Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.905
Cevap
37
Favori
139.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hiç Şüphesiz Ki

quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İnsanların hem bir şey bilmeyip hemde bu kadar çık konuşması çok ilginç. Herkesin dilinde "PC konsoldan iyidir" lafı dolanıyor. 2.000TL lik ekran kartıyla 1000TL'lik konsolu karşılaştıranlar var ya. Sanki herkesin bütçesi var. Öyle baba parası yemekle olmuyor. Öğrenciyim ve 1000T benim iki aylık bütçem. Gidip bir ekran kartına 1000-2000TL veremem. Eğer çoğu oyunu 1080p@60FPS oynatırsa yemişim Titanı. BF4 ve Crysis3 720p@60FPS olsa da olur sonuçta konsolun 720p görüntüsü PC'den daha iyi. Umarım konsollar 400$'dan pahalı olmazda bizde alabiliriz. İlk geldiğinde muhtemelen 1500TL civarı olur 2-3 ay içinde 1200TL civarına düşer. Üretim sıkıntısı çıkmadığı takdirde. Zaten Rubisco işin teknik kısmını anlatmış.

720p konsol görüntüsü nasıl 1080p pc'den kötü oluyormuş ? Bırakın artık şu "ekran kartı 1500-2000 tl yeaaa pcde oyunları full ayarda oynamak için 4-5 milyar gerekiyor yeaaa" gayette 1000 tl'lik pc şu anda oyunları high seviyesindr oynatıyor siz sanıyorsunuzki pcde oyunları full ayarlarda oynamak için dünyanın parasını vermek lazım öyle değil işte sizde gidin 300-400 tl'lik fp kartı alın kim diyor size gidip özel çıkan titana 1000 dolar verin diye ? Yada gtx 690a 900 dolar verin diye ? Ayrıca boşuna heveslenme ps 4 asla oyunlarda 1080p 60 fps vermez(Grafikleri düşük oyunlar hariç) 1080p 30 fps zor verir.

1000TL'ye şu sistemi yazar mısın?

Kabaca yazıyim:
    Amd fx 6 6100 3.3 ghz 6 çekirdek 250 tl
    Hd 7850 350 tl
    8 gb ram 130 tl
    Anakart 100 tl
    Kasa 80 tl
    Psu 650 watt 250 tl

Etti 1160 tl

HDD?
    Sessizlik?
    Hilesiz oyunun zevki?

Dostum bak ben sistem toplama konusunda iyiyimdir. Eski üyeyim, forumu bırakmıştım. 3000-4000 sistem önerim vardır. Ama konsollar düşük maliyet ile iyi iş başarıyor. Bende biliyorum PC toplamayı ama bütçe sınırlı, yapacak bir şey yok. Ayrıca 650W PSU abartı olmuş. 80TL lik kasada ayıp olmuş. Dark Truva + 600W 200TL iş görür.
    İşlemci alınacaksa yeni nesil ile birlikte kesinlikle FX-8xxx olmalı. Hatta alınacaksa Steamroller beklenmeli.

Hddyi unutmuşum haklısın zaten kabaca yazdım hilesiz oyun var evet konsolda ama bu büyük bir avantaj değildir konsolun avantajı exc ve drm sistemi olmaması.Sezzizlik derken ? Ps 3 benim i7 2600 gtx 580li sistemden daha fazla gürültü çıkartıyor.

Arkadaşın XBOX sessiz gibiydi. Birde şöyle bir şey var. Üniversiteye gidiyorsan konsol iyidir.

