Şimdi Ara

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.921
Cevap
39
Favori
140.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün gece e3 konferansında Sony GTA V'i yeni nesil konsollar için tanıttı.

Video :

Rockstar Gamesyoutube
    Grand Theft Auto V: PlayStation 4, Xbox One & PC Announcement Trailer
    http://www.youtube.com/watch?v=3DBrG2YjqQA#t=35

Eski-yeni nesil karşılaştırmaları :

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 10 Haziran 2014; 19:49:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: serkanerşen

quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Düşük tabi de mimari yeni olduğu için oradan kurtarıyor.Daha doğrusu tam da kurtaramıyor haberde görüldüğü üzere

yani yeni nesil = pc tarafında en düşük dx11 1gbvram gpu , 6 çekirdek 3,00 ghz üzeri cpu , 4gb ve üzeri ram diyebilir miyiz ?

Yeni nesil konsollar bu güçtedirler bence:

Gpu:Hd 7870
    Cpu:i5 2400
    Ram:8 gb

Konsollardaki bellek ile PC'dekini karşılaştırmak anlamsız. Zira kullanım şekilleri çok farklı.
    PS4, 7870'in pcb'sine 8GB GDDR5 bellek, yanına da bir işlemci gibi. İşletim sistemi Windows gibi devasa ve karmaşık değil. Belleği de oyunlar daha farklı bie şekilde kullanıyor. PC'deki ram ile ekran kartının hemen hiç işi olmaz, o kendi belleğiyle takılır.
    Xbox one'da da PC'nin Ramini alıp ekran kartına ve işlemciye pay edip, araya bir yere de 32 MB'lık hızlı ama küçük bir bellek koymak gibi. Gpu da daha zayıf aynı zamanda.
    Bunlar basitçe tarifleri, ilerisini biz değil mühendisler bilir zaten.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aterikasedi

/>

/>

Dikkat ettinizmi bilmiyorum ama grafikler aynı 1.trailerdeki gibi

• quote:

Dün gece e3 konferansında Sony GTA V'i yeni nesil konsollar için tanıttı.

Video :

http://www.youtube.com/watch?v=3DBrG2YjqQA#t=35

Eski-yeni nesil karşılaştırmaları :

/>

/>

/>

/>

Yeni Nesil Grafikler | PC vs PS vs XBOX vs SWITCH

Yeşillik çok daha fazla ps 4/pc sürümünde ps 3 sürümü çöl gibi kalıyor onların yanında

• quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

quote:

quote:

quote:

Düşük tabi de mimari yeni olduğu için oradan kurtarıyor.Daha doğrusu tam da kurtaramıyor haberde görüldüğü üzere

yani yeni nesil = pc tarafında en düşük dx11 1gbvram gpu , 6 çekirdek 3,00 ghz üzeri cpu , 4gb ve üzeri ram diyebilir miyiz ?

Konsollardaki bellek ile PC'dekini karşılaştırmak anlamsız. Zira kullanım şekilleri çok farklı.
    PS4, 7870'in pcb'sine 8GB GDDR5 bellek, yanına da bir işlemci gibi. İşletim sistemi Windows gibi devasa ve karmaşık değil. Belleği de oyunlar daha farklı bie şekilde kullanıyor. PC'deki ram ile ekran kartının hemen hiç işi olmaz, o kendi belleğiyle takılır.
    Xbox one'da da PC'nin Ramini alıp ekran kartına ve işlemciye pay edip, araya bir yere de 32 MB'lık hızlı ama küçük bir bellek koymak gibi. Gpu da daha zayıf aynı zamanda.

Ps 4 en fazla 5.5 gb ram kullanabiliyor 2 gb sırf ps 4'ün işletim sistemi yiyor bunu sony açıklamıştı.

• Aslında 4,5 GB. Ama özel durumlarda 5,5 kullanabiliyorlar sanırım.

Tabi zamanla artacaktır bu değerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

quote:

PC'nin minimum grafik ayarlarında oyunu çalıştıracak
    ağır olmuş :)

PC'de ise, gereksiz detaylar kısılıp/kapatılınca çoğu kart ile iyi oynanır. PC'de ürün sattırmak için zorla kastırıyorlar kartları. 1920.1080 Medium dahi oynasanız PS4 / Xbox One dan çok daha iyi görüntü alırsınız zaten :)

Artık tüketim daha hızlı, yeni nesil konsollara fazla yüklenmediler, fiyatları da o'na göre oldu Xbox hariç tabi.

