Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.920
Cevap
39
Favori
140.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

PC'nin minimum grafik ayarlarında oyunu çalıştıracak
    ağır olmuş :)

PC'de ise, gereksiz detaylar kısılıp/kapatılınca çoğu kart ile iyi oynanır. PC'de ürün sattırmak için zorla kastırıyorlar kartları. 1920.1080 Medium dahi oynasanız PS4 / Xbox One dan çok daha iyi görüntü alırsınız zaten :)

Artık tüketim daha hızlı, yeni nesil konsollara fazla yüklenmediler, fiyatları da o'na göre oldu Xbox hariç tabi.

Bu da PC Watch Dogs detay şölenine buyurun. Yeni konsollarda grafikleri kısılmıştı oyunun hatırlarsanız. Nex Gen şimdiden tırtladı galiba. Exclusive oyunları kenara ayırmak gerek tabi. PS4 yine Exc. lerde önde olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 12 Nisan 2014; 18:23:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

http://www.gamespot.com/videos/titanfall-xbox-one-vs-xbox-360-graphics-comparison/2300-6418286/

çok ciddi farklar var xbone lehine, 360 bu oyunda hakkaten çamurmuş
  • Witcher 3'ün Teknik Söylentileri Yalanlandı!

Bildiğiniz üzere dün sabah Rus bir oyun sitesi, "The Witcher 3" 'ün sistem gereksinimleri gibi teknik detayları paylaşmıştı. Bu teknik detaylara göre oyun, PlayStation 4'de 900p/30fps ve Xbox One'da 720p/30fps'de çalışacaktı. Bugün ise oyunun yapımcısı CD Projekt Red'den yalanlama geldi.

Şirketin pazarlama temsilcisi Michael Platkow-Gilewski: "Bunlar sadece bir söylenti. Söylentiler üzerine yorum yapmıyoruz. Sistem gereksinimlerini açıklayabileceğimiz zaman sizi bilgilendireceğiz.". Diyerek söylentilerin asılsız olduğunu belirtti.
  • Sucker Punch, inFamous: Second Son'da PS4'ün İşlemcisiyle Darboğaz Sorunu Yaşamış

İşlemci ve ekran kartı arasındaki darboğaz yapma sorunu, oyun dünyasının özellikle PC kanadında sıkça yaşanan problemlerden birisiydi. Mantle ve DirectX 12'nin gelmesiyle birlikte büyük ölçüde azaltılması beklenen bu problem, PlayStation 4'te de Sucker Punch tarafından yaşanmış.

Öncelikle şöyle başlayalım, darboğaz sorunu nedir? Bu problem genelde işlemci ile ekran kartı arasındaki güç dengesizliğinden kaynaklanır. Ekran kartının daha yüksek hızda yaptığı işe CPU ayak uyduramaz ve bu noktada bazı performans kayıpları yaşanır. Bu sorunu oldukça yüzeysel olarak anlattıktan sonra haberin geri kalan kısmına geçelim.

inFamous: Second Son'ın baş programcısı Adam Bentley'in GDC'de yaptığı bir sunum ortaya çıktı. Gelen haberlere göre Bentley, yaptığı sunumla birlikte diğer oyun yapımcılarına PS4'te oyun geliştirme sürecinden bahsetmiş. Sunum sırasında Adam Bentley, konsolun işlemcisinden biraz dert yakınmış.

Açıklamalara göre PlayStation 4'ün işlemcisi inFamous: Second Son'ın gelişim süreci sırasında çok sorun çıkarmamış. Optimizasyon açısından yapımcılara kolaylık sunan işlemci, inFamous: Second Son için darboğaz problemi oluşturmuş. İşlemciden ve GPU'dan tam olarak verim alamadıklarını belirten Bentley, bunu düzeltmek için bazı yolların mevcut olduğunu söylüyor. Buna rağmen daha önce oyunun, sunulan 4.5 GB'lık RAM kapasitesinin tamamını kullandığı belirtilmişti.

Bildiğiniz gibi PlayStation 4, 1.6 GHz saat hızında çalışan bir işlemciye sahip.

