorum.Elinizde karşılaştırmalı resmi bir doküman varmış gibi kesin ifadeler kullanıtyorsunuz.5800k apu'nun daha güçlü olduğunu söylüyorsunuz, ama daha geçen amd açıklama yaptı, bugüne kadar ps4'te ki apudan daha güçlü apu üretmedik diye.Hem 5800k'da 7660d grafik üntisi eşlik ediyor.Diğerinde ise 7870 ayarında bir grafik ünitesi.Aradaki farka dikkat çekmek isterim.Birinde güçlü dediğiniz işlemcinin yanına, son derece güçsüz bir gpu eşlik ederken, zayıf dediğiniz işlemcinin yanına 7870 gibi güçlü bir gpu koyuluyor.Demek sizin dediğiniz gibi bir durum ortada yok.Jaguar işlemci, (çalışma frekansını bilmiyoruz daha) gayet yeterli bir işlemci olarak görmüşler.
    Bu arada sorularıma tam bir cebap alamadım.Bir tane daha ekliyeyim.
    Misal oyuncu pc'si kuracaksınız.Burda ilk önemli donanım bileşeni nedir.Ekran kartı değilmidir.
    3770k işlemci aldınız yanına 7660 gpu takarmısınız.Oyunlardaki fizikleri, çevre ile etkileşiminin büyük bir kısmınıda gpu yapar.
    Misal elimizde 4 adet pc var.
    A-Bunlardan ikisinin ekran kartları amd hd 7970 ama işlemcileri farklı birinde amd 965 be varken diğerinde, i7 3770k var.
    B-Diğer 2 pc'miz tam tersi, işlemciler aynı yani i7 3770k, ekran kartları ise birinde 7660 var, diğerinde ise 7970..
    Şimdi soruyorum hangi iki pc arasındaki fark oyunlarda açıkça belli olur.Hangisinde en yüksek ayarlarda oynarsın, hangisinde fps fazla olur.
    Oyunlarda önemli olan birincil donanım bileşeni nedir.
    Ve bahsettiğimiz ps4 sistemi bir apu.Ne yapar, ne eder.Ne sen biliyorsun, ne de biz biliyoruz.Gerçi ben killzone'u gördükten sonra az çok ne yapabileceğini tahmin edebiliyorum.Oyun yapımcıları birşeyleri biliyorlar ki, ps4'ün donanımından memnunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 18 Mart 2013; 10:33:42 >

• quote:

Şu konsolları öve öve bitiremiyorsun hep iyi yanlarını çıkarmaya çalışıyorsun ancak görünen köy kılavuz istemez. Cell'in gücünü şuan tamamen kullanıldığını kimse söymedi.
    Ben 5800K APU'su güçlü derken CPU kısmından bahsettim.

Oyunlardaki fizik çevre etkileşimi ve yapay zekayı CPU yapar nvidia physx ile bunu gpu üzerine aldı.

Tabletler için geliştirilen mobil işlemci olduğunu ps4 ile ilgili çoğu haberlerde görürsün. AMD'nin honda işlemcisinin tanıtımındada listede en altta bulunan bir işlemciydi. Sony tasarruf edeceğiz 400 dolara yakın tutacağız diye kıstı donanımı bu apaçık ortada oyun firmaları yemek yiyeceği kaba pislemesinimi bekliyorsun anlamadım ki

Kilzone ve capcom'un oyunlarının videolarından bende etkilenmedim değil ancak PS3 zamanında da böyle videolar ile gaza gelmiştik hatırlatırım.

http://www.teknoblog.com/amd-2012-ve-2013-yol-haritasini-acikladi-28-nm-yongalar-gelecek-yil-geliyor-39586/
    http://www.highpants.net/amd-enters-the-tablet-cpu-race-the-jaguar-based-temash-kabini-and-kaveri-race-to-the-rescue/

quote:

The Jaguar Family: Temash, Kabini, Richland and Kaveri…

Within the Jaguar family AMD has a chip for every segment of the market. Temash is for tablets and eventually (possibly) smartphones. Kabini is for slim ultrabooks and notebooks with higher power limitations while Richland is for the desktop, but it will quickly be superseded by Kaveri in late 2013. TMSC is now ramping up the production of chips using their 28nm process; products using these chips should begin to appear mid 2013.