Tabii iyidir ailen yollar artik kac yolluyosa onun icinden kendi butceni ayirip alirsin oyunu fakat ben lise ye gidiyorum kafama gire kendim biriktirmis olsamda 100-150 lira oyuna veremiyorum agzima sokarlar oyunun kutusunu okadar para verdigim icin.Bence pc ciler **** bu konuda ayriliyo calisan-univ okuyan sever ps ini ama benim gibi olanlar sevmez seversede kirdirir.Pc de aldirirsin aleti pedere iyisinden kullanirsin 3 sene, sonra upgradelerle devam edersin.Ps3 de aldirmak zordur. Ps sadece oyuna yarar cunku ill cikimina 3bin liraydi ps3 verirmi okadar para okuyan cocuga oyun oynatmak icin oda yetmezmis gibi ustune o kadar oyin parasi vermeyi kabul etmez tabi.Bu yuzden konsolu alamayan alsada oyununu alacak guxu olmayan pc yi sever.kimisi konsolu hepten sevmez onlar ayri onlara biaey demiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Şimdi oynatır desem sallarım, aman mantıklı görünüyor diyeceğim şimdilik. Çünkü PS4 geliştricilere çok fazla imkan verse de, iş PC için belli bi oyunu / programı / kodu iyi performans verecek şekilde optimize etmeye geldiğinde geliştriciler bi yerden sonra su koyuveriyorlar bizzat biliyorum. Geliştrme zamanı vs. bunun faydası arasında çok bozuk bi ters orantı var. %20 daha fazla FPS için yerine göre 2-3ay ıvır zıvırlarla uğraşılması gerekiyor. 30 FPS aldığın yerde 36 fps alsan senin için ne farkeder mesela oyuncu olarak? 30 fps de takılıyorsa oyun 36 'da da azıcık daha az takılır ama süper bi rahatlama getirmez. Geliştrici bunu öngördüyse, o optimize / kodu iyileştirme denen yükün altına pek girmez girmiyor da. FC3'ün zımbırtıları çıktı, hala işlemci kullanımı sorunlu mesela. Bi de bunun, bazı oyunlarda / kodlarda kasıtlı olarak kodun PC'de kötü çalışması için kasıt kısmı var, o da apayrı bi sorun (crack vs. gibi olalardan dolayı). Dediğin gibi yaklaşırsam, PC'ye mimari olarak yakın olduğu için güzel çalışması lazım diyoruz, ama benzer şekilde grafik API'sinin nasıl olacağı PC ile arasında ne kadar fark doğuracağı tam belli değil. Konsolda 60 FPS çalışan bi oyun, DX ile PCde benzeri donanım ile %20-30 daha yavaş çalışabilir mesela. O yüzden kesin bişey söylemek bana göre zor.

Ama kendi adıma 6300+7850 nin mesela, idare edecek iş görecek kadar sorunsuz kullanılabileceğini düşünüyorum. Mesela şu Killzone videolarındaki kaliteyi elde etmek için atla deve donanıma gerek yok yerine göre, bazı yerleri Dx9 ile iyi çalışırsan ona benzer iş çıkartabilir yapabilirsin. Doğal olarak da bunun PC'de iyi çalışması gerek.

Hard Reset dx11'i düşün. Bundan %50 daha iyi görünebilmesi için çok daha fazla işlem gücü lazım. Crysis2 @ dx11 görselliği için bunu elde etmek görece daha kolay. Yani net bi cevabım yok ama, kasıtlı olarak performansda oynanılmazsa Pc için, iyi oynatabilirmiş gibi geliyor. Ama dediğim gibi Withcer vs. gibi oyunlar PC vs konsol arasında fark olacağı açıklandı, Pc versiyonunun kırpık olacağı vs. Oyuna mesela güzel bi tür Post-processing yapısı eklerler, bi tür hafif bloom efekti verilir, konsol için AA ihtiyacında baya azalma olur tasarruf ederler. Ama PC versiyonunda bunu azaltırlar, yüksek AA açmak istersende kart çakılır kalır. Sallıyorum bunu ama konsolda görece kısıtlı imkan ile iş yapılmaya çalışıldığı için tasarruf ettirecek her imkan değerlendirilir. PC'ye aktarılırken ise optimizasyon için o kadar özen gösterilmez.

