Şimdi Ara

-YENİ NESİL TOYOTA COROLLA-Dünyanın en çok tercih edilen otomobili (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.805
Cevap
29
Favori
1.256.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni kasa corollanın 140-160 km hızlarda ki yol tutuşu nasıl genel olarak hızlanma ve performansı için ne söylenebilir?
  • Genel olarak başarılı bir performansa sahip olduğu rahatlıkla söylenebilir,zaten yerel testlerde 0-100 akselerasyonu 9.9 saniye sürmüştü,buda 1270kg ağırlığa sahip bir 1600 motor için başarılı bir rakam.

160km/s civarı yol tutuşunu henüz tecrübe edemedim ancak bu süratlerde düz gidiş stabilitesi ve amortisörlerin yol bozukluklarını absorbe edişi gayet iyi seviyede,yine çoğu rakibinden yol-motor sesi izolasyonu konusunda daha başarılı.
  • saol kardeş arabayı daha almadım kısmetse 2-3 güne teslim alırım alınca bizzat test etme zevkini bulucam belki uzun yolda yaparım o zaman daha iyi weriler elde ederiz
  • Yeni corolla aracımı mart ayının başından beri kullanıyorum, aracın bazı problemleri olsada sorduğun konuda o hızlarda seni performans olarak tatmin edebilecegini düşünüyorum. Ben bursa otobanında iki kez 200 km/h hızı gösterdim araca sorun yok beni tatmin etti. Ancak bu araçtan ne beklediğinlede biraz alakalı aslında sayın arkadaşım sonucta bu bir orta sınıf bir otomobil, aerodinamiği, araca rüzgarın etkisi söz konusu belki bu konularda kafanda soru işaretleri oluşabilir... Belirtmeden geçemeyecegim araç bence virajlarda oldukça başarılı, hani biriyle yarışacaksan virajlı bi yer seç derim
    quote:

Orjinalden alıntı: @lponse

yeni kasa corollanın 140-160 km hızlarda ki yol tutuşu nasıl genel olarak hızlanma ve performansı için ne söylenebilir?

• Magiuser aracın bazı problemleri olsada demişsin bu problemler nelerdir anlatırsan sevinirim
  • Açıkçası bu forumda sorun falan anlatılmaz kardeş .. adamı asarlar daha önce sorunlarımı yazdığım "YENİ NESİL COROLLAYA DİKKAT" olarak başlık açmıştım, duymadığım laf kalmadı... kusura bakma olurmu.. saygılar
    quote:

Magiuser aracın bazı problemleri olsada demişsin bu problemler nelerdir anlatırsan sevinirim
  • baktım problemlerin dizelle ilgili bizimkisi benzinli sorun olcağını pek sanmıyorum
  • Herkese selam
    sonunda corolla sedan dizel mmt aracıma kavuştum ve 2. gün uzun yol yaptım.
    corolla almayı düşünen, pek çok forumda araştırma yapan arkadaşlara yardımcı olayım.

artıları
    1.araba her yönüyle tok bir araç, o yüzden yola iyi yatıyor.
    2.araca 125ytl'ye yaklaşık 51litre euro dizel koydum. Trabzon'dan yola çıktım. Klima hep açık olmak şartıyla yaklaşık 750km yol yaptım. Rodaj döneminde olduğu için çok zorlamadım ama mümkün mertebe 100-120km sürat aralığında seyrettim. Sonuç olarak yol bilgisayarında hala 170km'lik yakıt olduğunu gösteriyordu. 2 gündür de Ankara şehir içi trafiğinde kullanıyorum. Yakıt ekonomisi süper. Tahminimce motor açıldığında bir depo ile yaklaşık 1100km yol yapar. (Tabi bahsettiğim hızlarda)
    3.mmt şanzıman çok yumuşak bir sürüş keyfi yaşatıyor ama kullanıcısına da anında tepki veriyor. Yani performans istediğinizde vites geçişlerini geciktirerek güçleniyor.
    4.motor hiç bir dizelde görmediğim kadar sessiz, içeriye de yol sesini rahatsız edecek şekilde almıyor.
    5.lastikler yokohoma marka ve artı bir şey yazmaya gerek yok.
    6.fren mesafesi düzgün.
    7.ağırlığından dolayı yan rüzgarlardan pek çok araç kadar etkilenmiyor.
    8.otomatik modunda seyrederken devire ihtiyaç duyduğunuzda direksiyon yanındaki vites kulağını kullanarak anında bir ya da iki alt vitese geçip yeterli devri sağlayabilirsiniz. geçen seneki modelde bu yoktu. araç hızlanamanızı tamamladığınızda idareyi yine ele alıyor.
    9.direksiyondaki vites kulakçıklarını kullanmak çok güzel bir zevk. insan kendini çok ama çok farklı hissediyor.
    10.klima sessiz ve çok güzel çalışıyor.
    11.müzik sistemi de gayet başarılı. cd'deki klasörleri ayrı ayrı seçebiliyorsunuz.(mp3 de çok önemli bir ayrıntı)
    12.göstergeler çok hoş, yol bilgisayarı tutarlı, kişiselleştirilebiliyor.
    13.otomatik yanan farlar ve otomatik çalışan silecekler
    14.bagaj gayet büyük, hatta kocaman :) bu benim gibi büyük bir bebek arabası olanlar için çok önemli
    15.hem ön tarafta hem arka taraftaki bardaklıklar uzun yollar için çok kullanışlı