AMD takes great pride in announcing that Temash is the first quad core x86 System on a Chip (SoC) design in the world. A claim they can safely make, Tamesh has been designed from the outset for the tablet market where they tend to integrate the southbridge functionality (which performs mostly I/O duties) into the APU or CPU. Creating an entire system on a chip through total integration is the name of the game; saving cost, space and power. Temash is the only CPU in the range that takes this approach as laptop and desktop manufacturers often like to choose their own southbridge to include on the motherboard.

The Temash tablets demonstrated recently also included the catchy new Turbo Mode, yes the return of Turbo! Sadly though no Turbo Button is included. Turbo Mode is engaged by simply dropping the tablet into its cradle which allows the Tamesh tablets to bump up to a higher speed.

The dock not only provides the extra power required but also includes a cleverly designed integrated fan to provide extra cooling, adding up to a performance increase of 40%. Enough to play the driving game Dirt at 1920×1080 while staying at a decent frame rate (over 30fps).

The APU models that have been announced so far include the A6-1450 Temash APU, the A6-5200 Kabini APU, the Richland based A8-5545M and A10-5750M, all of which are quad core parts. Information on the clock speeds for the new chips is a little thin on the ground; expect a 10% improvement over Bobcat’s speed which finished at 1.7GHz, 1.9GHz might be possible. The 1450 Temash for tablets is expected to run at 1GHz on battery and 1.4GHz in Turbo Mode.

It’s not all about quad cores either; the A4-1200 dual core APU also joins the new Jaguar family. Clocked at 1 GHz it also integrates a Radeon HD 8180 graphics chip.

• quote:

Orijinalden alıntı: YasinCC

quote:

Şu konsolları öve öve bitiremiyorsun hep iyi yanlarını çıkarmaya çalışıyorsun ancak görünen köy kılavuz istemez. Cell'in gücünü şuan tamamen kullanıldığını kimse söymedi.
    Ben 5800K APU'su güçlü derken CPU kısmından bahsettim.

Oyunlardaki fizik çevre etkileşimi ve yapay zekayı CPU yapar nvidia physx ile bunu gpu üzerine aldı.

Tabletler için geliştirilen mobil işlemci olduğunu ps4 ile ilgili çoğu haberlerde görürsün. AMD'nin honda işlemcisinin tanıtımındada listede en altta bulunan bir işlemciydi. Sony tasarruf edeceğiz 400 dolara yakın tutacağız diye kıstı donanımı bu apaçık ortada oyun firmaları yemek yiyeceği kaba pislemesinimi bekliyorsun anlamadım ki

Kilzone ve capcom'un oyunlarının videolarından bende etkilenmedim değil ancak PS3 zamanında da böyle videolar ile gaza gelmiştik hatırlatırım.

http://www.teknoblog.com/amd-2012-ve-2013-yol-haritasini-acikladi-28-nm-yongalar-gelecek-yil-geliyor-39586/
    http://www.highpants.net/amd-enters-the-tablet-cpu-race-the-jaguar-based-temash-kabini-and-kaveri-race-to-the-rescue/

Konsolları övdüğüm falan yok.Bilakis sizin ps4 sistemini siz yapmışçasına güçsüz, olmamış demeniz, pc'yi aşırı derecede yüceltmeniz konunun uzamasına sebep oldu.
    5800k için güçlü diyorsun, bende sana elinde bir doküman varsa karşılaştırmalı olarak göstermeni rica ettim.Jagur cpusu hangi tabletlerde kullanılmış vs. sorular sordum.Aman neyse uzatmıyorum, sonuçta sorularıma yine cevap alamadım.Ya da cevap verilmek istenmiyor.O yüzden konunun uzamasına gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 18 Mart 2013; 14:00:03 >