Sonuç olarak dediğim gibi mantıklı bi varsayım gibi duruyor, ama %100 o şekilde olur demek doğru olmaz. Ben kendi adıma dediğim gibi şimdi alır 1 sene rahat rahat oynarım, PC'de az çok ne ararsan var, böyle bi sistemde rahat rahat yeterli (kabul edilebilir ayarlarda elbette), ne oyun sıkıntısı ne de görüntü kalitesi sıkıntısı yaşamam. PS4 çıkacak, oyunların parası belli değil crack tarzı bişeyler çıkartabilecekler mi vs. onlar belli değil, ben kendi adıma PC ile devam ederdim şimdi. 1 tane oyuna para versen Pc için 10 tane yine gönlünü eğlendirebileceğk crackli oyun var sonuçta. PS4 için muallak onlar.

Konsol bi cacık olmayacak diyen arkadaşlar için, 30-60-90 mevzusuna çekenler için, PC de 4 çekirdek işlemci + 7850 ile sanki her oyunu yüksek detay 60 fps ile oynayabiliyoruz da, PS4 bi cacık olmaz şeklinde yorum yapıyorsunuz?

BF4 için 720p olacak diye bişey yok, bi yerde 720p @ 60 fps olabilir dedi, herkes lafı PS4 720p olacakmışa getirdi.

Tesekkurler emek harcadiniz aydinlattiniz ben pc devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferucci -- 20 Mart 2013; 13:02:52 >

• Millet konsollarda 4k çözünürlük beklerken adamlar en çok beklenen oyunlardan birini 720p oynatacaklarını söylüyor.Bu oyunların geneli için bir fikir sunabilir bize.Yüksek güç isteyen oyunlar 720p , daha az güç isteyen oyunlar 1080p çalışacak gibi.Bu nesil konsollarda da aynı durum söz konusuydu.Her nesilde çözünürlük yükselirdi.Bu nesilde neden böyle bir yol izlendi anlamadım.Halbuki çözünürlük görsellik açısından çok çok önemli bir unsur.Üzüldüm açıkçası.
  • Bu devirde 1280x720 oyun oynayan mı kaldı, anlamıyorum, yeni nesil insanlara yönelik bişey mi acaba, herkes o kadar detaycı değil mi artık anlamıyorum. Kaldı ki tv yayınları bile 1080 p iken, Evlendirme programlarını 1080p izlicez, Battlefield 4 720 p , off off diyorum.
  • Bir sey bende ful hd monitor var simdi ps4u bagladim diyelim720p gorumtude ekran ka itesi bozulmazmi cunku native cozunurlugu 1080p monitorun ???

• Birader amma yaralı güvercinsiniz çıtkırıldımsınız ya, düne kadar kimsenin ağzında yoktu şimdi 720p den geçilmiyor ortalık, esas burası dedikodu ortamına dönmüş. 4k yı sallamayı seven herkes bekler, napcaklar 20bin lik tv peşine mi düşecekler. 4k bekleyenler 2-3 bin $ lık konsola para vermeye razımıydı da bu beklentideydiler. Milletin yarısının ağzında da 8800 benzetmesi var, zerre alakası yok hala alakasız alakasız şeylerle karşılaştırıp duruluyor.

Hiçbişey fikir sunamaz bugunden, en kötü argüman olarak kullanabileceğiniz şey, iyi bi 4 çekirdekli makina + 7870 ile bile PC'de max detaylar ile sabit 60 FPS'yi her oyunda vermiyor demek olur en fazla. Elma kabuğu ile ineğin sindirim sistemi arasında ne kadar dolaylı alaka varsa bu da onun kadr olur en fazla. Sonrasında konsola özel optimizasyondu bilmemneydi diye çekiştiririz, gpu belki PC'deki 7950 seviyesine ulaşabilir deriz. En fazla analoji yapabileceğiniz bu kadarı var dahası yok. Konsola motoru yazılırken, belli bi sahne hazırlanırken hepsi düşünülüyor, öyle PC için saldım çayıra kim kime dum duma gibi değil işler.

30 fps oldu ama yağ gibi akıyo oyun, ne olacak o zman, 60 fps değil diye mırın kırın mı edecez?