Bu da PC Watch Dogs detay şölenine buyurun. Yeni konsollarda grafikleri kısılmıştı oyunun hatırlarsanız. Nex Gen şimdiden tırtladı galiba. Exclusive oyunları kenara ayırmak gerek tabi. PS4 yine Exc. lerde önde olacaktır.

Yeni nesil tırt diyoruz adımız pc fanboyu oluyor şurdaki yorumlara çıldırmamak elde değil pc'yi çekemiyor adamlar dakka başı 1000 dolarlık ekran kartı yeaa diyip duruyorlar:
    http://forum.donanimhaber.com/m_85180486/mpage_31/f_//tm.htm#93044414

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 10 Haziran 2014; 22:01:45 >

• Kimse yeni nesil konsollar daha avantajli, veririm 400$ yillarca idare eder gibi sacma sapan laflarla kendini avutmasin. 400$ da isin süslü kismi. Ülkemizde 1300-1400 lira konsollar yani orta seviye bir PC fiyati. Ayrica en sikintili kisim ise oyun fiyatlari. Kimse de kendini kandirmasin 2.el, takas falan gibi laflarla. Konsol oyunlari 140-150tl ve en ölüsünden rafinda 3 tane oyun olmali. Ne yani 1 tane oyun alip sürekli takas mi edicen? kendimden ornek veriyim, multi player fps oyunlari yani bf,cod falan beni pek sarmaz fakat hikaye kismini mutlaka oynar bitiririm. Ya da bir Assassin creed gene multi kismi sarmiyor fakat hikaye kismi mutlaka bitiyor. Ne yani smdi gidip ben konsol da sadece hikaye kismini oynamak icin bf4 ve AC'e 150tl para mi vericem? ya da arada bir can sikintisina 2-3 mac atmak icin pes14 e bir dunya para mi bayilcam? sacmalk resmen. Suana kadar pc de bitirdigim oyunlarini konsolda bitirmeye kalksaydim sanirim bir konsol parasi kadar da oyunlara verirdim. Takas falan gibi sacma laflara da hic girmeyin lutfen! benim cebimde misal sadece 1 tane oyun almaya yetecek kadar para var fakat ben hep pes, hem bf, hem gta hepsini oynamak istiyorum. Giricem 2 mac atip kafa dagiticam ardimdan 1-2 saat bf oynayip hoop ordan gta ya ziplicam. Ee nasil olucak bu? hadi paran olsa ne olcak? 3 oyunu da alsan etti sana 450-500tl. Cidden akil kari degil ya vallaha degil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PsychicPower

quote:

quote:

quote:

Ps 4 en fazla 5.5 gb ram kullanabiliyor 2 gb sırf ps 4'ün işletim sistemi yiyor bunu sony açıklamıştı.

Bilmediğim bir noktaydı, teşekkür ederim. Ancak anlatmak istediğimi de anlamışsınızdır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Bana da biraz öyle geldi.Bugün oturdum tüm trailerları tekrardan izledim.Bu yeni nesil diye gösterilen grafikler sanki ilk trailerdaki grafiklere benziyor.Daha yüksek dokular , ve daha dolu bir çevre var.Tek fark çözünürlük gibi.Acaba diyorum oyun başından beri pcye tasarlanıyordu da tüm konsollara oradan mı port edildi.İlk trailerda güzel bir çıkış ve etki yakalayabilmek için pc sürümüne yakın bir grafik ayarında sunum yapıldı .Daha sonra Xbox360 ve PS3'e donanımları elverdiği ölçüde optimize edilerek port edildi ve piyasaya sürüldü.Yeni nesil konsollara da pc sürümüne daha yakın bir kalitede port edilip piyasaya sürülecek.Ben böyle düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

Bana da biraz öyle geldi.Bugün oturdum tüm trailerları tekrardan izledim.Bu yeni nesil diye gösterilen grafikler sanki ilk trailerdaki grafiklere benziyor.Daha yüksek dokular , ve daha dolu bir çevre var.Tek fark çözünürlük gibi.Acaba diyorum oyun başından beri pcye tasarlanıyordu da tüm konsollara oradan mı port edildi.İlk trailerda güzel bir çıkış ve etki yakalayabilmek için pc sürümüne yakın bir grafik ayarında sunum yapıldı .Daha sonra Xbox360 ve PS3'e donanımları elverdiği ölçüde optimize edilerek port edildi ve piyasaya sürüldü.Yeni nesil konsollara da pc sürümüne daha yakın bir kalitede port edilip piyasaya sürülecek.Ben böyle düşünüyorum.