• GT_55e katılıyorum.PS4 lansmanında gösterilen oyun videolarına pek kendimizi kaptırmamak lazım.PS3 zamanında da Metal Gear 4'ün grafikleri daha iyi gösterildi.Oyun çıktığında daha düşük grafiklerle çıkarak hayal kırıklığı yarattı.Yine Killzone 3'ün ilk videoları cgi kalitesindeydi.Bunun da gerçek oyun içi olmadığı sonradan ortaya çıktı.Gta 4 de beta aşamasında daha iyi grafiklere sahip bir oyundu.Tam sürüm olarak piyasaya çıktığında ise konsolların donanımından mıdır nedir kısıtlamaya gidildi.Beta versiyonundaki o araç yansımalarını görmek mümkün değil.

Yani aslında herşey muamma.Konsol piyasaya çıkmadan hatta çıktıktan 1 sene sonrasına kadar hiçbir şey netlik kazanmayacak.Çıkışından sonra da konsolun daha yüzde bilmemkaçını kullandık diyerek tam kapasiteyle neler yapılabileceğini göremeyeceğiz.Yani bunun için uzun bir süre beklememiz gerekecek.

• 1.6 GHz gibi hızlarda çalışan CPU en fazla ne sunabilir, bunu düşünmek lazım. 1.6 GHz?

Konsolların işlemcileri talihsizlik oldu maalesef.
    Intel'in Ivy Bridge'lerinin kapladığı alana bakın, sadece: 160 mm2. Üstelik bunun önemli kısmını entegre GPU oluşturuyor, onu çıkarın: 100 mm2..
    AMD'nin Bulldozer'e bakın, entegre gpu olmamasına rağmen 315mm2.. Performans? En iyi ihtimalle(3.6 ghz 8 core tam verim kullanılabilirse) eşit veya yakın. Güç tüketimi? Nerdeyse 2 kat fazla. Sonuç: konsolda 1.6 GHz..

Düz mantık tabi, PS4'teki işlemci daha verimli üretilecektir; ancak gerçekler ortada. Yeni nesilde maliyeti bu kadar önemsemeseler, çok daha iyi işlemciler kullanılabilirdi.
    Güzel oyunlar göreceğiz; ama beklediğimiz fiziksel yoğunluk ve etkileşim olmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Mart 2013; 16:37:09 >
  • @ M@U
    kardeşime paylaşımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Mesajlarını okumak keyif veriyor ve bizi aydınlattığı için teşekkürler.

konu başlığında ordan burdan alıntı yaparak , gerçekten taraflı yorumları ile başlığı kirleten arkadaşlar var, ve merakımdan soruyorum bu bağlılığın sebebi ne ? bu kadar körü körüne bir aleti savunmanın mantıklı bir izahatı olmasa gerek, tedavi edilmeleri gerekir diye düşünüyorum..pc crysis 3 ultrayı killzone'nun yeni çıkacak oyunun videolarından hareketle ondan kötü olacak diyen birini tedavi ettirmek gerekir burdan sesleniyorum bu arkadaş için para toplayıp topluma kazandıralım.

gelelim ps4 konusuna benim için en önemli faktör gran turismo 6'nın nasıl olacağı halen fizik olarak en sevdiğim yarış oyunu gran turismo 5'tir. bu bağlamda ps4'ün gran turismo 6'nın önünü açabileceğini umuyorum.

ps4'ün grafik olarak ise ne kadar iyi olacak bilmiyorum ama şuan pc'ler de alpha sürümü oynanabilen project cars kadar iyi olamayacağı kesin; oyun içi görüntüler (playstation da üstünde oynanan video ve ya resimler gibi değil)

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH
    Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCHYeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 18 Mart 2013; 17:46:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

@ M@U
    kardeşime paylaşımlardan dolayı çok teşekkür ediyorum. Mesajlarını okumak keyif veriyor ve bizi aydınlattığı için teşekkürler.