PC'de 1 tane iyi yazılmış kod varsa 1000 lerce canı cehenneme diyeceğin kod var, bunları mı kullanacaz fikir vermek açısından. Çok yanlış yerden bakıyorsunuz, veya küçültmek için ufak ufak bişeyleri üst üste koyup ahanda bak yük 50kg oldu şimdi çökecek gibisine getiriyorsunuz işleri. PC'de 8x AA'ya yakın kaliteyi 2x AA ile verdi, ne olacak o zman? PS4 için bilinmeyen şeyler var, Xbox için daha da var, ROP Sram'a entegre gibi tuhaf bi yapı olacak mı mesela, bellekte o bahsettikleri 8:1 oranında sıkıştırma yapılıp 25.6 GB lık SRAM >> RAM transferi ile 400-600MB lık texture lar mı işlenebilecek ne olacak? Gereksiz yere kendi kendinze gaz vermeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Bu Battlefield 4'un 720P@60 FPS durumu cidden moral bozucu olur şayet gerçekse. 7 yil aradan sonra cikacak olan bir konsol maliyeti herneyse birzahmet her oyun icin 1080P@60FPS verebilecek bir donanimla gelmeli. 50 degil de keske 65inc TV alsaydim dedigim bir donemde hassas gozler icin 1080P bile yetersiz kalabiliyorken uzun seneler piyasada olacak bir konsolda 720P ciddi bir handikap olur. Haber dogru ise Sony'ye ciddi bir feedback yapilmali yoksa artik gozler yeni Xbox'a cevrilecek.

Hem PS4'hem de Xbox 720'de 720p 60fps'de çalışacakmış oyun.Yeni konsollar,eski konsolların artık gücünün yetersiz kalmasından dolayı,eski konsolların donanım olarak güncellenmiş hali olarak çıkıyor demek,ortada öyle nextgen'lik bir olay yok .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braVe112 -- 20 Mart 2013; 15:32:53 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: braVe112

quote:

Bu Battlefield 4'un 720P@60 FPS durumu cidden moral bozucu olur şayet gerçekse. 7 yil aradan sonra cikacak olan bir konsol maliyeti herneyse birzahmet her oyun icin 1080P@60FPS verebilecek bir donanimla gelmeli. 50 degil de keske 65inc TV alsaydim dedigim bir donemde hassas gozler icin 1080P bile yetersiz kalabiliyorken uzun seneler piyasada olacak bir konsolda 720P ciddi bir handikap olur. Haber dogru ise Sony'ye ciddi bir feedback yapilmali yoksa artik gozler yeni Xbox'a cevrilecek.

Hem PS4'hem de Xbox 720'de 720p 60fps'de çalışacakmış oyun.Yeni konsollar,eski konsolların artık gücünün yetersiz kalmasından dolayı,eski konsolların donanım olarak güncellenmiş hali olarak çıkıyor demek,ortada öyle nextgen'lik bir olay yok .

Uncharted 3 oynadimmi bilmiyorum ama bu oyunun 3 katı güçlü bir konsolda nasıl bir hal alırdı düşünemiyorum.

Grafikler herkesi tatmin edecek bence, önemli olan oyunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ridvan1903

quote:

Orijinalden alıntı: braVe112

quote:

Uncharted 3 oynadimmi bilmiyorum ama bu oyunun 3 katı güçlü bir konsolda nasıl bir hal alırdı düşünemiyorum.

Grafikler herkesi tatmin edecek bence, önemli olan oyunlar.

Oyunlar tabi ki daha önemli.Ben donanım ve grafik açısından konsolların next gen gibi durmağını söyledim.Sonuçta 7-8 sene piyasada kalacak bir konsolun daha ilk seneden oyunları 1080p oynatamıyorsa bu konsollara nasıl nextgen denilebilir ki?