eksileri
    1.fiyatına göre koltuk kumaşı daha iyi olabilirdi.
    2.motor performans açısından 1600cc olabilirdi
    3.camlarda yalnızca sürücü tarafı otomatik açılıp kapanıyor.
    4.henüz araba sevkiyatı tam oturmadığından renk seçeneği kısıtlı.
    5.aracın anahtarı katlanan cinsten olabilirdi.
    6.uzun yollarda kullanışlı olan hız sabitleyici olabilirdi.

Genel.
    Toyota Corolla, yakıt ekonomisine, sürüş keyfine, araç sorunsuzluğuna ve güvenliğe önem veren aileler için mükemmel bir seçim. Yok ben 8-9 saniyede 100km hıza çıkıcam diyorsanız başka araba alın. Ben kolay araba beğenen bir insan değilim. İlk uzun yolumda iyi bir tercih yaptığımı tekrar gördüm.

Uyarılar.
    MM/T şanzımanı dik yokuşlarda kullanırken otomatik moddan manuele alın yine çok yoğun trafikte sürekli dur kalk yapıyorsanız manuel ve düşük viteste kullanmanızda fayda var. Çok dik bir yokuşta durmanız gerekirse aracı kaldırırken el frenini çekin ve gaza basarken el frenini de indirin. Böylece araba milim kaymayacaktır. Aksi takdirda aracınız yarım metre kadar geri kayabilir. Rodajda (ilk 1000km) arabayı çok zorlamayın, ani sert frenlerden kaçının ama bu söylediklerim süreklilik arz eden durumlar için.Yoksa tabi ki zorda kalırsanız anlık frene yumulursunuz. Ayrıca otomatik modda kullanırken aynen manuel vitesli arabalarda olduğu gibi belli süratlerde ayağınızı gaz pedalından çekin, böylece vites geçişlerini hiç hissetmezsiniz. Bu önemli bir husus. 1000km de aracın ücretsiz bakımı var mutlaka yaptırın. Ondan sonra da gönlünüzce sürün.

Araç hakkında başka bilgi almak isteyenlere de yardımcı olurum.
    Arabaların fanatiği olmayalım, bilgi isteyenlere yardımcı olalım. Corolla kendi sınıfında çok güzel bir araç.
    Onunla bununla mukayeseye gerek yok, zaten çok param olsa bmw veya mercedes'ten başka arabaya da binmezdim.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fafulis -- 5 Temmuz 2007; 13:19:14 >

• Hayırlı olsun. keyifle zevkle kullan.

hangi modelini kaça nerden aldın?

birde elegant en üst verisyona xenon+ cruise control koysalardı çok iyi olurdu.

umarım 2008 modeline bunları koyarlar.

söylediklerinden dikkatimi çeken birşeyde, otomatik moddayken vites artırıp azaltabilmen ve sonra tekrar kendisinin kontrol etmesi. bu bence oldukça kullanışlı birşey. benim megane-1 tam otomatikte ani hızlanmalar için d3 düğmesi var ama tekrardan kendimizin kapatması lazımmki şanzıman otomatikleşsin.

quote:

Orjinalden alıntı: fafulis

Herkese selam
    sonunda corolla sedan dizel mmt aracıma kavuştum ve 2. gün uzun yol yaptım.
    corolla almayı düşünen, pek çok forumda araştırma yapan arkadaşlara yardımcı olayım.