Yıl
    konu başlığında ordan burdan alıntı yaparak , gerçekten taraflı yorumları ile başlığı kirleten arkadaşlar var, ve merakımdan soruyorum bu !bağlılığın sebebi ne ? bu kadar körü körüne bir aleti savunmanın mantıklı bir izahatı olmasa gerek, tedavi edilmeleri gerekir diye düşünüyorum..pc crysis 3 ultrayı killzone'nun yeni çıkacak oyunun videolarından hareketle ondan kötü olacak diyen birini tedavi ettirmek gerekir burdan sesleniyorum bu arkadaş için para toplayıp topluma kazandıralım.

gelelim ps4 konusuna benim için en önemli faktör gran turismo 6'nın nasıl olacağı halen fizik olarak en sevdiğim yarış oyunu gran turismo 5'tir. bu bağlamda ps4'ün gran turismo 6'nın önünü açabileceğini umuyorum.

ps4'ün grafik olarak ise ne kadar iyi olacak bilmiyorum ama şuan pc'ler de alpha sürümü oynanabilen project cars kadar iyi olamayacağı kesin; oyun içi görüntüler (playstation da üstünde oynanan video ve ya resimler gibi değil)

Tedavi derken, kendini tarif etmişsin.Hem ps4ün nasıl grafik vereceğini bilemeyiz diyorsun hem de, project cars pc grafikleri kadar grafik veremeyeceğine kesin diyorsun.Tam bir failsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 18 Mart 2013; 18:25:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Project Cars hakkaten güzel geliyor(büyük hali için yeni sekmede açın):

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

Önceki mesajdaki ss'ler pek fikir vermiyor. Oyunda mükemmel araçlar dışında, çok gerçekçi yağmur-yansıma, gerçek gökyüzü(ışıkları yansıtan dinamik bulutlar vb) olacak.

Ancak PS4'ün oynatacağını düşünüyorum. Belki 30 fps olur ama oynatır. Oyunun en büyük olayı kaplama kalitesi, o da PS4 için problem olacak en son şey.

CPU'lara da yükleniyor, ama 30 fps'de problem olmaz artık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 18 Mart 2013; 20:49:12 >

• Project cars oyunu arcade tarzında mı olacak yoksa simülasyon tadında mı olacak.

Simülasyon olursa tadından yenmez. Arcade olacaksa benim için grafiği araç değil amaç edinmiş oyunlar kervanının bir diğer üyesi olur.
  • Simülasyon.

Aslında uzun zamandır oynanabilir durumda. Ücret karşılığı katılabilirsiniz, oyun sürekli gelişmekte.
  • Foruma yeni üye alımını durdurmuşlar. Umarım steam üzerinden ulaşılır oyuna
  • Ya arkadaslar bu tartismalar beni cok bunaltti biri bisey diyo biri bisey diyo birsuru sayfalarca yer okudum ve kafam cok karisti,Simdi bana yardim.eder misiniz ben yeni 7850 2gb ekran kartli amd x6(6100)li bir sistem kuracam yeni..ps3e bi sene var daha o zamana kadar bi tane daha 7850 alir takarim sorun degil sorum su ps4 ciktiktan sonra oyunlar gelisecek grafikler falan ekran kartlari sistemler yetersiz kalacak deniyo ben yeni topladigim sistemi 1 sene sonra cop olmasini istemiyorum eger cfli7850 ve x6 li sistem ps4 ciktiktan sonrada simdi goturdugu gibi yuksek ayar goturcekse toliyim getirmezse toplamiyim cikinca ps4 alirim beklerim cikana kadar yardim edin bana lutfen cogu kisinin sorunuda budur sanirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferucci -- 19 Mart 2013; 18:38:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar acayipleşmiş konu lol. Alıntı yapmaktan vazgeçtim.

@verdampfer PS4 de bi sürü oyun PC'ye tam olarak port edilmeyecek. Witcher için mesela kesin diye açıkladılar, konsol versiyonu ile PC versiyonu arasında fark olacak, PC'ye gelecek versiyonu kırpılmış olacak. Oyun motorlarının, bütün konsollar x86 üstüne kurulu olacağından dolayı çok çok farklı sistemlere göre kurulması adapte edilmesi gerekmeyecek. Bu da yeni oyunların daha verimli çalışmasını sağlar. Ama cross-platform oyunlarda patlama olacak vs. anlamına gelmiyor bu.

