Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.916
Cevap
38
Favori
140.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni nesil ha?? Gene kıçımızı yırtıcaz fark görelim diye tek gerçek dx 9.0c
  • http://www.youtube.com/watch?v=O3zcgyQ0g4Q

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 4 Şubat 2014; 1:56:01 >

• http://www.youtube.com/watch?v=97ampRKeoeM

• Abi kısa ve oz isterse konsollar hd 7850 herhalde ps4 istersen gtx titan veya başka bir kartın olsun oyun üreticileri konsol olduğu sürece konsolun geliştiği son noktaya kadar gelirler konsollar üreticileri kısıtlıyor yada işlerine gelmiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuqwert7878 -- 4 Şubat 2014; 2:05:55 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Daha önce paylaşmış mıydık hatırlamıyorum ama hatırlatmakta yarar var

http://www.youtube.com/watch?v=mFgVR2Ke0XY

• 720p 30fps ye devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

720p 30fps ye devam

bu konununda ekran akrtı bölümünde olmaması gerekiyor öyle değilmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

720p 30fps ye devam

yeni konsollardaki işlmeciler gpu ları tam doyurmuyormuş , aslında alakalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 4 Şubat 2014; 3:58:48 >
  • quote:

quote:

quote:

720p 30fps ye devam

ben gulucek sırıtacak bır durum bulamıyorum.

• Konsollar hiçbir zaman pcyi geçemez geçtiğini varsayaarsak bile pc en fazla 1 yılda yeni teknolojilerle konsolları 100 e katlar. Adamlar kendini çok akıllı sanıyor 600tlye 10 sene oyun oynuyorum diye halbuki aynı oyunu pcde ultra grafiklerde 1080p anti alasining vs. full oynasa xboxmuş ps3 müş yüzüne bakılmaz bir daha Kısacası parası olan pcde oyun onar olmayanda ps3, xbox alır. Gıcık oldugum nokta bazı adamlar pcye para yetiremeyince pcye çamur atıyorlar. Bende pcye para yetiremiyorum ama gidipte pcyi kötülemiyorum çünkü kendim deneyimledim pc havada karada konsolalrı ezer geçer. Tartışması bile gereksiz.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

720p 30fps ye devam

ben gulucek sırıtacak bır durum bulamıyorum.

konuyla alakasız bir yerde gelip onları yazman komik bence

• 30 fps'ye devam da, 720p oyun çıkması zor. BF4 bile, 60 fps olduğu için 900p çıktı.

Üstteki videoda, PS4'te 1.50 civarındaki fizik kare/sn düşündürücü. Bir de öncesinde, bazı particle'lar yok.
    Gerçek next-gen oyunlar gelse de APU'nun potansiyelini, esnekliğini görebilsek. O particle'lar PS4'te her türlü olur da; 1.50 gibi durumlarda, düzgün optimizeyle bakalım o kadar kasacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 4 Şubat 2014; 12:38:56 >
  • Hala elemantal demosunda mısınız? Nedir bu bakıp bakıp ego tatmini gibi bişey mi? gtx680 @ GPU Physx vs. düşük frekanslı CPU @ CPU Physx. CPU başka işleri de yapmak zorunda dimi? Zorlarsan o CPU i3 ile fx4300 ayarlarında, CPU Physx ile iş yapmaya çalışıyor o demoda. Epic Nvidia'nın bilmemnesi değil mi zaten, PS4'ü güzel göstermek adına süper iş mi çıkartacak? CPU Physx ile kabul edilebilecek seviyede efekt veriyor kötü olan ne var bunda? UE4'ün donanımı yeterince kullandırtmamak adına herşeyi de yapacağı gibi komplo teorisi de mi ekleyelim işin içine? Oyunların hiçbiri donanımı kullanma noktasında iyi bi konumda değiller zaten. Ne konsol altyapısı hazırdı, nede geliştiricilerin kendilerini adapte etmek için yeterli motivasyonları vardı eksikliklerden dolayı.