artıları
    1.araba her yönüyle tok bir araç, o yüzden yola iyi yatıyor.
    2.araca 125ytl'ye yaklaşık 51litre euro dizel koydum. Trabzon'dan yola çıktım. Klima hep açık olmak şartıyla yaklaşık 750km yol yaptım. Rodaj döneminde olduğu için çok zorlamadım ama mümkün mertebe 100-120km sürat aralığında seyrettim. Sonuç olarak yol bilgisayarında hala 170km'lik yakıt olduğunu gösteriyordu. 2 gündür de Ankara şehir içi trafiğinde kullanıyorum. Yakıt ekonomisi süper. Tahminimce motor açıldığında bir depo ile yaklaşık 1100km yol yapar. (Tabi bahsettiğim hızlarda)
    3.mmt şanzıman çok yumuşak bir sürüş keyfi yaşatıyor ama kullanıcısına da anında tepki veriyor. Yani performans istediğinizde vites geçişlerini geciktirerek güçleniyor.
    4.motor hiç bir dizelde görmediğim kadar sessiz, içeriye de yol sesini rahatsız edecek şekilde almıyor.
    5.lastikler yokohoma marka ve artı bir şey yazmaya gerek yok.
    6.fren mesafesi düzgün.
    7.ağırlığından dolayı yan rüzgarlardan pek çok araç kadar etkilenmiyor.
    8.otomatik modunda seyrederken devire ihtiyaç duyduğunuzda direksiyon yanındaki vites kulağını kullanarak anında bir ya da iki alt vitese geçip yeterli devri sağlayabilirsiniz. geçen seneki modelde bu yoktu. araç hızlanamanızı tamamladığınızda idareyi yine ele alıyor.
    9.direksiyondaki vites kulakçıklarını kullanmak çok güzel bir zevk. insan kendini çok ama çok farklı hissediyor.
    10.klima sessiz ve çok güzel çalışıyor.
    11.müzik sistemi de gayet başarılı. cd'deki klasörleri ayrı ayrı seçebiliyorsunuz.(mp3 de çok önemli bir ayrıntı)
    12.göstergeler çok hoş, yol bilgisayarı tutarlı, kişiselleştirilebiliyor.
    13.otomatik yanan farlar ve otomatik çalışan silecekler
    14.bagaj gayet büyük, hatta kocaman :) bu benim gibi büyük bir bebek arabası olanlar için çok önemli
    15.hem ön tarafta hem arka taraftaki bardaklıklar uzun yollar için çok kullanışlı

eksileri
    1.fiyatına göre koltuk kumaşı daha iyi olabilirdi.
    2.motor performans açısından 1600cc olabilirdi
    3.camlarda yalnızca sürücü tarafı otomatik açılıp kapanıyor.
    4.henüz araba sevkiyatı tam oturmadığından renk seçeneği kısıtlı.
    5.aracın anahtarı katlanan cinsten olabilirdi.
    6.uzun yollarda kullanışlı olan hız sabitleyici olabilirdi.

Genel.
    Toyota Corolla, yakıt ekonomisine, sürüş keyfine, araç sorunsuzluğuna ve güvenliğe önem veren aileler için mükemmel bir seçim. Yok ben 8-9 saniyede 100km hıza çıkıcam diyorsanız başka araba alın. Ben kolay araba beğenen bir insan değilim. İlk uzun yolumda iyi bir tercih yaptığımı tekrar gördüm.

Uyarılar.
    MM/T şanzımanı dik yokuşlarda kullanırken otomatik moddan manuele alın yine çok yoğun trafikte sürekli dur kalk yapıyorsanız manuel ve düşük viteste kullanmanızda fayda var. Çok dik bir yokuşta durmanız gerekirse aracı kaldırırken el frenini çekin ve gaza basarken el frenini de indirin. Böylece araba milim kaymayacaktır. Aksi takdirda aracınız yarım metre kadar geri kayabilir. Rodajda (ilk 1000km) arabayı çok zorlamayın, ani sert frenlerden kaçının ama bu söylediklerim süreklilik arz eden durumlar için.Yoksa tabi ki zorda kalırsanız anlık frene yumulursunuz. Ayrıca otomatik modda kullanırken aynen manuel vitesli arabalarda olduğu gibi belli süratlerde ayağınızı gaz pedalından çekin, böylece vites geçişlerini hiç hissetmezsiniz. Bu önemli bir husus. 1000km de aracın ücretsiz bakımı var mutlaka yaptırın. Ondan sonra da gönlünüzce sürün.

Araç hakkında başka bilgi almak isteyenlere de yardımcı olurum.
    Arabaların fanatiği olmayalım, bilgi isteyenlere yardımcı olalım. Corolla kendi sınıfında çok güzel bir araç.
    Onunla bununla mukayeseye gerek yok, zaten çok param olsa bmw veya mercedes'ten başka arabaya da binmezdim.

saygılar.