• GTC 2013

11:35-40'tan itibaren esas olay başlıyor. 11:50'lerde fışkıran suyun ışıklandırması, baca dumanı vs gayet güzel:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Mart 2013; 16:44:05 >
  • Mesajları okudumda herkes doğmamış çocuğa mektup sallamış
    Ortada mal yok kötüleyen çok bekleyin hele ummadık taş baş yararmış

• Nextgeni belirleyen birinci kriter çözünürlük değildir.Şimdi bu grafiği bir konsol 480p'de bile oynatsa o konsol nextgen konsol demektir.Tabi ki bende istemiyorum artık 720p oyun konsolda.Artık yeni nesilde 720p'nin adını bile duymak istemiyorum.Ama bu vermiş olduğum grafikteki gibi grafikler olacaksa 720p'de razıyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_55

Nextgeni belirleyen birinci kriter çözünürlük değildir.Şimdi bu grafiği bir konsol 480p'de bile oynatsa o konsol nextgen konsol demektir.Tabi ki bende istemiyorum artık 720p oyun konsolda.Artık yeni nesilde 720p'nin adını bile duymak istemiyorum.Ama bu vermiş olduğum grafikteki gibi grafikler olacaksa 720p'de razıyız.

Konsol donanımları ile o grafikler biraz zor gözüküyor malesef,yine de iyi grafikler göreceğimiz kesin,ama keşke 1080p standart olsaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: agni_tr

Mesajları okudumda herkes doğmamış çocuğa mektup sallamış
    Ortada mal yok kötüleyen çok bekleyin hele ummadık taş baş yararmış

Kötüleme,değil de yeni konsollardan beklentiler çok yüksek tutulduğu için,biraz hayalkırıklığı yaşanacak gibi görülüyor maalesef.

• BF4'ün 720p 60 fps ihtimali %0 bu arada.

30 fps yapıp grafik-çözünürlük basmayı tercih edeceklerdir. Hızlı bir oyun değil ve gamepadle oynanacak.

(Belki bir şekilde 30 üstü fps de olur, ama gidip 720p yapmazlar bu saatten sonra).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 20 Mart 2013; 17:04:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fleshstorm666

BF4'ün 720p 60 fps ihtimali %0 bu arada.

30 fps yapıp grafik-çözünürlük basmayı tercih edeceklerdir. Hızlı bir oyun değil ve gamepadle oynanacak.

(Belki bir şekilde 30 üstü fps de olur, ama gidip 720p yapmazlar bu saatten sonra).

1080p 30fps gibime düşünüyorsunuz görselliği yüksek oyunlarda. Mantıklı.

Bir orta bulunur :)

Simdiden çokta düşünmek iyi değil gibi, :)

• Hideo Kojima haftaya Fox Engine'ın halka açık demosunu gösterecekmiş.

http://www.gamespot.com/news/kojima-fox-engine-all-about-photorealism-6405719

• Yeni nesil oyunlardan Battlefield 4'ün 17 dakikalık oynanış videosu.Adamlar iyi iş çıkarmış.Bana göre tek eksik L.A Noir'de kullanılan yüz animasyonu teknolojisinin bu oyunlarda kullanılmaması.Adamlar o konuda çıtayı çok çok yükseltti.Eğer gerçek bir insan konuşuyormuş hissi yaratabilseler o suratlardaa film gerçekçiliği yakalanmış olurdu

[DHTUBE=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U8HVQXkeU8U#!]
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U8HVQXkeU8U#!

Bu arada Gta V'le ilgili de yeni görüntüler yayınlandı.Bir tanesini paylaşıyorum.Diğerleri için küçük bir arama yapabilirsiniz.

• Metal Gear Solid 5 Gameplay

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_35090&feature=iv&src_vid=pRSZy12EOSs&v=6glVLSSF2bc

Metal Gear Solid 5 Trailer

http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_506137&feature=iv&src_vid=52ngbRyoAPw&v=pRSZy12EOSs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 28 Mart 2013; 3:57:22 >

• Activision R&D Real-time Character Demo

http://www.youtube.com/watch?v=45MR6KhOX7I

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 28 Mart 2013; 22:30:36 >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.