Evet ilk trailerde pc versiyonunu göstermiş olabilirler ama neden ozaman konsollarla aynı anda pcye çıkartmadılarki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet ilk trailerde pc versiyonunu göstermiş olabilirler ama neden ozaman konsollarla aynı anda pcye çıkartmadılarki

O da işin ticari kısmı.

• gta 5 dair p3 vs ps4 karşılaştırması içeren bir video gelsin çok iyi olur bu giflerden bile ne kadar fark olduğu bariz
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwerine0

gta 5 dair p3 vs ps4 karşılaştırması içeren bir video gelsin çok iyi olur bu giflerden bile ne kadar fark olduğu bariz

Yakın zamanda oyuncular tarafından bu trailerın bir benzeri yapılıp grafikler karşılaştırılacaktır.Genelde öyle oluyor.
  • Oyunun eski nesil tanıtım ss lerinden bir görüntü ve yine eski nesil sürümünden oyun içinden aynı noktadan bir görüntü.Görünene göre bize trailerdaki grafikleri sunmamışlar.O grafikleri anca yeni nesilde göreceğiz.Tam tahmin ettiğim gibi...

http://i.imgur.com/JZi91mw.jpg
  • Beyler gta forum üyelerinin araştırmalarına göre yayınlanan Gta V trailerlarının (gameplay ve multiplayer trailerı hariç) ve oyun çıkmadan önce yayınlanan resmi ss'lerin oyunun tam sürüm hali yani yeni nesil ve pcye çıkacak olan hali olduğu kanısına varıldı.

Eski trailerlar ve ssler = Yeni nesil. Eski konsollara çıkan sürüm = Downgrade yemiş sürüm.

Bu kanıya , eski trailer ve ss'lerin birebir aynı noktadan alınan oyun içi sslerle karşılaştırılmasıyla varıldı.Bizim forumda da birazdan çok yararlı olacağını düşündüğüm Gta V Old Gen vs Gta V Next Gen konusunu açacağım.Konuda trailer ve ss'lerin birebir oyun içi görüntülerle kıyaslandığı görseller olacak.Gördüklerinize inanamayacaksınız

• quote:

Oyunun eski nesil tanıtım ss lerinden bir görüntü ve yine eski nesil sürümünden oyun içinden aynı noktadan bir görüntü.Görünene göre bize trailerdaki grafikleri sunmamışlar.O grafikleri anca yeni nesilde göreceğiz.Tam tahmin ettiğim gibi...

Çok iyi bir tespit bende neden oyunu bu kadar çölleştirdiler diyordum meğer ilk trailerdeki görüntüler filan ps 4'den alınmaymış

Edit:
    Bu arada bsc editörlerinden birine bunu açıklaycıcı mesaj atarmısın bsc'de haber yapsınlar '' Gta v'in ilk trailerdeki görüntüler ps 4'denmi alınmaydı ? '' diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 11 Haziran 2014; 19:04:21 >

• quote:

quote:

Oyunun eski nesil tanıtım ss lerinden bir görüntü ve yine eski nesil sürümünden oyun içinden aynı noktadan bir görüntü.Görünene göre bize trailerdaki grafikleri sunmamışlar.O grafikleri anca yeni nesilde göreceğiz.Tam tahmin ettiğim gibi...

Çok iyi bir tespit bende neden oyunu bu kadar çölleştirdiler diyordum meğer ilk trailerdeki görüntüler filan ps 4'den alınmaymış

Edit:
    Bu arada bsc editörlerinden birine bunu açıklaycıcı mesaj atarmısın bsc'de haber yapsınlar '' Gta v'in ilk trailerdeki görüntüler ps 4'denmi alınmaydı ? '' diye.

İlk trailerın ps4'ten değil de pc'den alındığını düşünüyorum.Yani ana platform büyük ihtimalle pc.Diğer tüm platformlara da pcden port ediliyor.Aynen Watch Dogs gibi...Watch Dogs'da da ana platform pc'ydi.Hatta yeni nesil konsolların oyunu pcye göre high grafik ayarlarında oynattığı haberi çıkmıştı.GTA V'te de böyle olacağını düşünüyorum.

Bsc editorlerıne nasıl mesaj atacağım ?

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.