Sana direk cevap veremem ama, ben bu günden alır keyfine bakardım. Bahsettiğin gibi konsoldan etkilenmiş / akılda tutulmuş vs. şeklindeki oyunların çıkması zaman alır. 6100 yerine para çıkartabiliyorsn 6300'e bak, bugunden al kullanırsın. İşlerde cf de yerine göre iş görür. Ne tür oyun sevdiğin, crack vs. olayları vs. vs. hepsi herşeyi değiştirir. PS3'ün olsaydı sürekli online / orjinal vs. peşinde mi koşardın bugun yoksa CWF faln filan mı. PC de crackli oyunlar açısından bakışın ne alır kurar oynarım faln gibi mi? Bu açıdan bakarsan PC uzun bi süre sana çok büyük esneklik sağlar. PS4 'ün oyunlarının fiyatları da belli değil, ne aralıkta olacakları da değil, PSN / GAIKAI nasıl olacak onlar da belli değil. Dediğim gibi şimdi alır oynarsın PC ile belki alabilir hale gelmen için 8-12 ay beklemen gerekmez.

---------------------------------------------------------------------------

Yukarda Cell'i çok beğenen arkadaşlar içn, bi zahmet detayını yazsanıza Cell'i neresinden tutup çekiştiriyorsunuz da günümüzde orta seviyeli işlemciler haline sokuyorsunuz? Cell'de işlemci diyebilecğeiniz 1 tek öğe vardır o da PPE denen zımbırtısıdır. Geri kalan SPE denen zımbırtılar esasen hesaplama işi yapar, kendi başlarına işlemci gibi davranacak fazla bi yetenekleri yoktur. Bu beğenmediğiniz Jaguar'ın yerine göre 10 kat tur bindirecek kapasitesi var hem PPE'ye hem SPE'ye. CELL için ne PPE'yi ne de SPE'yi birbirinden bağımsız düşünemezsiniz. O yüzden tam olarak bu 1 çekirdeklidir de diyemezsiniz, 6-8 çekirdiklidir de diyemezsiniz.

Kalkıp SPE'lerin matris çarpımında IBM'e göre %98 verimle çalıştığından vs. den bahsetmeyin eğer argüman olarak yazacaksanız. SPE'lerin yapabileceği tek gerçek işlem o tür şeylerdir. Bilimsel hesaplama imiş süperbilgisayar imiş, Cell'in o tür işlerde devri geçeli çok oluyor, bi zahmet işi o noktalara çekmeyin. GPU'lar süperbilgisayarlarda kullanılabildiğinden beri Cell tarzı şeylerin bi önemi kalmadı. Kaldı ki zaten o yapılan işler, yani Cell'in gücü SP üstüne kurulu. Ne zmanki süperbilgisayar / HPC alanında DP'nin önemli olduğu anlaşıldı, zaten hiçbi şekilde o alanlara girmedi.

Bu Cell yaradıysa IBM'e yaradı bi zaten. PowerXCell 8i diye bi işlemci çıkarttı onu kullandı sattı başka pazarlara. IBM'e belli bi mimari know how hakkında da şeyler kattı, blade serverlarda kullandı. Bunların konuyla alakası yok ama Cell'in övülecek bi cacığı yok. PS3 zmanında belki ne Intel ne AMD bu seviyede idi, yada bu tarz bişey geliştirecek imkanları yoktu vs. Belki başka CPU yapıları için vakit yoktu, geliştirebilecek VE altından kalkabilecek firma yoktu, imkan yoktu vs. bilmiyoruz. Ama bildiğimiz şey 2010 lardan sonra çokca şey değişmeye başladı.

@GT_55 Temash işlemcide Jaguar core var. Tablet işlemcisi diye ağızda sakız olması onunla alakalı.