• güçlü bir arabayla yarışcaksan

ya gece yarışcan

ya virajda hızlancan

diğerlerini kendime sakliyim.

quote:

Orjinalden alıntı: Magiuser

Yeni corolla aracımı mart ayının başından beri kullanıyorum, aracın bazı problemleri olsada sorduğun konuda o hızlarda seni performans olarak tatmin edebilecegini düşünüyorum. Ben bursa otobanında iki kez 200 km/h hızı gösterdim araca sorun yok beni tatmin etti. Ancak bu araçtan ne beklediğinlede biraz alakalı aslında sayın arkadaşım sonucta bu bir orta sınıf bir otomobil, aerodinamiği, araca rüzgarın etkisi söz konusu belki bu konularda kafanda soru işaretleri oluşabilir... Belirtmeden geçemeyecegim araç bence virajlarda oldukça başarılı, hani biriyle yarışacaksan virajlı bi yer seç derim
    quote:

yeni kasa corollanın 140-160 km hızlarda ki yol tutuşu nasıl genel olarak hızlanma ve performansı için ne söylenebilir?

• quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

Hayırlı olsun. keyifle zevkle kullan.

hangi modelini kaça nerden aldın?

Teşekkür ederim, daha iyisi senin olsun.
    Aldığım araç dizel elegant multi mode
    Geçtiğimiz pazartesi Trabzon Toyota Seçil'den aldım. Bir ay daha bekleyebilsem 2008 model yazacaktı ruhsata ama bekleyecek durumum yoktu maalesef.
    Plaza sahibi eniştem olduğu için uygun fiyata aldım ama yazmam ayıp olur.
    İsteyen olursa yardımcı olurum.
    Saygılar
  • Bu arada bu araçlar yarış araçları, yollar da yarış pisti değil.
    Lütfen sağlığınızı düşünüp gereksiz hız yapmayın.
    Ülkemiz maalesef bu konuda çok kusurlu, her gün yollarda pek çok insanımız ölüyor.
    Sakin gidelim, hep gidelim.
    Lütfen hız tutkunuzu yalnızca otobana çıktığınızda, o da biraz olmak kaydıyla tatmin edin.
    Ama ille de yarışıcam diyorsanız buyrun go-kart pistine.
    Herkese hodri meydan.

Saygılar.
  • Ayrıca arabayı 1000km bakımına önümüzdeki hafta içinde götürücem inşallah.
    Ondan sonra Ankara çevre yolunda motoru iyice açıcam.
    İlle de kaç yapıyor, yüksek süratte ne yakıyor, yola nasıl oturuyor diyenlere 10 gün sonra cevap yazarım
  • aracın hayırlı olsun fafulis kazasız belasız kullan
    aracın yere yakınlığı nasıl kaldırıma fln sürtüyor mu?
  • 2008 modelde elegand mmt vsc ye birde xenon far ve crusie koysalar ne iyi olur.

böyle bir duyumun varmı? 2008 modellerde ne değişicek.

quote:

Orjinalden alıntı: fafulis

Bu arada bu araçlar yarış araçları, yollar da yarış pisti değil.
    Lütfen sağlığınızı düşünüp gereksiz hız yapmayın.
    Ülkemiz maalesef bu konuda çok kusurlu, her gün yollarda pek çok insanımız ölüyor.
    Sakin gidelim, hep gidelim.
    Lütfen hız tutkunuzu yalnızca otobana çıktığınızda, o da biraz olmak kaydıyla tatmin edin.
    Ama ille de yarışıcam diyorsanız buyrun go-kart pistine.
    Herkese hodri meydan.

Saygılar.

• quote:

aracın hayırlı olsun fafulis kazasız belasız kullan
    aracın yere yakınlığı nasıl kaldırıma fln sürtüyor mu?

teşekkür ederim
    aracın böyle bir sorunu yok tabi kaldırımlar 40cm değilse
    ayrıca süspansiyonlar da gayet başarılı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fafulis -- 6 Temmuz 2007; 9:29:12 >
  • eniştem yurt dışında o yüzden önümüzdeki hafta 2008 modelleriyle ilgili bilgileri sunarım
    ama tahminimce corolla önümüzdeki seneye kadar araçta hiç bir değişiklik yapmayacak
    araba bütün dünyada yok satıyor
    çok tutuldu
    büyük olasılıkla 2009 modelinde eklemeler olur

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: acu___men

en çok kaç yapıyo bir deneyiver. bende merak ediyorum.

benim megane-1 le en çok 235 görmüştüm yol bitmişti.

megane-1 ler iyi kaçıyordu bilirim
    bakalım corolla kaça çıkacak...
  • 210 u çok rahat yaptığını duymuştum hafif eğimliyse 230 a kadar çıkar diye düşünüyorum
  • quote:

Geçen gün bu süratlerde 3 arabanın arasından sıyrılmak için sert makaslar atmam gerekti,araçta en ufak bir savrulma eğilimi ya da sağa-sola yığılma olmadı,bu konuda umduğumdan çok iyi çıktı açıkcası!
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.