"Profiler" yazılımını adamlar kendileri yazmak zorunda kaldılar dicem, "Profiler" denen zımbırtının ne işe yaradığını bişey geliştirirken neye yaradığı iplemeyen kimze zaten yazılan hiçbişeyi iplemeyecek. Adamlar sana bi nevi kuru donanım verdiler hiçbişeyi yetişemediğinden. Bundaki geliştirme araçlarından, yazdığın kod parçalarının donanımın hangi kısmını ne kadar kullandığını ölçmeye yarayan, hangi kod parçasının nerede takıldığını performansı baltaladığını vs. yi bulmaya yarayan zımbırtılara deniyor Profiler araçları, Türkçesi neyse bilmiyorum. Sony'nin AMD'nin sana sunuduğu temiz sorunsuz bitmiş bi geliştirme ortamı yokken adamlar oyun geliştirmeye çalıştılar. Millet yukardan bastırıyor yatırımcılar bastırıyor hissedarlar bastırıyor. Yarım yamalak yetiştirmeye çalıştılar çıktı konsollar yazılım geliştime paketleri eksik olarak. Bundan en az 1 sene sonrasında donanımı daha doğru düzgün kullanabilmek için araştırılmış üzerinde çalışılmış şeyler noktasına varacaklar. Bekle babam bekle herkes günahını çekecek sonrasında.

Eleştirilsin kimsenin ona bişey dediği yok. Ama neyi eleştirdiğiniz bilerek eleştirin. Görmüyormusun kardeşim farklı işte diyip kesip atacaksanız her konuda karşınıza bulup çıkartılacak tonla şey çıkar onu da dikkate alın (eleştirilmesine tahammülünüzün olmadığı konularda bile).

Sonuç olarak Epic kökenli konsol demosuna bakıp yorum yaparken Epic'in Nvidia ile organik bağının demoya yansımayacağını varsayacaksını bravo valla harika bi dünya görüşünüz var. Nvidia kartta GPU Physx ile yapılan şeylerin öbüründe CPU Physx ile yapıldığını, yeni konsollarda istisnasız kimsenin GPU Compute ile ilgili hiçbi iş yapmadığını daha ne buna imkanları olduğunu nede araçların olduğunu yok sayacaksanız yine bravo diyecek bişey yok.

Demeniz gerken şey oyunların yıllardır gelişmesini geriden tutan esas şeyin hep klasik yaklaşımlar olduğu, bunların aşılması için bişeyler yapılması gerekirken hep klasik şeyleri daha hızlı çalıştırmak için herşeyin donanıma bağlanıp aynı yoldan devam edilmesi yanlış olduğunu vurgulamak gerekirken hep işin temeline yanlış bakılıyor. Dönüp dolaştırıp herşeyip fillrate limitine dayandıran donanım/kodlama altyapılarını destekleyip sonra hadi hadi demek olmuyor.

Konsollarda, en azından PS4'de iş var ama bu sefer de milletin öğrenmesi gerken AMD GPU mimarisi var. O da tonla zaman demek iyi iş yapılması isteniyorsa. O da bekle babam bekle demek, sonra insanların canının sıkılması demek.

• Pcnin yeni nesil konsolları daha konsollar piyasaya çıkmadan geçtiğinin bir ispatı daha.Lara'nın pcdeki detaylarına dikkatiniz çekerim.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-tomb-raider-definitive-edition-next-gen-face-off

• Ps4 daha güzel. Çünkü yüzündeki hafif kırışları farketmiyoruz.
  • "Özel olarak konsola gıcıklar" diye yeni konu daha açın isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Pcnin yeni nesil konsolları daha konsollar piyasaya çıkmadan geçtiğinin bir ispatı daha.Lara'nın pcdeki detaylarına dikkatiniz çekerim.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-tomb-raider-definitive-edition-next-gen-face-off

fazla söze gerek yok sayfalarca tartışmaya değmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

"Özel olarak konsola gıcıklar" diye yeni konu daha açın isterseniz.

Ne alaka kardeşim.Burada subjektif olarak ne varsa onları paylaşıyor ve ne görüyorsak onu söylüyoruz .Ben sistemlerin üstünlüğünden ya da acizliğinden bahsetmiyorum.Pc ve konsol farklı sistemler oldukları için tartışmaya girmek bile yersiz.Direkt görseller üstünden değerlendirme yapıyorum.Şu ana kadar tüm pc-konsol görsel kıyaslamalarında da pc üstündü.Aksini iddia eden böyle gelsin...
  • Lara PC'de daha hüzünlü bakıyormuş...
  • Teknik bir fark yok ss'de.
    Konsol sürümünde surat farklı tasarlandığı için, renk farkı vs., daha detaysız gibi görünmüştür.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.