1.4 GHZ için 1.39 CineBench skoru var işlemcinin. 1.0 ghz için 0.99 skoru var. Neredeyse linear ölçeklenmesi var(yada birebir). Dolayısı ile bunu 1.6 ghz için 1,58 gibi düşünebilirz. 8 çekirdek için de benzeri ölçeklenme olur ise kabaca 3,16 civarında bi CB skoru eder. Bu da i3, fx 4300, A10'dan biraz daha iyi bi konum demek.

Frekansın 1.8 - 2.0 - 2.5 ghz gibi değerlerinden bahsediliyor. 2.0 ghz olursa eğer, yine CB için 3.96 civarı bi skor demek. Bu da aslında iş görecek kadar iyi, şimdiki masaüstü işlemcilere göre.

Jaguar'ın FPU yapısı Bulldozer / Trinirty gibi değil. Athlon / Phenom gibi bi FPU yapısı var. Bulldozerdeki FMA yerine oyunlar için daha uygun olabilen bi yapı bu (1x 4 FMA yerine 2x Mul + 2x ADD ). Bunun görece avantajlı yanı, oyunlarda FMA kodunu her şekilde kullanamıyorsun. EN en en yüksek olduğu durumlar %75'i geçmiyor. Geri kalan durumlarda Bulldozerdeki FPU yapısı falso yemeğe başlıyor. Böyle durumlarda Mull + ADD veya başka işlemler için bağımsız farklı devam yolunun olması daha iyi (FP pipe). Buna ilave olarak da SSE4.2 / AVX desteği de var. Şu çok sevdiğimiz Cinebench bile SSE2 kullanır daha fazlasını değil. Oyunlar belli bi uyumluluğa bağlı kalmak zorunda olduklarından, farklı platformlar, farklı işlemciler olduğundan SSE2 üstünü kullanmazlar / kullanamazlar genelde. İş konsola döndüğü zaman, oyunun SSE4 veya AVX kullanabilmesi çok büyük bi artı kazandırmış olacak.

Jaguar'ın 4 çekirdek + L2 + L2 interface alanı oldukça küçük. CPU ile alakalı olan bütün kısımlar oldukça küçük olacak. Güç tüketimi olarak 30W'ı geçmesi bile tahmin edilmiyor. Cinebench r11.5'den 4.0 skor alan işlemcilerin / sistemlerin güç tüketimlerine bakın bi zahmet.

Jaguar'ın şu an üretim yeri TSMC ve 28nm Bulk proses. 28nm wafer başına daha çok işlemci, bulk proses de daha düşük maliyet demek. Doğru biliyorsam GLoFo veya başka yerde ürettirmek gibi bi imkan yok şu an. GPU'lar da TSMC'de üretildiğinden ya beraber üretilecekler, yani APU gibi, yada özel bi tür bus ile bağlı olacaklar. Sony' hem maliyet, hem üretim kolaylığı, hem miktar açısından sıkıntı olmaması için, hemde daha çabuk zamanda üretime hazır hale geleceği için bu tür bir yolu seçti.

Single-thread performansı olarak Trinity'den geride kalmaması lazım. Belki bi Intel değil, Ama konsol için single-thread denen olay en son düşünülecek şey zaten.

Bütün bunlara ve benzeri şeylerin üstüne, çıkıp "ama Cell'in 200 küsü GFLOP kapasitesi var" diye alakasız yöne çekecekseniz hiç ordan gitmeyin. AVX kullanan bi 3.4 ghz frekansında 4 çekirdekli i5 'in de kapasitesi 108 GFLOP. Diğer taraftan da 8 çekirdekli 1.6 ghz frekansındaki Jaguar'ında 102 gflop. i5 Cell'den kötü mü oldu şimdi? Jaguar'ın Cell'e yerine göre 10 tur bindirebilecek kapasitesi var, kodun çalışma programın çalışması açısından bakarsanız.

Lafı yine daha iyi işlemci olsaydıya getirecek olan varsa, bi zahmet kesenin ağzını ne kadar açması gerektiği, nasıl bi tasarım gerektği vs. gibi konularda da detay versin, yoksa işkembeden sallamaktan 1 adım öteye gitmez.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.