peki latte yani espresso ve cappucino yapan makine öneriniz var mı F/p < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni Nesil Kahve ve Ekipman Fırsatları (39. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Philips veya delonghi'nin tam otomatik makinelerine bakabilirsiniz bütçenize göre.
Yaklaşık 7-8 yıldır espresso makinesi kullanıyorum. En önemli tavsiyem kapsüllü makine almayın, çekirdekten espresso yapabilsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlk sorunuza cevap verme açısından, Espresso ve v60 birer demleme tekniğidir zaten. Aynı kahve çekirdeği farklı şekilde çekilerek v60, espresso, filtre kahve vs diye demlenebilir. Moka pot espresso kadar olmasa da yüksek basınçla kahve demleme yapar. Bunun içerisine sıcak süt eklenerek latte benzeri sütlü kahve yapılabilir. Ancak latte için köpürtülmüş süt lazım tam aynı tadı almak isterseniz.
Merhaba, elimde kapali kutu Delonghi MAGNIFICA EVO ECAM 290.61.B kahve makinasi bulunuyor. İlgilenenler pm atabilir. 12bin TL
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar merhaba espresso makinesi almak istiyorum ama çok tüketmediğim için Philipsin tam otomatik makinelerine yüksek fiyatlar vermek istemiyorum.
Bu ürünü gördüm yeni çıkmış hem kapsülle hem de öğütülmüşle çalışıyormuş almayı düşünüyorum ama tavsiyenizi almak istedim.
-
Sanırım arkadaş espresso kahvesi alıp v60 'da kullanmayı sormuş diye anladım ben.
Cevap olarak evet, her türlü kahve çeşidini demleme yönteminde kullanabilirsin çok fazla sırıtmıyor ama v60, frenchpress ya da aeropress de yöresel kahveler kullanılıp ve bunlar fazla kavrulmadığı için daha aromatik oluyor. Yanlışım varsa ustalar düzeltsin, çekirdeğin yağı buharlaşmıyor kavururken ve zaten daha açık renkli oluyor kavurum. Bunları demleme yaparsan çekirdeğe göre farklı tatlar alırsın. Aynı şekilde espresso çekirdeğini de demleme yaparsan yörseller kadar olmasa da güzel bir içim sağlarsın.
Fakat, kendi tecrübemden örnek vermem gerekirse, orta kavrulmuş bir yöresel çekirdek ile mesela ethiopia, kenya gibi bunları espressoda kullanırsan mokkapod'da sıcaklık yüksek olduğu için çok yoğun acı ve lezzetsiz bir tat oluyor.
en esspresso'yu tchibo çekirdekleriyle denemiştim. Kopkoyu renkleri vardı ve kıtır kıtırdı çerez gibi yiyiordum bazen
. Ondan sonra yörsel demlemeye geçtiğim için uzun süredir espresso yapmıyorum. :D
Kısacası, demlemede genellikle arabica çekirdekleri kullanılırken espressoda genellikle robusta kullanılır. Robusta sütlü karışımlarda çok daha lezzetli olur, yöresel kahvelerle latte tarzı ürünler pek keyif vermez. Olmaz değil ama robusta kadar güzel olmayabilir.
-
Aldın mı bu makineyi?
Elimde çok az kullanılmış timemore c3 değirmen var satılık
Yok almadım daha kararsızım
Ben melitta varianza CSP F570-101 bunu aldım ama memnun kalmadım.
Çok fazla su harcıyor ve elinle cekirdekleri itmezsen hortumlar tıkanıyor.
Baktım benzer sorunlar Philipstede var.
Genel olarak hepsinde bu tazrda kronik sorunlar var ondan yarı manuel makine almak daha mantıklı.
Hem çok bakım gerektirmez hemde ince ayar yapılabilir.
Karaca'nın kini alacaktım ama büyük ihtimalle Grundig otomatik süt sistemi olan yarı manuel var ondan alacam.
Fiyatı uygun ve malzeme kaliteli.
Bunu mu diyorsun hocam Arçelik beko grundig hepsi aynı herhalde
media markt
GRUNDIG KSM 5330 Manuel Espresso Makinesi Koyu Inoxhttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_grund%C4%B1g-ksm-5330-manuel-espresso-makinesi-koyu-%C4%B1nox-1232980.html?utm_source=new%20owned&utm_medium=ema-other%20email&utm_term=appshare&utm_campaign=appshare
Evet bu, eğer bütçe varsa daha büyük birşeyde alınabilir.
Malzeme kalitesi sağlam olsun, basınçta yüksek olsun yeterli.
Bende tam anlamıyorum ama videolarda birde manuel dozlama varsa çok daha iyi olur diyorlar.
Kapsül almaya gerek yok, veya ille kapsül içmek istiyorum diyorsan kapsülü podun içine boşaltıp öyle demleyebilirsin.
Gördüğüm kadarıyla bunun yapma miktarına çok az diyorlar ama sütü kendi köpürtmesi beni cezbediyor bir de çok fazla para vermek istemiyorum bu mantıklı gibi
Evet bir alt modeline göre tek farkı otomatik süt alması ama ne kadar başarılı yapıyor bilmiyorum
THE WHIRL Filtre Tanned 423°F 1 kg Çekirdek Kahve
Dip fiyat: 229,00 TL
439 TL'drn başlıyor diğer sitelerde
media markt
THE WHIRL Filtre Tanned 423°F 1 kg Çekirdek Kahvehttps://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_the-wh%C4%B1rl-filtre-tanned-423%C2%B0f-1-kg-%C3%A7ekirdek-kahve-1228926.html -
Epinox SH-35 Çelik Shaker 350 ml
6 ayın en düşük fiyatı: 149,90 TL
190 TL'den başlıyor diğer sitelerde
evidea
Epinox Çelik Kokteyl Shaker - Gri - 350 mlhttps://www.evidea.com/mutfak/epinox-celik-kokteyl-shaker-gri-350-ml-Pgml101/ -
Merhaba nasıldır bu marka ve çekirdek? Markette falan görmüştüm ama hiç almadım.
Fiyat iyi bu arada, 250 gr'ı bu fiyata veriyorlar hatalı belki de.
-
Orta sertlikte ve cok aromatik olmayan kahve sevenler icin ideal. Filtre kahvesini beğenen de var beğenmeyende. Espresso'su daha çok seviliyor ama sanki.
Yeni yeni tanınıyor marka, fiyatı uyugun diye paylaşmak istedim
-
kronotkop'un üretimi olan güzel bir kahve çekirdeği.
daha önce file'den 250 gr olanını alıyordum. yaklaşık 130 tl gibi rakamlara. tabi şu sıralar 200 leri bulmuş durumda.
fiyat olarak kaçırılmayacak düzeyde.
2 paket aldım. umarım iptal etmezler.
-
Fiyat 739'a çıkmış. Sizin sipariş iptal edildi mi?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X