• Eurogamer.net
    Face-Off: Final Fantasy 14: A Realm Reborn on PS4
    http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-final-fantasy-14-ps4-face-off

• Onu bunu bilmem aslında hak vermek istediğim bir durum var...önceki konsollar en azından ilk çıktıklarında bu konuda herhangi bir muhabbet döndürmeye izin vermeyen yapımlardı...Şimdi daha çıktığında burada bu tartışmalar yapılabiliyorsa konsol hanesine (bu konu için) bir ( - ) veriyorum...
  • Bu nesil konsollar gercekten de hayal kirikligi oldu benim icin. Neyse ki PC var, yoksa tablet islemcili PS4 ve Xbox'lara mahkum olacaktik. Şu zamanda daha dogru durust 1080p veremiyecek donanimla ciktilar. Xbox One zaten rezalet. Millet 4K'lari beklerken ne buldu. Umutlar Playstation 5'e kaldi artik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni konsollar, tamamen maliyet odaklı üretildiler, ömürleri de öncekiler kadar uzun olmayacak.
  • quote:

Sucker Punch, inFamous: Second Son'da PS4'ün İşlemcisiyle Darboğaz Sorunu Yaşamış

İşlemci ve ekran kartı arasındaki darboğaz yapma sorunu, oyun dünyasının özellikle PC kanadında sıkça yaşanan problemlerden birisiydi. Mantle ve DirectX 12'nin gelmesiyle birlikte büyük ölçüde azaltılması beklenen bu problem, PlayStation 4'te de Sucker Punch tarafından yaşanmış.

Öncelikle şöyle başlayalım, darboğaz sorunu nedir? Bu problem genelde işlemci ile ekran kartı arasındaki güç dengesizliğinden kaynaklanır. Ekran kartının daha yüksek hızda yaptığı işe CPU ayak uyduramaz ve bu noktada bazı performans kayıpları yaşanır. Bu sorunu oldukça yüzeysel olarak anlattıktan sonra haberin geri kalan kısmına geçelim.

inFamous: Second Son'ın baş programcısı Adam Bentley'in GDC'de yaptığı bir sunum ortaya çıktı. Gelen haberlere göre Bentley, yaptığı sunumla birlikte diğer oyun yapımcılarına PS4'te oyun geliştirme sürecinden bahsetmiş. Sunum sırasında Adam Bentley, konsolun işlemcisinden biraz dert yakınmış.

Açıklamalara göre PlayStation 4'ün işlemcisi inFamous: Second Son'ın gelişim süreci sırasında çok sorun çıkarmamış. Optimizasyon açısından yapımcılara kolaylık sunan işlemci, inFamous: Second Son için darboğaz problemi oluşturmuş. İşlemciden ve GPU'dan tam olarak verim alamadıklarını belirten Bentley, bunu düzeltmek için bazı yolların mevcut olduğunu söylüyor. Buna rağmen daha önce oyunun, sunulan 4.5 GB'lık RAM kapasitesinin tamamını kullandığı belirtilmişti.

Bildiğiniz gibi PlayStation 4, 1.6 GHz saat hızında çalışan bir işlemciye sahip.

1.6 ghz düşük değilmi hocam

• Düşük tabi de mimari yeni olduğu için oradan kurtarıyor.Daha doğrusu tam da kurtaramıyor haberde görüldüğü üzere
  • quote:

Düşük tabi de mimari yeni olduğu için oradan kurtarıyor.Daha doğrusu tam da kurtaramıyor haberde görüldüğü üzere

yani yeni nesil = pc tarafında en düşük dx11 1gbvram gpu , 6 çekirdek 3,00 ghz üzeri cpu , 4gb ve üzeri ram diyebilir miyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

quote:

Düşük tabi de mimari yeni olduğu için oradan kurtarıyor.Daha doğrusu tam da kurtaramıyor haberde görüldüğü üzere

yani yeni nesil = pc tarafında en düşük dx11 1gbvram gpu , 6 çekirdek 3,00 ghz üzeri cpu , 4gb ve üzeri ram diyebilir miyiz ?

Bence diyebiliriz.
  • quote:

quote:

hani 6 çekirdek tartışılır filan derdim de, yeni nesil için 1gb vram diyorsun çok iyimser kalıyor. bence yeni nesile en az 3gb vram ve sistem rami 6gb ve üzeri derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 21 Nisan 2014; 20:34:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frapsxxx

quote:

1.6 değil 1.8 ghz hızında çalışıyor. İşlemci dandik olsaydı yeni nesil fifa 14 ü 1080p 60 fps çalıştıramazdı. Pc de eski nesil çakması fifada bile birçok işlemci yetersiz kalıyor. Aynı şekilde nfs rivals da pc de işlemci darboğazına takılırken , ps4 de yağ gibi akıyor.

Arkadaşımda 6 çekidek phenom x6 3 ghz ve 7870 gpulu bir bilgisayar var , ac 4 oyununda 1080p de takılmalar kasılmalar yaşarken , ps4 de yağ gibi çalışıyor anında tepki veriyor.

Ben bir pc oyuncusu olarak ps4 ü oldukça başarılı buluyorum.

İşlemcinin zayıf kaldığı dönemler eskide kaldı artık.Amd'de mantle sayesinde , Nvidia'da ise son sürücü ile işlemciye bağlı performans düşmeleri minimize edilmiş durumda.dx 12 ile bu durum daha da geliştirilecek ve oyunlarda giriş seviyesi bir işlemci her türlü yeterli olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

quote:

quote:

hani 6 çekirdek tartışılır filan derdim de, yeni nesil için 1gb vram diyorsun çok iyimser kalıyor. bence yeni nesile en az 3gb vram ve sistem rami 6gb ve üzeri derim.

1gb vram şu an ps4'e çıkan çakma yeni nesil oyunları ps4'te çalıştığı çözünürlük ve detay seviyesinde oynamak için yeterli oluyor.Mesela bf4 ps4'te 900p çözünürlükte ve tahminen high ayarlarda çalışıyor.Bu ayarlarda 30fps yakalamak için (minimum sistem dendiği için 30fps'yi baz alıyorum) 4 çekirdek işlemci , 1gb vram ekran kartı ve 4gb ram yeterli oluyor.İlerleyen zamanlarda çıkan oyunlar için böyle bir sistemin yeterli olacağını sanmıyorum ama.

• quote:

quote:

quote:

quote:

1.6 değil 1.8 ghz hızında çalışıyor. İşlemci dandik olsaydı yeni nesil fifa 14 ü 1080p 60 fps çalıştıramazdı. Pc de eski nesil çakması fifada bile birçok işlemci yetersiz kalıyor. Aynı şekilde nfs rivals da pc de işlemci darboğazına takılırken , ps4 de yağ gibi akıyor.

Arkadaşımda 6 çekidek phenom x6 3 ghz ve 7870 gpulu bir bilgisayar var , ac 4 oyununda 1080p de takılmalar kasılmalar yaşarken , ps4 de yağ gibi çalışıyor anında tepki veriyor.

Ben bir pc oyuncusu olarak ps4 ü oldukça başarılı buluyorum.

İşlemcinin zayıf kaldığı dönemler eskide kaldı artık.Amd'de mantle sayesinde , Nvidia'da ise son sürücü ile işlemciye bağlı performans düşmeleri minimize edilmiş durumda.dx 12 ile bu durum daha da geliştirilecek ve oyunlarda giriş seviyesi bir işlemci her türlü yeterli olacak.

Hayal aleminde yaşamayı bırakın , işlemciye binmesi gerek yük böylece gpuya binmiş olacak. Bu seferde daha güçlü gpuya para vermek zorunda kalacaksınız.
    Ayrıca hangi oyunların buna destek vereceğide meşhuldur , belki 5 yıla kadar yaygınlaşır.Belkide çöp olur gider.

Hatırlıyorumda nivida kartımda physx açınca fps yarı yarıya düşüyordu Aynı hesaba gelirse pek bir anlamı kalmaz.

Moruk ben son sürücüden önce işlemci kullanımına sık sık bakardım.Nvidia bu son sürücüyle işlemciye binen yükü hafifleteceğiz dedi.Son sürücüyü yükledikten sonra da aynı şekilde işlemci kullanımına baktım.Önceki sürücülerde herhangi bir oyunda çözünürlük ve grafik ayarlarını en düşüğe getirdiğimde işlemci kullanımı %90-%100ü bulurdu.Son sürücüyle birlikte ise yine en düşük çözünürlük ve grafik ayarlarında işlemci kullanımı %60-70i geçmiyor.

Burada tabi işlemciden alınan yük ne şekilde dengeleniyor-dağıtılıyor da fps oranları aynı kalıyor onu bilmiyorum.Mesela assasins creed 4'te gpu kullanımı ne yaparsan yap %90ın üstüne çıkmıyordu.Bu sürücüyle o açıklar kapanmıştır büyük ihtimalle.Fakat önceden de %100 gpu kullanan oyunlarda işlemci kullanımı düşünce fps nasıl düşmüyor onu öğrenmek lazım.Hatta bırak fps düşmesini son sürücüyle birçok oyunda performans artışı yaşandı.Artık bir tweak mi kullanıyorlar , bizim göremediğimiz şekillerde grafikleri mi kısıyorlar bilmiyorum.

Şimdi söz sende Rubisco

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Yeni konsollar, tamamen maliyet odaklı üretildiler, ömürleri de öncekiler kadar uzun olmayacak.

kesinlikle katılıyorum en fazla 3 sene sonra ps5 i duyarız.
  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.